Dešavanja u Srbiji
- Sezam
#9426 Re: Desavanja u Srbiji
meni je najsmjesnije kako su Hrvati i Srbi, nakon svih klanja i protjeivanja, opet spali jedni na druge
To samo poikazuje svu jad i nemoc njihovih spoljnjih politika.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#9427 Re: Desavanja u Srbiji
E moj @prle ni ja ni Srbija ne mozemo bolje. Neozbiljno zutilo. Samo sto sam ja bezimeni forumas koji serenda u dokolici, a Srpska vanjska politika profesionalno kenja, sto 7 miliona zivih ljudi vodi u septicku jamu, a bar 30 miliona iz srpskog komsiluka nosi gas maske. Srbija je balkanski Cernobil. A dekontaminacija je u toku. ZAto je Europa poslala onoga hrvatskog glazbenika da uglazbi Srbiju.-Prle- wrote:
Mnogo netacnih i malicioznih komentara.
Prvo kazes da Srbija ima najbolje odnose sa Hrvatskom jer Srba tamo vise nema. Srba ima tamo vise od 200 000, to je vise nego duplo manje nego sto ih je bilo, ali ih ima. Srbija jedva da je imala odnose sa Hrvatskom dok je Mesic bio predsednik, vidimo kako je sve drugacije kad je dosao moderan politicar resen stega ucestvovanja u dogadjajima 90-ih. Sad se tek vidi kolika je Mesic bio smetnja normalizaciji odnosa, jer je Tadic na vlasti od 2004, i 6 godina nije imao normalnog sagovornika sa druge strane. Juce smo videli kako to sve prijateljski moze da izgleda, samo kad nema demagoga i prodavaca bajatih viceva.
O stanju u CG malo toga znas, i to si ofrlje odradio. Kakva ravnoteza straha, bilo je malo tenzije pred referendum, i sad je situacija totalno normalna. Oni sto su srbovali nekad, srbuju i dalje, i jedni i drugi salju decu u BG na studije, i tako ce se nastaviti.
Iste sanse dobili Hrvatska i SrbijaHrvatska je u celu pricu usla barem 7-8 godina ranije, odmah posle zavrsetka rata su oni poceli reforme, 10 godina ranije dobili beli sengen, otpoceli pregovore sa EU 7 godina ranije, nemaju problem kao sto Srbija ima sa Kosovom. Startne pozicije ne da nisu iste, nego nisu ni blizu.
Nema Srbija sa BIH odnose na ivici rata, sa jednim entitetom ima odlicne odnose, a sa drugim nisu dobri, ali se popravljaju, to pitaj i Tihica i Silajdzica.
Mirjana Markovic vlada Srbijomskoro je bio tekst da rasprodaje svu imovinu jer je ostala bez kinte, Saric je izbegao u CG, Miskovic bezi iz Srbije, lomi se kicma tom monopolu prljavog novca.(gde iskopa Veljka Kadijevica
)
Tadicu svi odaju priznanje da vodi izbalansiranu politiku, jedinu mogucu, to prepoznaje i Amerika, i EU, i Rusija...ni sa jednom supersilom nema spor. To je juce priznao i Josipovic. Kakav Sandzak, pa turcin je dosao da utisa "Cericevog malog" koji je postao preglasan, i koji ometa saradnju.
Tole, ovo je neozbiljno, zuta stampa, znam da mozes bolje.
Srbi u Hrvatskoj ne postoje kao politicki faktor, a Hr. -ko fol- ispunila sve uslove za ulazak u EU. Znam ja da je u Srbiji normalno da Srbi ne mogu biti manjina. Gdje su manjina ne treba ni da ih bude. To odgovara demokratskoj i jasenovackoj Hrvatskoj. Ona srpska vecina iz Hrvatske su danas prekosavski Srbi oko Laktasa, kojima Dinkic salje traktore -kao nagradu, sto nisu navalaili na Vojvodinu i Sandzak.
Pupovac u Hrvatskoj ne smije da objavi na cirilici ni casopis za kulturu, dok se Dragan Covic -predjsednik HDZ-a BIH- i danas podpisuje cirilicom -ko Tito.
Ivo Josipovic u Hrvatskoj je isto sto i Cjetkovic u Srbiji. Tako da su ovi sastanci Tadica i Josipovica obicni maskembal. Igra truhle kobile - sto bi se reklo, u zavicaju Zelje Komsica. Znas li ti ko je ahbab Vuka Jeremica u Hrvatskoj?? Ne znas. Ne zna ni Jospipovic. Znas li da Cvjetkovic ne smije u Hrvatsku, jer bi ga Kosorka djevojka poderala ko cigo Milku cokoladu?? Zato Tadic bjezi u Opatiju?? To malo Srba u Hr. i jesu u Istri. Istra je isto Kosmet. Da Tudzman nije ukino Herceg-Bosnu i isporucio svoje krvnike 'ag: Istra bi mu zavrsila ko Kosmet u Srbiji.
A za Crnu Goru ne treba nista znati osim da su priznali Kosovo, a u beogradskom hotelu Moskvi ima vise crnogoraca vec u Crnoj Gori.
Poslije crnogorskog priznavanja Kosmeta BiH i ne mora priznati Kosmet. Moze Radmanovic prijetiti Komsicu -kako ne smije priznati Kosmet a Komso ce mu na to hraknut i tadica i Josipovica u sred Beograda. Boli bosnjake neka stvar sto jedino Srbi i Bosnjaci ne smiju priznaat Kosmet.
Srbi imaju jos dva dana do 'aga i ovaj godisnji odmar u rahatluku da odrade i onda pocinje igrat mecka.
Ja se ne veselim toj mecki. Ne radi Srbije - vec radi toga sto znam da ce srbija da ocepi po BiH. Ne gine nam srpskog smrada, proljeva, sukrvice, zuci i pljuvacke u gigalitrima.
Jedina vanjska politika koju Srbija vodi je ona prema Republici Srpskoj. Ostale srpske vanska politike vode drugi. A ni ta vanjska politika prema Srpskoj nije vanjska - vec unutrasnja, pa nije tesko zakljuciti: da ne postoji srpska vanjska politika. Postoji samo unutrasnja srpska politika i to je ono sto jebe Tadiceve koke. Njemu unutrasnju politiku vodi Dacic a ne Jeremic. Srbi i Hrvati su prvo poceli saradjivati preko policija. Srpski teroristi su koknuli Pukanica u sred belog ZAgreb grada i onda je Dacic prije Jeremica ophodio Hrvatsku. Sljedeca faza srpsko-hrvatskog bratstva i jedinstva je bila kad se srpska mafija porokala u klasicnom srpskom bratoubilackom ratu - i to opet u sred Zagreba. Najveci Srpski mafijas je Crnogorsac, pa prvi sporazumi koje Srbija potpisuje sa Hrvatskom i sa Crnom goroma su "kokainski " sprazumi, a tu se Dacic pita. Vuk moze samo da zavija po Obali slonovace. A posto je Dacic SDP-ovac ko Josipovic i Komisc
Meni je Tadica pravo zao. Htio bi da bude Tito, a ne moze da ima bratstvo i jedinstvo ni medu Srbima, a kamo li da mu se pridruze: glupi bosanci, lijeni crngorci i lukavi latini.
Tadic sve vise lici na jos jednog hrvatskog umjetnickog radnika od koga je ostao samo pseudonim Sanader.
-
-Prle-
#9428 Re: Desavanja u Srbiji
Opet ti ne valja prica...Toto wrote:
E moj @prle ni ja ni Srbija ne mozemo bolje. Neozbiljno zutilo. Samo sto sam ja bezimeni forumas koji serenda u dokolici, a Srpska vanjska politika profesionalno kenja, sto 7 miliona zivih ljudi vodi u septicku jamu, a bar 30 miliona iz srpskog komsiluka nosi gas maske. Srbija je balkanski Cernobil. A dekontaminacija je u toku. ZAto je Europa poslala onoga hrvatskog glazbenika da uglazbi Srbiju.
