SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vicious2

#9426 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vicious2 »

alica.k wrote:
Maybach wrote:Hvala! :).Je li i on oil free?
da, al ima alkohola u sebi. sad svi imaju alkohola pogotovo ovi sto se reklamiraju da su za masnu kozu :(
jos jedan dobar je od clarinsa skin illusion al meni je miris strasno smetao.
osim ovoga nikada u zivotu nisam kupila dva ista pudera (kombinirana koza) a kupovala sam svega od najjeftinijh do najskupljih.

http://www.clinique.com/products/1599/M ... index.tmpl

medjutim s ovim sam otkrila i nacin stavljanja ... cetka - imaju na ovoj istoj stranici i fenomenalna..
alica.k

#9427 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

vicious2 wrote:
alica.k wrote:
Maybach wrote:Hvala! :).Je li i on oil free?
da, al ima alkohola u sebi. sad svi imaju alkohola pogotovo ovi sto se reklamiraju da su za masnu kozu :(
jos jedan dobar je od clarinsa skin illusion al meni je miris strasno smetao.
osim ovoga nikada u zivotu nisam kupila dva ista pudera (kombinirana koza) a kupovala sam svega od najjeftinijh do najskupljih.

http://www.clinique.com/products/1599/M ... index.tmpl

medjutim s ovim sam otkrila i nacin stavljanja ... cetka - imaju na ovoj istoj stranici i fenomenalna..
koji clinique?
ja sam imala ovaj stay true i....malter. al ono, MALTER.
wel

#9428 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by wel »

BJB wrote:Moze li neko kome bude usput pogledati u DMu je li Healthymix od Bourjois na akciji sa rumenilom gratis?
BJB jesu li ti prodavacice rekle da ce puder i rumenilo biti na akciji?sutra izlazi novi katalog,ja se nadam da je istina.
Maybach

#9429 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Maybach »

Jeste stay true je bas malter ali jako dobar.mozda ipak malo previse za svaki dan.A taj even better cini se interesantan,oil free takodje.Kada bi negdje bio tester...Za chanel vjerujem da je dobar ali i to cu potraziti tester prvo.za problematicnu kozu sklonu aknama zaista nije lako naci,o prosirenim poramam da ne pricam
radenska

#9430 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

wel wrote:
BJB wrote:Moze li neko kome bude usput pogledati u DMu je li Healthymix od Bourjois na akciji sa rumenilom gratis?
BJB jesu li ti prodavacice rekle da ce puder i rumenilo biti na akciji?sutra izlazi novi katalog,ja se nadam da je istina.

Nadam se da je ovo istina, njihova rumenila su najbolja ubjedljivo, a i puderi nisu losi
BJB

#9431 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

bez_ideje wrote:
i mene ovo zanima........
Na webstranici naseg DM-a nema express kataloga za ovaj mjesec a na njihovoj stranici u Hrvatskoj je to dvoje na akciji, kupis foundation a rumenilo dodje gratis..E sad posto je kod njih tako, rekoh da vi pogledate je l' i kod nas...
Edit..
Promijenili su..Shipak nam. :sad:
Ma ne bih rekla bas da su najbolja..kako su baked nakon nekog vremena se teze nanose, al' su boje dobre..
Izgrebem ga necim tako da, otresem i onda je k'o novo, to sam vidjela u nekom youtube videu..
Al' za one pare su dovoljno dobra i dugotrajna..
Kod nas sam L'oreal i Maxfactor puderi na snizenju...Da im nije prosao rok? :-?
Gospoda Ministarka

#9432 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Gospoda Ministarka »

Pomislila sam opet ista stvar, snize neku stvar tek kad ti ne treba. :-)
Ja sam ga cekala na snizenju, jer mi nije gorilo pod nogama, ali posto od toga nista nije bilo, docekam ga na asosu za 8 funti, mozda umisljam ali razlika izmedu Bourjoisa koji sam narucila iz GB i Bourjiosa koji kupim ovdje je osjetljiva. :roll:
Njihove stvari su :thumbup:
Cholina_Lokica

#9433 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Cholina_Lokica »

