Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#9426 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

missko wrote:BL pala na rankingu sad se bore s Talijanima za 4 mjesto. Svi englezi i spanci i talijani prezimljavaju u europi
Nije istina, ostaju i naredne sezone na drugom mjestu po sadasnjem stanju! :wink: U sezoni koja se brise imali su isto bodova k'o Englezi, a ove svakako imaju vise osvojenih bodova. Isto je i u odnosu na Italijene.
Evo tabela, pa sam provjeri:
http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Online/5JW.php
Mišo_Kovač

#9427 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Tito_i_Partija wrote:Zato mi imamo mladog trenera koji gazi svoje igrace.
Zivot je takav jebiga - keep up or get left behind :D
Tito_i_Partija

#9428 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

groove wrote:magath dobija 2,5M € za jednu sezonu. hitzfeld je odbio ponudu kineskog evergrandea koji su mu nudili 25M € za 18 mjeseci.
Veca plata, veca ocekivanja. Stari je to lisac.
Logovan

#9429 Re: Bundesliga

Post by Logovan »

groove wrote:magath preuzeo japanski sagan tosu.
i njegovo je izgleda gotovo.
Gdje će tamo... :-) :-)
missko

#9430 Re: Bundesliga

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:
missko wrote:BL pala na rankingu sad se bore s Talijanima za 4 mjesto. Svi englezi i spanci i talijani prezimljavaju u europi
Nije istina, ostaju i naredne sezone na drugom mjestu po sadasnjem stanju! :wink: U sezoni koja se brise imali su isto bodova k'o Englezi, a ove svakako imaju vise osvojenih bodova. Isto je i u odnosu na Italijene.
Evo tabela, pa sam provjeri:
http://www.5-jahres-wertung.de/APD/Online/5JW.php
Pogresno sam se izrazio bore se da ne budu 4
http://www.fotmob.com/news/world/19ar2z ... +%40FotMob
groove

#9431 Re: Bundesliga

Post by groove »

sto verbeek pregazi effenberga :D
nKrkan

#9432 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

BHF kad ćemo šupljirat oko Elfovih protivnika na EURU ? :D
groove

#9433 Re: Bundesliga

Post by groove »

poslije barce pisu mediji kako roger nije vise nedodirljiv i idu spekulacije je li preskup za otkaz.
on je preporodio leverkusen, najveca bi glupost bila da ga izbace.
Crvena Tifoza

#9434 Re: Bundesliga

Post by Crvena Tifoza »

Ćićarito :D poludio. Lik svako 30 sekunda gol zabija. :D
Tito_i_Partija

#9435 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

Ne mogu da vjerujem da ovakav Gladbach dobi Bayern proslo kolo. :roll:

Mora da je neka zesca stela na kladari bila.
missko

#9436 Re: Bundesliga

Post by missko »

Tito_i_Partija wrote:Ne mogu da vjerujem da ovakav Gladbach dobi Bayern proslo kolo. :roll:

Mora da je neka zesca stela na kladari bila.
Sto pa mogao ih je i Ingostadt danas uzet da su sekundu sretniji bili
BHF_Manijak

#9437 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

nKrkan wrote:BHF kad ćemo šupljirat oko Elfovih protivnika na EURU ? :D
MoRe odmah pasukane, ionako jedva cekam zavrsnicu klubskog i pocetak reprezentativnog fudbala. 8-)

Sto bi Svabe rekle "machbare gruppe". :mrgreen: 8-)
nKrkan

#9438 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

BHF_Manijak wrote:
nKrkan wrote:BHF kad ćemo šupljirat oko Elfovih protivnika na EURU ? :D
MoRe odmah pasukane, ionako jedva cekam zavrsnicu klubskog i pocetak reprezentativnog fudbala. 8-)

Sto bi Svabe rekle "machbare gruppe". :mrgreen: 8-)
Napatit će se protiv Ukrajine možda i izgube , Poljake će ko sad u kvalifikacijama dobit ,i ove lagano u trećoj rješavaju . :D

Možda se ponovi Euro 2008 pa završe drugi 8)

Edit : Šteta što nisu Italijane dobili odmah u grupi , šteta .

Edit 2 : Kao ako bi bili prvi igraju protiv trećeg iz grupe A/B/F , znači Island , Wels ili Rumunija odokativno , a ne mora da znači i onda Belgija u 1/4 . :run:
Last edited by nKrkan on 12/12/2015 22:25, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#9439 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Ma mojne ih, jebem ih mrljave. Nego, nije me strah Ukrajine, dobit ce ih, ali protiv Poljaka ce biti zajebano. Znas da je njima uvijek druga utakmica u grupnoj fazi jebena, protiv Srbije na SP 2010, protiv Poljaka 2006 jedva dobise 1:0, protiv Hrvata 2:1 izgubise 2008., Gana na SP 2014. itd... Vjeruj mi druga tekma im je haos, ne znam razlog. :mrgreen:

S kojom se grupom sad krizaju?

