pa i ja sam , obrisa mi TomahawkVelkoski wrote:ma nije bilo maloprije, psov'o sam sve redomamar1994 wrote:pa ima kod nasVelkoski wrote:
heheehehe
al eo ima vode jebo ih otac nesposobni![]()
, al svejedno , drkadzije nisu u stanju nista , ustvari jesu ali lazu
Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- amar1994
#9401 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- amar1994
#9402 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ma vala i onaj gore ne znam sta radi i ceka viseLogovan wrote:Znači ovako... Da Bog da sve i jednu marku potrošili na lijekove, a kada potroše da nemaju za nove lijekove, nego završe pod zemljom.Tomahawk11 wrote:Sarajevo i dalje bez vode, a Konaković sebi i ministrima povećava plate!![]()
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... cava-plate
-
izgubljena dusa
#9403 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
A sto ja da odvajam ili dodatno placam za rekonstrukciju?Vizionar 1985 wrote:Ma ne kazem da nije. Nego kazem nema se sada. Jb ga. Evo vas ima u kantonu skoro pola miliona. Bi li vi bili spremni recimo da odvojite svaki mjesec 10 km dodatno da se digne kredit neki i da se sa tim novcem popravi vodovod. Ili recimo da dajete 100 km svaki mjesec da se on popravi. O tome govorim. Znam ja da se krade, ali vise nema se skoro sta ni pokrasti a kamo li za sta popraviti.izgubljena dusa wrote:
Novca ima, ali se taj nvac trpao I trpa u private dzepove, vise od dvije decenije I na million nacina. Ne samo vodovod. Raspisali su I ono sto se moglo spaiti I aktivirati.
Nije ulagao da se vrati, nego grabio da on ima...nije stvarao, nego rusio....I sad imamo rezultate takve politike - redukcije vode i raspad mreze, karinu od zdravstva I ostalih javnih serevisa....ne znam moze li se ovo I nazvati politikom.
"suti, ima I gore..." kao da je to gore (losije) cilj....a izgleda da jeste, jer svi parametri idu vertikalno nanize.
Nije drzava - plac na poljinma, dernek u basici I harac po komsiluku. Drzava I drustvo su malo kompleksniji od nabrojanog.
Zasto?
Nek odvade iz svojih vreca. To je svakako bio novac namjenjen za rekonstrukciju.
U konacnici, mi cemo vracati te silne kredite uzete za ovo i ono, a potrosene za privatni ceif
- Sanjarko
#9404 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Koji dio ne kontas. Ovo 15 milja. Toliko moras platit CIK-u da bi bio kandidat na izborima. Mislite da je dzaba kandidiranje. A ovo moralan ne znam jesam li jer ima ona izreka "niko nije dobar", ali opet nije mi obraz dzon, i imam kakav takav obraz i kodeks.amar1994 wrote:Ne kontam zadnji dio al hajd , bi zasto ne , ako znam da si moralan/na osobaVizionar 1985 wrote:
A za koga da glasaju. Vi bi sposobne, i podobne tim sposobnima i vama, a niko nece postene. Bi li neko od vas za mene evo glasao da se kandidiram na izborima, a ovaki kao ja ni ne mogu jer to kosta 15 hiljada km. Odkud sirotinji 15 milja km.![]()
Al kao sto sam rekao davno , ljudi se prodaju za jebenih 10KM
- Sanjarko
#9405 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Pa zasto. Zato sto je kapitalizam, a kapitalizam je neki oblik vampirizma koji je paratizam. I ja sam parazit, ali ja nesto i stvaram, sad druga stvar sto niko ne slusa u vezi toga nista, pa sam mozda ne parazit nego simbiota. Jb ga ne znate mnogi i ne zelite u simbiozi da zivite.izgubljena dusa wrote:
A sto ja da odvajam ili dodatno placam za rekonstrukciju?
Zasto?
Nek odvade iz svojih vreca. To je svakako bio novac namjenjen za rekonstrukciju.
U konacnici, mi cemo vracati te silne kredite uzete za ovo i ono, a potrosene za privatni ceif
-
moonca
#9406 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Vizionar 1985 wrote:Nisam ja dobar nikako, sad ni u vugla. Jos net da ugasim i komotno se u Bosnu mogu bacit. Eto u kakvoj sam situaciji. Cak sam i podletio jednom pod kola zbog depresije, manije, i bolesti a nisam se htjeo ubit. Ni sad se ne bi, a i kad bi nemam s cim. Sirotinja zesca Bosanska Munca. Nisam gladan, zedan, imam koliko toliko ali sam ipak zesca sirotinja za nase standarde lokalne. Sa srednje radnicke klase smo spali na sirotinju zbog pljacke, privatizacije, rata.moonca wrote: Ti nisi u mogucnosti raditi bilo kakav posao .Jesi li bolestan?? Koliko te kosta mjesecno intetrnet?
