Kud su se uputili Yara i Theon? Uzeli su skoro sve brodove a to nije malo. Mogli bi napraviti svasta na moru a pitanje je sta je Yara skontala. Zna da ce slijedeci put kad vidi Amidzu neko ostati bez glave. Mora pronaci saveznike ili pobjeci na najdalji otok gdje je niko nece naci.
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- animus
#9426 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nisu puske napravili ali onw vile imaju rucne granate tako da nisu toliko zaostali.
Kud su se uputili Yara i Theon? Uzeli su skoro sve brodove a to nije malo. Mogli bi napraviti svasta na moru a pitanje je sta je Yara skontala. Zna da ce slijedeci put kad vidi Amidzu neko ostati bez glave. Mora pronaci saveznike ili pobjeci na najdalji otok gdje je niko nece naci.
- Pandakonda
#9427 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vjerovatno idu da nađu Sansu i Jona, Theon je izgladio stvari sa Sansom kad joj je rekao da joj nije ubio braću tako da će vjerovatno ići zajedno.animus wrote:Nisu puske napravili ali onw vile imaju rucne granate tako da nisu toliko zaostali.![]()
-
swanfilter
#9428 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pokusavam skontati al nikako ... Recite mi, ako je Bran u onom flashu sa ledenim bio u sadasnjosti, kako to da su se ledeni i mrtvi pojavili onako brzo pred drvetom?
- Capajebo
#9429 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije bas brzo, vec su jednostavno preskocili taj period "cekanja". Zato i jesu Bran i Bloodraven bili u viziji, "u proslosti", jer ga je on pokusavao nauciti jos nekim stvarima dok jos moze.swanfilter wrote:Pokusavam skontati al nikako ... Recite mi, ako je Bran u onom flashu sa ledenim bio u sadasnjosti, kako to da su se ledeni i mrtvi pojavili onako brzo pred drvetom?
Jbga, nece napisati "17 hours later..."
-
sizifinho
#9430 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma znam da si se salio, samo mi je tema dobra za diskusije.konahawaii wrote:Pa nije bitno koliko je covjek na zemlji, vec koliko dugo postoji civilizacija...a jos pise da je prva invazija bila prije 12.000 godina. Sto znaci da su i tad bili napredna civilizacija, savladali zemljoradnju, stocarstvo, pravljenje oruzja, imali gradove, vojsku, brodove itd. Sta znaci za 12.000 godina su se samo usavrsili u tome (celik umjesto bronze)...al nebitno, ovo je svijet fantazije i cilj mi je bio da se nasalim, ne da pravim diskusijusizifinho wrote:čuj kako je moguće, pa nije da je čovjek na Zemlji 2000 godina baš, već 200-400 000 godina, pa vidi nas čime baratamo (u globalnom omjeru - s ničim).
Mozeli biti da je magija usporila razvoj
- devito
#9431 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bas se zapelo za Brana na temi haha
Evo neke "sporedne price" u ovoj epizodi
1. A sta reci o Sansi koja nije ubila Little fingera, da li zbog toga sto joj je uspio pomoci na pobjegne iz Dubrovnika, sto nije bila sigurna da je znao da je Ramsay poremecen(cisto sumnjam), ili je slabašna sama od sebe?
2. Sto se tice friendzoniranog Jorah Mormonta,rece on iskreno sta misli o khalisi, da li ce pronaci lijek?? hmm
Bila je to mnogo emotivna neka scena, iako cisto sumnjam da ce pronaci lijek, svasta je prosao sa Deny
3. Tion i Yara gdje li ce se oni zaputiti, imaju poveliku flotu brodova, ali kome li ce se pridruziti?
Evo neke "sporedne price" u ovoj epizodi
1. A sta reci o Sansi koja nije ubila Little fingera, da li zbog toga sto joj je uspio pomoci na pobjegne iz Dubrovnika, sto nije bila sigurna da je znao da je Ramsay poremecen(cisto sumnjam), ili je slabašna sama od sebe?
2. Sto se tice friendzoniranog Jorah Mormonta,rece on iskreno sta misli o khalisi, da li ce pronaci lijek?? hmm
Bila je to mnogo emotivna neka scena, iako cisto sumnjam da ce pronaci lijek, svasta je prosao sa Deny
3. Tion i Yara gdje li ce se oni zaputiti, imaju poveliku flotu brodova, ali kome li ce se pridruziti?
-
swanfilter
#9432 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa, bas to su trebali uraditi ...Capajebo wrote:Nije bas brzo, vec su jednostavno preskocili taj period "cekanja". Zato i jesu Bran i Bloodraven bili u viziji, "u proslosti", jer ga je on pokusavao nauciti jos nekim stvarima dok jos moze.swanfilter wrote:Pokusavam skontati al nikako ... Recite mi, ako je Bran u onom flashu sa ledenim bio u sadasnjosti, kako to da su se ledeni i mrtvi pojavili onako brzo pred drvetom?
