Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Naslovnica

#9426 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

studiorum_tuzlaensis wrote:Jos 5 mjeseci i istice mi ugovorni odnos. Mislio sam da ovo nikad neću reć, ali lijepi bhtelecom dsl, imao sam 5 Mbit/s, ali makar mi je ping bio ok i bez packet lossa i jittera, a o iznanadnim pucanjima konekcije i gubitka neta nemam više snage govoriti. Svaki drugi dan zovem, ista prica restartuj ruter, podesili smo parametre. Pišam vam se na parametre. Bio sam korisnik 4 godine, prešao sam na novi logo DUO, ali neće više ovako..

Televizija isto katastrofa, paketizacija je napravljena katastrofalno, u čemu je fol zatamnjenih programa, pa ako ga nemam u paketu nemoj mi ga uopće ni stavljati... 41 KM plaćam mjesečno za havu, čekamo Telemach u N. Sarajevu, ajde više sunce vam kalajisano preuzmite taj HS. btw. kopali su mrežu okolo grbavice, malte i hrasnog iz telemacha, pa možda i bude nesto.
I meni se čini da od decembra prelazim na Telemach, LoL je postao frustrirajuće iskustvo.
Ljakan

#9427 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Znaci ono je ipak telemah kopo,oRo :D
afannedim

#9428 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

je.o telemach
MTV

#9429 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:je.o telemach
A je.o i ovo kad nekom neradi. Mislim meni radi ok je. Al nek neke stvari poprave. Teletekst na OBN, Hayat, BHT HD, RTS 1,2,satelit neradi. Jel to visoka fizika, matematika, informatika ili sta vec pa ne znaju da poprave onda prevod na food network SD i HD, fine living.
Face HD i Viasat HD u plus paketu a kod telemacha u osnovnom + otkljucan face HD za Dvb-c televizore.

Nije mi drago sto ovaj logosoft nije onaj stari logosoft. Isto tako dolaskom telemacha logosoft ce ostati bez dosta korisnika.

Najvjerovatnije da cu im vratiti drugi resiver koji placam 9,50 KM a uzeti prosireni digitalni koji ukupno sa analognom kosta 25 KM. A ova 3 logosoftova paketa za otprilike 20 KM nenude isto, cak su i preskupi.
Iako imaju deset lokalnih kanala vise e pa imaju i 20 boljih kanala nego u plus i HD paketu lola.
Ljakan

#9430 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljakan »

Ovi ako uzmu hs-a sigurno ce onda i nama koji koristimo samo tv uslugu hs-a biti omogucen veci izbor kanala.
Sakazulu

#9431 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Qler wrote:Meni je router spojen na onaj njihov a onda jos jedan kao repeater da pojaca signal..
Nije problem u jačini signala nego u brzin: kabal 40/4, wifi 12/4!!!
afannedim

#9432 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:je.o telemach
A je.o i ovo kad nekom neradi. Mislim meni radi ok je. Al nek neke stvari poprave. Teletekst na OBN, Hayat, BHT HD, RTS 1,2,satelit neradi. Jel to visoka fizika, matematika, informatika ili sta vec pa ne znaju da poprave onda prevod na food network SD i HD, fine living.
Face HD i Viasat HD u plus paketu a kod telemacha u osnovnom + otkljucan face HD za Dvb-c televizore.

Nije mi drago sto ovaj logosoft nije onaj stari logosoft. Isto tako dolaskom telemacha logosoft ce ostati bez dosta korisnika.

Najvjerovatnije da cu im vratiti drugi resiver koji placam 9,50 KM a uzeti prosireni digitalni koji ukupno sa analognom kosta 25 KM. A ova 3 logosoftova paketa za otprilike 20 KM nenude isto, cak su i preskupi.
Iako imaju deset lokalnih kanala vise e pa imaju i 20 boljih kanala nego u plus i HD paketu lola.
Nicim me ne privlace to sam htio reci, sve mi je u pet deka, a dok sam Lol-om zadovoljan nemam potrebe mijenjati ista.
dragonz

#9433 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by dragonz »

Image

Kakvo je ovo sniženje navedeno danas na stranici.
Praetorious

#9434 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Piše:

NAPOMENE:
Navedene cijene pretplate LoGO! paketa su sa uračunatim popustom u iznosu od 50% za nove pretplatnike LoGO! paketa kroz akciju A šta ti gledaš. Više o akciji...

https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=e872 ... 43e7b93610

Mada, uz sadašnje stanje, LoL bi ostao konkurentan jedino da su ovo realne cijene za pakete, ne akcijske. Ovako, kako vjetar puše, dosta ljudi će otići na druge ISP-ove.
MTV

