Ne znam to 45 dana, ali kod mene je bilo 60.Mehemed wrote:Ima dosta vremena od kako su to promijenili. 45 dana je još uvijek na paypalu, za narudžbe koje nisu napravljene na ebayu već sa neke druge stranice, ali na ebayu je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave.seoBIH wrote:Rok je 45 dana.
http://announcements.ebay.com/2013/10/u ... ve-issues/
Ovaj dio ti je najbitniji da pročitaš:
"Starting October 26, 2013, the timeline for opening an eBay Buyer Protection case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after klix (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to open an eBay Buyer Protection case. See the policy for details. "
BTW Danas mi stiže najranija pošiljka, od 25.11.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- _Reds_
#9426 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- nadžak
#9427 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas dođe jedna iz HK, 28 dana ukupno.
Čekaj, sad me zbuniste sa ovim rokovima. Pa na šta se onda odnosi onaj rok od 180 dana?
Čekaj, sad me zbuniste sa ovim rokovima. Pa na šta se onda odnosi onaj rok od 180 dana?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#9428 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Rok za otvaranje casea na paypalu je 45 dana, rok za otvaranje casea na ebayu je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave, primjer 20 Dec - 01 Jan, u ovom slučaju je 30 dana od 01. Januara najkasniji rok, odnosno 31.01. a da se ne bi zakasnilo, za svaki slučaj bolje ga otvoriti 30.01., ali nekoliko dana prije toga se pokušati nagoditi sa sellerom, a za tih 180 dana prvi put čujem, nemam pojma za šta je tih 180 dana.nadžak wrote: Čekaj, sad me zbuniste sa ovim rokovima. Pa na šta se onda odnosi onaj rok od 180 dana?
- nadžak
#9429 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@Mehemed
Ma bila je rasprava tačno prije godinu dana ovdje na forumu u vezi toga. Evo ti pa pogledaj dole u postovima fino piše.
Vjerovatno ni ti nisi primijetio da su podigli rok na paypalu na 180 dana.
http://forum.klix.ba/kupio-bih-nesto-sa ... s6850.html
Ma bila je rasprava tačno prije godinu dana ovdje na forumu u vezi toga. Evo ti pa pogledaj dole u postovima fino piše.
Vjerovatno ni ti nisi primijetio da su podigli rok na paypalu na 180 dana.
http://forum.klix.ba/kupio-bih-nesto-sa ... s6850.html
- Nisrin
#9430 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
.
Last edited by Nisrin on 09/01/2016 23:15, edited 1 time in total.
- travar
#9431 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dođe paket(ić)
Nekim čudom, ne platih ni marke dodatno.
Nekim čudom, ne platih ni marke dodatno.
-
Mehemed
#9432 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@nadžak
Baš uđoh na paypal i klikoh na jednu transakciju i viđoh da su povećali na 180 dana, nisam jako dugo otvarao case na paypalu pa nisam ni znao da su povećali

Baš uđoh na paypal i klikoh na jednu transakciju i viđoh da su povećali na 180 dana, nisam jako dugo otvarao case na paypalu pa nisam ni znao da su povećali

- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#9433 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam zaista ima li potrebe za ovakvim načinom komunikacije. 
- nadžak
#9434 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da ti budem iskren, jest bezveze psovat roditelje i to al i ovaj je bezobrazan sa ovim referalima više, na ovakav način kako ih on piše.
-
IstinitaPoruka
#9435 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima psihijatrija.. srećom..
Kakva garancija na microsd kartice?
Dođeš i kažeš ne radi?
Slomiš i kažeš dajte mi novu?
Ne budi smiješan dečko
Btw. ko god želi da vidi iteme koje sam kupio, nek' se javi, donijeću na lice mjesta i testirati sve.
Preporučujem ono što kupim ili što sam vidio iteme da se kupuju i da su dobri
Btw. za tih 6 KM mogu kupiti skoro još jednu.
Kakva garancija na microsd kartice?
Dođeš i kažeš ne radi?
Ne budi smiješan dečko
Btw. ko god želi da vidi iteme koje sam kupio, nek' se javi, donijeću na lice mjesta i testirati sve.
Preporučujem ono što kupim ili što sam vidio iteme da se kupuju i da su dobri
Btw. za tih 6 KM mogu kupiti skoro još jednu.
-
Mehemed
#9436 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
UBI lik refferalima, šta god preporučuje stavlja refferal link i maskira ga, to odmah daje sumnju da on to ne preporučuje baš zato što to valja, već zato da bi dobio zaradu od refferalasuad-sarajevo wrote:Ne znam zaista ima li potrebe za ovakvim načinom komunikacije.
