Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Njanjavi

#9426 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Ma jasta radi, eto plaho velka filozofija ne izvadit ga na vakat.
Sta ces neko se rodi sa obzirom i ljudskoscu, sa prirodnim obzirom prema habitatu i okolini, a neko poput tebe to nikad ne skonta nit validuje ma kolko godina imao.
Njanjavi

#9427 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

annoy wrote:Gdje nalazite te silne ljude koji vas mentalno siluju slikama svoje djece?
U guzici.
Tamo se skupljaju, vazdan prde da fino mirisu i tako.
pustopoljina

#9428 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:Mescini da je ovdje ipak u pitanju ona kiseli je grozdje. Ono, uslo se u godine a kuceta i maceta ni na vidiku pa onda sve smeta
Pa naravno da je to. Kad su ljudi u furci ja pa ja najbolji, najpametniji...a ovamo ni cure, ni zene, ni posla, ni djeteta...a takav savrsen. Ono, neka budala ima dijete, a on -the savrsenstvo- nema: zakljucak koji se takvom namece je da samo budale imaju djecu.
logicno, zar ne.
lol
Njanjavi

#9429 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

pustopoljina wrote:
insomnia78 wrote:Mescini da je ovdje ipak u pitanju ona kiseli je grozdje. Ono, uslo se u godine a kuceta i maceta ni na vidiku pa onda sve smeta
Pa naravno da je to. Kad su ljudi u furci ja pa ja najbolji, najpametniji...a ovamo ni cure, ni zene, ni posla, ni djeteta...a takav savrsen. Ono, neka budala ima dijete, a on -the savrsenstvo- nema: zakljucak koji se takvom namece je da samo budale imaju djecu.
logicno, zar ne.
lol
Ma tooo bistro nase, to mi radi sa analizama, razlozi me na proste brojeve.
Samo bi ti predlozio cheri, da se manis donosenja zakljucaka bgti.
Mislim ne smeta meni, nasmije me lijepo, al ono zbog sebe jbga.
Prerasla si godine kad se glupost smatra slatkastom.
To je ok samo do 5te godine :)
pustopoljina

#9430 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Nisi ti jedini koji se ovdje negativno izrazio o djeci, ne umisljaj sebi.
Mutivoda

#9431 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mutivoda »

Njanjavi wrote:
Pa dobro kralju ja mogu shvatit vas, generaciju instagramdjija, fejsbuklija, ono sto se ne objavi ko da se nije ni desilo.
I shvatam da je tebi to sasvim ok i normala.
Normala je svima da smo nacisto.
Ali kad malo ogulis tu jabucicu, papanski je kralju.
Prostituisises za okolinu nesto sto treba da bude samo vase, samo tvoje, i super je ova usporedba insomije sa hranom i odjecom.
Naravno da ti ne moras gledati na to, i nisi duzan, ali je ljudski da imas obzira oko toga.
Naravno da nije ljudski ako par ima prijatelje koji ne mogu imati djecu da svunoc dave o djeci dok sjede skupa.
shvataš da slike djece objavljuje više tvoja generacija nego moja? jer kod mene se 5 udalo tek, 1 dijete ima. ali nebitno je totalno.
ne možeš govoriti da neko djetetom trlja nos nekome. da je dijete nekome sredstvo da se naruga bilo kome.
ne treba ih vodat ulicom uopće, jer vidjet će ih neko ko ih ne može imati..

ne volim lutalice, ne volim ni kad djeca plaču po kafićima, ne volim pet frendli lokale, ne volim vegane, ne volim ljude koji nose patike k'o ti. i oko mene ih nema.
što ne volim, izbjegavam, uspješno može se reći..

i uostalom, ti se sa 30+ znaš ponašati kao derište kakvo s postovima ovdje, kad ti od 30+ možeš se ponašati tako, zašto zabraniti djeci da se ponašaju kao djeca?
ona nisu imala vremena prevazići to, tek se uče.. koji izgovor ti imaš?
Njanjavi