#9435 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Nicim me ne privlace to sam htio reci, sve mi je u pet deka, a dok sam Lol-om zadovoljan nemam potrebe mijenjati ista.
Pa nisam tu da se prepirem samo fino razgovaram. :)

Kad se sjetim routera kad je crko je.avao sam logosoftu sve jer nista nije radilo. Ovako radi ali nebi mijenjao internet i telefon jer sam prezadovoljan jos kad dignu brzinu bice :gunjastajl:

A vec o TV se da pricati.
afannedim

#9436 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Nicim me ne privlace to sam htio reci, sve mi je u pet deka, a dok sam Lol-om zadovoljan nemam potrebe mijenjati ista.
Pa nisam tu da se prepirem samo fino razgovaram. :)

Kad se sjetim routera kad je crko je.avao sam logosoftu sve jer nista nije radilo. Ovako radi ali nebi mijenjao internet i telefon jer sam prezadovoljan jos kad dignu brzinu bice :gunjastajl:

A vec o TV se da pricati.
Bože sačuvaj da se prepiremo, korektan si totalno I normalna komunikacija je, npr kod telemacha kažu da je tel užas, a ja na lol-u sam prezadovoljan kao I netom I ne mislim mjenjati al sa tv moraju korekcijer uraditi
MTV

#9437 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Bože sačuvaj da se prepiremo, korektan si totalno I normalna komunikacija je, npr kod telemacha kažu da je tel užas, a ja na lol-u sam prezadovoljan kao I netom I ne mislim mjenjati al sa tv moraju korekcijer uraditi
Moja greska nisam htio rec prepiremo. Htio sam nesto drugo napisati al mi mozak neradi. :)

Internet i telefon mi je beton i to necu dirat. TV kad bi ovakav ostao i poslije 15.12 nebi dirao i nebi lolu vracao dodatni resiver.
Ono sto pomeni nije uredu je TV od 15.12., skresano znas i sam kako su podijelili i oni paketi bi dosli jos 20 KM vise. Isto tako na lolu ima dobrih kanala, sreca moja nema hercegovackih, izvornih, drinskih, savskih, unskih, neretvanskih kanala koje nevrijede da zauzimaju mjesto na listi.

A dolaskom telemacha bi uzeo samo analognu + prosireni paket ponajvise radi b92, prva plus, cinestari, mezzo, balkanika. I jos dosta njih koje bi ponekad pogledao. Ni po jada uzeli su mi CMC pa Balkaniku al da b92 diraju kao da gledaju sta ja to najvise gledam pa iskljuci. Pa i dosta HD sadrzaja su stavili u HD paket. Za b92 se zalila raja i na fb al nema fajde lol nemoze a telemach moze.

Nazalost ostat ce Logosoft bez dosta korisnika, vidjet ces.
afannedim

#9438 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:Bože sačuvaj da se prepiremo, korektan si totalno I normalna komunikacija je, npr kod telemacha kažu da je tel užas, a ja na lol-u sam prezadovoljan kao I netom I ne mislim mjenjati al sa tv moraju korekcijer uraditi
Moja greska nisam htio rec prepiremo. Htio sam nesto drugo napisati al mi mozak neradi. :)

Internet i telefon mi je beton i to necu dirat. TV kad bi ovakav ostao i poslije 15.12 nebi dirao i nebi lolu vracao dodatni resiver.
Ono sto pomeni nije uredu je TV od 15.12., skresano znas i sam kako su podijelili i oni paketi bi dosli jos 20 KM vise. Isto tako na lolu ima dobrih kanala, sreca moja nema hercegovackih, izvornih, drinskih, savskih, unskih, neretvanskih kanala koje nevrijede da zauzimaju mjesto na listi.

A dolaskom telemacha bi uzeo samo analognu + prosireni paket ponajvise radi b92, prva plus, cinestari, mezzo, balkanika. I jos dosta njih koje bi ponekad pogledao. Ni po jada uzeli su mi CMC pa Balkaniku al da b92 diraju kao da gledaju sta ja to najvise gledam pa iskljuci. Pa i dosta HD sadrzaja su stavili u HD paket. Za b92 se zalila raja i na fb al nema fajde lol nemoze a telemach moze.

