Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amar1994

#9426 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

:thumbup:

novi bonus , nece bit plina kad zahladni :izet:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-u-d ... /170919089
JThomas

#9427 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

pa se raja neće znojiti, i neće biti ni potrebe za prečestim pranjem i kupanjem...
amar1994

#9428 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

upravo tako , gdje je ovaj kvar na KG da im jebem mater direktno :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9429 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Dobili su lovu od klirinškog duga, al šuplja im vreća bi.
Sad ide kuknjava.
insaneinthebrain

#9430 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by insaneinthebrain »

Sto se ne rodih na Poljinama, pu :zzzz:
Filter

#9431 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Filter »

hitna sjednica o stanju vodosnabdjevanja... 28. septembra... :lol: :lol: :lol:

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici dogovorio da se Hitna sjednica ovog kantonalnog zakonodavnog tijela o stanju vodosnabdijevanja održi u četvrtak 28. septembra ove godine.

Kako je najavljeno, na ovoj sjednici bit će razmatran prijedlog konkretnih mjera koje će u narednom periodu poduzeti Vlada KS-a s ciljem rješavanja ovog gorućeg problema stanovnika Sarajeva.

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... bra/275196
amar1994

#9432 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

gledja glava selo ti jebem :run:
House

#9433 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by House »

u centru nema ni kapi vode :-)
dosada_ziva

#9434 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dosada_ziva »

House wrote:u centru nema ni kapi vode :-)
zar je moguce?
pa to je opscina vaznija od 10 drugih opscina
amar1994

#9435 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

jebo vas opstina vaznija , i to mi se popelo na q , de mi recite jel i vlast kriva ili neko drugi :-) :-)

ja sam u centru i nemam vode iza 23:00 , eto jel sad dusa na mjestu :thumbup:
Prpa.ba

#9436 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

amar1994 wrote::thumbup:

novi bonus , nece bit plina kad zahladni :izet:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-u-d ... /170919089
Zbog mira budzetskih uhljebljenika omogucili su Republici Srpskoj da izbjegne svaku odgovornost za ratni dug. :mrgreen: :lol:
JThomas

#9437 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

Prpa.ba wrote:
Zbog mira budzetskih uhljebljenika
ili što bi neki forumaši rekli - znaju s običnim narodom :thumbup:

zrelo, mudro, državnički :thumbup:
Alfons Kauders

#9438 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Alfons Kauders »

Dobra je vijest sto je ovo barem dokaz da ce se stvari morati mijenjati, i to brzo.

Slican problem iskusila je Tuzla u osamdesetim. Uvele se redukcije radi manjka vode i gubitaka. Gubici su nastavili rasti, jer redukcije neminovno sjebu mrezu. Jednostavno nije predvidjena za to, od naseg ventila na vodokotlicu, do ventila promjera par stotina milimetara na glacnim vodovima.

Sarajevski vodovod sad ima iste probleme kao recimo tuzlanski vodovod 1987. Tuzla je imala masu gubitaka radi slijeganja terena, ali to se i saniralo u hodu, te su pravljena nova naselja i vodovodi tamo gdje nije bilo tih problema.

Proslogodisnja zima je bila zajebana, a ako sad budemo imali suhu a hladnu zimu, ucestalost redukcija ce se povecati, a s njomvi broj kvarova, od onih po kucama, do onih pod sahtovima.