#9432 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

Daj ba mutivodo, smatrao sam te ozbiljnijim insanom.
Ja nigdje ne napisah da mi smeta djecije ponasanje, smeta mi ponasanje njihovih roditelja kralju.
Mjesas babe i zabe opasno sto se mog stava tice.
To sto ja budalesem na forumu nekad ne kaze o mom karakteru nista sem toga da sam zajebant.
Al neise, forumasi mene ipak bolje poznaju od mene samog.
Hvala vam sto me upoznaste samnom :)
Nepass

#9433 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nepass »

pustopoljina wrote:
logicno, zar ne.
lol
Nek svak ima sta zeli da ima, ali brate popusti, ne moram svi znati kad ti je dijete kakilo i kakva je boja stolice. Ako dovedes dijete u kafic stavi ga u krilo ne da skace po cijeloj kafani i nije normalno da skines dijete u sred grada da pisa, samo danas dva puta sam to vidio.
Mutivoda

#9434 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mutivoda »

Njanjavi wrote:Daj ba mutivodo, smatrao sam te ozbiljnijim insanom.
Ja nigdje ne napisah da mi smeta djecije ponasanje, smeta mi ponasanje njihovih roditelja kralju.
Mjesas babe i zabe opasno sto se mog stava tice.
Njanjavi wrote: Jebala vas djeca vise!
Smrdljiva mala samoziva ruzna priglupa bezobrazna stvorenja koja seru dje stignu i jebem im mater eto.

dobro ba, ja znam ponekad okretat priču na svoj mlin, izvlačit samo ono što meni odgovara,...mislim nekim dijelom sam ipak žensko :D ali .. ovo nije bio takav slučaj :D
ali i ne moraš ih voljeti, samo skakati toliko oko toga što neko objavljuje slike djece, pa ne sjede ti na glavi.. sve to možeš blokirati :D i ti i svako kome smeta.
preĆerujete, al nejse.. završila sam, sad će Željo, vozdra :D :run:
djevojka bez imena

#9435 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

Njanjavi wrote:Naravno, sam si pao na neku vrstu generalizacije u startu misleci da curi ne trebaju reproduktivni organi ako ne osjeca sada nesto sto drustvo namece kao majcinstvo.
I naravno da nisu svi isti, ja i ne hejtam ok roditelje koji svoju intimu ne podmecu pod nos dunjaluku.
Ma pusti, ja sam se basnasmijala na komentar :lol: Naravno ovdje izgleda svako zna drugog bolje nego on sam sebe. Kazem da sam stroga i prilicno neosjetljiva na djecije knjezenje i cmizdrenje-odmah sam Ona koja ne voli djecu. Mislim, bas me briga, zena e se dohvatila pa ne pusta, nek misli sta hoce, meni mrsko objasnjavat' :mrgreen: Sad ova Balon vicie djecomrziteljice izvati ovarijuse!
:lol:
Da mi je samo da znam gdje sam ja to napisala da mrzim djecu, to sto mi u planu jos nisu, mora da znaci da ih hejtam iz dna duse. Bogami mozda i jest tako, sta ja znam. :skoljka:

to sto kace slike svojih juniora, ni najmanje me se ne dojmi nit' me zanima, nit' osudjujem nit' podrzavam, njihova djeca pa nek' rade sa vole.
A znam li kakvi su kad malo odrastu-znam, odlicno. Bezbroj puta mi dodje majka il' otac razmazenog pubertetlije koji je zafursatio pa mu niko u kraj ne stade, pa pitaju : kako vas slusa? -odlicno nego kako, nisam mu ja ni mater ni otac da mu popustam i dopustam da me maltretira i zivce pegla.
Niemand

#9436 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Cekaj ba, kako si ti sad nesto neosjetiljiva, meni se cini da si bas ti neki dan pisala onaj post da ne kontas roditelje sto tjeraju djecu u vrtice, pa djeca jadna i u snu cmizdre da nece u vrtic.