Srbi u Hrvatskoj ne postoje kao politicki faktor, a Hr. -ko fol- ispunila sve uslove za ulazak u EU. Znam ja da je u Srbiji normalno da Srbi ne mogu biti manjina. Gdje su manjina ne treba ni da ih bude. To odgovara demokratskoj i jasenovackoj Hrvatskoj. Ona srpska vecina iz Hrvatske su danas prekosavski Srbi oko Laktasa, kojima Dinkic salje traktore -kao nagradu, sto nisu navalaili na Vojvodinu i Sandzak.
Pupovac u Hrvatskoj ne smije da objavi na cirilici ni casopis za kulturu, dok se Dragan Covic -predjsednik HDZ-a BIH- i danas podpisuje cirilicom -ko Tito.
Ivo Josipovic u Hrvatskoj je isto sto i Cjetkovic u Srbiji. Tako da su ovi sastanci Tadica i Josipovica obicni maskembal. Igra truhle kobile - sto bi se reklo, u zavicaju Zelje Komsica. Znas li ti ko je ahbab Vuka Jeremica u Hrvatskoj?? Ne znas. Ne zna ni Jospipovic. Znas li da Cvjetkovic ne smije u Hrvatsku, jer bi ga Kosorka djevojka poderala ko cigo Milku cokoladu?? Zato Tadic bjezi u Opatiju?? To malo Srba u Hr. i jesu u Istri. Istra je isto Kosmet. Da Tudzman nije ukino Herceg-Bosnu i isporucio svoje krvnike 'ag: Istra bi mu zavrsila ko Kosmet u Srbiji.
A za Crnu Goru ne treba nista znati osim da su priznali Kosovo, a u beogradskom hotelu Moskvi ima vise crnogoraca vec u Crnoj Gori.
Poslije crnogorskog priznavanja Kosmeta BiH i ne mora priznati Kosmet. Moze Radmanovic prijetiti Komsicu -kako ne smije priznati Kosmet a Komso ce mu na to hraknut i tadica i Josipovica u sred Beograda. Boli bosnjake neka stvar sto jedino Srbi i Bosnjaci ne smiju priznaat Kosmet.
Srbi imaju jos dva dana do 'aga i ovaj godisnji odmar u rahatluku da odrade i onda pocinje igrat mecka.
Ja se ne veselim toj mecki. Ne radi Srbije - vec radi toga sto znam da ce srbija da ocepi po BiH. Ne gine nam srpskog smrada, proljeva, sukrvice, zuci i pljuvacke u gigalitrima.
Jedina vanjska politika koju Srbija vodi je ona prema Republici Srpskoj. Ostale srpske vanska politike vode drugi. A ni ta vanjska politika prema Srpskoj nije vanjska - vec unutrasnja, pa nije tesko zakljuciti: da ne postoji srpska vanjska politika. Postoji samo unutrasnja srpska politika i to je ono sto jebe Tadiceve koke. Njemu unutrasnju politiku vodi Dacic a ne Jeremic. Srbi i Hrvati su prvo poceli saradjivati preko policija. Srpski teroristi su koknuli Pukanica u sred belog ZAgreb grada i onda je Dacic prije Jeremica ophodio Hrvatsku. Sljedeca faza srpsko-hrvatskog bratstva i jedinstva je bila kad se srpska mafija porokala u klasicnom srpskom bratoubilackom ratu - i to opet u sred Zagreba. Najveci Srpski mafijas je Crnogorsac, pa prvi sporazumi koje Srbija potpisuje sa Hrvatskom i sa Crnom goroma su "kokainski " sprazumi, a tu se Dacic pita. Vuk moze samo da zavija po Obali slonovace. A posto je Dacic SDP-ovac ko Josipovic i Komisc![]()
jasno je u cem Tadic pliva.
![]()
![]()
![]()
Meni je Tadica pravo zao. Htio bi da bude Tito, a ne moze da ima bratstvo i jedinstvo ni medu Srbima, a kamo li da mu se pridruze: glupi bosanci, lijeni crngorci i lukavi latini.
Tadic sve vise lici na jos jednog hrvatskog umjetnickog radnika od koga je ostao samo pseudonim Sanader.
Ako si u dokolici ne mora da serendas, pricaj onako kako jeste, a ne kako bi voleo da bude. Od okruzenja, a to je Madjarska, Rumunija, Bugarska, Makedonija, Kosovo, Bih, Hrvatska...a to je oko 50 miliona ljudi, problematicne politicke odnose se ima samo sa 2 miliona Albanaca, i 2 miliona Bosnjaka... pa sad, ako treba gas maske...sredicemo
Srbi u Hrvatskoj i te kako postoje kao politicki faktor, stavise, od njihove podrske zavisi opstanak vlade:
http://www.politika.rs/rubrike/region/P ... du.lt.html
Srbi imaju pravo skolovanja na maternjem jeziku tamo gde ih ima u znacajnijem broju, nije to jos sjajno, ali situacija ide na bolje.
Trule kobile(bez h) se igra i u mome zavicaju, tako da po tome Zeljin nije karakteristican
Mirko bio u sred Kosorkinog osinjaka, i nije mu falila seda dlaka s glave: http://www.naslovi.net/2010-05-15/glas- ... na/1719811 Nije cirilica samo srpsko pismo, nek se potpisuje svako pismen.
Komsic je ispao neozbiljan opet, i o tome ne bi ni raspravljao ovde.
Svaki dan dolaze neki strani drzavnici u Beograd, Tadic i Jeremic su vise u avionu nego kuci, bolje pogledaj sa kim se Alkalaj sastaje...
Tadic ti je trn u oku, zato ga stalno i napadas, da je tako kao sto pises, ne bi ti obracao paznju, fora je sto ga mnogo ozbiljnije face u svetskoj politici shvataju ozbiljno, a to sta mislimo ti ili ja...nebitno...
-
zavrzlama
#9429 Re: Desavanja u Srbiji
godina 1989...
srbija je sebe vidjela od Zadra juzno do Dubrovnika,sa Slavonijom,cijelom BIH(sa minimumom nesrba koji bi ostali kao najamni radnci velikosrpskim gazdama),CG(to je srpsko svakako) Kosovom(bez ijednog alnanca jer ni za sluge ih nisu htjeli)..i poce klaonica...sta imamo danas...imamo srbiju koja je na kraju krajeva izgubila i prvilegiju "stapa i sargarepe" sad joj samo nude stap....sva vanjska politika srbije se ogleda u tome da ono preostalih BIH srba sto ima u BIH koristi da zagorcavaju zivot i sebi i BIH kao lijecenje frustracija za gubitak ideje o velikoj srpskoj drzavi...kako dani prolaze srpski apetiti se smanjuju..od "nedamo Kosovo" danas se vec javno moli po evropskim politickim forumima za makar podjelu i dobitak djelica Kosova...sve lijeze na rudu..u srbiji zlo pocelo,sami ce srbi to zlo u srbiji i pobijediti...samo je potrebno dotaci dno dna...moralni,strateski i vojni poraz je progutan kao krastava zaba,jos ostaje obracun izmedju samih srpskih struja,jer ideja se danas odrzava srpskim parama jer je pljacka i otomacina od drugih davno potosena a snage i nemocnih zrtava za nove pljacke nema..
srbija je sebe vidjela od Zadra juzno do Dubrovnika,sa Slavonijom,cijelom BIH(sa minimumom nesrba koji bi ostali kao najamni radnci velikosrpskim gazdama),CG(to je srpsko svakako) Kosovom(bez ijednog alnanca jer ni za sluge ih nisu htjeli)..i poce klaonica...sta imamo danas...imamo srbiju koja je na kraju krajeva izgubila i prvilegiju "stapa i sargarepe" sad joj samo nude stap....sva vanjska politika srbije se ogleda u tome da ono preostalih BIH srba sto ima u BIH koristi da zagorcavaju zivot i sebi i BIH kao lijecenje frustracija za gubitak ideje o velikoj srpskoj drzavi...kako dani prolaze srpski apetiti se smanjuju..od "nedamo Kosovo" danas se vec javno moli po evropskim politickim forumima za makar podjelu i dobitak djelica Kosova...sve lijeze na rudu..u srbiji zlo pocelo,sami ce srbi to zlo u srbiji i pobijediti...samo je potrebno dotaci dno dna...moralni,strateski i vojni poraz je progutan kao krastava zaba,jos ostaje obracun izmedju samih srpskih struja,jer ideja se danas odrzava srpskim parama jer je pljacka i otomacina od drugih davno potosena a snage i nemocnih zrtava za nove pljacke nema..