Garancija ako se sama pokvari a ne da budeš sohar pa da je slomiš. Isto kao i za mobitele, fizička oštećenja ne podliježu garanciji, a u fizička oštećenja naravno spada i slamanje kartice, ne treba bit genije da se skonta da se kartica neće sama od sebe slomiti, već da je potrebna neka sila da bi se slomila. Nisam još imao potrebu da nosim memorijsku ili USB dok je pod garancijom, ne pokvare se u te 3 godine, ali to ne znači da neću morati nekada, a čekanje od 20-30 dana, nekada i duplo duže radi 5KM itekako znači.IstinitaPoruka wrote: Kakva garancija na microsd kartice?
Dođeš i kažeš ne radi?
-
IstinitaPoruka
#9437 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da, ali je problem što se kod nas ograde od garancija, izmisle svašta nešta samo da ti ne nadoknade (vrate novac ili dadnu ti novi proizvod)..Mehemed wrote:UBI lik refferalima, šta god preporučuje stavlja refferal link i maskira ga, to odmah daje sumnju da on to ne preporučuje baš zato što to valja, već zato da bi dobio zaradu od refferalasuad-sarajevo wrote:Ne znam zaista ima li potrebe za ovakvim načinom komunikacije.
Garancija ako se sama pokvari a ne da budeš sohar pa da je slomiš. Isto kao i za mobitele, fizička oštećenja ne podliježu garanciji, a u fizička oštećenja naravno spada i slamanje kartice, ne treba bit genije da se skonta da se kartica neće sama od sebe slomiti, već da je potrebna neka sila da bi se slomila. Nisam još imao potrebu da nosim memorijsku ili USB dok je pod garancijom, ne pokvare se u te 3 godine, ali to ne znači da neću morati nekada, a čekanje od 20-30 dana, nekada i duplo duže radi 5KM itekako znači.IstinitaPoruka wrote: Kakva garancija na microsd kartice?
Dođeš i kažeš ne radi?
Uvježbana mafija je to
Btw. Kartica mi je došla, mogu slikati, snimati da dokažem isto, mada nema potrebe. Onaj ko želi da je kupi, naći će na istoj stranici najjeftinije.
Samo ne želim da se narod ne zezne i kupi neke sa ebaya (32 GB, obične microSD) kontajući da je uštedio nešto, a na kraju dotična kartica se ne može učitati, ili kad ubacim u svoj DSLR, piše da je oštećena itd..
Ili npr. kupite karticu na kojoj piše 32 GB, a realni kapacitet je 2 GB ili 1 GB..
Što se mene tiče, ne morate kupovati, ja sam dao link, svačije pravo je da klikne i kupi, ili ne klikne..
Lijep pozdrav
- thekupus
#9438 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nista mu ne vjerujte, sve je bajno i divno fol, a zapravo vam samo prodaje pricu da bi kupili preko referala i on profitirao. Stop ovakvim lopovima!
-
shandrprcSA
-
IstinitaPoruka
#9440 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
NA 10 kupljenih proizvoda, imam taj besplatan. Sad zamisli taj profil silni..thekupus wrote:Nista mu ne vjerujte, sve je bajno i divno fol, a zapravo vam samo prodaje pricu da bi kupili preko referala i on profitirao. Stop ovakvim lopovima!
E jadniku jadni, gdje god reklamiram proizvod (jer je najjeftiniji i sigurna stranica 100%), svako pohvali sem U BOSNI.
To je ono 'ako će crknut moja krava, nek' crkne i komšijina'
Silni profit
- nadžak
#9441 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da ti kažem svoje mišljenje u vezi ovoga. Pogrešno primjenjuješ ovu poslovicu i naše balkansko-bosanske karakterne odlike. Nema to veze sa ovim.IstinitaPoruka wrote:NA 10 kupljenih proizvoda, imam taj besplatan. Sad zamisli taj profil silni..thekupus wrote:Nista mu ne vjerujte, sve je bajno i divno fol, a zapravo vam samo prodaje pricu da bi kupili preko referala i on profitirao. Stop ovakvim lopovima!
E jadniku jadni, gdje god reklamiram proizvod (jer je najjeftiniji i sigurna stranica 100%), svako pohvali sem U BOSNI.![]()
Silni profit
Kažeš samo kod nas te zbog ovog lijepe. LIčno sumnjam u to! Vjerovatno je većina tamo slabo upućena pa ne konta uopšte da im prodaješ muda pod bubrege.
Dakle, ja ne bih sekunde smatrao ružnim da dođeš kao čovjek i kažeš ljudi, evo od mene referal, imam svaki deseti proizvod gratis, čupam se ovako pa ako možete malo da me pogurate hvala unaprijed. A šta ti uradiš? Dođeš ko oni prevaranti po tržnici i pijaci sa pričom ocam jarane ovo ti je ekstra skroz, vid cijene ovo-ono, a znaš da te u oči laže. Nemoj se iznenadit kad te ljudi odjebu i nemoj kukat na nas kad ti lično radiš ono u čemu smo mi balkanaci-bosanci najvještiji a to je prevara, zavala, prodaja muda pod bubrege, i sl.