Jbga, nece napisati "17 hours later..."
King trenutno i Brana sisa ...
"Night's King who is able to intercept Bran's Greensighting abilities to lure him into a trap, and then touches Bran to leaves a mark on Bran's arm."
- esmasaric
#9433 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bit će velika bitka sa ledenim, onda će se stvari oteti kontroli, doći će zmaj i sve ih potamaniti. The end.
Jorah, sigurna sam da neće pronaći lijek, mislim, tražit će ga nešto malo, ali će se onda vratiti da služi Daenerys. Na njenom putu prema tronu će zaginuti i to je to. On je dobrica, a takvi nastradaju.
Slijedeća epizoda, da li će kraljica prohodati gola?
Jorah, sigurna sam da neće pronaći lijek, mislim, tražit će ga nešto malo, ali će se onda vratiti da služi Daenerys. Na njenom putu prema tronu će zaginuti i to je to. On je dobrica, a takvi nastradaju.
Slijedeća epizoda, da li će kraljica prohodati gola?
- Tito_i_Partija
#9434 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sumnjam, jer izgleda da ce bas tad Jamie/Tyrellovi napast vrabca i njegove talibane. Mislim da ce bit' dobra epizoda.esmasaric wrote:Slijedeća epizoda, da li će kraljica prohodati gola?
A sto se tice Theona i Yare, mislim da je sasvim jasno da ce otic' Jon-u/Sansi. Realno, gdje bi to oni mogli drugo otic' a da ih ljudi znaju i prihvate? Kod Boltona i Boltonovih saveznika ne mogu (ukljucujuci i Lannistere pa i Tyrelle), sa Dorne-ovim i Daenerys-ovim ljudima nisu imali nikad nikakvog kontakta, a sami ne mogu opstat' kad dodje Amidza Euron sa flotom od hiljadu brodova.
Znaci, jedino sto im je preostalo je da se pridruze Jon-u, nema druge.
- pink floydd
#9435 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
možda bude neki nekonvencionalni deus ex svršetak, recimo ko Doom of Valyria pa svi završe. Ne bi me čudilo od Martinasizifinho wrote:
Također mislim da ljudi ovdje puno se oslanjaju na Deus Ex Machina rješenje, a zaboravljaju ko je babo ove priče.
- zlaataan
#9436 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da će na Essos ići. Ima scena u traileru kad se Yara žvali sa nekom robinjom iz Volantisa (robinja ima tetoviranu suzu, to je njihovo obilježje). Možda pokušaju isto kao Euron, samo da Theona ožene.Tito_i_Partija wrote:Sumnjam, jer izgleda da ce bas tad Jamie/Tyrellovi napast vrabca i njegove talibane. Mislim da ce bit' dobra epizoda.esmasaric wrote:Slijedeća epizoda, da li će kraljica prohodati gola?
A sto se tice Theona i Yare, mislim da je sasvim jasno da ce otic' Jon-u/Sansi. Realno, gdje bi to oni mogli drugo otic' a da ih ljudi znaju i prihvate? Kod Boltona i Boltonovih saveznika ne mogu (ukljucujuci i Lannistere pa i Tyrelle), sa Dorne-ovim i Daenerys-ovim ljudima nisu imali nikad nikakvog kontakta, a sami ne mogu opstat' kad dodje Amidza Euron sa flotom od hiljadu brodova.
-
sizifinho
#9437 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
da malo objektiviziram, najbolja scena ove epizode je scena u bravoosu, s aryom koja se trudi biti "no one"
dok gleda tragikomican prikaz njenog najgoreg dana u zivotu - sa svom tegobom u ocima.
A tek cinjenica da treba, "slucajno" ubiti glumicu koja igra cersei... koja je na aryinom spisku. Mislim da i Jaqhen Hghar of Rhe Faceless Men zna da Arya nikad nece biti "no one" i vjerovatno je sprema jer mu je zivot spasila...
dok gleda tragikomican prikaz njenog najgoreg dana u zivotu - sa svom tegobom u ocima.
A tek cinjenica da treba, "slucajno" ubiti glumicu koja igra cersei... koja je na aryinom spisku. Mislim da i Jaqhen Hghar of Rhe Faceless Men zna da Arya nikad nece biti "no one" i vjerovatno je sprema jer mu je zivot spasila...