Edit: Gledam sad raspored, pa bolje zavrsit drugi u grupi, onda u gornji dio zrijeba ides, gdje su laksi timovi. Dole te odmah kao pobjednika grupe, vec u cetvrtfinalu ili polufinalu najkasnije cekaju Spanija, Italija, Belgija...
Ovako kao drugoplasirani grupe C igras protiv drugoplasiranog grupe A. :-) :-) :-)
nKrkan

#9440 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

BHF_Manijak wrote:Ma mojne ih, jebem ih mrljave. Nego, nije me strah Ukrajine, dobit ce ih, ali protiv Poljaka ce biti zajebano. Znas da je njima uvijek druga utakmica u grupnoj fazi jebena, protiv Srbije na SP 2010, protiv Poljaka 2006 jedva dobise 1:0, protiv Hrvata 2:1 izgubise 2008., Gana na SP 2014. itd... Vjeruj mi druga tekma im je haos, ne znam razlog. :mrgreen:

S kojom se grupom sad krizaju?
Eo napiso sam al nema veze , sa trećim iz grupe A/B/F i ako bude sve po mojim procjenama igrat će sa Belgijom u 1/4 :D
A meni više Ukrajina liči na ekipu koja će ih dobit , jes vidio kako su protiv Španaca igrali .

PS: Dobili su ba Oranje na prošlom Euru taj trend se nastavlja
nKrkan

#9441 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

Bolje je bit drugi izgleda , ali ne liči to na Elf ba , gdje će oni taktizirat ko žabari :D .

Kao ako budu drugi , igrali bi protiv Švicarske u 1/8 , i onda čekaj pobjednika iz utakmice Španija/Hrvatska/Turska s nekim trećim , zna se ko ide dalje of course ... manje bolnija opcija od Belgije u 1/4 definitivno nema veze što su Španci tu .

Novi edit :

Ima scenario kad bi bili treći kakvim čudom :run: Englezi u 1/8 , Portugal 1/4 , Francuzi 1/2 :lol: :lol: mušterije sa zadnjih "natjecanja"
BHF_Manijak

#9442 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Jah, ne mozes nikako izbjeci ove iz grupe D kako god zavrsio u grupi, otac ih jebo. :mrgreen: :mrgreen:

Nego ono sto me raduje jeste povratak Gomeza u formi, ubija u Besiktasu. Mislim nije neki nivo lige i to, ali za njega je najbitnije da je u takmicarskoj formi i bez povreda. Vazan faktor ce im na Euru biti napadac. Ove kvalifikacije su pokazale koliko oni tesko igraju sa laznom devetkom. Nisu ba Spanija.

Jedino sto brine je, vec sad hronican, nedostatak bekova i uzasna forma Hummelsa. Frajer je bas ove sezone grohn'o, ne znam koji mu je... Nadam se da to nece genijalac Loew iskoristiti pa gurnuti mrtvog Badstubera u prvih 11. Idealan par bi bili Boateng i Hummels s formom od prije godinu i po - dvije!
Rudiger moze desno, Mustari moze biti rezerva na stoperu.

Bila je na RTL-u analiza prije neke kvalifikacioni utakmice, kao koje je stvari Loew promjenio u odnosu na Svjetsko, u napadu i odbrani, stil igre itd... Nadam se da ce levat vratiti "postavke" na staro, jer je s ovim novim varijantama usr'o, kao nema toliko vise posjeda, odbrana visoko stoji itd... Kvalifikacije su pokazel da su sad daleko ranjiviji nego ranije. :-) :roll:

Nadati se da nece biti povreda, posebno na Reusa mislim :mrgreen: , a ofanzivni dio Reus-Ozil-Muller-Gomez (Goetze) moze svakom 1-2 gola zabiti. Alternative Bellarabi, Schurrle, Goetze, Draxler... :mrgreen: 8-)
missko

#9443 Re: Bundesliga

Post by missko »

Ima bekova eno Rafinja
nKrkan

#9444 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

Kaem ako hoćeš biti prvak moraš pobjediti svakog jel tako , pokazali su na WM da mogu . Eh sad tamo nisu igrali protiv Španije i Italije koje su ih 8 godina prije tog izbacivali sa svih takmičenja , zato sam ja ove mrske žabare htio da ih se odmah riješe (preslika utakmicaa ŠB - Sarajevo ) ali ako budu prvi u grupi ne mogu igrat protiv Italijana prije finala , a tamo ovi teško da će doći sa drugog mjesta u svojoj grupi jer ide Portugal 1/8 , Engleska 1/4 prolazno i Francuska 1/2 mislim tu je kraj ako prije ne krahnu.Španiju su već dobili u prijateljskoj , hej u prijateljskoj ih dobili :D pa moraju i u službenoj.

