Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
mO k3

#9426 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Hafis wrote: Ma jok. Jedva ga očekujem. Vodim ga sa sobom poslije ručka na istinski doživljaj u prirodu, rekreacijske aktivnosti, odmaranje od seksa i svakodnevnih psiholoških trauma u borbi za materijalnu nadogradnju.
Neće ga odavde moći otjerati bojna Bruno Bušić kad se nameči :)

Image
Imam jso nesto zajednicko :)
na sta pecas ??
Wobblere ?
Škobo Habu

#9427 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Skrećem vam pažnju na veoma zanimljiv tekst, kojim je Haris Imamović čisto argumentovano razbio u paramparčad konstrukcije o "konsocijaciji" koju zastupaju medijski pobočnici u službi HDZ. Konkretno riječ je o odgovoru na Peharov tekst „Kako nam je lord Paddy Ashdown razotkrio mračnu stranu politike međunarodne zajednice u BiH“, koji je osvanuo na portalu u službi HMS-a -Dnevnik.ba.
Mislim da je ovo konkretan načina kako treba secirati Čovićevu političku propagandu o evropskim vrijednostima i evropskom putu, kao i njegovih medijskih trubadura, koja, zapravo, nema ništa sa tim vrijednostima, osim što je se radi o vještoj kamuflaži koja nanovo uvodi na BH politički teren koncept neo-bobanovske, ultimative politike sile i ucjena.

http://vijesti.ba/clanak/365598/belgijs ... anja-u-bih
Hafis

#9428 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:Skrećem vam pažnju na veoma zanimljiv tekst, kojim je Haris Imamović čisto argumentovano razbio u paramparčad konstrukcije o "konsocijaciji" koju zastupaju medijski pobočnici u službi HDZ. Konkretno riječ je o odgovoru na Peharov tekst „Kako nam je lord Paddy Ashdown razotkrio mračnu stranu politike međunarodne zajednice u BiH“, koji je osvanuo na portalu u službi HMS-a -Dnevnik.ba.
Mislim da je ovo konkretan načina kako treba secirati Čovićevu političku propagandu o evropskim vrijednostima i evropskom putu, kao i njegovih medijskih trubadura, koja, zapravo, nema ništa sa tim vrijednostima, osim što je se radi o vještoj kamuflaži koja nanovo uvodi na BH politički teren koncept neo-bobanovske, ultimative politike sile i ucjena.

Ovaj delegat je navedeni tekst toliko iskomplicirao nekakvim jezičkim vratolomijama dodatno obogaćenim suvišnim epitetima i nepotrebnim usporedbama, da ni on više ni sam ne zna što je htio reći. Navodno je nešto razbio u paramparčad pričajući nam o izborima u Belgiji.
Hafis

#9429 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

mO k3 wrote:
Hafis wrote: Ma jok. Jedva ga očekujem. Vodim ga sa sobom poslije ručka na istinski doživljaj u prirodu, rekreacijske aktivnosti, odmaranje od seksa i svakodnevnih psiholoških trauma u borbi za materijalnu nadogradnju.

Image
na sta pecas ??
Wobblere ?
Vještačke mušice, ručne izrade. Prave se od vunica i pijetlova pera. Raspon veličine udica je ovisan o godišnjem dobu, vodostaju, dobu dana i dr. Ide od 18 pa sve do 10. O bojama je bespredmetno pričati - ide sve: od žuto bijele (što mi kažemo - gnoj) pa sve do ljubičasto crne.
Samo ovo nisu površinske udice, već ''podvodne'' kako im tepamo. Znači bacaju s s olovom i tonu na dno, s tim da ih voda lagano nosi koturajući olovo po dnu (olovo se stavlja u plastiku u kojoj je zrak()- treba znati potrefiti težinu olova.
Inače ove ''podvodne'' sprave su specifične za Neretvu, a mislim da su prije rata bile zabranjene u većini ribolovnih društava u bivšoj Jugi, dok su se ovdje koristile kako znam za sebe. Nisu fer prema ribi jer jednostavno pročešljaju čitavo korito i mnogo matica nastrada.
a pravim i lovim na površinsku muhu s plovkom...ono suha i mokra...eh jebo ga ti, mogao bih o tome danima i danima pričati :)
Alfons Kauders

#9430 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Bacaj mrezu.