-
zavrzlama
#9430 Re: Desavanja u Srbiji
na sta spade srbija kao ruska karaula,EU zlo srbije i granice karlobag-karlovac-virovitica
Nikolić: Perspektiva Srbije je u EU
20. jul 2010. | 18:26 | Izvor: B92 Beograd -- Srbija nema perspektivu ako ne bude članica Evropske unije, izjavio je Tomislav Nikolić po povratku iz Brisela.
Nikolić, koji je u sedištu Unije razgovarao sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, rekao je da ga je File uveravao da priznavanje Kosova nije uslov za nastavak evropskih integracija.
Prema njegovim rečima, u Briselu se razgovaralo i o tome da Srbija treba da uđe "u neku vrstu razgovora" sa privremenim institucijama na Kosovu, ali da ne može da se prejudicira kako će to da izgleda.
Tomislav Nikolić kaže da je, iz razgovora sa Štefanom Fileom stekao utisak da bi odluka Međunarodnog suda pravde mogla da bude osnova za nove razgovore Beograda i Prištine. Nikolić smatra da vlast mora da organizuje javni sastanak sa opozicijom o daljim potezima posle saopštavanja odluke u Hagu.
"Predsednici vlade i države treba da organizuju javni sastanak sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka i da predsednik Srbije Boris Tadić kaže šta hoće, jer cela Srbija ne zna šta želi njen predsednik'', rekao je lider naprednjaka.
"Generalna skupština UN je, čini mi se, u većini na strani Srbije'', rekao je Nikolić i dodao da u svakom pogledu treba da se poštuje Ustav Srbije, situacija na terenu, Rezolucija 1244 i da iz toga proistekne platforma za pregovore.
-
-Prle-
#9431 Re: Desavanja u Srbiji
Otisao je na dribling EU zvanicnika, da pripremi svoje glasacko telo na kompromis u vezi Kosova...zavrzlama wrote:na sta spade srbija kao ruska karaula,EU zlo srbije i granice karlobag-karlovac-virovitica![]()
20. jul 2010. | 18:26 | Izvor: B92 Beograd -- Srbija nema perspektivu ako ne bude članica Evropske unije, izjavio je Tomislav Nikolić po povratku iz Brisela.
Nikolić, koji je u sedištu Unije razgovarao sa evropskim komesarom za proširenje Štefanom Fileom, rekao je da ga je File uveravao da priznavanje Kosova nije uslov za nastavak evropskih integracija.
Prema njegovim rečima, u Briselu se razgovaralo i o tome da Srbija treba da uđe "u neku vrstu razgovora" sa privremenim institucijama na Kosovu, ali da ne može da se prejudicira kako će to da izgleda.
Tomislav Nikolić kaže da je, iz razgovora sa Štefanom Fileom stekao utisak da bi odluka Međunarodnog suda pravde mogla da bude osnova za nove razgovore Beograda i Prištine. Nikolić smatra da vlast mora da organizuje javni sastanak sa opozicijom o daljim potezima posle saopštavanja odluke u Hagu.
"Predsednici vlade i države treba da organizuju javni sastanak sa predstavnicima svih parlamentarnih stranaka i da predsednik Srbije Boris Tadić kaže šta hoće, jer cela Srbija ne zna šta želi njen predsednik'', rekao je lider naprednjaka.
"Generalna skupština UN je, čini mi se, u većini na strani Srbije'', rekao je Nikolić i dodao da u svakom pogledu treba da se poštuje Ustav Srbije, situacija na terenu, Rezolucija 1244 i da iz toga proistekne platforma za pregovore.
Po mom sudu nece biti odvajanja Severa Kosova u fizickom smislu, ali ce fakticki ziveti zaseban zivot u odnosu na Pristinu, i to ce se nekako formalizovati.
-
zavrzlama
#9432 Re: Desavanja u Srbiji
tako nesto....samo mislim da je velika greska sto je Nikolic postao previse mekan,jer je izbio srbiji(tadicu) sargarepu da moze da plasi MZ sa nikolicem i radikalima...po ovoj nikolicevoj izjavi on je izgleda vise fleksibilan da se odrekne Kosova nego Tadic...u srbiji je zadnjih 15 godina politika funkcionisala po sistemu" podilazite nam i progledavajte kroz prste inace dolazi Nikolic"...izgleda Nikolic se svojim umjerenim stavovima poceo svetiti saloncima,jer im izbija adut da njime plase MZ i dobivaju privilegije, a Nikolic vjeciti drugi i u opoziciji...izgleda nikolic skontao da je kosovo svakako izgubljeno,pa odo ja to izgubljeno potvrditi i javno saopstiti EU,da sebi namaknem pobjedu u srbiji-Prle- wrote:Otisao je na dribling EU zvanicnika, da pripremi svoje glasacko telo na kompromis u vezi Kosova...zavrzlama wrote:na sta spade srbija kao ruska karaula,EU zlo srbije i granice karlobag-karlovac-virovitica![]()
Po mom sudu nece biti odvajanja Severa Kosova u fizickom smislu, ali ce fakticki ziveti zaseban zivot u odnosu na Pristinu, i to ce se nekako formalizovati.
-
-Prle-
#9433 Re: Desavanja u Srbiji
Nikolic i Tadic drze 80% glasackog tela, zapad je pomogao Nikolicu da se odvoji od Seselja, dao mu lovu za osnivanje nove stranke sa kojom je zagrabio ogromnu vecinu seseljevih glasaca, koje polako okrece ka prici o EU.zavrzlama wrote:
tako nesto....samo mislim da je velika greska sto je Nikolic postao previse mekan,jer je izbio srbiji(tadicu) sargarepu da moze da plasi MZ sa nikolicem i radikalima...po ovoj nikolicevoj izjavi on je izgleda vise fleksibilan da se odrekne Kosova nego Tadic...u srbiji je zadnjih 15 godina politika funkcionisala po sistemu" podilazite nam i progledavajte kroz prste inace dolazi Nikolic"...izgleda Nikolic se svojim umjerenim stavovima poceo svetiti saloncima,jer im izbija adut da njime plase MZ i dobivaju privilegije, a Nikolic vjeciti drugi i u opoziciji...izgleda nikolic skontao da je kosovo svakako izgubljeno,pa odo ja to izgubljeno potvrditi i javno saopstiti EU,da sebi namaknem pobjedu u srbiji
Sigurno ce u lokalne svrhe zadrzati nacionalisticku retoriku, ali nema sumnje da je "kupljen", i da ce ako se jednog dana docepa vlasti voditi politiku slicnu Tadicevoj.
Slazem se da je izbio adute Tadicu iz rukava sto se tice EU integracija, i da ce 2012 godine morati da ponudi konkretne rezultate kako bi ubedio glasace da mu ponovo daju podrsku. To je iz ove perspektive tesko, jer ekonomska kriza umanjuje kapacitet za znacajne rezultate u ekonomskom smislu, mislim da Tadic cilja zavrsetak koridora 10 i mosta u Beogradu kako bi poentirao u izbornoj godini.
Nece samo sa tim proci, morace biti kooperativan u vezi Kosova i BIH, samo je pitanje do kojih granica, i MZ mora da nesto da za uzvrat, nekakvu UN rezoluciju gde se daje podrska uticaju Srbije na Severu Kosova, jer ako nista ne ponude, to otvara mogucnost za radikalnu pricu, a tu nece proci dobro ni Tadic ni Nikolic, niti bilo kome to odgovara...