Intrenet ti jeste velika pomoc, da komuniciras.Dobro je da to cinis.
-
Hakiz
#9407 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Vodom se ispire, samo se ne smije utrljavati, samo se iz flaše prosipa preko, ne smije se navlažiti maramica pa trljati.Dozer wrote:Ne pretjerujem. Samo sam postavio stanje (svima ocigledno).Hakiz wrote: Da malo ne pretjeruješ.
Recimo ovako. Spremaš se na nasilne demonstracije zbog redukcija vode. Očekuješ da policija koristi suzavac. Nemaš vode kući. Mislim da bi bilo normalno da svratiš do prodavnice i kupiš barem flašu vode. Em da možeš piti, em da ispereš oči ako dođeš pod udar suzavca.
Dok se stanje sa redukcijama ne riješi, pa makar i revolucijom, moraš nekako živjeti svakodnevne potrebe za vodom.
Šta treba, da ljudi dižu revoluciju i dok revolucija ne završi iz prkosa ne kupuju vodu i zanemare higijenu i potrebu za pitkom vodom?
Usput - suzavac se NIKADA ne ispire vodom, jer mu voda pojacava dejstvo. Samo suhe maramice.![]()
Cisto da znas, da se ne izradis kojim slucajem.
A higijena se mora odrzavati, naravno. Samo, nije li ta higijena malo preskupa, s obzirom da te edukcije tjeraju da kupujes nesto sto ne bi trebalo da kuoujes?
Naravno da je preskupa. Ali ako roditelj u školu u kojoj su redukcije šalje dijete od 10 godina i tom djetetu zatreba da ode u WC ili opere ruke ili napije se vode, šta treba. Da šeka da mu roditelj ode na demonstracije i obezbijedi prekid redukcija. Treba mu ta flaša vode, a paralelno sa tim roditelj treba da ide u rat za ukidanje redukcija.
Dijete ne mora biti u toku sa društveno-političkom situacijom pa da razumije šta se dešava. Njemu roditleja mora obezbijediti vodu, a do roditelja je ostalo.
Slažem se ja sa tobom da problem redukcija treba riješiti, pa ako treba i silom. I da mi odrasli, zdravi i sposobni građani trebamo koristiti sve alate, pa i bojkote, i ostalo. Ali djeca, bolesni i slični su posebna priča. Njima treba kupiti flaširanu vodu.
Evo ti sličan primjer: Svi znamo za humanitarne akcije kada treba nekome ko nema skupiti za liječenje u inostranstvu jer se ovdje ti zahvati ne obavljaju a ZZO ne plaća liječenje u inostranstvu.
Svaka akcija skupljanja sredstava za tu namjenu, naročito uspješna, šalje vlastima signal da ne trebaju raditi na popravljanju situacije u zdravstvu jer, vidimo, narod se snađe. Pa se vlast zabavlja drugim stvarima i novac troši na automobile umjesto da riješi stvari koje narod rješava humanitarnim akcijama.
Treba li prestati skupljati sredstva i boriti se da se ovdje svi ti zahvati obavljaju i da bolesni čekaju na kraj te borbe, ili se treba boriti, a paralelno skupljati za slanje bolesnih u inostranstvo?
- Dozer
#9408 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Sve paralelno, logicno.
Ja sam samo rekao da je besmisleno kupovati nesto sto nam po svakom pravu i zkaonu pripada, a sto nam neko radi svog bezobrazluka, lopovluka i nesposobnosti uskracuje, i time nas tjera da to kupujemo.
Da ne pricamo o tome sto i to onda kupujemo od nekoga od njih, koji nam isto to u drugom vidu uskracuje.
A u problemu smo svi zajedno kada ne postoji ta paralelna komponenta razbijanja glava odgovornima.
Ja sam samo rekao da je besmisleno kupovati nesto sto nam po svakom pravu i zkaonu pripada, a sto nam neko radi svog bezobrazluka, lopovluka i nesposobnosti uskracuje, i time nas tjera da to kupujemo.
Da ne pricamo o tome sto i to onda kupujemo od nekoga od njih, koji nam isto to u drugom vidu uskracuje.
A u problemu smo svi zajedno kada ne postoji ta paralelna komponenta razbijanja glava odgovornima.