Jedan dan osjetiljivost level 10, vodila bi ih i na poso, drugi dan nista, ono, kao stroga, ne padas na cmizdrenje i to.

PMS?

:-?
mali_balon

#9437 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

djevojka bez imena wrote:
Njanjavi wrote:Naravno, sam si pao na neku vrstu generalizacije u startu misleci da curi ne trebaju reproduktivni organi ako ne osjeca sada nesto sto drustvo namece kao majcinstvo.
I naravno da nisu svi isti, ja i ne hejtam ok roditelje koji svoju intimu ne podmecu pod nos dunjaluku.
Ma pusti, ja sam se basnasmijala na komentar :lol: Naravno ovdje izgleda svako zna drugog bolje nego on sam sebe. Kazem da sam stroga i prilicno neosjetljiva na djecije knjezenje i cmizdrenje-odmah sam Ona koja ne voli djecu. Mislim, bas me briga, zena e se dohvatila pa ne pusta, nek misli sta hoce, meni mrsko objasnjavat' :mrgreen: Sad ova Balon vicie djecomrziteljice izvati ovarijuse!
:lol:
Da mi je samo da znam gdje sam ja to napisala da mrzim djecu, to sto mi u planu jos nisu, mora da znaci da ih hejtam iz dna duse. Bogami mozda i jest tako, sta ja znam. :skoljka:

to sto kace slike svojih juniora, ni najmanje me se ne dojmi nit' me zanima, nit' osudjujem nit' podrzavam, njihova djeca pa nek' rade sa vole.
A znam li kakvi su kad malo odrastu-znam, odlicno. Bezbroj puta mi dodje majka il' otac razmazenog pubertetlije koji je zafursatio pa mu niko u kraj ne stade, pa pitaju : kako vas slusa? -odlicno nego kako, nisam mu ja ni mater ni otac da mu popustam i dopustam da me maltretira i zivce pegla.
Vidi boli me kita (sad znas kojeg sam roda) ko si sta si koga mrzis...koga volis...jebe mi se......kad lanes glupost ja javnom forumu bit ce ti odgovoreno, neko gluposcu neko necim pametnim, na tebi je da procjenis koje je koje......ali posto si ti paglu i ne kontas sta sam ti htio rec to je tvoj porblem jer si ogranicena....u svojim razmisljanjima kao i njanjavi (malo je sirih pogleda ali i dalje ogranicen) ali narast cete i vi.......svi smo mi bili kako vi istih i slicnih razmislajanja pa znam o cemu pricam ali et.....ti znas najbolje...
insomnia78

#9438 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Niemand wrote:Cekaj ba, kako si ti sad nesto neosjetiljiva, meni se cini da si bas ti neki dan pisala onaj post da ne kontas roditelje sto tjeraju djecu u vrtice, pa djeca jadna i u snu cmizdre da nece u vrtic.

Jedan dan osjetiljivost level 10, vodila bi ih i na poso, drugi dan nista, ono, kao stroga, ne padas na cmizdrenje i to.

PMS?

Neudatost :lol:
Niemand

#9439 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

insomnia78 wrote:
Niemand wrote:Cekaj ba, kako si ti sad nesto neosjetiljiva, meni se cini da si bas ti neki dan pisala onaj post da ne kontas roditelje sto tjeraju djecu u vrtice, pa djeca jadna i u snu cmizdre da nece u vrtic.

PMS?

Neudatost :lol:
Vala na stranu ta prica sto neko misli da neko od njega ocekuje da mu djetetu koje ionako ne razumije nista govori kako je slatko, eto ono, nece roditelji zaspati ako to ne cuju, ko da nekog briga; al ljudi koji ne shvataju djecu fakat nemaju humora, ne moze niko imati bolje i smijesnije fazone od prosjecnog todlera.

Ostarilo i odrndalo duhom, godine su nebitne, taman i da ti je 20. Jednostavno se pretvoris u cangrizavo stvorenje sto ne shvata najbolji humor na svijetu-djeciji.
djevojka bez imena

#9440 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

H

PMS?