-
IstinitaPoruka
#9442 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije istina, sad se ti vadiš tim primjerom, nije isto nipošto.nadžak wrote:Da ti kažem svoje mišljenje u vezi ovoga. Pogrešno primjenjuješ ovu poslovicu i naše balkansko-bosanske karakterne odlike. Nema to veze sa ovim.IstinitaPoruka wrote:NA 10 kupljenih proizvoda, imam taj besplatan. Sad zamisli taj profil silni..thekupus wrote:Nista mu ne vjerujte, sve je bajno i divno fol, a zapravo vam samo prodaje pricu da bi kupili preko referala i on profitirao. Stop ovakvim lopovima!
E jadniku jadni, gdje god reklamiram proizvod (jer je najjeftiniji i sigurna stranica 100%), svako pohvali sem U BOSNI.![]()
Silni profit
Kažeš samo kod nas te zbog ovog lijepe. LIčno sumnjam u to! Vjerovatno je većina tamo slabo upućena pa ne konta uopšte da im prodaješ muda pod bubrege.
Dakle, ja ne bih sekunde smatrao ružnim da dođeš kao čovjek i kažeš ljudi, evo od mene referal, imam svaki deseti proizvod gratis, čupam se ovako pa ako možete malo da me pogurate hvala unaprijed. A šta ti uradiš? Dođeš ko oni prevaranti po tržnici i pijaci sa pričom ocam jarane ovo ti je ekstra skroz, vid cijene ovo-ono, a znaš da te u oči laže. Nemoj se iznenadit kad te ljudi odjebu i nemoj kukat na nas kad ti lično radiš ono u čemu smo mi balkanaci-bosanci najvještiji a to je prevara, zavala, prodaja muda pod bubrege, i sl.
Svako ima opciju da kupi ili ne kupi, ne mogu ja nikog natjerati, dao sam samo link gdje se može kupiti i rekao da mi je došlo, sve ispravno i ok.
Ovo uopšte nije prevara, niti se može tako nazvati.
Uzmimo primjer: 'racunalo.com' ima svoje ljude registrovane ovdje na forumu, proslijede link na spomenutu stranicu, par stvari kao 'kupili smo to i to'..
Urade atraktivne naslove, a 99,9% ljudi ne skonta da je svaki njihov link na stranici ustvari REFERAL LINK.
A to rade već mjesecima na klixu, i niko ništa ne reaguje, naravno
Problem je kad ja dođem sa već kupljenim proizvodom i proizvodima koje prodajem na Olx-PiK, preporučim da narod kupi 70-80% jeftinije nego je na PiK-u.
Ne mogu smisliti zavidnijeg naroda od nas Balkanaca..
Čak i kad se klikne na moj link, ostavlja se 'prostor' čovjeku da se registruje, kupi ili ne kupi.
Ne tjeram nikog ni na šta.
Lijep pozdrav.
-
hali gali halid
#9443 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Došla pošiljka sa GB, naručeno 21.08., nakon što sam ih kontaktirao izvršili resend u Novembru, i evo došla žuta ceduljica.
- nadžak
#9444 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Haman rekord za sad, od narudžbi prošle godine.hali gali halid wrote:Došla pošiljka sa GB, naručeno 21.08., nakon što sam ih kontaktirao izvršili resend u Novembru, i evo došla žuta ceduljica.
-
IstinitaPoruka
#9445 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
U dosta slučajeva nije kriv prodavač, već naša carina. Pa duže bude na carini nego da prođe vrijeme slanja itema i dolaska u zemlju.
Ne znam kako, ali po zapadu to brze ide
Ne znam kako, ali po zapadu to brze ide
-
quarterback
#9446 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
zar nismo ove iste razgovore vodili ovdje negdje u oktobru kada je ona nekakva stalno slala referale i govorila kako na 10 prodatih ima 1 besplatan?IstinitaPoruka wrote:Nije istina, sad se ti vadiš tim primjerom, nije isto nipošto.nadžak wrote:Da ti kažem svoje mišljenje u vezi ovoga. Pogrešno primjenjuješ ovu poslovicu i naše balkansko-bosanske karakterne odlike. Nema to veze sa ovim.IstinitaPoruka wrote: NA 10 kupljenih proizvoda, imam taj besplatan. Sad zamisli taj profil silni..
Silni profit
Svako ima opciju da kupi ili ne kupi, ne mogu ja nikog natjerati, dao sam samo link gdje se može kupiti i rekao da mi je došlo, sve ispravno i ok.
Ovo uopšte nije prevara, niti se može tako nazvati.
