Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zlaataan

#9401 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zlaataan »

sizifinho wrote:
Riddle wrote:Bloodraven neposredno pred napad vodi Brana u viziju zbog toga sto zeli da mu prenese sto vise informacija dok ne dođe kraj. Moguce da Nedov odlazak Lordu Arrynu nije jedino sto Bran prima, ali samo to mi vidimo, jer je bitno za Hodora. Ko zna kako ta sjecanja rade i kojom brzinom Bran uci.
ja mislim da je stariji odlazio, brandon
Mislim da nema uopće Brandona u sceni. Ned se pozdravlja sa Benjenom i ocem Rickardom, a iza stoji mladi Rodrik Cassel (onaj što je Neda učio mačevanju, a kasnije i Brana, Robba, Jona...).
So What!

#9402 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

Capajebo wrote:Nije. On je Brynden Rivers, aka kopile Aegona Targaryena IV, aka Bloodraven, dugo vremena bio Hand of the king, pa onda Lord Commander Nocne Straze itd itd. Uglavnom, plaho je star, preko 100 godina.
Dakle nije Brandon Stark sigurno :D
Prvi put da neko i ovo spomene, čudi mi se da nije niko prije. U knjigama je threed eyes raven dok je u seriji crow vjerovatno zbog Noćne straže, ali Crow je Targaryean kao i Maester Aemon, no on je to već rekao u seriji.

Na drugu stranu, bez obzira na sve, priča o WW je bila isplanirana od poečtka pa do kraja. Prva scena je o njima, iako nisu u središtu, konstantno su nam znali natukniti nešto o njima. Ostavljali su znakove, one spirale čitavo vrijeme, kako u prvoj sceni serije, kada Waymar Royce i rangeri nailaze na raskomadane divljake, poredane u oblik, kao i kada Mance i Jon pronalaze one konje raskomadane i poredane u spiralu. Jednostavno sve ostalo je španska sapuncia i intrige porodica Westerosa, nešto poput Borgiasa ili Tudorsa, Essos je poput antika pa baca na Spartacusa. Ali Sjever i Zid su meni, ono što čini srž ove serije. Iako se borbe vode oko trona, i te borbe počinju od dolaska Ned Starka.

Na drugu stranu, moram reći ponovo da Djeca šume očajno izgledaju i podjsećaju na J'Naie iz Avatara. U petoj sezoni Leaf se prvi puta pojavljuje i apsolutno je normalno izgledala, onako kako bo prosječan čovjek i zamislio Djecu šume. Na kraju postaju alieni.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9403 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

definitivno najtragicniji lik u serijalu, ko janje za klanje, ni kriv ni duzan ikome... sad definitivno nek oderu onu sansu lik koji predstavlja je preglupi snobista koji je samo zamisljao o dvoru, udaji i hrpetini djece s nekim lordom, po onome kako se izjadala maloprsticu izgleda da joj je i dupe stradalo, a on makro glavni u westwrosu, jebe se njega, mislim da mu se ni cuna nemere dignut, nema ni jedne scene sexa sa njim, samo pravi izdaje i hrani se sa tim, njegov sljedeci potez je da se rijesi Rikona i Jona i da sansu metne kao lorda ostrozimlja a sebe ozeni sa njom... vise bi volio ovog psihopatu remzija gledat za lorda sjevera neg ovo dvoje idiota... Bran je usro motku, po ovome kako ga debeli favorizuje moguce da ispadne neko jako bitan za kraj serije, mozda obecani princ...mada cisto sumnjam... nista ni ove sezone od napada WW na zid, samo bitka za Ostrozimlje i eventualno pocetak bitke za meereen... trebaju zeljezni izgraditi hiljadu brodova i doc do meereen, ova nova vjestica je vec predvidjela porcisenje nevjernika od zmajevih vatri i to na hiljade, denysa sjevera dolazi sa armijom i Drogonom koji je vec postao kolosalan... i za kraj oprostaj Jona i zalosnog edda dje mu Jon govori da cuva zamak dok ponovo ne dodje... i da Lanisteri kod starog Freya, naznaka da idu na sjever, znaci Jon i Sansa osvajaju Ostrozimlje...
animus