Nazalost ostat ce Logosoft bez dosta korisnika, vidjet ces.
I mene nervira glupa podjela kanala, ako dijele nek naprave osnovni I HD paket I ja zadovoljan ovo sada s brda s dola
MTV

#9439 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Opet test crne boje na MTV Adria!
Praetorious

#9440 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Ima li ko večeras problema a gledanjem na YT? Pođe-stane, bufferuje, pa opet... Jedostavno - ne može pustiti video ni na 480p, prebacuje na 240p.
Resetovao opremu, speedtest pokazuje da downstream varira od 5-10 mbps. Jel' do YT, LoL-a ili je lokalno sra*je ...?
MTV

#9441 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Ja nemam tih problema lokacija CVila2 samo mi neradi MTV Adria cijeli dan.
Praetorious

#9442 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Sad je malo pročepilo, ali još nije kako bi trebalo biti ...
afannedim

#9443 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV

#9444 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:Bez problema ikakvih

https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=7008 ... 76f47a33af
Radi li kod tebe MTV Adria?
rizibizi

#9445 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Ko sto rece @afannedim sve ti je to u 5 dkg, i ovi pate od standardne boljke da imaju samo akcije za nove korisnike, a stare i postojece ko hebe jer su vec jednom pali na foru. Cijene paketa vec lagano prestaju biti konkurentne posto su svi nesto poradili po tom pitanju na ovaj ili onaj nacin (dal tim nekim akcijama, dal revidiranjem cijena ali desava se nesto) a ove sta me gledas akcije su postale iz supljeg u prazno i sad vec toliko iskoristene da me ne bi iznenadilo da u narednom krugu nagrade budu usisivac i rerna posto se slabo prodaju. Generalno gledano zadovoljan sam internetom (da me jos povremeno ne handre oni fantomski prekidi bilo bi super) i telefonom na koji nemam primjedbu osim kad bi neko znao kako da ukinem poziv na cekanju. ali eto to su detalji koje im sad za sad mogu halaliliti sto bi se reklo. TV je posebna prica, ovi paketi i cijene su malo je reci smjesni, od svega toga ja samo placam dodatni STB (iskreno receno ovi MAG stbovi su najbolje sto lol moze da ponudi i mozda i najbolji uredjaji na nasem trzistu). Dakle TV-om trebaju pod hitno ozbiljno da se pozabave i da naprave neku akciju a da nije ova "Sta me gledas" pa da sta imamo i procitati u rubrici novosti. Ne znam jel ko upratio kad su posljednji put dodali neki kanal u programsku semu?
MTV

#9446 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Od zadnjeg update-a kanala proslo je 5 mjeseci a od posebnog dodavanja happy-a i elte HD koje nemogu gledati proslo je otprilike 3 mjeseca.

Ja imam dva airTies HD resivera i zadovoljan sam njima. Imam ih od septembra 2012 al desi se nekad da ih treba resetova a prodje i mjesec dana da ih nemoras ni dirati.

Vec vidim akciju u decembru sporet i grjalica ako se potpise na 12/24 mjeseca usluga.
Naslovnica

#9447 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Ovo razbacivanje kanala prema grupama i vezivanje grupa uz određeni paket im je NIĐE VEZE!
Trebali su skontati paket, ta i ta brzina interneta, ta i ta telefonska usluga, i ondaK da se biraju TV paketi i shodno tome da bude i cijena.
Ovako, plus paket ne mogu dobiti uz Trio paket, HD paket mogu dobiti samo uz najskuplji paket.
Niđe veze.
Od mene im je svakako mahanje u decembru, osim ako se nešto drastično ne promijeni.
Qler

#9448 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Ma i od mene imaju mahanje... veceras zeljo na factv ja nemam hd... jebo ih facehd... ko im se smisljao pakete, svaka mu cast!
afannedim

#9449 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Naslovnica wrote:Ovo razbacivanje kanala prema grupama i vezivanje grupa uz određeni paket im je NIĐE VEZE!
Trebali su skontati paket, ta i ta brzina interneta, ta i ta telefonska usluga, i ondaK da se biraju TV paketi i shodno tome da bude i cijena.
Ovako, plus paket ne mogu dobiti uz Trio paket, HD paket mogu dobiti samo uz najskuplji paket.
Niđe veze.
Od mene im je svakako mahanje u decembru, osim ako se nešto drastično ne promijeni.
Uz bilo koji paket možeš uzeti HD I ili Plus sa doplatom za neki od ova dva ili oba, al se slažem u potpunosti da im je promašaj ovo razbacivanje kanala jer nisu ni svi HD kanali u toj grupi
Sakazulu

#9450 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Sve što LOL nudi od kad se uvezao sa mtljisačlkjdš firmom je pretača današnjeg Zakona o radu!
Post Reply