Gospoda Ministarka wrote:
Ja sam ga cekala na snizenju, jer mi nije gorilo pod nogama, ali posto od toga nista nije bilo, docekam ga na asosu za 8 funti, mozda umisljam ali razlika izmedu Bourjoisa koji sam narucila iz GB i Bourjiosa koji kupim ovdje je osjetljiva. :roll:
Ma jasta nego ima razlike. Ja sam vec pisala kako ovdje nemam maskare a da me oci ne peku i bole od nje, i sve se to upali... Dok vani kad uzmem istu marku kao kod nas skroz druga prica :roll:
Gospoda Ministarka

#9434 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Cholina_Lokica wrote:
Ma jasta nego ima razlike. Ja sam vec pisala kako ovdje nemam maskare a da me oci ne peku i bole od nje, i sve se to upali... Dok vani kad uzmem istu marku kao kod nas skroz druga prica :roll:
Drago mi je sto me razuvjeri da nisam jedna od onih kojima je i govno iz vana, bolje nego nase domace. :D
A, mislila sam da je ludost, sto sam narucila puder koji i kod nas ima da se kupi :lol: Moram da kazem i da sam 7 KM ustedila. :D

btw. imate danas snizenje od 10 % na asosu. Imate to Bourjois rumenilo, koje sad kosta cca 6 funti.

Bourjois healthymix 6 funti -10% popusta
despina

#9435 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

BJB wrote:
bez_ideje wrote:
i mene ovo zanima........
Na webstranici naseg DM-a nema express kataloga za ovaj mjesec a na njihovoj stranici u Hrvatskoj je to dvoje na akciji, kupis foundation a rumenilo dodje gratis..E sad posto je kod njih tako, rekoh da vi pogledate je l' i kod nas...
Edit..
Promijenili su..Shipak nam. :sad:
Ma ne bih rekla bas da su najbolja..kako su baked nakon nekog vremena se teze nanose, al' su boje dobre..
Izgrebem ga necim tako da, otresem i onda je k'o novo, to sam vidjela u nekom youtube videu..
Al' za one pare su dovoljno dobra i dugotrajna..
Kod nas sam L'oreal i Maxfactor puderi na snizenju...Da im nije prosao rok? :-?

sada bila u DM-u, nema akcije, nema gratisa :(
u njihovom katalogu do 30.11. nema nikakve akcije za Bourjois
Gospoda Ministarka

#9436 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

despina wrote:sada bila u DM-u, nema akcije, nema gratisa
http://www.asos.com

Bourjis puder healthy mix 6 funti
Bourjois rumenilo 6,5 funti
=12 funti - 10% popusta (koji asos danas daje na sve)= 11.25 x 2,29 = 25,7 KM ista cijena po kojoj bi platila i da postoji ta akcija, a kvalitet puno bolji.
despina

#9437 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

koliko je poštarina do nas?
Gospoda Ministarka

#9438 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 12:08, edited 1 time in total.
despina

#9439 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

wooow :shock: super! za koliko dana stigne pošiljka ako naručim danas?
Gospoda Ministarka

#9440 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

despina wrote:wooow :shock: super! za koliko dana stigne pošiljka ako naručim danas?
Treba najvise 5-7 radnih dana. Ali, vjerovatno sredinom sljedece sedmice bi dobila.
despina

#9441 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by despina »

hvala :thumbup:
amy-ra

#9442 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amy-ra »

babyline wrote:
Michun wrote:
babyline wrote:moze li malo inspiracije.. prosto ne znam sta da radim sa kozom lica kako su nastupili novembarski dani... nekako je dehidrirana, sklona iritacijama, crvenilu... t zona se sjaji... dakle kljuc je u boljoj njezi sta mi predlazete? malo sam izasla iz fola, dugo mi je bila u balansu :-?
ja bi probala sa nekim uljem uvece da se to malo oporavi i nahrani.
za dan mozda neka avene ili sl. za osjetljivu kozu.
a sto se tice maske...med, maslinovo ulje, zumance. zajedno, odvojeno - kako god. sve ovo pomaze da se nahrani lice. sve domace naravno. i ako mozes stavljaj puder da ti zastiti lice od hladnoce.
eto to je ukratko. moraces malo eksperimentisati.
evo izvjestaja sa terene...
pomaka ima...
ali :!:
opet mi koza lica djeluje suha a ispod pudera se cakli :cry:
sludi me to... sta da radim...
to "caklenje" je i moj problem... pokusavala sam da koristim kameni puder, tako su mi savjetovali. ali kameni puder ka dstavim kao da ga i nemam na licu, svaka packica se vidi... a ovi tecni puderi su glavni "krivci" za sjajno lice.. zato, ako ko ima kakav savjet i ja sam se pretvorila u uho.. dakle, ne puder da to prekrijem, nego neku krenu ili masku da to sprijecim... :)
Michun

