dnevnik.ba = bivši pincom.infokamen spoticanja wrote: edit. ko je ovaj dnevnik.ba...za cije maslo oni pisu?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
baxul
#9401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Alfons Kauders
#9402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jedno je sigurno - nije nijedna bosnjacka stranka ni hsp...kamen spoticanja wrote:plain vanilla wrote:U tužiteljstvo BiH privedene su četiri osobe za koje se utemeljeno sumnja da su pod automobil Ive Tadića, zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini Zeničko-dobojske županije, postavili eksplozivnu naprava tzv. pašteta koja je najvjerovatnije aktivirana pokretanjem automobila.
Dvojica od njih su iz Zenice, treći osumljičeni je iz Zavidovića, a četvrti iz Travnika.Svi oni ispitani su u MUP-u Zeničko-dobojske županije. Neslužbeno, iz izvora bliskoga istrazi, doznajemo kako su atentatori povezani s jednim dužnosnikom Narodne stranke Radom za boljitak, koji bi uskoro trebao biti priveden. On je, navodno, platio atentat.(R.I./Dnevnik.ba)![]()
![]()
![]()
cuj radom za boljitak
edit. ko je ovaj dnevnik.ba...za cije maslo oni pisu?
ovo ima logike s ftv-om jer zenica o tome govori...a ako je tako dodik-covic koalicija ide na belaj![]()
hebaji ga cerat cemo se
da jeste, kurac bi od "bombe" samo spala ratkapa - skupljali bi ih i danas po zenici...
stavila djeca pastetu pod tocak... sa cijelih 35 grama eksploziva...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
u pravu si, ruzniAlfons Kauders wrote:jedno je sigurno - nije nijedna bosnjacka stranka ni hsp...kamen spoticanja wrote:
![]()
![]()
cuj radom za boljitak
ovo ima logike s ftv-om jer zenica o tome govori...a ako je tako dodik-covic koalicija ide na belaj![]()
hebaji ga cerat cemo se
da jeste, kurac bi od "bombe" samo spala ratkapa - skupljali bi ih i danas po zenici...
nisu bosnjaci ni majorizirali hrvate..kad sve saberes i oduzmes, sve su hrvati zakuhali
- heckler
#9404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dnevnik.ba je u vlasnistvu HDZ90 i uglavnom kopiraju ostale izvore i dodaju svoje "kreativne" naslove i u dodatke u tekstu ala "tzv", "nelegalna", "pucisticka" itd.
Vecernji.ba je HDZovi glasnik i vec je od juce poceo spinovati rezultate istrage kad su skontali da bi HDZovi mogli biti implicirani.
Vecernji.ba je HDZovi glasnik i vec je od juce poceo spinovati rezultate istrage kad su skontali da bi HDZovi mogli biti implicirani.
- Mali_Vuk
#9405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Situacija je više za plakat nego li za smijati se, al stvarno moramAlfons Kauders wrote:
jedno je sigurno - nije nijedna bosnjacka stranka ni hsp...
I ono što je zastrašujuće je to da postoje ljudi koji će vam za hiljadu marki usred bijela dana postaviti bombu pod auto
- Alfons Kauders
#9406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja sam davno govorio kako tipovima poput lea placipickica nece ostati nista drugo no da se opasu ekplozivom i raznesu u sarajevu...plain vanilla wrote:u pravu si, ruzniAlfons Kauders wrote:jedno je sigurno - nije nijedna bosnjacka stranka ni hsp...kamen spoticanja wrote:
![]()
![]()
cuj radom za boljitak
hebaji ga cerat cemo se
stavila djeca pastetu pod tocak... sa cijelih 35 grama eksploziva...![]()
nisu bosnjaci ni majorizirali hrvate..kad sve saberes i oduzmes, sve su hrvati zakuhali
kad demagogija vise ne pali, prelazi se na silu... zavrcu se budzetske pipe, valja traziti pravi posao, a nikom ne trebaju koristeni prezervativi... zamisli tek sta bi se moglo desavati ako (kada) platformasi krenu preuzimati eronet, telecom, aluminij, elektroprivredu hzhb... tradicionalni sepuku ili nasilje
- Alfons Kauders
#9407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sta se cudis?Mali_Vuk wrote:Situacija je više za plakat nego li za smijati se, al stvarno moramAlfons Kauders wrote:
![]()
legendo
![]()
I ono što je zastrašujuće je to da postoje ljudi koji će vam za hiljadu marki usred bijela dana postaviti bombu pod autoPa šta su onda spremni da urade za 50 ili 100 hiljada, ne smijem ni da pomislim, jebote.
drzava puna debila od 20 i kusur godina koji u zivotu nisu dobacili dalje od kladionice... za milju bi materi pod krevet postavili nagaznu, a kamoli nekim tamo guzonjama...
samo je pitanje da li su to odradili kobasicari ili hdz... i jedni i drugi su imali povoda...