-
zavrzlama
#9434 Re: Desavanja u Srbiji
steta sta zvona nisu zvonila prije Vukovara,Bijeljine,Brckog,Srebrenice,Kosova i mnogih drugih stratista....90-tih se baca;lo cvjece na tenkove i popovi blagosiljali najvece zlocince.....danas se moli bog da makar i dio srbije ostane u srbiji...hljeba preko pogace je uvijek zavrsavalo neslavno za onog koji je bacao pogacu..Crkvena zvona i moleban u četvrtak
Na dan objavljivanja odluke MSP-a zvoniće zvona na crkvama Srpske pravoslavne crkve, a sveštenici će potom služiti moleban za povoljno rešenje statusa Kosova. Zvona će se oglasiti u četvrtak, 22. jula, u 17 sati u trajanju od pet minuta, a potom će sveštenici služiti moleban u sabornim i gradskim hramovima. U saopštenju Sinoda SPC, koje je potpisao patrijarh Irinej, umoljavaju se arhijereji da „pozovu sveštenike i verni narod da u svim hramovima zvone zvona u trajanju od pet minuta“, kao i da se nakon toga služi moleban za povoljno rešenje konačnog statusa Kosova i Metohije.
-
zavrzlama
#9435 Re: Desavanja u Srbiji
ovo boldirano je kljuc svega....svi problemi srbije nastaju bas iz razloga sto srbijanska politicka,crkvena i intelektualna elita ne zeli da srbe van srbije okrece prema drzavama u kojim zive ,nego glume kao neku brigu za njih ,a u stvari koriste iste kao topovsko meso za stvranje predpostavki(90-tih uveli i u krvav rat) da se nekad u buducnosti stvori velika srbija...sta smeta da srbija kaze ovo: mi priznajemo nezavisnost Kosova ali trazimo najsiru autonomiju za srbe na Kosovu jer su srbi jezikom,kulturom i obicajima puno blizi srbiji nego albancima...pa dalje kazu,srbi na Kosovu trebaju da postuju institucije Kosova i da se ukljuce u te institucije srazmjerno njihovom broju...-Prle- wrote:Nikolic i Tadic drze 80% glasackog tela, zapad je pomogao Nikolicu da se odvoji od Seselja, dao mu lovu za osnivanje nove stranke sa kojom je zagrabio ogromnu vecinu seseljevih glasaca, koje polako okrece ka prici o EU.zavrzlama wrote:
tako nesto....samo mislim da je velika greska sto je Nikolic postao previse mekan,jer je izbio srbiji(tadicu) sargarepu da moze da plasi MZ sa nikolicem i radikalima...po ovoj nikolicevoj izjavi on je izgleda vise fleksibilan da se odrekne Kosova nego Tadic...u srbiji je zadnjih 15 godina politika funkcionisala po sistemu" podilazite nam i progledavajte kroz prste inace dolazi Nikolic"...izgleda Nikolic se svojim umjerenim stavovima poceo svetiti saloncima,jer im izbija adut da njime plase MZ i dobivaju privilegije, a Nikolic vjeciti drugi i u opoziciji...izgleda nikolic skontao da je kosovo svakako izgubljeno,pa odo ja to izgubljeno potvrditi i javno saopstiti EU,da sebi namaknem pobjedu u srbiji
Sigurno ce u lokalne svrhe zadrzati nacionalisticku retoriku, ali nema sumnje da je "kupljen", i da ce ako se jednog dana docepa vlasti voditi politiku slicnu Tadicevoj.
Slazem se da je izbio adute Tadicu iz rukava sto se tice EU integracija, i da ce 2012 godine morati da ponudi konkretne rezultate kako bi ubedio glasace da mu ponovo daju podrsku. To je iz ove perspektive tesko, jer ekonomska kriza umanjuje kapacitet za znacajne rezultate u ekonomskom smislu, mislim da Tadic cilja zavrsetak koridora 10 i mosta u Beogradu kako bi poentirao u izbornoj godini.
Nece samo sa tim proci, morace biti kooperativan u vezi Kosova i BIH, samo je pitanje do kojih granica, i MZ mora da nesto da za uzvrat, nekakvu UN rezoluciju gde se daje podrska uticaju Srbije na Severu Kosova, jer ako nista ne ponude, to otvara mogucnost za radikalnu pricu, a tu nece proci dobro ni Tadic ni Nikolic, niti bilo kome to odgovara...
ale ne lezi vraze....izbjegavanje gradjanskog rata u srbije je jedino moguce ako se odrzavaju tenzije u BIH i na sjeveru Kosova.
-
gazda
#9436 Re: Desavanja u Srbiji
Mani teorija zavjere, ode na zapad, pa mu zapadnjaci daju lovu, iz svojih crnih fondova bla bla bla, naivno.-Prle- wrote:
Nikolic i Tadic drze 80% glasackog tela, zapad je pomogao Nikolicu da se odvoji od Seselja, dao mu lovu za osnivanje nove stranke sa kojom je zagrabio ogromnu vecinu seseljevih glasaca, koje polako okrece ka prici o EU.
Nikolic i dok je bio u SRS nastojao je oprati blato sa lica stranke, isto ono blato koje mu je svaki put zasmetalo da pobjedi na izborima. Medjutim drugi su uporno gurali SRS u blato 90-tih, sto po nalogu Seselja, sto po vlastitom misljenju da je to prava politika koja ih moze dovesti na vlast, kao da se nista nije promijenilo.
Slom SRS-a je jedna od najbitnijih stvari nakon 5. oktobra u politickom zivotu u Srbiji, a znaci nema povratka nazad i pomjeranje desnice vise ka sredini, sto u krajnjoj liniji znaci stabilizaciju Srbije tj. regiona.
- Toto
#9437 Re: Desavanja u Srbiji
-Prle- wrote: Opet ti ne valja prica...
Ako si u dokolici ne mora da serendas, pricaj onako kako jeste, a ne kako bi voleo da bude. Od okruzenja, a to je Madjarska, Rumunija, Bugarska, Makedonija, Kosovo, Bih, Hrvatska...a to je oko 50 miliona ljudi, problematicne politicke odnose se ima samo sa 2 miliona Albanaca, i 2 miliona Bosnjaka... pa sad, ako treba gas maske...sredicemo![]()
Srbi u Hrvatskoj i te kako postoje kao politicki faktor, stavise, od njihove podrske zavisi opstanak vlade:
http://www.politika.rs/rubrike/region/P ... du.lt.html
Srbi imaju pravo skolovanja na maternjem jeziku tamo gde ih ima u znacajnijem broju, nije to jos sjajno, ali situacija ide na bolje.
Trule kobile(bez h) se igra i u mome zavicaju, tako da po tome Zeljin nije karakteristicanNe znam sta je ahbab?!
Mirko bio u sred Kosorkinog osinjaka, i nije mu falila seda dlaka s glave: http://www.naslovi.net/2010-05-15/glas- ... na/1719811 Nije cirilica samo srpsko pismo, nek se potpisuje svako pismen.
Komsic je ispao neozbiljan opet, i o tome ne bi ni raspravljao ovde.
Svaki dan dolaze neki strani drzavnici u Beograd, Tadic i Jeremic su vise u avionu nego kuci, bolje pogledaj sa kim se Alkalaj sastaje...
Tadic ti je trn u oku, zato ga stalno i napadas, da je tako kao sto pises, ne bi ti obracao paznju, fora je sto ga mnogo ozbiljnije face u svetskoj politici shvataju ozbiljno, a to sta mislimo ti ili ja...nebitno...
Vidjecemo za dva dana koliko je vajda od Vukovog letanja.
Ahbab je prijetelj.
Meni Tadic nije trn u oku vec me je razocara svojom politikom prema BiH, koju si ti fino srocio u ono da: "Srbija ima problematicne odnose samo sa 2 miliona Bosnjaka i Albanaca". Tadic nije razocarao samo komsije vec i svoje najrodjenije. Toma Nikolic na korzu skupi milion potpisa, a Tadic ne moze ni vrazbinama da pobjedi na beogradskoj opcini Vracar.
