Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gekon wrote: ↑28/11/2022 13:40
Hljeb je poskupio jer kupuju psenicu po 950 USD / MT umjesto 350 USD / MT koliko je bila cijena.
Ocekujte i poskupljenje piletine za par mjeseci dok istrose zalihe u silosima.
last mohicans wrote: ↑28/11/2022 22:35
Danas meggle 3.2 % 2.75 u Konzumu Otkad su oči gladne počele dizati enormno, ja ga nisam kupio, iz principa. Ali, pune police i ko ga kupuje, ko daje 2.75 za litar mlijeka? To mlijeko je koštalo između 1.40 i 1.55. To je 100% samo na mlijeku.
Otkupna cijena mlijeka je 0,74 KM
To mlijeko u sebi sadrži više od 4% mliječne masti.
Meni nije jasno šta je mljekarama poskupilo pa da na polici bude četiri puta skuplje...
Gorivo jeste poskupilo ali to ne opravdava poskupljenje u ovoj mjeri...
last mohicans wrote: ↑28/11/2022 22:35
Danas meggle 3.2 % 2.75 u Konzumu Otkad su oči gladne počele dizati enormno, ja ga nisam kupio, iz principa. Ali, pune police i ko ga kupuje, ko daje 2.75 za litar mlijeka? To mlijeko je koštalo između 1.40 i 1.55. To je 100% samo na mlijeku.
Otkupna cijena mlijeka je 0,74 KM
To mlijeko u sebi sadrži više od 4% mliječne masti.
Meni nije jasno šta je mljekarama poskupilo pa da na polici bude četiri puta skuplje...
Gorivo jeste poskupilo ali to ne opravdava poskupljenje u ovoj mjeri...
Pa poskupilo je da se lihvari bogate. Jebe se njima, da ga dignu na 10 maraka niko se ne bi ni počešao
bumerangss wrote: ↑29/11/2022 05:56
Coca cola u konzumu poskupila
Ona srednja od 1,25 L bila 1,80 sad 1,90 KM
Belika od 2 L bila 2,55 sad 2,65
Mnigi ce reci pa sta nije zdrava, luksuz... ali kako bojkotovati sta da se jede a da nije poskupilo?!
Znate li koliko je u Bingu tj da li je i kod njih poskupilo ili je samo trgovac digao maržu?
Za vikend u Merkatoru kola od 2L bila na akciji, 2,25 KM. I Kupio jednu i sinoć otvorimo. Ne znam šta je ono onako , nikad ružnija nije bila, isto kao da je razblažena sa vodom ili nečim, providna, izlapila i čudnog okusa. Morali sve prosuti. Je li još neko kupovao kolu na akciji sad za vikend?
bumerangss wrote: ↑29/11/2022 05:56
Coca cola u konzumu poskupila
Ona srednja od 1,25 L bila 1,80 sad 1,90 KM
Belika od 2 L bila 2,55 sad 2,65
Mnigi ce reci pa sta nije zdrava, luksuz... ali kako bojkotovati sta da se jede a da nije poskupilo?!
Znate li koliko je u Bingu tj da li je i kod njih poskupilo ili je samo trgovac digao maržu?
Za vikend u Merkatoru kola od 2L bila na akciji, 2,25 KM. I Kupio jednu i sinoć otvorimo. Ne znam šta je ono onako , nikad ružnija nije bila, isto kao da je razblažena sa vodom ili nečim, providna, izlapila i čudnog okusa. Morali sve prosuti. Je li još neko kupovao kolu na akciji sad za vikend?
tap3ah75 wrote: ↑30/11/2022 00:14
A ako hoćete baš gazirani sok.
SKI MANGO u staklenoj flaši - ohlađen ujeda za guzicu.
Nekada flasa bila pola marke,ta povratna ...gajba 3 marke
Koliko sada kosta ?
Ja sada ne pijem gazirano nista...imam domaceg soka od grozdja i visnje,melem za grlo
Zadnji put sam se kole napio ljetos.
tap3ah75 wrote: ↑30/11/2022 00:14
A ako hoćete baš gazirani sok.
SKI MANGO u staklenoj flaši - ohlađen ujeda za guzicu.
Nekada flasa bila pola marke,ta povratna ...gajba 3 marke
Koliko sada kosta ?
Ja sada ne pijem gazirano nista...imam domaceg soka od grozdja i visnje,melem za grlo
Zadnji put sam se kole napio ljetos.
Znam da nije od životne važnosti kao ostale namirnice ali i životinjska hrana je strašno poskupila što itekako udara na budžet kad imaš neku živinu za hraniti. Svaki put se ibretim kad vidim.
Neke žnj mačje konzerve od marke skočile skoro na 2KM. One iz DM-a sa 1,25 na 1,85, a dotad su bile najbolji izbor s obzirom na cijenu i kvalitetu.