Gdje je Sarajevo u prednosti spram Tuzle? Jebiga sjedi na pitkoj vodi, a mi je dovlacili sa Stupara u ta doba. Gdje je u vecem problemu od Tuzle? Stanje mreze - u Tuzli je najveci dio starog grada iseljen radi slijeganja. U Sarajevu se. nijedna mahala nije pomjerila. Ko zna kakvih sve cijevi i ventila nema po Starom i Centru...
dječak sa šibicama

#9439 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

vode u Centru i dalje nema, nesto curlja malo ali to vjerovatno kod mene neki incident

glavni grad drzave, metropola
Prpa.ba

#9440 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Prpa.ba »

I mijenjace se brzo, shok terapijom - kreditnim zaduzenjem na racun poreskih obveznika u KS od 150-200 miliona KM. Usput ce se u transportu izgubiti kojih 5-10% novca, onako da se nadje zlu ne trebalo kod uglednih clanova SDA.. :mrgreen:
jao_situacije

#9441 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by jao_situacije »

pa šta hoćete pokvario se zatvarač, fino su objasnili
nije vodovod kriv što zatvarač nije kvalitetan
trebaju tražiti pare od proizvođača, kakva je to kvaliteta kad ne možeš dva tri puta na dan koristiti zatvarač promjera 600mm

to je neko smeće a i taj inžinjer što je to smislio, pa jel on uopće uzeo u obzir redukcije

kakav amater...
treba njima u tu firmu poslati dinu da im sve to fino objasni, vidi se da nemaju pojma
insaneinthebrain

#9442 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by insaneinthebrain »

konacno stigla :run:
House

#9443 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by House »

dobar pritisak :D
dragma
Vozim: Pješe

#9444 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by dragma »

dječak sa šibicama wrote:vode u Centru i dalje nema, nesto curlja malo ali to vjerovatno kod mene neki incident

glavni grad drzave, metropola
Kod mene nema nikako, kažu nekakav kvar na Kobiljoj Glavi koji (zamisli priznaju) ne mogu otkloniti. :shock: :-)

Vjerovatno će ista situacija biti i sutra, slušao ja danas na radiju.
Dozer

#9445 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Ne znam sto se sekirate i kukate.... Doci ce voda u junu, i bice je cijelo ljeto, sve do oktobra.
U tom periodu cemo slusati kako je SDA uspjesno, jos jednom (iako ne znamo koji su i sta prethodni slucajevi), nadljudskim naporima uspjela rijesiti stanje s vodosnabdijevanjem glavog grada...
Onda ide standardni red hvalospijeva o sebi samima, pa red glamuroznih predizbornih obecanja (od kojih nista nece biti ispunjeno, kao i svih ovih prethodnih 20+ godina), pa oped red hvalospijeva, pa red optuzbi, drvlja i kamenja na "one anamo" kao glavne remetilacke faktore, sve protkano ponekom kasikarom na neku dzamiju u nekoj vukojebini i polupana stakla na nekoj crkvi u nekoj slicnoj vukojebini, i - eto ga...!
Ah, da...ne smijemo zaboraviti nanu Fatu i "njenu" crkvu...

Rezultat - glasaj "za svoje", pa ko god da su... Bitno je biti...ovca, zar ne?

U novembru onda opet ide drama - ponovo redukcije, s identicnim maloumnim obrazlozenjima kao i sada...
Pa ce onda ici red "hitnih" sjednica vlade KS, danas zakazanih za 10-15 dana kasnije...
Pa kuknjava o tome kako su ugradjeni nekvalitetni materijali pri popravkama, za sta ce odgovorni biti kaznjeni (sto se, naravno, nikada nece desiti kao sto se nikada nije desilo ni u zadnjih 22 godine)....
Pa nova obecanja i razvlacenje pameti narodu (ako ovdje uopste vise ima i grama pameti...)...

I tako red ovoga, red onoga, a sve u sustini iste ublehe vec dvije decenije, i - hop! 2020 i novi izbori....