- ReD aka Socijalista
#9408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko kaze da nema terorista u BiH? Eto ih HDZ!
U MP3 na sta sve nisu spremni...ti Dodikovci.
U MP3 na sta sve nisu spremni...ti Dodikovci.
- kamen spoticanja
#9409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
bilo je jasno odmah na sto ce se ici...jer su takve bile izjave onog lika iz hdz-a kojem je to nesto puklo pod autom...mada se defnitivno nije ni moglo predpostaviti sta se desilo...narod mislio da mu je pukla gumaAlfons Kauders wrote: jedno je sigurno - nije nijedna bosnjacka stranka ni hsp...
ovi ce, ba, izazvat rat...a ni nama nece biti mrsko
-
Nass
#9410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Inzko bio odlican na RTRS, u intervjuu sa onom Furtulom. Jao drame hahaha. Ja mislim da ce ovaj put MZ ipak reagirati i da zaista nece dozvoliti da se dovrsi ono sto Dodik a zajedno s njim i Covic pokusava napraviti.
-
Nass
#9411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa naravno da pokusavaju izazvati destabilizaciju, a istovremeno Dodik zateze sa svoje strane. Ciljevi su jasni.kamen spoticanja wrote:bilo je jasno odmah na sto ce se ici...jer su takve bile izjave onog lika iz hdz-a kojem je to nesto puklo pod autom...mada se defnitivno nije ni moglo predpostaviti sta se desilo...narod mislio da mu je pukla gumaAlfons Kauders wrote: jedno je sigurno - nije nijedna bosnjacka stranka ni hsp...
stavila djeca pastetu pod tocak... sa cijelih 35 grama eksploziva...a lik je odmah isti dan pricao o politickim implikacijama i atentatu...
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#9412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
NAJNOVIJE IZ HDZ-a!!!!!Hit na trzistu!!!!!!
Ukoliko izgubite na izborima,ukoliko vas nervira komsija druge nacionalnosti pa hocete da mu podmetnete.....
HDZ ima rjesenje za vase probleme...PAŠTETA!!!

ZNA SE!!!PAŠTETA IZ HDZ-a!!!!
PA.....ŠTETA!!!VLASTI I LOPOVLUKA!!!

Ukoliko izgubite na izborima,ukoliko vas nervira komsija druge nacionalnosti pa hocete da mu podmetnete.....
HDZ ima rjesenje za vase probleme...PAŠTETA!!!

ZNA SE!!!PAŠTETA IZ HDZ-a!!!!
PA.....ŠTETA!!!VLASTI I LOPOVLUKA!!!
-
ins
#9413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I sad nam to kazes?Nass wrote:Inzko bio odlican na RTRS, u intervjuu sa onom Furtulom. Jao drame hahaha. Ja mislim da ce ovaj put MZ ipak reagirati i da zaista nece dozvoliti da se dovrsi ono sto Dodik a zajedno s njim i Covic pokusava napraviti.
Sto nisi rek'o "evo Inzka na CPT!"?
- Alfons Kauders
#9414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
fazon je sto vise nikom nije jasno sta zapravo hoce... pogotovo hdz-ovi...kamen spoticanja wrote:bilo je jasno odmah na sto ce se ici...jer su takve bile izjave onog lika iz hdz-a kojem je to nesto puklo pod autom...mada se defnitivno nije ni moglo predpostaviti sta se desilo...narod mislio da mu je pukla gumaAlfons Kauders wrote: jedno je sigurno - nije nijedna bosnjacka stranka ni hsp...
stavila djeca pastetu pod tocak... sa cijelih 35 grama eksploziva...a lik je odmah isti dan pricao o politickim implikacijama i atentatu...
i jedni i drugi gube svoje sponzore nakon izbora u hrvatskoj i srbiji... a ovakva konfrontacija sa MZ izgleda krajne iracionalno imajuci u vidu stanje na terenu i stavove sluzbene evrope...
ili su se debelo zajebali u procjeni pa sada rade sve sto mogu da izazovu sto veci haos i nekako profitiraju... ili su dobili zeleno svijetlo dijela MZ za takve postupke, pa rade planski, dugorocno...
