Logosoft
Moderator: Benq
-
rizibizi
#9401 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prvo u robotu koji su uzeo za primjer i u bilo kojoj drugoj prodavnici bijele tehnike kupujes proizvod a ne uslugu, kod Logosfta, Telemacha, Telekoma i ostalih provajdera kupujes uslugu i uredjaje/proizvode koji se koriste za koristenje te usluge (zato na trio paketu ne mozes kupiti mobitel) samim tim ova dva primjera su neuporediva. Ono sto pise u garanciji odnosilo bi se na mene da sam ja otisao i kupio telefon u Simcu. Mislim generalno mogu (i jesu) da budu supci pa da kazu crk'o jebi ga daj na servis sta nas boli sto je tebi telefon crk'o, a mogu i da budu malo vise user friendly pa da kazu evo izvol'te zamjenski telefon, vi ste nas korisnik, mi od vas zivimo i pare uzimamo ali jok, na kraju krajeva dok ne dobijem telefon sa servisa telefon necu ni koristiti sto znaci da ce zbog gluposti ovaj mjesec od mene imati par maraka manje zbog nekoristenja usluge (ne radi mi telefon samim tim ne telefoniram, samim tim ne trosim pare i samim tim racun manji). U garantnom listu pise sta je Simco duzan da uradi prema Logosoftu kao kupcu, a ne prema meni koji je kupio telefon od Logosofta a ne od Simca. Kakva moja pravila o cemu ti pricas, izvini ali meni je mojih 10 feninga ko kuca, prema tome ako ti redovno placam hocu i uslugu na nivou, ako cijenim ja njih kao davatelja usluge treba valjda i oni mene da cijene kao kupca/korisnika. Ovo oko telekoma kakvi god da su i od njih se moze nesto nauciti.
- Ljakan
#9402 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jedno je usluga drugo proizvod.Oni tebe nisu nista ostetili na usluzi nego proizvodu.Znaci ako si kod njih uzo telefon to je tvoj izbor jer isti nisi bio obavezan kupit kod njih,mislim da si to sam i rekao.Izgleda da im je ista politika kao kao kod navedenog robota sto se toga tice.Uzeo telefon,televizor,klimu ako ode nosi sam na servis.rizibizi wrote:Prvo u robotu koji su uzeo za primjer i u bilo kojoj drugoj prodavnici bijele tehnike kupujes proizvod a ne uslugu, kod Logosfta, Telemacha, Telekoma i ostalih provajdera kupujes uslugu i uredjaje/proizvode koji se koriste za koristenje te usluge (zato na trio paketu ne mozes kupiti mobitel) samim tim ova dva primjera su neuporediva.
Jel ti od njih moras kupiti taj telefon ili ga mozes i iznajmiti?
- MTV
#9403 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kanal happy stari korisnici mozemo gledati preko mozaika. Zuto dugme - mozaik regija. Slican slucaj kao CMC i b92 kad odaberes nece da ga otvori preko cijelog ekrana.
- afannedim
#9404 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja kontao ponadao se da su nam ga složiliMTV wrote:Kanal happy stari korisnici mozemo gledati preko mozaika. Zuto dugme - mozaik regija. Slican slucaj kao CMC i b92 kad odaberes nece da ga otvori preko cijelog ekrana.
- MTV
#9405 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hebiga imam ocito nikakvu srecu sa operaterima a bgm i sa ostalim...afannedim wrote:Ja kontao ponadao se da su nam ga složiliMTV wrote:Kanal happy stari korisnici mozemo gledati preko mozaika. Zuto dugme - mozaik regija. Slican slucaj kao CMC i b92 kad odaberes nece da ga otvori preko cijelog ekrana.da I mi gledamo jbg
- afannedim
#9406 Re: Logosoft ALL ABOUT
Smo kad bi I nama nove kanale ubacivali ja bi skroz bio zadovoljan, ustvari samo da vrate SUPERTV kakav je bio I nek eto odvoje HD kanale pa ko hoće da ih uzme uz doplatu.MTV wrote:Hebiga imam ocito nikakvu srecu sa operaterima a bgm i sa ostalim...afannedim wrote:Ja kontao ponadao se da su nam ga složiliMTV wrote:Kanal happy stari korisnici mozemo gledati preko mozaika. Zuto dugme - mozaik regija. Slican slucaj kao CMC i b92 kad odaberes nece da ga otvori preko cijelog ekrana.da I mi gledamo jbg
- MTV
#9407 Re: Logosoft ALL ABOUT
Uz taki uvjet odma bi uzo 
- afannedim
#9408 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znači samo ovo da odrade I bili bi OK skrozMTV wrote:Uz taki uvjet odma bi uzo
- fortaleza
#9409 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mene još čudi kako ti nisi uzeo neku sat karticu u ušao u šemu dijeljenja i da imaš nekoliko hiljada kanala?MTV wrote:Uz taki uvjet odma bi uzo
Da se riješiš svih nedaća, ovako malo LOL malo Telemach, kombiniranje i te šeme.