Eh, narode, narode... Dokazi svoju "inteligenciju" na izborima. Biranjem istih, logicno....
Banksy

#9446 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Banksy »

K'o rat... Cijeli grad sad kupanje, veš, suđe, jupiii ... :lol: :(
JThomas

#9447 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

evo na i mreži na ftv, kifla vs. nezir back-to-back... :mrgreen:
amar1994

#9448 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Dozer wrote:Ne znam sto se sekirate i kukate.... Doci ce voda u junu, i bice je cijelo ljeto, sve do oktobra.
U tom periodu cemo slusati kako je SDA uspjesno, jos jednom (iako ne znamo koji su i sta prethodni slucajevi), nadljudskim naporima uspjela rijesiti stanje s vodosnabdijevanjem glavog grada...
Onda ide standardni red hvalospijeva o sebi samima, pa red glamuroznih predizbornih obecanja (od kojih nista nece biti ispunjeno, kao i svih ovih prethodnih 20+ godina), pa oped red hvalospijeva, pa red optuzbi, drvlja i kamenja na "one anamo" kao glavne remetilacke faktore, sve protkano ponekom kasikarom na neku dzamiju u nekoj vukojebini i polupana stakla na nekoj crkvi u nekoj slicnoj vukojebini, i - eto ga...!
Ah, da...ne smijemo zaboraviti nanu Fatu i "njenu" crkvu...

Rezultat - glasaj "za svoje", pa ko god da su... Bitno je biti...ovca, zar ne?

U novembru onda opet ide drama - ponovo redukcije, s identicnim maloumnim obrazlozenjima kao i sada...
Pa ce onda ici red "hitnih" sjednica vlade KS, danas zakazanih za 10-15 dana kasnije...
Pa kuknjava o tome kako su ugradjeni nekvalitetni materijali pri popravkama, za sta ce odgovorni biti kaznjeni (sto se, naravno, nikada nece desiti kao sto se nikada nije desilo ni u zadnjih 22 godine)....
Pa nova obecanja i razvlacenje pameti narodu (ako ovdje uopste vise ima i grama pameti...)...

I tako red ovoga, red onoga, a sve u sustini iste ublehe vec dvije decenije, i - hop! 2020 i novi izbori....

Eh, narode, narode... Dokazi svoju "inteligenciju" na izborima. Biranjem istih, logicno....
:lol: :lol: :thumbup:

Od A do Z tacno :thumbup:

Image
Alternativac1

#9449 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Alternativac1 »

Bravo Dozer, sve rečeno...
Generalno ovaj grad nije uslovan za življenje... od vode otrovne do zraka, gdje god kreneš udišeš ispušne gasove iz auta, zimi da ne pričam... ako ostanem ovde ja ću obolit 100%, osjećam kako mi ne prija tijelu... :-?
Političku situaciju i ljude neću ni spominjat... :D
Dozer

#9450 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Ovaj grad je, pa nek' se ljuti ko koliko hoce, postao jedna obicna malogradjanska, polupismena i poluinteligentna rupcaga. na nivou neke vukojebine u npr. Ugandi ili Mauritaniji...

Selo se dokopalo asfalta, a na to "leg'o" i mobitel i internet, i ojhaaaa... Vrhunac zivota, luksuza i uzivanja...
Zagadjenje zraka...? Jebo to. Imam internet, mogu i u sobi sjedit'. I lozit' cumur da se ugrijem. Bas k'o kuci...
Nema vode...? Jebo vodu. Kad ima - ima. Uhvati se sta se uhvati, ha ja... A ne moram se ni kupat' svaki dan, jbt ga... ni kuci se nisam kup'o svaki dan...
Gule me na svakom koraku za sve i svasta, pa cak i 100% vise nego mi je cijena toga istog bila kuci, a i sada je...? Jebo i to. Asfalt je asfalt!
Radim za 6-7-8-9 stoja...? Pa sta?! Kuci ne bih imao ni toliko, a uz to bih vazda morao nesto rintati. I bilo bi mi pravo dosadno...
Neko zove na proteste radi svega toga...? HA-HA! Cuj "protesti"! Meni ne fali nista, super mi je. medju "svojima" sam, a nek' se bune domaci. Jbt ih, ionako su u debeloj manjini... Ha ja!
Last edited by Dozer on 20/09/2017 10:20, edited 1 time in total.
Post Reply