#9404 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Sta bi trebao theon reci i koliko bi se on trebao zaliti sta je prozivio kad sansa ovoliko jauce ko da joj je ko zna sta radio. Ona bi da se sveti a vojnika ni sglave nema. Ako je remzija ponovo uhvati vidjet ce tek onda sta je mucenje.
U ovoj sezoni fali jedno veliko krvoprolice kao red weding i to ce morati biti do kraja ali ne znam gdje ovaj put. Spremaju nam iznenadjenje jer svi cekamo sranje na sjeveru a oni ga zadaju negdje oko dubrovnika npr. Ili u essosu.
Cregan

#9405 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Ja ipak mislim da je Bloodraven ovo sve zakuho. Mislim da je on poslao mladom Hodoru viziju njegove smrti i da je to unistilo Hodorov um, te je uvjerio Brana da je to njegova krivica, kako Bran ne bi pokusavao promjeniti proslost i kako bi se prestao igrati s vizijama. Znamo da su Djeca Sume kreirali WW, ali dalje ne znamo zasto bas sada nakon 8000 godina oni ponovo napadaju. Craster je govorio da su mu stari bogovi rekli da sinove daje WW, a ko je lik za koga znamo da komunicira s ljudima kroz snove, Bloodraven. Bloodraven, kojeg znamo iz Prica o Dunku i Eggu, je pragmaticar koji je spreman na sve zrtve za jedinstvo kraljevstva. U sustini teorija je da je on pokrenu sve dogadjaje, pocevsi od Ludog Kralja, Robertove pobune, pa do napada WW, kako bi ujedinio Westteros protiv zajednickog neprijatelja oko kojeg se svi mogu sloziti da je pravi neprijatelje. Ovo mi ima vise smisla nego da Bren utice na dogadjaje koji su se desili prije nego sto se on rodio.
animus

#9406 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Meni je od mora desavanja u zadnjoj epizodi najinteresantnije bilo kad je sumska vila rekla da su WW napravili da bi se odbranili od Brana koliko sam razumio. Mozda je mislila na ljude ali ako se odnosilo na Brana onda je on dwfinitivno najmocniji lik u citavoj istoriji price. Postao zeznut davno prije nego se rodio.
devito

#9407 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by devito »

animus wrote:Meni je od mora desavanja u zadnjoj epizodi najinteresantnije bilo kad je sumska vila rekla da su WW napravili da bi se odbranili od Brana koliko sam razumio. Mozda je mislila na ljude ali ako se odnosilo na Brana onda je on dwfinitivno najmocniji lik u citavoj istoriji price. Postao zeznut davno prije nego se rodio.
Mislilo se je na ljude i rekla je od ljudi da se odbrane
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9408 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

Tito_i_Partija wrote: I k'o sto rece Bleki, sad maltene mozes seriju vodit' ka putu da na kraju ispadne da se i nije nista desilo. Ili da ispadne da je Bran danasnjice sve ovo sranje napravio, sto je paradoksalna glupost i uopste nema smisla.
pa dovoljno je da rekne ocu da ne ide s kraljem onaj dan i to je to :D sve super izgrlit ćemo se izljubiti i to je kraj
:D s obzirom kako se zapetljao il će sve pobiti ili neće završiti knjige...
da ga citiram: moja karijera je puna kostura mrtvih serijala... ima on fanova iz sedamdesetih osamdesetih ... koje još uvijek vuče za nos za neke minorne serijale... koju god priču počnem čitati ima nastavak :D koji nikad nije dovršen

zašto je to bitno...zato ili će biti DEUS EX završetak serijala ili se neće završiti nikada...sad sam prvi put skontao kako je moguć deus ex :D
Cregan

#9409 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

animus wrote:Meni je od mora desavanja u zadnjoj epizodi najinteresantnije bilo kad je sumska vila rekla da su WW napravili da bi se odbranili od Brana koliko sam razumio. Mozda je mislila na ljude ali ako se odnosilo na Brana onda je on dwfinitivno najmocniji lik u citavoj istoriji price. Postao zeznut davno prije nego se rodio.
U Historiji Westeros je objasnjeno kako su Starkovi postali Kraljevi Sjevera, jedan od ratova je bio protiv Warg Kinga, zovu ga Rat vukova, taj kralj je bio saveznik sa Djecom Sume, imao je wargove, zelenovide, Starkovi su ga pobjedili, pobili mu sinove, pobili Djecu Sume, zelenovide i uzeli im kceri za zene.
esmasaric

#9410 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Šta ako Bran ne utječe na izdavanje zapovjedi u vizijama.
To me kopka od kada sam pogledala epizodu.

