To za sta se SDA zalaze pitaj njih ali dokle god se bude odbijalo da se saradjuje sa istokom (kome jedino moze Bosna da proda svoje proizvode ) i dok se bude gledalo da nam se zapad ne naljuti sto se razvija ekonomija dotle nece biti napretka . Od zapada ne mozemo nicemu da se nadamo sto pokazuju i postupci EU tokom ovih poplava kada odbijaju da pomognu Bosni vec kazu da pravo na pomoc ima samo Srbija. Politika svakog poltiticara treba da bude takva da se gledaju interesi zemlje i naroda a ne interesi MZ i samo to treba da mu bude vodilja a ne da eurofanaticki vode zemlju u propast.kox wrote:Dakle, SDA se zalaže za distanciranje od zapada, samim tim EU i NATO-a i okretanje istoku. Je li vam to sada i zvanično dio programa ?Havatar wrote: Ako Hrvatska moze da saradjuje sa Rusijom a Srbija sa Turskom ne mora ni Bosna da bude okrenuta ka zapadu kad njima niti sta moze da proda niti da ocekuje od njih nesto.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Havatar
#9426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#9427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Moguće je sve.crysis wrote:vidjeces u oktobru
Samo ni tih ''bosanaca'' baš nema nešto previše. Govorim iz svog iskustva.
I koliko znam on nema nekih jačih uporišta u RS-u među povratničkom populacijom a da o Srbima i ne govorimo. Tu je pretpostavljam pušiona, bez praga.
I ono što je znakovito: Hercegovinu je potpuno zanemario, i stvarno ne znam hoće li ikako i sastavljati izbornu listu u bilo kojoj ovdašnjoj općini.
Meni se ipak čini da je glavna špica napada usmjerena isključivo na Sa-Tz i borbu za tamošnje ''bosance''. Očekujem snažan odgovor SDP-a.
-
Hafis
#9428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa kronično cjeloživotno sisanje državne sise, neizgrađene radne navike i ozbiljni liderski nedostatci jednog političara, u svakom slučaju zaslužuju raspravu. I to hvala bogu argumentiranu.JThomas wrote:ko o čemu, navijači SDA i HDZ o sisanju državne sise kao o nečijoj mani zbog koje ne bi trebalo glasati za tog nekoga.
jebote nerava.
I molim te, zašto pored navijača SDA i HDZ, izostavljaš navijače SDP-a. Svi smo mi AntiDF
-
kox
#9429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aha, znači zli zapad nam ne dozvoljava da izgradimo ekonomiju. Korupcija, nerad i kriminal vladajuće kleptokratije koji ovdje već 20 godina haraju pod okriljem prvenstveno SDA sa tim nemaju ništa.Havatar wrote:To za sta se SDA zalaze pitaj njih ali dokle god se bude odbijalo da se saradjuje sa istokom (kome jedino moze Bosna da proda svoje proizvode ) i dok se bude gledalo da nam se zapad ne naljuti sto se razvija ekonomija dotle nece biti napretka . Od zapada ne mozemo nicemu da se nadamo sto pokazuju i postupci EU tokom ovih poplava kada odbijaju da pomognu Bosni vec kazu da pravo na pomoc ima samo Srbija. Politika svakog poltiticara treba da bude takva da se gledaju interesi zemlje i naroda a ne interesi MZ i samo to treba da mu bude vodilja a ne da eurofanaticki vode zemlju u propast.kox wrote:Dakle, SDA se zalaže za distanciranje od zapada, samim tim EU i NATO-a i okretanje istoku. Je li vam to sada i zvanično dio programa ?Havatar wrote: Ako Hrvatska moze da saradjuje sa Rusijom a Srbija sa Turskom ne mora ni Bosna da bude okrenuta ka zapadu kad njima niti sta moze da proda niti da ocekuje od njih nesto.
Last edited by kox on 21/05/2014 14:20, edited 2 times in total.
