DrugaGimnazija wrote:BarbaDue wrote:Šta mislite vi, da li ovaj autput Sa - Bg misli prolaziti kroz Gž?
Kratki odgovor je "ne".
Po meni, šanse su ovake:
1% kroz Pale/Hrenovicu/Goražde/Ustipraču
5% kroz Sokolac/Rogaticu/Mesiće/Ustipraču
9% kroz Pale/Hrenovicu/Mesiće/Ustipraču
85% nikuda
Nisi lose objasnio, samo sto bi ja malo korigovao procente i rekao 99 % nikuda, a u jedan posto stavio sve ove opcije.
Po meni gorazde se brzom cestom nekom moze spojiti sa sarajevom jedino ovim koridorom koji je ostavljen u dejtonu i da vlada federacije se zauzme za taj projekat, neke price i planova oko toga je bilo,al da je srece sceri da te beg uzme.
Jedina vjerovatnoca po meni je sta ja znam da arapi pocnu graditi onaj buroy, da skijalista na bjelasnici urede i gore na planinama tako naprave neki turisticki bum, pa da onda s tim u vezi finansiraju i neku autocestu sarajevo trnovo, pa da ih onda neko ubijedi i da finansiraju dalje do gorazda,tako neke opcije koje vrlo tesko mogu da se poklope, nazalost po taj herojski grad.
A vidim danas srbijanska ministrica vec pukla i cijenu autoputa sarajevo beograd, cini mi se 860 miliona eura, a ne zna se ni trasa, vidi se da je to klasicna suplja
Alo i postoji neki interes turske da finansira tu cestu, onda ce se turci voditi logikom opravdanosti ekonomske, i kad sve istraze opcije doci ce do one jedine logicne, da ta cesta ide preko bijeljine,tuzle i da se negdje kod sarajeva spoji na 5C, to jedino ima logike, da se istocn evropa i beograd tako veze s morem, i beograd sa sarajevom.
Ne vjerujem da bi turski investitor pristao na muzicke zelje srbije koja pokusava povezati svoj zapadni dio s beogradom pa tako u pricu uvuci i sarajevo ko fol, srbiji je to prica po principu sta je babi milo to joj se i snilo, turcin ako bude finansirao gledat ce prvo isplativost, a ako to bude politicka igra onda federacija u tome ne smije ucestvovati ako ne bude ruta preko tuzla, sta nas briga sto ce neko povezivati beograd i pale onda.
Nas je prevashodni interes povezati sarajevo i tuzlu, a to sigurno ima i ekonomsku opravdanost vecu nego dole preko uzica, mada ja nisam nesto optimista da ce turci bilo sta i bilo kuda finansirati