Ne znam zasto se tako osjecas? imas neko iskustvo za podijeliti?Maybach wrote:Sad se ja osjecam glupo poslije ovog posta.Starije prvorotke su sve iznad 25 u bolnici.ali koga uopste briga za to sta ko misli.i ne znam otkad su 30-te velike godine za dijete.mozda su bile u doba kada je neudata cura od 22 godije bila "stara" cura....ilkbahar wrote:Zamolila bih za iskustva mama koje su svoje prve bebe dobile nakon tridesete godine. Interesuje me koliko vam je dugo trebalo da ostanete u drugoom stanju, da li ste morale raditi one testove DNK-a zbog mogucnosti daunovog sindroma, kako ste podnijele trudnocu, da li ste imale problema sa kicmom, pritiskom, srcem, zubima i slicno. Znam da tridesete i nisu neke velike godine za ostati u drugom stanju, ali eto ako je u pitanju prvo dijete obicno zene u tim godinama budu deklarisane kao "Stare prvorotke" sta got da to znacilo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Htjeli mi to ili ne, ipak zena sa 22 i zena sa 32 se razlikuju. Sa 22 je mnogo plodnija nego sa 32, do kaada se vjerovatno zena susrela sa raznoraznim infekcijama, cistama, hormonalnim problemima i sl. Isto tako fizciki imas mnogo vise snage sa 22 nego sa 32, mladji si, poletniji. Ja evo vec osjecam bolove u krstima od sjedenja, imam i probleme sa aritmijom, a i pjesak u bubrezima je prisutan. Isto tako imala sam problema i sa cistama na jajnicima i hormonalnim problemima. Sa 22 nisam imala nikakvih zdravstvenih problema.
Znaci sve to ima svoje, tridesete i nisu neke velike godine kao sto sam rekla, al ja licno osjecam razliku, tj. promjene na svom tijelu u posljednjih 10 godina.