#9443 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

babyline wrote:
Michun wrote:
babyline wrote:moze li malo inspiracije.. prosto ne znam sta da radim sa kozom lica kako su nastupili novembarski dani... nekako je dehidrirana, sklona iritacijama, crvenilu... t zona se sjaji... dakle kljuc je u boljoj njezi sta mi predlazete? malo sam izasla iz fola, dugo mi je bila u balansu :-?
ja bi probala sa nekim uljem uvece da se to malo oporavi i nahrani.
a sto se tice maske...med, maslinovo ulje, zumance. zajedno, odvojeno - kako god. sve ovo pomaze da se nahrani lice. sve domace naravno. i ako mozes stavljaj puder da ti zastiti lice od hladnoce.
pomaka ima...
tebi je ondaK koza dehidrirana...to ja ovako ko azira u kasike gledam. trebas prskat lice termalnom vodom i stavljati maske od voca..sad je grozdje dobro recimo pa od toga masku.
hoces li broj moje kozmeticarke, pa da odes do nje? tretman je 40 ili 50 KM zavisi sta radis a fakat je dobra.
da ti malo nahrani lice i kaze sta mu je.
Michun

#9444 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

amy-ra wrote:
babyline wrote:
Michun wrote: ja bi probala sa nekim uljem uvece da se to malo oporavi i nahrani.
pomaka ima...
to "caklenje" je i moj problem... pokusavala sam da koristim kameni puder, tako su mi savjetovali. ali kameni puder ka dstavim kao da ga i nemam na licu, svaka packica se vidi... a ovi tecni puderi su glavni "krivci" za sjajno lice.. zato, ako ko ima kakav savjet i ja sam se pretvorila u uho.. dakle, ne puder da to prekrijem, nego neku krenu ili masku da to sprijecim... :)
moj savjet...prestanite korisiti pudere. ako mozete bez istih. samo krema za toniranje ili tako nesto. i lagano poprasiti nekim puderom u prahu.
nazalost ne moze ti niko reci sta raditi da ti nestane sjaj. kameni puder treba koristiti jednom dnevno da se popravi sminka. sve vise od toga dovodi do zatvaranja pora.
alica ima masno lice pa ti ona moze vise reci oko toga...ali njega je najvaznija i to set stvari koje popravljaju ten. ishrana, voda...pa onda maske. za masni lice bi to bilo bjelance, krastavci, glina i sl. i to kombinivati 2 X sedmicno. kako kad imas vremena. korisiti lagane kreme - koja, e to sad zavisi od budgeta i od potrebe. od avene, vichy do puzzle, loccitane.
zakljucak: nema recepta odn. marke koju bi preporucila ali njega je kljuc.
Michun

#9445 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

a jesam li ja ikad pitala za ovaj bare escentuals odn. bare minerals pudere? koristio neko? iskustva?
BJB

#9446 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

=12 funti - 10% popusta (koji asos danas daje na sve)= 11.25 x 2,29 = 25,7 KM ista cijena po kojoj bi platila i da postoji ta akcija, a kvalitet puno bolji.
DA smijem kupovati sa asosa, ja bih radije isprobala Benefit rumenila.. :mrgreen:
Duge

#9447 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Duge »

Znali iko gdje ima kupiti Dove sampon protiv peruti? Nema ih vec mjesecima. Koristio sam ga zadnjih godina i nisam imao ni sekunde peruti. Sada svaki drugi koji sam probao ne pomaze
Gospoda Ministarka

#9448 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

BJB wrote:

DA smijem kupovati sa asosa, ja bih radije isprobala Benefit rumenila.. :mrgreen:
A, zasto ne smijes?
6.april

#9449 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by 6.april »

Da li ste čuli za make up marke Arezia i Cameleon?
Kakvi su kvalitetom?
BJB

#9450 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Gospoda Ministarka wrote: A, zasto ne smijes?
2 razloga..
Stalno cu nalaziti snizenja i trositi pare. :D
Ne usudjujem se placati/kupovati preko interneta. :D
Post Reply