Ni protiv ribe se ne borite sportski.
Hafis

#9431 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:Bacaj mrezu.

E jebo ga ti. Osim percapita i u sportski se ribolov kuži.
Znaš li ti da se u bivšoj Jugi za bacanje mreže u Neretvu robijalo, a danas ne - uzeli smo europske mjere sankcija.
Ali smo se srećom zato samoinicijativno organizirali , tako ako se uhvati taj delegat s mrežom dobije jedan dobar paramilitarni degenek, da mu više ne bi nikad palo na um.
Hafis

#9432 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

jebo te, ja deelegatu iz tuzle i s tuzlanskih jezera okruženih dimnjacima objašnjavam što je mušićarenje i što je jedan plemeniti hobi.
Pa jebo te ne bi ti cijeli kanton znao napraviti jednu jedinu mušicu...to se uči godinama, godinama i opet ih 99% ne zna da valja napraviti a ne da još zna kada, koju i gdje je treba bacati
Hafis

#9433 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:Bacaj mrezu.

Ponesi ti mrežu u petak pa je baci koji put.
U kesama bi te spremili nazad da te prepoznavaju kod kuće :D
Alfons Kauders

#9434 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Onda bombu. Ima buraz nakih tromblona.

I ne prijeti, da vam dole niz Bunu ne istresem koji kamion soli... Pa da cipola fatas
Hafis

#9435 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:Onda bombu. Ima buraz nakih tromblona.

I ne prijeti, da vam dole niz Bunu ne istresem koji kamion soli... Pa da cipola fatas
Eh, što sve nije bacano unutra u devedestim u onom bezvlašću.
Danas su u ovih propalica u modi agregati, mreže.... eksploziv je već otišao u prošlost. Čuje se udar daleko...još ako stojiš u vodi, osjetiš ga de je kilometrima uzvodno ili nizvodno.
Ma pusti, ne kontaš ti to...
animus

#9436 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by animus »

Kakav je ribar najbolje se vidjelo kad je uslikao ribu koja se trebala mrijestiti. I sad nesto govori protiv mreza a jedna riba koja je u mrijestu i koja se ubije je vece zlo nego 100 mreza.
Hafis

#9437 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

animus wrote:Kakav je ribar najbolje se vidjelo kad je uslikao ribu koja se trebala mrijestiti. I sad nesto govori protiv mreza a jedna riba koja je u mrijestu i koja se ubije je vece zlo nego 100 mreza.
Ono nije bilo vrijeme mrijesta, a i vadio sam i veće primjerke. I otkud znaš da je ženka?
Znaš li ti kad je lovostaj ovdje, da bi se omogućio ribi mrijest?
mO k3

#9438 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Hafis wrote:
mO k3 wrote:

Image
na sta pecas ??
Wobblere ?
Vještačke mušice, ručne izrade. Prave se od vunica i pijetlova pera. Raspon veličine udica je ovisan o godišnjem dobu, vodostaju, dobu dana i dr. Ide od 18 pa sve do 10. O bojama je bespredmetno pričati - ide sve: od žuto bijele (što mi kažemo - gnoj) pa sve do ljubičasto crne.
Samo ovo nisu površinske udice, već ''podvodne'' kako im tepamo. Znači bacaju s s olovom i tonu na dno, s tim da ih voda lagano nosi koturajući olovo po dnu (olovo se stavlja u plastiku u kojoj je zrak()- treba znati potrefiti težinu olova.
Inače ove ''podvodne'' sprave su specifične za Neretvu, a mislim da su prije rata bile zabranjene u većini ribolovnih društava u bivšoj Jugi, dok su se ovdje koristile kako znam za sebe. Nisu fer prema ribi jer jednostavno pročešljaju čitavo korito i mnogo matica nastrada.
a pravim i lovim na površinsku muhu s plovkom...ono suha i mokra...eh jebo ga ti, mogao bih o tome danima i danima pričati :)
De majketi ne podcijenjuj nikoga .... pokusaj biti jednom normalan ne serator kao da sve bolje znas
Te podvodne ti se zovu nimfe bajtevej :)
Hafis