Tadiceva politika prema BiH i jeste problematicna -za mene. Tadic ne priznaj BIH. Ove deklarativne prdimahovine su samo diplomatska finta. BiH i Kosmet se ne moze nikako uporedjivati i stavljat u istu ravan. O polozaju Srba u Hrvatskoj i na Kosmetu se javno laze po Srbiji. Od Bosnjaka se -na pravdi boga-pravi neprijatelj jer "mocna" srpska sila i diplomatija ne smije ni da prne na svetom Kosmetu a kamo li u Hrvatskoj.
Niko ziv ne jebe Srbiju. iz zato Srbija puca po BiH i Kosmetu da bi privukla diplomate. Svijet dolazi na Exit i u Beograd samo zato sto srbija ima najeftiniju drogu u Eurpi, a ne zbog lepog Tadica i srpskih malina.
Hrvatska glumi dok je ne prime u EU. A kad je prime: ima Srbija da bankrotira samo ako joj Hrvatska isporuci spisak traktora i tenkova za sukscesije. Hrvatska ce poslije prijema u EU tako da olesi Srbiju da joj ni Otomansk imperija nece bit od pomoci. Srbija ce moci samo da se rasproda hrvatima i slovencima ili da opet "zaVati na liniji Kavlobag- Vivovitica -picka mateVina". U svakom slucaju: Srbija ce frustracije da lijeci na BiH i zato smo mi najebali i zato ja ne mogu Tadica ko gaza. Sjebo je priliku da svi ko ljudi zajedno udjemo u Europu.
ZAto treba dovest Nikolica na vlast: da rijesimo probleme i da Bosnjaci nika vise ne prave problem Srbima.
Kakva je srpska vanjska politika vidjeli smo nedavno. KAd je provaljeno da od EU srbovanje nema nista Tadic i Jeremoc su poceli da prijete Europi i svijetu i za samo heftu dana pripreme poceli su teror po Kosmetu. Ubijen je Bosnjak, doktor pedijatar i izvrsen je atentat na Srbina koji je izdao srpsltvo i pristao da sjedi u parlamentu Kosova.
Zato diplomate dolaze u Beograd a ne zato sto je Tadic neka liderska marka...
IZ Srbije ne bjeze samo njemacki privrednici, nego je i najveci srpski gazda najavio bjezaniju iz Srbije. Miskovic nece pobjeci bez vatrometa. ON ce Tadicu napravit igranku i ciganluk na Adi Ciganliji, a Tadic ce da degenjeci BiH da bi srbadiji pokazo da i on Dodika za trku imade.
-
zavrzlama
#9438 Re: Desavanja u Srbiji
srbija ne moze destabilizovat region jer nema ljudskog,moralnog ni vojnog potencijala,a svi znaju da pokusaj destabilizacije je samo daljnje smanjenje srbije i pogorsanje stanja srba van srbije..prepadanje praznom puskom je davno zavrseno...sa ostakom posta s euglavnom slazem..gazda wrote:Mani teorija zavjere, ode na zapad, pa mu zapadnjaci daju lovu, iz svojih crnih fondova bla bla bla, naivno.-Prle- wrote:
Nikolic i Tadic drze 80% glasackog tela, zapad je pomogao Nikolicu da se odvoji od Seselja, dao mu lovu za osnivanje nove stranke sa kojom je zagrabio ogromnu vecinu seseljevih glasaca, koje polako okrece ka prici o EU.
Nikolic i dok je bio u SRS nastojao je oprati blato sa lica stranke, isto ono blato koje mu je svaki put zasmetalo da pobjedi na izborima. Medjutim drugi su uporno gurali SRS u blato 90-tih, sto po nalogu Seselja, sto po vlastitom misljenju da je to prava politika koja ih moze dovesti na vlast, kao da se nista nije promijenilo.
Slom SRS-a je jedna od najbitnijih stvari nakon 5. oktobra u politickom zivotu u Srbiji, a znaci nema povratka nazad i pomjeranje desnice vise ka sredini, sto u krajnjoj liniji znaci stabilizaciju Srbije tj. regiona.
srbiji je problem naci Vuka Brankovica...neko treba uzet odgovornost(stranka na vlasti,ili pojedinac) i reci narodu srbija je odustala od Kosova....jedno znam...srbija ce lakse preboliti Kosovo nego,sto ce odustati od huskanja BIH srba protiv BIH..jer Kosovo je NATO uzeo srbiji i vojno su porazeni od najjace sile svijeta...ali odreci se podjele BIH,gdje vojno nisu zgazeni kao na Kosovu ce ici puno teze....
-
-Prle-
#9439 Re: Desavanja u Srbiji
Mani se price o velikoj srbiji, sa tom frazom se na prvi pogled popune sve rupe, ali to nema veze sa realnoscu.zavrzlama wrote:
ovo boldirano je kljuc svega....svi problemi srbije nastaju bas iz razloga sto srbijanska politicka,crkvena i intelektualna elita ne zeli da srbe van srbije okrece prema drzavama u kojim zive ,nego glume kao neku brigu za njih ,a u stvari koriste iste kao topovsko meso za stvranje predpostavki(90-tih uveli i u krvav rat) da se nekad u buducnosti stvori velika srbija...sta smeta da srbija kaze ovo: mi priznajemo nezavisnost Kosova ali trazimo najsiru autonomiju za srbe na Kosovu jer su srbi jezikom,kulturom i obicajima puno blizi srbiji nego albancima...pa dalje kazu,srbi na Kosovu trebaju da postuju institucije Kosova i da se ukljuce u te institucije srazmjerno njihovom broju...
ale ne lezi vraze....izbjegavanje gradjanskog rata u srbije je jedino moguce ako se odrzavaju tenzije u BIH i na sjeveru Kosova.
Ne pisemo o problemima Kirgistana, nego o Kosovu, koje ime i slicnosti i razlike sa situacijom u BIH, i zato sto mnogo znamo o predigri svega, ocekujem mnogo vise sluha, a ne takva pitanja... jer na to mogu da odgovorim - a zasto Federacija ne prihvati realnost, nema nikakav uticaj na desavanja u RS, nek nagovore lokalne Bosnjake da se ukljuce u institucije RS, i nece biti problema...
Takvo deljenje lekcija sa visine ne pije vodu, Kosovo je drzava u tragovima, ustvari jedan protektorat NATO-a i EU, nemaju svoju vojsku, nisu priznati od 2/3 zemalja sveta, ne ucestvuju ni na kakvim sportskim takmicenjima, nista ne rade na povratku 150 000 proteranih Srba, na svim interpolovim izvestajima su proglaseni kao crna rupa sverca droge iz Afganistana, trgovine ljudima, premijer im je ratni zlocinac... i to je realnost koju ne spominjes jer ti ne odgovara.
Srbiji takvo Kosovo ne treba, velika je stvar ucinjena sto je to odvojeno, ali kao kompenzacija za izgubljenu teritoriju nakon niza pogresnih odluka je zastita Srba na Severu, a nista ih nece zadrzati na toj zemlji ako svesno prihvate asimilaciju u drzavne strukture, jer nema nikakvih dokaza da ce Pristina spreciti naseljavanje vecinski srpskih gradova Albancima, i u sledecih 20 godina demografski osvojiti i Mitrovicu i Zvecan.
Sa politicke strane onaj koji bi prihvatio to bi direktno doveo najgore nacionaliste na vlast u Beogradu, i zato treba vuci dugorocne poteze, Srbi ce preboleti gubitak Kosova ako im se da osiguranje da ce oni bar na Severu biti pod nekakvom ingerencijom Beograda, ako im se ni to ne da, onda ce iz inata glasati za nacionaliste.
Kapiram ja tebe, ti zelis Srbiji kao drzavi sve najgore, i oko ovakvih stvari se tesko mozemo dogovoriti.
- Toto
#9440 Re: Desavanja u Srbiji
Prno Tadic u sisu.zavrzlama wrote:na sta spade srbija kao ruska karaula,EU zlo srbije i granice karlobag-karlovac-virovitica![]()
Odlazak Tome Nikolica u EU parlament znaci samo jedno: da je EU Tadica pustila niz Dunav - koji inace izvire u Svarcvaldu.