Nije fora sto dijete urla vec sto njeni misle da je vrtic amentubilahi, jbg ti :lol:
Niemand

#9441 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

medvjed23

#9442 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by medvjed23 »

Niemand wrote:
Ostarilo i odrndalo duhom, godine su nebitne, taman i da ti je 20. Jednostavno se pretvoris u cangrizavo stvorenje sto ne shvata najbolji humor na svijetu-djeciji.
pa logično, što bi reko čombe.. ako ne voliš ono najslađe, najnevinije među ljudima, nameće se zaključak da si depresivni mizantrop, matorog duha, bez smisla za humor, uz izuzetak onog crnog.. i cinizma..
Niemand

#9443 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

medvjed23 wrote:
Niemand wrote:
pa logično, što bi reko čombe.. ako ne voliš ono najslađe, najnevinije među ljudima, nameće se zaključak da si depresivni mizantrop, matorog duha, bez smisla za humor, uz izuzetak onog crnog.. i cinizma..
Nope. Jedna je stvar sto sebi neko umisli da mora nekog voljeti, misliti da je sladak i tako to, iako realno, koji to roditelj ocekuje da mu neko voli dijete il da ga uopste briga za to dijete ko sto je njega? To mozes eventualno od svojih roditelja ocekivati i tog najblizeg kruga porodice a ostalo Bgm tesko i toga je svako uostalom svjestan, nit iko citav zivot pamti tudje slatke recenice upucene njegovom djetetu. Dakle, to sto neko sebi umisli da je nekom prosjecnom roditelju toliko stalo do njegovog odusevljenja je manje vise stvar ega i cuvene-ja centar svijeta pa i tim roditeljima je toliko stalo sta ja imam za reci i sigurno se sad pitaju sto ja ne hvalim dijete. :roll:

A tu je naravno i vjecita potreba da nekom uredjujes njegov profil na fb po svom ukusu, pa ono, kako mu samo pada napamet postati meni nesto ispred ociju. Izbrisi, blokiraj, trazi sifru pa prepravi fb postove, slike, vat ever.

A humor s tim svim nema veze. Humor je kod djece zbog njihove nespretnosti i jos uvijek nerazvijenosti pa se iscudjavaju svijetu, najbolji. :D

Al dobro. Nebitno.
Mutivoda

#9444 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Mutivoda »

Niemand wrote::-?
:lol: :hug:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9445 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Velkoski »

live and let live
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9446 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Ocigledno je da su roditelji problem, a ne djeca...
Niemand

#9447 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Pa, u svakom slucaju, ako dijete nije nauceno ispravnom ponasanju, nije ono krivo.
triconja

#9448 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

_BataZiv_0809 wrote:Ocigledno je da su roditelji problem, a ne djeca...
Dodao bih da je problem ocekivanje roditelja da cemo svrsavati na "savrsenstvo" njegovog djeteta :lol: .

Znas kao ako si bio u skoli dobar u sportu ili odlican pa se kurcis pred ostalom djecom (pogotovo poznanicima koji ne idu u istu skolu) kako si dobar (u sebi svrsavas od radosti), a kad roditelji nekom kazu za tvoj uspjeh odmah pisnes u gace od radosti. Sad zamisli isto ali da je tvoj uspjeh dijete. To ti je to, mi koji nismo roditelji ne kontamo njih, kao sto ni roditelji ne kontaju nas :lol:

Nemam nista protiv djece, samo pravite djecu ali nemojte da pricamo o djeci, ima pametnijih tema kao npr. kakvo ce vrijeme biti za 10 dana. Obje me stvari podjednako zanimaju, ipak moram priznati ova druga stvar je zanimljivija :lol:
dale cooper

#9449 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dale cooper »

Meni je zanimljiva teta u onom Niemand postu. :oops: :mrgreen:
triconja

#9450 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Ne kontam sto se se brise kad se dvije ili vise zenskih zakaci :lol:
Post Reply