Uzmimo primjer: 'racunalo.com' ima svoje ljude registrovane ovdje na forumu, proslijede link na spomenutu stranicu, par stvari kao 'kupili smo to i to'..
Urade atraktivne naslove, a 99,9% ljudi ne skonta da je svaki njihov link na stranici ustvari REFERAL LINK.
A to rade već mjesecima na klixu, i niko ništa ne reaguje, naravno
Problem je kad ja dođem sa već kupljenim proizvodom i proizvodima koje prodajem na Olx-PiK, preporučim da narod kupi 70-80% jeftinije nego je na PiK-u.
Ne mogu smisliti zavidnijeg naroda od nas Balkanaca..
Čak i kad se klikne na moj link, ostavlja se 'prostor' čovjeku da se registruje, kupi ili ne kupi.
Ne tjeram nikog ni na šta.
Lijep pozdrav.
pa se to provalilo pa se povela rasprava o moralnosti toga, pa je dama izvukla deblji kraj i povukla se podvijena repa
...
-
quarterback
#9447 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ako se ne varam power bankovi su tada bili u pitanju
cura ih preporucivala kao odlicne samo da se preko referala proda 10 komada, mislim da je rekla tada da je prodala 3 i da joj treba jos 7

cura ih preporucivala kao odlicne samo da se preko referala proda 10 komada, mislim da je rekla tada da je prodala 3 i da joj treba jos 7
-
quarterback
#9448 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja sam prije par dana dobio refund preko paypala za item narucen 4.10. (ne sa ebaya)Mehemed wrote:Ima dosta vremena od kako su to promijenili. 45 dana je još uvijek na paypalu, za narudžbe koje nisu napravljene na ebayu već sa neke druge stranice, ali na ebayu je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave.seoBIH wrote:Rok je 45 dana.
http://announcements.ebay.com/2013/10/u ... ve-issues/
Ovaj dio ti je najbitniji da pročitaš:
"Starting October 26, 2013, the timeline for opening an eBay Buyer Protection case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after klix (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to open an eBay Buyer Protection case. See the policy for details. "
BTW Danas mi stiže najranija pošiljka, od 25.11.
inace stvari su kd mene JAKO usporile, bio je onaj jedan period kada je sve otcepilo, mislim da je bio april, pa su stvari pocele dolaziti unutar 10-15 dana, trajalo je negdje do septembra oktobra ako se ne varam i onda opet stalo....
najranija stvar koju jos cekam je narucena 30.11.
-
Mehemed
#9449 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sve zavisi gdje kupiš. Nije isto kada kupiš u pravom shopu i dobiješ fiskalni račun i onako preko oglasa sa "pismenom garancijom", fiskalni račun ima mnogo veću vrijednost. Ja nikada nisam imao problema sa garancijom. 2x mi se kvario aparat u 2 godine koliko je trajala garancija, ja samo donesem, oni ga pošalju u Refot(ovlašteni Nikon servis) o svom trošku, što i trebaju da urade dok je uređaj pod garancijom, i na kraju mi samo jave kada bude spreman za preuzimanje.IstinitaPoruka wrote: Da, ali je problem što se kod nas ograde od garancija, izmisle svašta nešta samo da ti ne nadoknade (vrate novac ili dadnu ti novi proizvod)..
Uvježbana mafija je to![]()
Jest poprilično usporilo, ja se nadam da će od danas početi dolaziti ove od kraja Novembra i početka Decembra i da će stići do kraja sedmice.quarterback wrote: ja sam prije par dana dobio refund preko paypala za item narucen 4.10. (ne sa ebaya)
inace stvari su kd mene JAKO usporile, bio je onaj jedan period kada je sve otcepilo, mislim da je bio april, pa su stvari pocele dolaziti unutar 10-15 dana, trajalo je negdje do septembra oktobra ako se ne varam i onda opet stalo....
najranija stvar koju jos cekam je narucena 30.11.
- nadžak
#9450 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jeste bilo je to tako za tu priču o referalima ali eto malo smo obnovili gradivo.
Identična je stvar i kod mene u vezi narudžbi, mart-april pa do sep. 2015 išlo super i onda kašnjenja velika. Imam još par pošiljki iz oktobra čekam.
Evo gledam status za TN za jednu pošiljku iz HK, dakle juče ( Nedjelja popodne ) avionska pošta stigla i proslijeđena je dalje. Moglo bi bit ovih dana još nekih zaostataka da dođu.
Identična je stvar i kod mene u vezi narudžbi, mart-april pa do sep. 2015 išlo super i onda kašnjenja velika. Imam još par pošiljki iz oktobra čekam.
Evo gledam status za TN za jednu pošiljku iz HK, dakle juče ( Nedjelja popodne ) avionska pošta stigla i proslijeđena je dalje. Moglo bi bit ovih dana još nekih zaostataka da dođu.