-
gazda
#9441 Re: Desavanja u Srbiji
Radi se politickoj destabilizaciji, da pojednostavim neće biti nagle promjene smjera politike Srbije.zavrzlama wrote: srbija ne moze destabilizovat region jer nema ljudskog,moralnog ni vojnog potencijala,a svi znaju da pokusaj destabilizacije je samo daljnje smanjenje srbije i pogorsanje stanja srba van srbije..prepadanje praznom puskom je davno zavrseno...sa ostakom posta s euglavnom slazem..
-
zavrzlama
#9442 Re: Desavanja u Srbiji
ne izdrza ti dugo-Prle- wrote:Mani se price o velikoj srbiji, sa tom frazom se na prvi pogled popune sve rupe, ali to nema veze sa realnoscu.zavrzlama wrote:
ovo boldirano je kljuc svega....svi problemi srbije nastaju bas iz razloga sto srbijanska politicka,crkvena i intelektualna elita ne zeli da srbe van srbije okrece prema drzavama u kojim zive ,nego glume kao neku brigu za njih ,a u stvari koriste iste kao topovsko meso za stvranje predpostavki(90-tih uveli i u krvav rat) da se nekad u buducnosti stvori velika srbija...sta smeta da srbija kaze ovo: mi priznajemo nezavisnost Kosova ali trazimo najsiru autonomiju za srbe na Kosovu jer su srbi jezikom,kulturom i obicajima puno blizi srbiji nego albancima...pa dalje kazu,srbi na Kosovu trebaju da postuju institucije Kosova i da se ukljuce u te institucije srazmjerno njihovom broju...
Ne pisemo o problemima Kirgistana, nego o Kosovu, koje ime i slicnosti i razlike sa situacijom u BIH, i zato sto mnogo znamo o predigri svega, ocekujem mnogo vise sluha, a ne takva pitanja... jer na to mogu da odgovorim - a zasto Federacija ne prihvati realnost, nema nikakav uticaj na desavanja u RS, nek nagovore lokalne Bosnjake da se ukljuce u institucije RS, i nece biti problema...
Takvo deljenje lekcija sa visine ne pije vodu, Kosovo je drzava u tragovima, ustvari jedan protektorat NATO-a i EU, nemaju svoju vojsku, nisu priznati od 2/3 zemalja sveta, ne ucestvuju ni na kakvim sportskim takmicenjima, nista ne rade na povratku 150 000 proteranih Srba, na svim interpolovim izvestajima su proglaseni kao crna rupa sverca droge iz Afganistana, trgovine ljudima, premijer im je ratni zlocinac... i to je realnost koju ne spominjes jer ti ne odgovara.
Srbiji takvo Kosovo ne treba, velika je stvar ucinjena sto je to odvojeno, ali kao kompenzacija za izgubljenu teritoriju nakon niza pogresnih odluka je zastita Srba na Severu, a nista ih nece zadrzati na toj zemlji ako svesno prihvate asimilaciju u drzavne strukture, jer nema nikakvih dokaza da ce Pristina spreciti naseljavanje vecinski srpskih gradova Albancima, i u sledecih 20 godina demografski osvojiti i Mitrovicu i Zvecan.
Sa politicke strane onaj koji bi prihvatio to bi direktno doveo najgore nacionaliste na vlast u Beogradu, i zato treba vuci dugorocne poteze, Srbi ce preboleti gubitak Kosova ako im se da osiguranje da ce oni bar na Severu biti pod nekakvom ingerencijom Beograda, ako im se ni to ne da, onda ce iz inata glasati za nacionaliste.
Kapiram ja tebe, ti zelis Srbiji kao drzavi sve najgore, i oko ovakvih stvari se tesko mozemo dogovoriti.
ne kapiras ti mene...nego ti naucio da vlada srpska hegemonija a da drugi sute i prihvataju tu hegemoniju..kazes da federacija kaze bosnajcima da prihvate institucije rs-a...kako ce prihvatiti kad te institucije ne priznaju BIH i drze diskriminirajuce ime,obljezje i krsne slave za te iste institucije...problem srba je sto neznaju i nece da zive sa drugim i drugacijim ako oni nisu glavni i vecina,a glavni krivci za tako stanje srba kao naroda su SPC,RTS i SANU...
-
zavrzlama
#9443 Re: Desavanja u Srbiji
naravno da nece,jer odgadjanje gradjanskog rata u srbije je jedino moguce zakuhavanjem u komsiluku,a topovskog mesa i dodika na sve strane.....sranje ce nastati kad Hrvatska udje u EU i postane karaula Vatikana...gazda wrote:Radi se politickoj destabilizaciji, da pojednostavim neće biti nagle promjene smjera politike Srbije.zavrzlama wrote: srbija ne moze destabilizovat region jer nema ljudskog,moralnog ni vojnog potencijala,a svi znaju da pokusaj destabilizacije je samo daljnje smanjenje srbije i pogorsanje stanja srba van srbije..prepadanje praznom puskom je davno zavrseno...sa ostakom posta s euglavnom slazem..
-
-Prle-
#9444 Re: Desavanja u Srbiji
Ne mogu vise da idem recenicu po recenicu, iznosis mnogo neistina i pausalnih konstatacija.Toto wrote:
Vidjecemo za dva dana koliko je vajda od Vukovog letanja.
Ahbab je prijetelj.
Meni Tadic nije trn u oku vec me je razocara svojom politikom prema BiH, koju si ti fino srocio u ono da: "Srbija ima problematicne odnose samo sa 2 miliona Bosnjaka i Albanaca". Tadic nije razocarao samo komsije vec i svoje najrodjenije. Toma Nikolic na korzu skupi milion potpisa, a Tadic ne moze ni vrazbinama da pobjedi na beogradskoj opcini Vracar.
Tadiceva politika prema BiH i jeste problematicna -za mene. Tadic ne priznaj BIH. Ove deklarativne prdimahovine su samo diplomatska finta. BiH i Kosmet se ne moze nikako uporedjivati i stavljat u istu ravan. O polozaju Srba u Hrvatskoj i na Kosmetu se javno laze po Srbiji. Od Bosnjaka se -na pravdi boga-pravi neprijatelj jer "mocna" srpska sila i diplomatija ne smije ni da prne na svetom Kosmetu a kamo li u Hrvatskoj.
Niko ziv ne jebe Srbiju. iz zato Srbija puca po BiH i Kosmetu da bi privukla diplomate. Svijet dolazi na Exit i u Beograd samo zato sto srbija ima najeftiniju drogu u Eurpi, a ne zbog lepog Tadica i srpskih malina.
Hrvatska glumi dok je ne prime u EU. A kad je prime: ima Srbija da bankrotira samo ako joj Hrvatska isporuci spisak traktora i tenkova za sukscesije. Hrvatska ce poslije prijema u EU tako da olesi Srbiju da joj ni Otomansk imperija nece bit od pomoci. Srbija ce moci samo da se rasproda hrvatima i slovencima ili da opet "zaVati na liniji Kavlobag- Vivovitica -picka mateVina". U svakom slucaju: Srbija ce frustracije da lijeci na BiH i zato smo mi najebali i zato ja ne mogu Tadica ko gaza. Sjebo je priliku da svi ko ljudi zajedno udjemo u Europu.
ZAto treba dovest Nikolica na vlast: da rijesimo probleme i da Bosnjaci nika vise ne prave problem Srbima.
Kakva je srpska vanjska politika vidjeli smo nedavno. KAd je provaljeno da od EU srbovanje nema nista Tadic i Jeremoc su poceli da prijete Europi i svijetu i za samo heftu dana pripreme poceli su teror po Kosmetu. Ubijen je Bosnjak, doktor pedijatar i izvrsen je atentat na Srbina koji je izdao srpsltvo i pristao da sjedi u parlamentu Kosova.
Zato diplomate dolaze u Beograd a ne zato sto je Tadic neka liderska marka...
IZ Srbije ne bjeze samo njemacki privrednici, nego je i najveci srpski gazda najavio bjezaniju iz Srbije. Miskovic nece pobjeci bez vatrometa. ON ce Tadicu napravit igranku i ciganluk na Adi Ciganliji, a Tadic ce da degenjeci BiH da bi srbadiji pokazo da i on Dodika za trku imade.