Inače Hummels - Boateng beton par , samo ovaj prvi ima neke prenose pa ga nema nekad , a ide i Badstuber na prvenstvo samo ako bude zdrav :D I da Howedesa i Gintera na beka , mojne Hectora i Rudya vraćat Jeguljo stara prevaro . 8-)

Rafinja je bolji od Rudigera i Mustafija :D
BHF_Manijak

#9445 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Ma jarane Hoewdes kikser teski, vjeruj mi. :mrgreen: Ginter OK, nadam se da ce do pocetka Eura se ustabilit na bekovskoj poziciji u Dortmundu i nauciti barem osnovne kretnje beka :mrgreen: mada tesko, vidim Tuchel ga sad na zadnjem veznom gura. :-)
nKrkan

#9446 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

Gura ga kako su opet povrede uhvatile maha , al vratit će se on na beka brzo 8) .

Između Howedesa i Hectora biram Howedesa , nije loše odigrao SP. :D

Znaš da svaki put kad su osvojili neki trofej , nisu imali igrača iz Leverkusena ? Zato Kramere promjeni klub na pauzi . Gundo opet ima problema sa leđima :-)
Mišo_Kovač

#9447 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Rafinja desno i nema zime na prvenstvu :D
nKrkan

#9448 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

Rafinja može oba beka od jednom pokrit .

Rafinja desno i Šmelcer lijevo .

16Lahm vrati se , sve ti je oprošteno . :D
BHF_Manijak

#9449 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

nKrkan wrote:
Znaš da svaki put kad su osvojili neki trofej , nisu imali igrača iz Leverkusena ? Zato Kramere promjeni klub na pauzi . Gundo opet ima problema sa leđima :-)
A i jesu luzeri u picku mater'nu! :lol: :mrgreen: :mrgreen: Fakat nisam vecih luzera u zivotu vidio. Da se sami takmice, zavrsili bi drugi. :mrgreen:

Otkud to sa Ilkayom? :( On k'o Khedira post'o...

Ma dajte ba kakav Rafinha, najomrazeniji mi igrac Bayerna, kikser mrtvi. :mrgreen:
nKrkan

#9450 Re: Bundesliga

Post by nKrkan »

BHF_Manijak wrote:
nKrkan wrote:
A i jesu luzeri u picku mater'nu! :lol: :mrgreen: :mrgreen: Fakat nisam vecih luzera u zivotu vidio. Da se sami takmice, zavrsili bi drugi. :mrgreen:

Otkud to sa Ilkayom? :( On k'o Khedira post'o...

Ma dajte ba kakav Rafinha, najomrazeniji mi igrac Bayerna, kikser mrtvi. :mrgreen:
Rafinha pravi igrač 8-)

Gundo protiv Wolfsburga to pokupio oko leđa , nisam gled'o jel ga neko udario il je on sam sebe syebo .

Od 88me
EP 88 - u sastavu Njemacke bio je igrac Leverkusena Wolfgang Rolff - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Holandije
SP 90 - u sastavu Njemacke nije bio ni jedan igrac Leverkusena - Njemacka po treci put postala svijetski prvak
EP 92 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Andreas Thom i Christian Wörns) - Njemacka izgubila u finalu od Danske
SP 94 - u sastavu Njemacke je bio jedan igrac Leverkusena (Kirsten) - Njemacka izgubila u 1/4 finalu od Bugarske
EP 96 - u stastavu Njemacke nije bio ni jedan igrac Leverkusena - Njemacka po treci put postala evropski prvak
SP 98 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Wörns i Kirsten) - Njemacka izgubila u 1/4 finalu od Hrvatske
EP 00 - u stastavu Njemacke su bila petorica igraca Leverkusena (Nowotny, Ramelow, Ballack, Kirsten i Rink) - Njemacka ispala u grupnoj fazi
SP 02 - u sastavu Njemacke su bila petorica igraca Leverkusena (Butt, Ramelow, Ballack, Schneider i Neuville) - Njemacka izgubila u finalu od Brazila
EP 04 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Nowotny i Schneider) - Njemacka ispala u grupnoj fazi
SP 06 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Nowotny i Schneider) - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Italije
EP 08 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Adler i Rolfes) - Njemacka izgubila u finalu od Spanije
SP 10 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Kroos i Kiessling) - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Spanije
EP 12 - u sastavu Njemacke su bila dva igraca Leverkusena (Bender i Schürrle) - Njemacka izgubila u 1/2 finalu od Italije
SP 14 - u sastavu Njemacke nema ni jednog igraca Leverkusena - Njemacka po cetvrti put postala svijetski prvak
Post Reply