Meera govori Hold the door. Bran to čuje u svojoj podsvijesti i nesvjesno prebaci naredbu na Hodora dok je dijete.

Šta ako Bran ode u viziju, dok neko pored njega govori: Burn them all. i ovaj to nesvjesno prebaci dok je u viziji sa mad king. Šta ako utjecaj na Brana u sadašnjosti može imati posljedice u prošlosti? Tipa dok je u viziji da mu neko nešto kaže, prodere se nekome, a ovaj to pokupi i prebaci u viziju.

Ovo je prvenstveno zato što ne mislim da bi Bran namjerno napravio mad kinga, kada je već vidio Šta se Hodoru desilo...nije Bran tip koji bi se tek tako mješao sa ljudima. Prije bi svjesno komunicirao sa svojim ocem.
Last edited by esmasaric on 24/05/2016 13:30, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#9411 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Donnie "Bran" Darko
madridist

#9412 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Nisam citao knjige i ne bih zelio unaprijed znati sta ce biti samo me zanima da li su ova sad desavanja vec opisana u nekoj od knjiga ili je serija prosla ispred desavanja iz zadnje izdane knjige.
konahawaii

#9413 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by konahawaii »

mene samo zanima kako je proslo 8000 godina a oni jos nisu napredovali dalje od maceva, konja i dvoraca :D
madridist

#9414 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Zato sto u strahu od nadolazece zime svu kreativnost i vrijeme trose na cijepanje drva :mrgreen:
Truba

#9415 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

madridist wrote:Nisam citao knjige i ne bih zelio unaprijed znati sta ce biti samo me zanima da li su ova sad desavanja vec opisana u nekoj od knjiga ili je serija prosla ispred desavanja iz zadnje izdane knjige.
ja sam ćito ali se ne sjećam :mrgreen: mislim da ne za većinu stvari... mada nešto mi je poznato ono za željezne...mislim da je to bilo u 4. knjizi

konahawaii wrote:mene samo zanima kako je proslo 8000 godina a oni jos nisu napredovali dalje od maceva, konja i dvoraca :D
isto kao indijanci... neke civilizacije zapnu u nekoj petlji i ostanu takve dok ih druga jača civilizacija ne
uništi
asimilira
ili s nekom naprave mix treće civilizacije
primjera ima mnogo iz naše stvaren povijesti
Cregan

#9416 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

esmasaric wrote:Šta ako Bran ne utječe na izdavanje zapovjedi u vizijama.
To me kopka od kada sam pogledala epizodu.

Meera govori Hold the door. Bran to čuje u svojoj podsvijesti i nesvjesno prebaci naredbu na Hodora dok je dijete.

Šta ako Bran ode u viziju, dok neko pored njega govori: Burn them all. i ovaj to nesvjesno prebaci dok je u viziji sa mad king. Šta ako utjecaj na Brana u sadašnjosti može imati posljedice u prošlosti? Tipa dok je u viziji da mu neko nešto kaže, prodere se nekome, a ovaj to pokupi i prebaci u viziju.