- Havatar
#9430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije krivi su pro MZ politicari koji slusaju zapad.
- JThomas
#9432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
davali su arapi šakom i kapom u ratu i poslije rata, a bošnjaci/bosanci se otad ništa nisu promijenili. ali su alije, alijice, šaje, alispahići i čengići ono što su dali preusmjerili u svoje džepove, pa sad više ne daju.
- JThomas
#9433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i ubjeđujete nas, uprošteno rečeno, da je bolje birati dokazano nepoštene i nesposobne nego poštenog i nesposobnog.Hafis wrote:Pa kronično cjeloživotno sisanje državne sise, neizgrađene radne navike i ozbiljni liderski nedostatci jednog političara, u svakom slučaju zaslužuju raspravu. I to hvala bogu argumentiranu.JThomas wrote:ko o čemu, navijači SDA i HDZ o sisanju državne sise kao o nečijoj mani zbog koje ne bi trebalo glasati za tog nekoga.
jebote nerava.
I molim te, zašto pored navijača SDA i HDZ, izostavljaš navijače SDP-a. Svi smo mi AntiDF
i jeste, ako se nadaš da će od nahapanog mrvice baciti i tebi...
-
Hafis
#9434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da su bog'do te pare davali nama da mi to raspoređujemo, sad bi bili Švicarska.JThomas wrote:davali su arapi šakom i kapom u ratu i poslije rata, a bošnjaci/bosanci se otad ništa nisu promijenili. ali su alije, alijice, šaje, alispahići i čengići ono što su dali preusmjerili u svoje džepove, pa sad više ne daju.
Ne kaže džaba ona stara narodna: bosancu stolicu, srbinu granicu, a latinu ladicu.
-
The BEN10
#9435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa i nije baš tačno - uporedi Bakirov angažman i Željkov, pa ćeš vidjet. Od apelacija Ustavnom sudu, preko tih veza sa turskom, do evo puno odgovornijeg ponašanja i u slučaju paljevina i u slučaju poplava.JThomas wrote:i ubjeđujete nas, uprošteno rečeno, da je bolje birati dokazano nepoštene i nesposobne nego poštenog i nesposobnog.
- Corto Maltese
#9436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Od, najmanje, jednog nema.crysis wrote:od bosanaca nema sta krast glasove već ih ima.Havatar wrote:Da ukrade glasove od Bosnjaka i Bosanaca. Od Srba i Hrvata se on ni ne nada glasovima niti radi na pridobijanju sto se moglo procitati i od aktivista DF iz Mostara . Po tome se ne razikuje od Brkana posto je i on kampanju vodio samo u bosnjackim sredinama sa kampanjom budi gradjanin dok je u RS vodio kampanju budite svoji.Adriatic wrote:Željko ima samo jednu ulogu zbog koje je bitan, a to je da ukrade što više glasova ovoj troglavoj naci bagri.
Ako to uspije, ja mu skidam kapu.
Naravno da on nije za neke veće domete, ali o tome ćemo nakon izbora.
A do tada nek se malo sekiraju, prije svega ovi kamenjarski ideolozi koji ovdje nastupaju u stilu Mile Lasića.
Sami će se prepoznati.
A i ovaj strah zeleno-crvenih nije za odbaciti.
Last edited by Corto Maltese on 21/05/2014 14:43, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#9437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pritefterit jos jednogCorto Maltese wrote:Od, najmanje, jednog nema.crysis wrote:od bosanaca nema sta krast glasove već ih ima.Havatar wrote: Da ukrade glasove od Bosnjaka i Bosanaca. Od Srba i Hrvata se on ni ne nada glasovima niti radi na pridobijanju sto se moglo procitati i od aktivista DF iz Mostara . Po tome se ne razikuje od Brkana posto je i on kampanju vodio samo u bosnjackim sredinama sa kampanjom budi gradjanin dok je u RS vodio kampanju budite svoji.
ako se DF jasno ne distancira od radoncica - ne pada mi na pamet
-
Hafis
#9438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pritefterite i jednog Hrvata....doduše certificiranog 
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#9439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
od čovićevih hordi zla ( hdz) nije ni ocekivat.