#9439 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Znam ja što je nimfa.
Ovo je nešto drugo.
Donosili su ih ove sarajlije koje često love ovdje sa mnom, i odustali od toga, love na ove naše muhe. Nije to to pajdo.
Kad uhvatim vremena uslikat ću ti koju da vidiš o čemu se radi.
Škobo Habu

#9440 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:
Škobo Habu wrote:Skrećem vam pažnju na veoma zanimljiv tekst, kojim je Haris Imamović čisto argumentovano razbio u paramparčad konstrukcije o "konsocijaciji" koju zastupaju medijski pobočnici u službi HDZ. Konkretno riječ je o odgovoru na Peharov tekst „Kako nam je lord Paddy Ashdown razotkrio mračnu stranu politike međunarodne zajednice u BiH“, koji je osvanuo na portalu u službi HMS-a -Dnevnik.ba.

Ovaj delegat je navedeni tekst toliko iskomplicirao nekakvim jezičkim vratolomijama dodatno obogaćenim suvišnim epitetima i nepotrebnim usporedbama, da ni on više ni sam ne zna što je htio reći. Navodno je nešto razbio u paramparčad pričajući nam o izborima u Belgiji.
Imaš delegata koji se odaziva na ime Vuk, a prezime Bačanović, koji je promptno na Dnevnik.ba reagovao na gore navedeni tekst gomilom paušalnih ocjena, tako da ti niko ne brani da uživaš u takvoj ad-hoc "obrani" Pehara.

Imaš li pri ruci fanfare ili takvo što?

Poštao si ti jebač na kvadarat, k tome i međunarodno priznat analitičar, bilo bi dobro da nam raščlaniš Harisa na proste faktore.
Point.

#9441 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Sisata:

Code: Select all

"Posebno u žarištu naših nacionalnih i državnih interesa moraju biti Hrvati u Bosni i Hercegovini, gdje su konstitutivan povijesni narod, ali im prijeti da postanu manjina. Insistiram i uvijek ću insistirati na jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini. Zato treba najozbiljnije pristupiti rješavanju političkih pitanja kao što je hitna promjena izbornog zakona", 
Sto li majku mu?
Haris.ba

#9442 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Haris.ba »

MIslim da je vakat da se oduzmu putovnice RH Hrvatima iz BiH. :D

Nema drugog rješenja.
problemnatravunu

#9443 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by problemnatravunu »

Haris.ba wrote:MIslim da je vakat da se oduzmu putovnice RH Hrvatima iz BiH. :D

Nema drugog rješenja.
Čekaj samo dok te čuje Dragan Čović, odma' će on to narediti, to bi bio logičan slijed dogadjanja nakon njegovih prijedloga o tome tko je istinski(legitimni) beha Hrvat, pa onda o načinu glasovanja beha Hrvata, pa na kraju o ovoim izjavama gdje će živjeti pravi beha Hrvati.... :shock:
Ludilo :mrgreen:
SaraFina

#9444 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

Nema drugog rješenja.
Počeće se od stalnog mjesta prebivališta. Sve fiktivno prijavljene u RH brisati. Odmah je tu ušteda i na beneficijama (potporama za stanovanje, nadoknadama sa burze za zapošljavanje, socijalnim davanjima i dječijim dodacima)
U EU takodjer je to regulirano zakonski. Ne možeš kao EU gradjanin imati dva stalna mjesta prebivanja. Nego stalno i privremeno. Te samo na jednom ostvarivati beneficije.
Ako pak Hrvati iz BiH budu u RH prijavljivali se da privremeno borave iz bilo kojih razloga, to će morati potvrdjivati i poslodavac, sveučilište i sl institucije.
Što se dječijih nadoknada tiče, ne može neko iz Gruda prijavljen fikitivno u Splitu sa petero djece bez potvrda o školovanju ili obdaništu na teritoriji RH ostvarivati prava na dječije nadoknada.
Vrlo jednostavno.
problemnatravunu

#9445 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by problemnatravunu »

Ovo sto pišeš RH je već odavno uradila, prečešljala, mislim da je tu manje više čista situacija
Alfons Kauders

#9446 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

problemnatravunu wrote:

Nema drugog rješenja.
Čekaj samo dok te čuje Dragan Čović, odma' će on to narediti, to bi bio logičan slijed dogadjanja nakon njegovih prijedloga o tome tko je istinski(legitimni) beha Hrvat, pa onda o načinu glasovanja beha Hrvata, pa na kraju o ovoim izjavama gdje će živjeti pravi beha Hrvati.... :shock:
Da se pita Dragana, oduzeo bi im i hrvatske i bosanske papire - da slucajno gdje ne uteknu. Da bi zaokruzili HDZ, dovoljna im je licna karta.