Ovo je prvenstveno zato što ne mislim da bi Bran namjerno napravio mad kinga, kada je već vidio Šta se Hodoru desilo...nije Bran tip koji bi se tek tako mješao sa ljudima. Prije bi svjesno komunicirao sa svojim ocem.
Malo je vjerovatno da je Bran uzrok ludosti Ludog Kralja, on je postao stvarno lud poslije otmice u Duskendall-u, prije toga je bio paranoican, ali poslije je postao opsijednut vatrom, jer je mislio da ce ga vatra sacuvati od neprijatelja. Vise logike ima da je Bloodraven pokusao komunicirati s njim, on je samo cuo nedefinisane glasove i postao paranoican, Varys je nastavio hraniti paranoju sapatima o pobuni, ali tek poslije otmice otisao je u PM.
Cregan

#9417 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

konahawaii wrote:mene samo zanima kako je proslo 8000 godina a oni jos nisu napredovali dalje od maceva, konja i dvoraca :D
Prije 8000 goduna imali su dragonglas i bronzane maceve poslije su imali zeljezne maceve tek onda celicne. I nije sigurno da je proslo 8000 godina od napada WW, to je ono sto ljudi u ovom svijetu misle, a vecina podataka koje oni imaju su nepouzdani, jer kad se sve to desavalo prije pojave pisma. Moze se reci da oni znaju o historiji kao sto su u stvarnom srednjovjenom svijetu znali o Babilonu.
sizifinho

#9418 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

čuj kako je moguće, pa nije da je čovjek na Zemlji 2000 godina baš, već 200-400 000 godina, pa vidi nas čime baratamo (u globalnom omjeru - s ničim).

Također mislim da ljudi ovdje puno se oslanjaju na Deus Ex Machina rješenje, a zaboravljaju ko je babo ove priče. Čovjek koji je poluretardu iz prvog poglavlja svoje knjige podario priču kakvi mnogi ne uspiju napisati za svog glavnog lika, tako da ne... ne vjerujem da će se ići tim putem

Game OF Thrones nije The Walking Dead
Truba

#9419 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

jes ali lik nije uspio napraviti serijal 5 priča od po 25 stranica :D
napisao je samo prvu priču :D
Cregan

#9420 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Black swan wrote:jes ali lik nije uspio napraviti serijal 5 priča od po 25 stranica :D
napisao je samo prvu priču :D
Napisao je pet knjiga, hiljade strana ASOIAF-a sesta je skoro zavrsena, tu ce se mnoge stvari rasplest, tako da ne bi trebalo biti tesko zavrsiti zadnju knjigu. Osim, ako se ne prejede do smrti prije svega toga.
Cregan

#9421 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

sizifinho wrote:čuj kako je moguće, pa nije da je čovjek na Zemlji 2000 godina baš, već 200-400 000 godina, pa vidi nas čime baratamo (u globalnom omjeru - s ničim).

Također mislim da ljudi ovdje puno se oslanjaju na Deus Ex Machina rješenje, a zaboravljaju ko je babo ove priče. Čovjek koji je poluretardu iz prvog poglavlja svoje knjige podario priču kakvi mnogi ne uspiju napisati za svog glavnog lika, tako da ne... ne vjerujem da će se ići tim putem

Game OF Thrones nije The Walking Dead
Ne znam kako ljudi, poslije sto su vidili sta je debeli isplanirao za Hodor i koliko je to daleko islo, misle da nije isplanirao kraj. Hrana za vrane i Ples zmajeva su napisane kako bi likove dove na mjesta na kojima trebaju biti kako bi zavrsio planirani kraj, bez prvobitno planiranog vremenskog skoka.
Brkooo

#9422 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

:(
Rockefeller

#9423 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Jebeš Brana, Vamos Jon :zoka:
konahawaii

#9424 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by konahawaii »

sizifinho wrote:čuj kako je moguće, pa nije da je čovjek na Zemlji 2000 godina baš, već 200-400 000 godina, pa vidi nas čime baratamo (u globalnom omjeru - s ničim).
Pa nije bitno koliko je covjek na zemlji, vec koliko dugo postoji civilizacija...a jos pise da je prva invazija bila prije 12.000 godina. Sto znaci da su i tad bili napredna civilizacija, savladali zemljoradnju, stocarstvo, pravljenje oruzja, imali gradove, vojsku, brodove itd. Sta znaci za 12.000 godina su se samo usavrsili u tome (celik umjesto bronze)...al nebitno, ovo je svijet fantazije i cilj mi je bio da se nasalim, ne da pravim diskusiju :D
Rockefeller

#9425 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Ma šta koga boli što nisu puške napravili jbt-e :lol:
Post Reply