- johntra
#9440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A čiji je ovo gaf od neki dan? Ibrovićev? On ima tu naviku da prvo plasira nešto, pa onda da brže-bolje to demantira...
- Adriatic
#9441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaboravio si ZARU.The BEN10 wrote:Pa i nije baš tačno - uporedi Bakirov angažman i Željkov, pa ćeš vidjet. Od apelacija Ustavnom sudu, preko tih veza sa turskom, do evo puno odgovornijeg ponašanja i u slučaju paljevina i u slučaju poplava.JThomas wrote:i ubjeđujete nas, uprošteno rečeno, da je bolje birati dokazano nepoštene i nesposobne nego poštenog i nesposobnog.
- Corto Maltese
#9442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vijesti iz kabineta se šire brzinom isparavanja alkoholnih para.johntra wrote:A čiji je ovo gaf od neki dan? Ibrovićev? On ima tu naviku da prvo plasira nešto, pa onda da brže-bolje to demantira...
- drug_profi
#9443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ne znam drug i mene ovo zulja, ali sta je cinit ako nema druge? Vazno je smaknuti ove pa cemo se gombat sa Fa'rom. Njega je ipak lakse ogolit nego ove, a nislim da njega vec imaju Ameri u saci. Mora se mulj prodrmat, sto jace to bolje, inace nema promjena. A ako njih nema, nece ni ovakva Bosna jos dugo. Izdahnuce ko teski bolesnik na postelji i svi ce osjetit olaksanje.Alfons Kauders wrote:pritefterit jos jednogCorto Maltese wrote:Od, najmanje, jednog nema.crysis wrote:
od bosanaca nema sta krast glasove već ih ima.
ako se DF jasno ne distancira od radoncica - ne pada mi na pamet
-
palermo
#9444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O jebo te, Fahro prihvatljiv...........drugi profil wrote:
Ma ne znam drug i mene ovo zulja, ali sta je cinit ako nema druge? Vazno je smaknuti ove pa cemo se gombat sa Fa'rom. Njega je ipak lakse ogolit nego ove, a nislim da njega vec imaju Ameri u saci. Mora se mulj prodrmat, sto jace to bolje, inace nema promjena. A ako njih nema, nece ni ovakva Bosna jos dugo. Izdahnuce ko teski bolesnik na postelji i svi ce osjetit olaksanje.
Isti je post pisao Ultima, pa onda Banksy, mislim koji vam je.......meni neshvatljivo, al eto, vaše pravo
- drug_profi
#9445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma nije mi prihvatljiv druze.palermo wrote:O jebo te, Fahro prihvatljiv...........drugi profil wrote:
Ma ne znam drug i mene ovo zulja, ali sta je cinit ako nema druge? Vazno je smaknuti ove pa cemo se gombat sa Fa'rom. Njega je ipak lakse ogolit nego ove, a nislim da njega vec imaju Ameri u saci. Mora se mulj prodrmat, sto jace to bolje, inace nema promjena. A ako njih nema, nece ni ovakva Bosna jos dugo. Izdahnuce ko teski bolesnik na postelji i svi ce osjetit olaksanje.
Isti je post pisao Ultima, pa onda Banksy, mislim koji vam je.......meni neshvatljivo, al eto, vaše pravo
Samo ne znam sta da radimo. DF ce vjerujem biti bitan faktor i mora preuzeti odgovornost. Sam nece moci, pa sa nekim mora. I sta onda? Pa moramo reci sta cemo. Meni je gore ako od Fahre pobjegnu ka SDA ili SDP.
A ima li jos izbora. cekati 4 godine, izgubices vise nego sto ces dobiti.