- MTV
#9410 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bi da mi nije stan okrenut gdje su turski sateliti. Nemogu na astru i eutelsat. Baksuz. A malo telemach ce da bidne ako preuzmu HS.fortaleza wrote:Mene još čudi kako ti nisi uzeo neku sat karticu u ušao u šemu dijeljenja i da imaš nekoliko hiljada kanala?MTV wrote:Uz taki uvjet odma bi uzo![]()
Da se riješiš svih nedaća, ovako malo LOL malo Telemach, kombiniranje i te šeme.
Hoces reci da sam diler kanalima
-
rizibizi
#9411 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja u klin ti u plocu. Sutra cu da odem da se izvinem sto sam uopste bilo sta lose i pomislio o Logosoftu. Sram da me bude, odakle meni pravo da kao korisnik i redovan platisa bilo sta trazim od njih i ometam ih u njihovim redovnim aktivnostima.Ljakan wrote:Jedno je usluga drugo proizvod.Oni tebe nisu nista ostetili na usluzi nego proizvodu.Znaci ako si kod njih uzo telefon to je tvoj izbor jer isti nisi bio obavezan kupit kod njih,mislim da si to sam i rekao.Izgleda da im je ista politika kao kao kod navedenog robota sto se toga tice.Uzeo telefon,televizor,klimu ako ode nosi sam na servis.
Jel ti od njih moras kupiti taj telefon ili ga mozes i iznajmiti?
Nego zna li neko koje jos rutere/modeme LoL koristi osim ovog mtelovog bijelog ZTE-a.
- Ljakan
#9412 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja ti kazem onako kako jest to sto je tebi tesko da prihvatis ili ne zelis da prihvatis je tvoj problem.Onaj ko se ne drzi onoga sto pise u ugovoru moze bit tuzen znaci ne vjerujem da rade stvari koje ne smiju i na svoju stetu.Opet ti ponavljam ne branim ih tako bi ti isto napisao da si spomenuo nekog drugog operatera i takvu situaciju.
- MTV
#9413 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prvo sam imao bijeli zyxel router s antenom koji je crkao i zamijenjen je za crni mali bez antene isto zyxe router.rizibizi wrote:Nego zna li neko koje jos rutere/modeme LoL koristi osim ovog mtelovog bijelog ZTE-a.
-
rizibizi
#9414 Re: Logosoft ALL ABOUT
@Ljakan, popusio foru potpisao ugovor na 24 mjeseca, za nekih 20 mjeseci (ako uspijem izdurati toliko) cu dobro, dobro da razmislim hocu li opet u OVAJ Logosoft koji nije ni iz bliza ONAJ Logosoft jer su kupovinom preuzeli papanske i jadne metode poslovanja od mtela koje ih nece odvesti nigdje a vrijeme ce najbolje pokazati. Sto se mene tice pali su na dect telefonu od 70 i kusur maraka i od njih vise ne bih ni hemijsku kupio a ne nesto ozbiljnije. Mogu jos maksimalno godinu dana koristiti pozitivna iskustva korisnika koja su imali sa Logosoftom i zivjeti na racun stare slave (koju je ONAJ Logosoft stekao upravo zahvaljujuci fer i korektnim odnosom prema korisnicima i drugacijim pristupom poslovanju u odnosu na konkurenciju) a poslije toga ako ne poduzmu nesto (pod nesto ne misli jos paketa za IPTV i slicnih gluposti) odose oni u beskonacnost. Jednom mogu da padnem na foru, dva puta je previse. Jos mtel mora pure da pojede pa da skonta da je sisao u grad da prodaje usluge i da ne moze da se ponasa kao da ima posla s nepismeni i polupismenim narodom.
@MTV hvala, kod mene je onaj veliki zyxel s Logosoft naljepnicom preko mtelove, sve su prilike da cu morati traziti da ga zamjene jer svako malo nemam interneta.
Pitanja tehnicke prirode, zna li neko kako da pristupim eksternom disku/usb sticku ubodenom u mag stb iz windowsa i jel neko probao YT na ovom stb-u kod mene ne radi, treba li stb biti uboden u jedan od onih "portova za tv" na routeru ili u onaj otvoreni gdje ubodem racunar ili mogu kupiti neki od onih wifi adaptera i ne moram nista cackati?
@MTV hvala, kod mene je onaj veliki zyxel s Logosoft naljepnicom preko mtelove, sve su prilike da cu morati traziti da ga zamjene jer svako malo nemam interneta.
Pitanja tehnicke prirode, zna li neko kako da pristupim eksternom disku/usb sticku ubodenom u mag stb iz windowsa i jel neko probao YT na ovom stb-u kod mene ne radi, treba li stb biti uboden u jedan od onih "portova za tv" na routeru ili u onaj otvoreni gdje ubodem racunar ili mogu kupiti neki od onih wifi adaptera i ne moram nista cackati?
-
Sakazulu
#9415 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mene od cijele ove nove usluge najviše muči što im je wifi na 30% brzine u odnosu na kabal... A kažu da to tako treba?!?!?!?! Dakle ne znaju namjestiti!