Mislim da se pucanstvo ne bi pretjerano ni bunilo. Mislim, Dragan zna najbolje, i valja ga pratiti do samog kraja. :)
Novak20

#9447 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
problemnatravunu wrote:

Nema drugog rješenja.
Da se pita Dragana, oduzeo bi im i hrvatske i bosanske papire - da slucajno gdje ne uteknu. Da bi zaokruzili HDZ, dovoljna im je licna karta.

Mislim da se pucanstvo ne bi pretjerano ni bunilo. Mislim, Dragan zna najbolje, i valja ga pratiti do samog kraja. :)
Jeste smiješni. Hrvati u BiH imaju EU putovnice i neće im ih oduzeti niko. Da EU ponudi Bakirovom i Dodikovom narodu, pardon politici, iste putovnice na lijepe oči, glat bi ih odbili.

Hrvati i hrvatska politika ima interes da BiH uđe u EU. Bošnjačka i srpska politika nit' ima interes niti ga pokazuje jer bi sa EU putovnicama brže isparili iz BiH od Hrvata.
seln

#9448 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Novak20 wrote:
Hrvati i hrvatska politika ima interes da BiH uđe u EU. Bošnjačka i srpska politika nit' ima interes niti ga pokazuje jer bi sa EU putovnicama brže isparili iz BiH od Hrvata.
Ne, Hrvati i hrvatska politika ima interes da "hrvatski teritorij" udje u EU... ostatak Bosne moze, sto se njih tice, otici do djavola.
Srpska politika ima interes da Genocidiju pripoji matici. Bosnjacka politika (vulgo SDA) ima interes da sve ostane kako jeste i da muzu budzet vo vjeki vjekov.
seln

#9449 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Škobo Habu wrote:
Poštao si ti jebač na kvadarat, k tome i međunarodno priznat analitičar
Izdvojio bih boldirano.... tajni zivot Hapizda.
Alfons Kauders

#9450 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jeste smiješni. Hrvati u BiH imaju EU putovnice i neće im ih oduzeti niko. Da EU ponudi Bakirovom i Dodikovom narodu, pardon politici, iste putovnice na lijepe oči, glat bi ih odbili.

Naravno da nece - niti je to moguce, niti im je u interesu... Ali onda nemaju pravo kukati kako ih neko tjera odavde, jer se na isti nacin "tjeraju" i svi drugi sa EU papirima, kao i masa onih bez EU papira.

Hrvatska nema interes da BiH udje u EU, a jos manje NATO. Hrvatska ima interes da dio BiH udje u EU, a to dvoje nije isto. :) Srbi ne zele u EU i to se nece promijeniti, a u NATO jos manje... Dobar dio Hrvata u BiH takodjer ne gotivi EU i NATO (osim u kontekstu Hrvatske - jer im je u interesu da RH bude u EU i NATO, a BiH ne bude, kako bi RH imala vise utjecaja)

Bosnjacka politika po ovom pitanju i ne postoji. Mozda to djeluje neozbiljno i neodgovorno, ali rijec je o cistom pragmatizmu - svakako ne idemo u EU, pa tam u skladu s tim i ne treba politika prilagodjena pristupu Uniji. Tu se donekle i slazem s minderasima. Koji kurac gubiti vrijeme i novac na gluposti kada svi znamo da od toga nema nista? Da bi nam blentavi Wigemark i retardirani Inzko mogli pricati kako "napredujemo" i ispunjavamo "reformsku agendu"? Koga vise boli kurac sta oni misle i pricaju? Njihovi suplji stavovi su vrijedni koliko i saopstenje za javnost koje objavi kantonalni odbor Naše Stranke u Gorazdu.

Dakle, istina je da nijedna od te tri opcije nije za clanstvo u EU, osim deklarativno. Neki ni toliko.
Post Reply