Aj prvo ono sto najbolje znam, zivim na Vracaru, to je koncentrat urbanog Beograda u kome radikali nikad nisu dobili vise od 10% a DS redovno preko 60-70%, i to se nikad nece promeniti.
Problematicna je svaka politika Beograda prema Bosni, jer nema poteza koji ce zadovoljiti sve, tu mora da se filigranski vaga sta i kako reci, i ako ti mislis da je sve to fol, i da se samo cekaju nove okolnosti da se opet krene u rat, zivis u nekim proslim vremenima. Srbija se sve vise distancira od politike 90-ih, i nece moci Bosnjaci u njoj traziti sve izgovore za svoje promasene politike.
Ja bi licno voleo da Beograd vise ni milimetar ne utice na kratanja u Bosni, da vidimo onda koliko Sarajevo ume, da vidimo koliko bi karijera propalo, jer kompletne garniture vlasti ubiraju glasove na tome ko je bolje spustio Beogradu, kad bi toga nestalo, onda bi u prvi plan izasla nesposobnost tih ljudi, i oni boga mole da Srbija se sto vise mesa, jer tako ostaju u foteljama.
Obicna raja ima prava da se ljuti, i ja da tu zivim ja bi hebo mater Beogradu, ali ne moze tako doveka, ajde vi prvo postavite sposobno vodjstvo, ljude koji imaju ugled u regionu i u svetu, pa onda da vidimo koliko vas koci Beograd i Banja Luka. Vodja partije koja pledira na gradjansku opciju juce izlazi sa jednim jeftinim panfletom, i izaziva divljenje mnogih ljudi... jel to alternativa nacionalistickim snagama?!
Ne vodi se tako politika, aj prvo to sredite, pa onda da vidimo dal vas neko voli ili mrzi u Beogradu.
-
-Prle-
#9445 Re: Desavanja u Srbiji
Citaj malo pazljivije, ja ti rece da takvo soljenje pameti sa strane ne prolazi, kao sto ti radis o Kosovu, a ti citiras to kao da je to moj stav.zavrzlama wrote: ne izdrza ti dugo![]()
ne kapiras ti mene...nego ti naucio da vlada srpska hegemonija a da drugi sute i prihvataju tu hegemoniju..kazes da federacija kaze bosnajcima da prihvate institucije rs-a...kako ce prihvatiti kad te institucije ne priznaju BIH i drze diskriminirajuce ime,obljezje i krsne slave za te iste institucije...problem srba je sto neznaju i nece da zive sa drugim i drugacijim ako oni nisu glavni i vecina,a glavni krivci za tako stanje srba kao naroda su SPC,RTS i SANU...
- Toto
#9446 Re: Desavanja u Srbiji
Znas ti dobro da sam ja Vracar spomeno samo da bi pokazao da silikonski Toma Nikolic uzima Beograd od Tadica i da Tadicu ni vracare nece pomoc. Je li Tadic popusio na Paliluli ili ga Grobar kara na Karaburmi meni je svejedno i to je ono zasto ja serem po Tadicu.-Prle- wrote:
Ne mogu vise da idem recenicu po recenicu, iznosis mnogo neistina i pausalnih konstatacija.
Aj prvo ono sto najbolje znam, zivim na Vracaru, to je koncentrat urbanog Beograda u kome radikali nikad nisu dobili vise od 10% a DS redovno preko 60-70%, i to se nikad nece promeniti.
Problematicna je svaka politika Beograda prema Bosni, jer nema poteza koji ce zadovoljiti sve, tu mora da se filigranski vaga sta i kako reci, i ako ti mislis da je sve to fol, i da se samo cekaju nove okolnosti da se opet krene u rat, zivis u nekim proslim vremenima. Srbija se sve vise distancira od politike 90-ih, i nece moci Bosnjaci u njoj traziti sve izgovore za svoje promasene politike.
Ja bi licno voleo da Beograd vise ni milimetar ne utice na kratanja u Bosni, da vidimo onda koliko Sarajevo ume, da vidimo koliko bi karijera propalo, jer kompletne garniture vlasti ubiraju glasove na tome ko je bolje spustio Beogradu, kad bi toga nestalo, onda bi u prvi plan izasla nesposobnost tih ljudi, i oni boga mole da Srbija se sto vise mesa, jer tako ostaju u foteljama.
Obicna raja ima prava da se ljuti, i ja da tu zivim ja bi hebo mater Beogradu, ali ne moze tako doveka, ajde vi prvo postavite sposobno vodjstvo, ljude koji imaju ugled u regionu i u svetu, pa onda da vidimo koliko vas koci Beograd i Banja Luka. Vodja partije koja pledira na gradjansku opciju juce izlazi sa jednim jeftinim panfletom, i izaziva divljenje mnogih ljudi... jel to alternativa nacionalistickim snagama?!
Ne vodi se tako politika, aj prvo to sredite, pa onda da vidimo dal vas neko voli ili mrzi u Beogradu.
DA je obrnuto ja bih navijo za Tadica. Nisam ja protiv Tadica, nego ga ne mogu smislit jer: ili je papak koji je dozvolio da ga Toma Nikolic i Vucic preveslaju, ili je isti grobar ko i Grobar. A ja sam sve vise ubjedjenja da je ovo drugo.
Kako su se Nikolic i Vucic presvukli: skinuli su Tadica do gaca. EU i svijetu je postalo jano da je Tadis dosa na vlast ne zato sto ima proeuropsku politiku, vec samo zato sto je prepado Srbe i EU zlocincem Seseljom i na toj finti je dobio izbore.
Kad se Srbija ne bi mjesala u BiH: sa Srbima u BiH bilo isto kao sto je sa Hrvatima. Herceg-Bosna nije propala zato sto su je sjebali Bosnjaci. HB su sjebali Hrvati jer im je stetila, Da je Republika Srpska propala sama od sebe Kosmet bi i dan danile bio u Srbiji, a TAdicu bi TAci serendo po glavi - isto kao sto Dodik sada serenda po BiH. Ali bi Srbija bila u svojim granicama i bila u EU. Srbiji je draze da Dodik glumi krmka po Teheranu, vec da Tadic obidje Pristinu ko Predsjednik.
Ovdje si demonstriro osnovni srpski problem zbog kojeg je svijet oduzeo Kosmet Srbiji i Europa odjebala Srbe za narednih 35 godina. Bosnjaci nikada nisu diktirali Srbima koga ce da biraju, a to Srbi rade i u EU-u i BiH. Cak sta vise: cijeli Sandzak je glasao za Tadica. U znak zahvalnosti za to: Tadic je na vlast u Sandzak doveo Zukurlica.Obicna raja ima prava da se ljuti, i ja da tu zivim ja bi hebo mater Beogradu, ali ne moze tako doveka, ajde vi prvo postavite sposobno vodjstvo, ljude koji imaju ugled u regionu i u svetu, pa onda da vidimo koliko vas koci Beograd i Banja Luka. Vodja partije koja pledira na gradjansku opciju juce izlazi sa jednim jeftinim panfletom, i izaziva divljenje mnogih ljudi... jel to alternativa nacionalistickim snagama?!
KAd jednom neko glasa za TAdica a drugi put protiv Tadica: onda je cijelom svijetu jasno da je do Tadica, a ne do ZUkurlica.
Cijela Srbija prizna da je Rasim Ljajic jedan od najcestitijih ministara u srpskoj vladi, iako ima dosta zajebano i to narodno ministarstvo, a Srbija se onako ljigavo sere po njegovoj izbornoj bazi. Srbi nikako da shvate da su sandzaklije pruzile ruku i glasali i za Ljajica i za Tadica a dobili su kurac i srpsku podvalu i zato je sad Tadicu podvaljen Zukurlic i racun od 100 miliona eura. KAd ne priznate Zeljka Komsica i Silajdzica priznat ce te Zukorloca koji je izabran po srpskom izbornom zakonu.