- O'zone
- Globalni moderator
#9409 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ne griješi džaba duše nad @Tomom....amar1994 wrote:pa i ja sam , obrisa mi TomahawkVelkoski wrote: ma nije bilo maloprije, psov'o sam sve redom![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9410 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ja sam sportski radnikO'zone wrote:Ne griješi džaba duše nad @Tomom....amar1994 wrote:pa i ja sam , obrisa mi TomahawkVelkoski wrote: ma nije bilo maloprije, psov'o sam sve redom![]()
- amar1994
#9411 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
aha aha , ma evo im q od ovce , cuj 15000KMVizionar 1985 wrote:Koji dio ne kontas. Ovo 15 milja. Toliko moras platit CIK-u da bi bio kandidat na izborima. Mislite da je dzaba kandidiranje. A ovo moralan ne znam jesam li jer ima ona izreka "niko nije dobar", ali opet nije mi obraz dzon, i imam kakav takav obraz i kodeks.amar1994 wrote:Ne kontam zadnji dio al hajd , bi zasto ne , ako znam da si moralan/na osobaVizionar 1985 wrote:
A za koga da glasaju. Vi bi sposobne, i podobne tim sposobnima i vama, a niko nece postene. Bi li neko od vas za mene evo glasao da se kandidiram na izborima, a ovaki kao ja ni ne mogu jer to kosta 15 hiljada km. Odkud sirotinji 15 milja km.![]()
Al kao sto sam rekao davno , ljudi se prodaju za jebenih 10KM
Pa to obraz i kodeks spada pod moral
- amar1994
#9412 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
O'zone wrote:Ja sam sportski radnikTomahawk11 wrote:
Ne griješi džaba duše nad @Tomom....
Last edited by amar1994 on 19/09/2017 14:26, edited 2 times in total.
- Sanjarko
#9413 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kakvi Munca. Da imam nesto placao bi ja racune i ne bi imali duga 4 milje. U limbu sam, pehlivan, ni tamo ni vamo, balansiram, a to je najgore mozda.moonca wrote:Zao mi je ovo citati. Razumijem te. Jesi li na nekoj socijalnoj pomoci- znam da ima za osobe koje se o sebi ne mogu brinuti.
Intrenet ti jeste velika pomoc, da komuniciras.Dobro je da to cinis.
- amar1994
#9414 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
jebi me ako nisu u talu i sa ovim domacim proizvodjacima vodeDozer wrote:Sve paralelno, logicno.
- Sanjarko
#9415 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jb ga tako je. Moras se ugradit u neku stranku da bi bio kandidat, a s tim odmah te pokvare jer svi hoce neku uslugu. Ko ce meni ili nekome samom dati 15 milja da se kandidiram. Ne bi ni poduzetnici dali, a i kada bi mi dali ja kakav sam dao bi te pare javnoj kuhinju ili nekome za operaciju, iako sam i ja sam za oboje, i za kuhinje i za operacije.amar1994 wrote: aha aha , ma evo im q od ovce , cuj 15000KM![]()
![]()
![]()
Pa to obraz i kodeks spada pod moral
- drug_profi
#9416 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Stan u Lukavici 38m2, 45 milja maraka, ma vrijedi tih para da ga jebes... Vidjecete kad dogodine kvadrat tamo bude milju i po, a na dobrinji milju.
-
Hakiz
#9417 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Prizvodnja vode je veliki posao. A da bi ovdje imao veliki posao, moraš biti u talu. Tako da...amar1994 wrote:jebi me ako nisu u talu i sa ovim domacim proizvodjacima vodeDozer wrote:Sve paralelno, logicno.
A u problemu smo svi zajedno kada ne postoji ta paralelna komponenta razbijanja glava odgovornima.![]()
Nemamo željeznicu, vodu itd zbog talova.
Glasaj za SDA i HDZ stoko.
- amar1994
#9418 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
naravno , jos hoce papci u EU , da im dignu PDV ko u HR , a vjerujem i da bi euro preuzeli

- starii
#9419 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
10000 postova iz supljeg u prazno, kad dodu izbori zaokruzite iste pa da opet bude isto

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9420 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
i opet nema vode, hehe
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9421 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Kod tebe to ko žmigavac....ima, nema, ima, nema...Velkoski wrote:i opet nema vode, hehe
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9422 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
općina centar, vrijedi k'o deset drugih, jbg
- Banksy
#9423 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
...zaboravite proteste i ulicu,
za budžetsko radno mjesto, počesto i dva + sve silne, lažne subvencije, nestašica vode i sve slične poteškoće života u urbanim sredinama BiH 2107. godine su sitnica...
za budžetsko radno mjesto, počesto i dva + sve silne, lažne subvencije, nestašica vode i sve slične poteškoće života u urbanim sredinama BiH 2107. godine su sitnica...
- amar1994
#9424 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Velkoski wrote:i opet nema vode, hehe
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9425 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
I ko će voditi proteste? Xd ja ne vjerujem nikome, čisto sumnjam da neko ne bi ponovo skupljao poene
Mogu samo biti ljut na starce što me '92. nisu odnijeli makar u Zanzibar
Mogu samo biti ljut na starce što me '92. nisu odnijeli makar u Zanzibar