-
palermo
#9446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ne znam, mislim znam, ali ne znam šta da ti kažem.....svako uostalom sa sobom nosi odgovornost za sopstvene odluke....drugi profil wrote:
Ma nije mi prihvatljiv druze.
Samo ne znam sta da radimo. DF ce vjerujem biti bitan faktor i mora preuzeti odgovornost. Sam nece moci, pa sa nekim mora. I sta onda? Pa moramo reci sta cemo. Meni je gore ako od Fahre pobjegnu ka SDA ili SDP.
- drug_profi
#9447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E razumijemo se. Znaci izadjes na izbore jer neces da budes samo posmatrac, jer imas djecu, unuke...palermo wrote:ne znam, mislim znam, ali ne znam šta da ti kažem.....svako uostalom sa sobom nosi odgovornost za sopstvene odluke....drugi profil wrote:
Ma nije mi prihvatljiv druze.
Onda moras i da se kockas malo.
Savjest ti moze biti cista ako si odluku donio u najboljoj vjeri da cinis najbolji izbor.
- Banksy
#9448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imamo par stvari koje su već sad izvjesne:palermo wrote:O jebo te, Fahro prihvatljiv...........drugi profil wrote:
Bakir je preuzeo ili će preuzeti SDA,
Bakir i Zlatko su najveći prijatelji i najbliži poslovni saradnici,
Zlatko je već, istina implicite, najavio postizbornu koaliciju s SDA,
Na jednoj strani su SDA&SDP, na drugoj DF, SBB, SDU, Naša stranka i ostala sitnež, nemam pojma, sve ostale,
Šta predlažeš?
- Banksy
#9449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sedmicu prije Bakira,The BEN10 wrote:Pa i nije baš tačno - uporedi Bakirov angažman i Željkov, pa ćeš vidjet. Od apelacija Ustavnom sudu, preko tih veza sa turskom, do evo puno odgovornijeg ponašanja i u slučaju paljevina i u slučaju poplava.JThomas wrote:i ubjeđujete nas, uprošteno rečeno, da je bolje birati dokazano nepoštene i nesposobne nego poštenog i nesposobnog.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputit će apelaciju Ustavnom sudu BiH
Dokument objavljen: 5.5.2014
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputit će apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine povodom donošenja Odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske.
O smiješnim, beskorisnim ''vezama'' s neoosmanskim krilom turske vlade možemo na drugoj temi,
Naravno da je bio ''odgovorniji'' oko paljevina, pa radilo mu se o spašavanju sopstvene guzice! Nisu demonstranti krenuli na Komšićev trosoban stan, već na milijarde koje su preko leđa bosanske fukare pokrali Izetbegovići i 20 probranih bošnjačkih familija. I kakve veze sad Komšić ima s tim?
-
Heartbeats
#9450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Biti lider opozicije sa NS! Je li se u vlast mora po svaku cijenu cak i kada ona znaci ici sa najcrnjim vragom SBB-om?Banksy wrote:Imamo par stvari koje su već sad izvjesne:palermo wrote:O jebo te, Fahro prihvatljiv...........drugi profil wrote:
Bakir je preuzeo ili će preuzeti SDA,
Bakir i Zlatko su najveći prijatelji i najbliži poslovni saradnici,
Zlatko je već, istina implicite, najavio postizbornu koaliciju s SDA,
Na jednoj strani su SDA&SDP, na drugoj DF, SBB, SDU, Naša stranka i ostala sitnež, nemam pojma, sve ostale,
Šta predlažeš?
SDA jeste crna da nemoze crnja biti ali je SBB opet crnji od nje!
Vidi, SDP i SBB ce toliko grohnuti na izborima da ce se oni lomiti da ih neko primi a SBB ce narocito poletiti ka SDA jer su oni prirodni saveznici...SDP ce biti mizerna i na nivou SDU te njohov koalicioni kapacietet je zanemarljiv.