- Tito_i_Partija
#9438 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mozda ima i to nekako veze, s obzirom da su Tyrionu svi brodovi spaljeni, pa sad ovi k'o spasavaju stvar. Al' mi je opet nekako glupo, jer sve dok Euron nije spomen'o Daenerys, Theon i Yara nisu pojma imali da ona uopste postoji.zlaataan wrote:Mislim da će na Essos ići. Ima scena u traileru kad se Yara žvali sa nekom robinjom iz Volantisa (robinja ima tetoviranu suzu, to je njihovo obilježje). Možda pokušaju isto kao Euron, samo da Theona ožene.Tito_i_Partija wrote:Sumnjam, jer izgleda da ce bas tad Jamie/Tyrellovi napast vrabca i njegove talibane. Mislim da ce bit' dobra epizoda.esmasaric wrote:Slijedeća epizoda, da li će kraljica prohodati gola?
- Tito_i_Partija
#9439 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da, mislim da je ovo 100% stela od Jaqhen-a da Arya na kraju krajeva odusta od "no one" i da se vrati svojoj familiji u Westeros.sizifinho wrote:da malo objektiviziram, najbolja scena ove epizode je scena u bravoosu, s aryom koja se trudi biti "no one"
- Gorštak
#9440 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Od sporednih scena u posljednjoj epizodi, meni jedna od ljepših ona kada "krunišu" Eurona u vodi.
- madridist
#9441 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
S obzirom da sam nedavno opet izgledao od prve epizode totalno me dojmila scena kad Arya gleda onu predstavu.
Hodor , heroj dosadasnjeg dijela sezone.
Hodor , heroj dosadasnjeg dijela sezone.
Last edited by madridist on 24/05/2016 19:39, edited 1 time in total.
- Capajebo
#9442 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A Arya glumi sama sebe dok "Nedu" skidaju glavu s ramena, gleda iz publike

I mrzim sto nisu "rekli" da je onaj svecenik sto je krunis'o Eurona, ustvari njegov brat, koji ga mrzi i ne podnosi... k'o i svi skoro al' et, boje ga se
I mrzim sto nisu "rekli" da je onaj svecenik sto je krunis'o Eurona, ustvari njegov brat, koji ga mrzi i ne podnosi... k'o i svi skoro al' et, boje ga se
- Idemedosumom
#9443 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nekako se Damphair ponaša kao tamo neki deseti svećenik, koji je poprilično ravnodušan prema svemu što se zbiva, a ne kao Euronov i Baelonov brat. A Victariona ni na mapi 
-
sizifinho
#9444 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a sto si pasivno agresivanTito_i_Partija wrote:Da, mislim da je ovo 100% stela od Jaqhen-a da Arya na kraju krajeva odusta od "no one" i da se vrati svojoj familiji u Westeros.sizifinho wrote:da malo objektiviziram, najbolja scena ove epizode je scena u bravoosu, s aryom koja se trudi biti "no one"
zanemari taj dio, sta mislis za prvi dio komentara?
- RIZVA
#9445 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja od jutros na poslu samo vičem Hodor, Hodor...
-
sizifinho
#9446 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mislim da ce euron preuzet ulogu victariona i otici ce po deni. Takodjer ne vjerujem ni da ce spomenuti rog, kao ni victariona. Jedan origin za ispricati a samo 18 epizoda do kraja serije ( 5 u ovoj sezoni i 13 obecanih u zadnje dvije).Idemedosumom wrote:Nekako se Damphair ponaša kao tamo neki deseti svećenik, koji je poprilično ravnodušan prema svemu što se zbiva, a ne kao Euronov i Baelonov brat. A Victariona ni na mapi
- Tito_i_Partija
#9447 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pasivno agresivan? Ne kontam.sizifinho wrote:a sto si pasivno agresivanTito_i_Partija wrote:Da, mislim da je ovo 100% stela od Jaqhen-a da Arya na kraju krajeva odusta od "no one" i da se vrati svojoj familiji u Westeros.sizifinho wrote:da malo objektiviziram, najbolja scena ove epizode je scena u bravoosu, s aryom koja se trudi biti "no one"
zanemari taj dio, sta mislis za prvi dio komentara?
-
sizifinho
#9448 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa mislio sam da si sarkastican 
- Tito_i_Partija
#9449 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nisam bio sarkastican. Internet te je upropastio.sizifinho wrote:pa mislio sam da si sarkastican
- Capajebo
#9450 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja sam sve mislio da ce Asha preuzeti ulogu Victariona, ali izgleda da ce fkt Euron ici na put daleki...sizifinho wrote:mislim da ce euron preuzet ulogu victariona i otici ce po deni. Takodjer ne vjerujem ni da ce spomenuti rog, kao ni victariona. Jedan origin za ispricati a samo 18 epizoda do kraja serije ( 5 u ovoj sezoni i 13 obecanih u zadnje dvije).Idemedosumom wrote:Nekako se Damphair ponaša kao tamo neki deseti svećenik, koji je poprilično ravnodušan prema svemu što se zbiva, a ne kao Euronov i Baelonov brat. A Victariona ni na mapi
A da ne bi Asha i Theon napadali Reach, kao drugi dio Zeljezne flote?