Postaviti Bosnjaka Ljajica da lovi Mladica po Srbiji a prije toga "Mladic" konko srpskog premijera -koji ga je htio isporucit- nije nista drugo nego najgora podvala, politicki linc i odstrel. ZAto je Srbija dobila nepovratnu kartu za Stambol umjeto u EU i Zukurlica koji ce joj svaki miting naplatiti po 100 miliona evra.
U BiH nemas ni jednog Zukurlica na celu politicke partije. Znaci: do Srbije je. Cijeli sandzak glasao za Komsica, iako ne nosi ahmediju ni krst, i ti bi sad da nam diktiras kojeg ce mo mi Zukurlica da biramo umjeto Komsica. Sejdo Bajranovic je sjebo Srbiju a Zelja je Predsjednik suverene drzave i moze mu ga Vracar palilulat dok se ne obandaci. Uglavnom Srbi su dobili Zukurlica a Predsjednik Zeljko Komsic ce biti predsjednik jos jedan mandat. Ako nista da isprati Tadica - kad izgubi izbore.
Jedino mjesto na planeti gdje Tadic i Jaremic nisu dosli je Sarajevo. Nije to zato sto se Tadic boji Sarajeva. Tadic ne smije u Sarajevo od Beograda.
Tadic dodje u Mostar iz kojeg su Hrvati protjerali svaki srpski kamen u Srbiju a ne smije u Sarajevo da se bar rukuje sa Bogicem Bogicevicem i Generalom Jovanom Divjakom. Prije su se Sidran i Kusturica izljubili vec sto ce Taduic bar stisnut ruku Bogicu Bogicevicu.
Meni je Bogic Bogicevic bog i kad vidim Tadica da se rukuje sa Bogicevicem i kaze Dodiku javno na TV: "Ajd ne seri" tad cu i ja prestat serendat po Tadicu. U medjunarodnim odnosima vlada princip reciprociteta.
-
Shoshana
#9447 Re: Desavanja u Srbiji
De ba, Prle-Prle- wrote: Ne pisemo o problemima Kirgistana, nego o Kosovu, koje ime i slicnosti i razlike sa situacijom u BIH, i zato sto mnogo znamo o predigri svega, ocekujem mnogo vise sluha, a ne takva pitanja... jer na to mogu da odgovorim - a zasto Federacija ne prihvati realnost, nema nikakav uticaj na desavanja u RS, nek nagovore lokalne Bosnjake da se ukljuce u institucije RS, i nece biti problema...
A ako cemo pravo, Srbija jeste svjetski i interpolski poznata po apsolutnom nedostatku organizovanog (drzavnog) kriminala, mafije, sverca oruzjem i inih narodnih igara - koje bi drzava naravno sankcionisala da ih ima, al' ih - eto - nema... Doduse, ucestvovali su na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, sto jest - jest
-
Shoshana
#9448 Re: Desavanja u Srbiji
A nije da ne utice, jel'da-Prle- wrote: Ja bi licno voleo da Beograd vise ni milimetar ne utice na kratanja u Bosni, da vidimo onda koliko Sarajevo ume, da vidimo koliko bi karijera propalo, jer kompletne garniture vlasti ubiraju glasove na tome ko je bolje spustio Beogradu, kad bi toga nestalo, onda bi u prvi plan izasla nesposobnost tih ljudi, i oni boga mole da Srbija se sto vise mesa, jer tako ostaju u foteljama.
Nego, de ti, hajde nastavi suplju, vazno je da se ti sam sebi svidjas
-
gazda
#9449 Re: Desavanja u Srbiji
Uvijek sam se pitao kako ljudi uspiju napisati hiljade komentara na forumu. Jasno je da se mora imati puno slobodnog vremena tj da se ništa drugo ozbiljno u životu ne može raditi. Slobodno vrijeme je potreban, ali nedovoljan uslov za pisanje tolikog broja komentara, pa se pišu ovakve nebuloze.zavrzlama wrote: naravno da nece,jer odgadjanje gradjanskog rata u srbije je jedino moguce zakuhavanjem u komsiluku,a topovskog mesa i dodika na sve strane.....sranje ce nastati kad Hrvatska udje u EU i postane karaula Vatikana...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9450 Re: Desavanja u Srbiji
a sad EPP il ti Ekonomski Propali Program
kome se Čita neG Čita ....meni se neda jer sve je veĆ vidjeno
inaĆe mu negine da ko Karić i KostiĆ širi bizmis po bjelorusiji i ukrajini a bogumi ni tajland nije baš daleko
.....e sad kako nadopunit rupu od 10% BDP-a ....da pokupuju stranci...neČe mognut,ne zbog krize veĆ zbog politike koja vlada u srbiji ...blago onanisanje preCednika Bote s glazbenikom Ivom je pucanje u prazno ako niĆ onda se lijepo družiše a i pomagaše pri ljubljenju patosa
...kako god lukavi latin Ivek(mojĆojk
) je zabiJo Boti do balČaka....kako.....pa Bota mora da moli do juČerašnje "mrske neprijatelje" da bi se iskazao kao predvodnik stada na putu u zapadnu civilizaciju koja(gle čuda) neČe srbiju i njenu promašenu politiku ovakva kakva je veĆ punijeh dvajst i kusur godina i tHoČka.
Bota je napokon skontakio da srbiji nema u EU za njegovog mandata ....tako da sljedeĆi mandatar Toma Grobar Će baš opravdat svoj nick- Grobar.
a da nije sve crno ima i bijelo mada je svijet siv
kako se može samo kad se hoĆe a ne pozulumiš manji entitet pokupuješ i staro i mlado a ondakan uvaljuješ "Mrskijem Pederalcima" za sitne novce il ja tebi drvo za par fheninga po kubiku a ti meni namještaj od par stotina pa i hiljada-tisuĆa eura
e za mog Havera @Kitajanja .....nebrini Haveru za dug namirit Će se to utrpavanjem Delta Holdinga i ostalijeH "Uspješnijeh kompanija" od Srbiju
P.S jonien jonien pa zar Čika GeĐŽin Adsl ne frĆka malo više IP-a i Proxy-ja
EPILOG
Mišković kreće Karićevim stazama, mnogi tajkuni bi slično postupili da mogu
Autor/izvor: SEEbiz/B92, Blic, Danas
BEOGRAD - Scenario u kom Miroslav Mišković rasprodaje sve ili gotovo sve što ima u Srbiji i napušta je da bi poslovao u inostranstvu veoma je moguć
http://www.seebiz.eu/bih/tvrtke/miskovi ... 86098.html
kome se Čita neG Čita ....meni se neda jer sve je veĆ vidjeno
Bota je napokon skontakio da srbiji nema u EU za njegovog mandata ....tako da sljedeĆi mandatar Toma Grobar Će baš opravdat svoj nick- Grobar.
a da nije sve crno ima i bijelo mada je svijet siv
http://www.dw-world.de/dw/function/0,,8 ... 75,00.html
| 21.07.2010 | 08:00 UTC
U Sarajevu se danas održava "Privredni forum BiH i Srbije"
Premijer Srbije Mirko Cvetković doputovaće danas u Sarajevo gdje će se sastati sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Nikolom Špirićem. Cvetković predvodi višečlanu privrednu delegaciju Srbije, predstavnike više od 33 firme koji će sa privrednicima iz BiH danas sudjelovati na „Poslovnom forumu BiH i Srbije“. Cilj foruma je proširenje privredne saradnje između dvije zemlje, a tom prilikom će se također razmotriti i problemi koji opterećuju međusobne trgovinske odnose.
kako se može samo kad se hoĆe a ne pozulumiš manji entitet pokupuješ i staro i mlado a ondakan uvaljuješ "Mrskijem Pederalcima" za sitne novce il ja tebi drvo za par fheninga po kubiku a ti meni namještaj od par stotina pa i hiljada-tisuĆa eura
e za mog Havera @Kitajanja .....nebrini Haveru za dug namirit Će se to utrpavanjem Delta Holdinga i ostalijeH "Uspješnijeh kompanija" od Srbiju
P.S jonien jonien pa zar Čika GeĐŽin Adsl ne frĆka malo više IP-a i Proxy-ja