- MTV
#9416 Re: Logosoft ALL ABOUT
Prateci temu telemacha kod njih su korisnici pristupali modemu/routeru i cackali funkciju wifi mijenjali neke parametre samo na dijelu wifi i uspjeli nastimati kao da je kabl sa 1-2 MB manjom brzinom nego na kablu. A imali su isti problem.Sakazulu wrote:Mene od cijele ove nove usluge najviše muči što im je wifi na 30% brzine u odnosu na kabal... A kažu da to tako treba?!?!?!?! Dakle ne znaju namjestiti!
-
Sakazulu
#9417 Re: Logosoft ALL ABOUT
MTV wrote:Prateci temu telemacha kod njih su korisnici pristupali modemu/routeru i cackali funkciju wifi mijenjali neke parametre samo na dijelu wifi i uspjeli nastimati kao da je kabl sa 1-2 MB manjom brzinom nego na kablu. A imali su isti problem.Sakazulu wrote:Mene od cijele ove nove usluge najviše muči što im je wifi na 30% brzine u odnosu na kabal... A kažu da to tako treba?!?!?!?! Dakle ne znaju namjestiti!
A znaš da su ovi naši pod šifrom, i ako ti daju tvoju šifru, onda prilikom zajeba naplate štimanje!
- MTV
#9418 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znam, sto znaci nece da omoguce jer preko wifia moze kao preko kabla. Ovo je nazalost izgleda onaj "NOVI" Logosoft. Mada meni je ok wifi i kabl u prosjeku 10 Mbps. Nekad je 8 a nekad 12 Mbps.
-
Dzontra_Volta
#9419 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa ljudi, kupite wifi router za 30 KM i riješite problem. Šta ste se stisli!? 
- MTV
#9420 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nema ekonomske racuniceDzontra_Volta wrote:Pa ljudi, kupite wifi router za 30 KM i riješite problem. Šta ste se stisli!?
Mene slusa tako da mi netreba
-
Sakazulu
#9421 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da znam da će to riješiti problem, kupio bih. Ali ne vjerujem da je do boljeg rutera!
- Qler
#9422 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni je router spojen na onaj njihov a onda jos jedan kao repeater da pojaca signal..
- MTV
#9423 Re: Logosoft ALL ABOUT
Koji im je klinac sa MTV Adriom od sinoc neradi. Imam potvrdu da na HS-u normalno radi.
- studiorum_tuzlaensis
#9424 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jos 5 mjeseci i istice mi ugovorni odnos. Mislio sam da ovo nikad neću reć, ali lijepi bhtelecom dsl, imao sam 5 Mbit/s, ali makar mi je ping bio ok i bez packet lossa i jittera, a o iznanadnim pucanjima konekcije i gubitka neta nemam više snage govoriti. Svaki drugi dan zovem, ista prica restartuj ruter, podesili smo parametre. Pišam vam se na parametre. Bio sam korisnik 4 godine, prešao sam na novi logo DUO, ali neće više ovako..
Televizija isto katastrofa, paketizacija je napravljena katastrofalno, u čemu je fol zatamnjenih programa, pa ako ga nemam u paketu nemoj mi ga uopće ni stavljati... 41 KM plaćam mjesečno za havu, čekamo Telemach u N. Sarajevu, ajde više sunce vam kalajisano preuzmite taj HS. btw. kopali su mrežu okolo grbavice, malte i hrasnog iz telemacha, pa možda i bude nesto.
Televizija isto katastrofa, paketizacija je napravljena katastrofalno, u čemu je fol zatamnjenih programa, pa ako ga nemam u paketu nemoj mi ga uopće ni stavljati... 41 KM plaćam mjesečno za havu, čekamo Telemach u N. Sarajevu, ajde više sunce vam kalajisano preuzmite taj HS. btw. kopali su mrežu okolo grbavice, malte i hrasnog iz telemacha, pa možda i bude nesto.
- MTV
#9425 Re: Logosoft ALL ABOUT
Inace proradio MTV a neznam koji im je klinac s prevodom na Food Network, Food Network HD i Fine Living. Moras ga citati svjetlosnim brzinom ako ga uopste ima.
Morat ce uraditi nesto po pitanju TV ako zele zadrzati korisnike jer kad dodje Telemach ostat ce bez dosta korisnika. Najvise onih koje neslusa internet/TV.
@stadiorum_tuzla i ostatak nicka
Mozda ti nevalja router. Kad se meni to desavalo bio mu je kraj i crko je. Trazi da ti zamjene.
Morat ce uraditi nesto po pitanju TV ako zele zadrzati korisnike jer kad dodje Telemach ostat ce bez dosta korisnika. Najvise onih koje neslusa internet/TV.
@stadiorum_tuzla i ostatak nicka
Mozda ti nevalja router. Kad se meni to desavalo bio mu je kraj i crko je. Trazi da ti zamjene.
Last edited by MTV on 28/07/2015 11:56, edited 1 time in total.