- kamen spoticanja
#9415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
bila jedna ekipa mojih drugara u briselu nesto politicki...i jedina ocjena koju su donijeli iz brisela jeste da europski hostapleri uopste ne zele normalnu i funkcionalnu drzavu BiH...hajde za zakljucit ovako nesto ne mora se ici u brisel ali hocem kazat da vise uopste nije bitno sta misli i hoce hdz ili iza cega stoji mz...vazno je da im mi pokazemo sta mi hocemo i gdje bi sve ovo moglo oticiAlfons Kauders wrote:fazon je sto vise nikom nije jasno sta zapravo hoce... pogotovo hdz-ovi...kamen spoticanja wrote:bilo je jasno odmah na sto ce se ici...jer su takve bile izjave onog lika iz hdz-a kojem je to nesto puklo pod autom...mada se defnitivno nije ni moglo predpostaviti sta se desilo...narod mislio da mu je pukla gumaAlfons Kauders wrote: jedno je sigurno - nije nijedna bosnjacka stranka ni hsp...
i jedni i drugi gube svoje sponzore nakon izbora u hrvatskoj i srbiji... a ovakva konfrontacija sa MZ izgleda krajne iracionalno imajuci u vidu stanje na terenu i stavove sluzbene evrope...
ili su se debelo zajebali u procjeni pa sada rade sve sto mogu da izazovu sto veci haos i nekako profitiraju... ili su dobili zeleno svijetlo dijela MZ za takve postupke, pa rade planski, dugorocno...
kako vrijeme prolazi sve sam vise misljenja da je koalicija sda-sdp najbolja stvar koja nam se mogla desiti bez obzira na sve animozitete pomenutih...ima ba da se radikalizujemo mi bosnjaci pod palicom radikalnog svete pudarica
-
hercegovac_pravi
#9416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ovo boldano. Računali su na konkretnu pomoć Njemačke (HDZ) i Rusije (Dodik). Sad je sve to otišlo u mp3 jer je Njemačka nakon odbijanja HDZ-a da uđe u Federalnu vladu "izdala" HDZ...Bez Njemačke ni Rusi tu ne mogu puno uraditi jer Rusi nemaju uticaj na članice PIC-a. E zbog tog uticaja u PIC-u im je trebala Njemačka...Alfons Kauders wrote:fazon je sto vise nikom nije jasno sta zapravo hoce... pogotovo hdz-ovi...kamen spoticanja wrote:bilo je jasno odmah na sto ce se ici...jer su takve bile izjave onog lika iz hdz-a kojem je to nesto puklo pod autom...mada se defnitivno nije ni moglo predpostaviti sta se desilo...narod mislio da mu je pukla gumaAlfons Kauders wrote: jedno je sigurno - nije nijedna bosnjacka stranka ni hsp...
I Dodik i HDZ su se debelo preračunali a sada ne smiju nazad jer će ih kamenjarci i četnici razgulit ko cigo napolitanku. Realno je očekivati da pokušaju "razvodniti" situaciju u narednom periodu ali im ne treba dozvoliti da odstupe sa vjetrometine na koju su istrčali. Laganini ucjenjivati i bacati im ogolđane košćurine ali sve sa mjerom (nešto kao što se radilo sa formiranjem federalne vlasti)
- Alfons Kauders
#9417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
svetu za ajatolaha!kamen spoticanja wrote: bila jedna ekipa mojih drugara u briselu nesto politicki...i jedina ocjena koju su donijeli iz brisela jeste da europski hostapleri uopste ne zele normalnu i funkcionalnu drzavu BiH...hajde za zakljucit ovako nesto ne mora se ici u brisel ali hocem kazat da vise uopste nije bitno sta misli i hoce hdz ili iza cega stoji mz...vazno je da im mi pokazemo sta mi hocemo i gdje bi sve ovo moglo otici![]()
kako vrijeme prolazi sve sam vise misljenja da je koalicija sda-sdp najbolja stvar koja nam se mogla desiti bez obzira na sve animozitete pomenutih...ima ba da se radikalizujemo mi bosnjaci pod palicom radikalnog svete pudarica![]()
ma zaboli evropu za nas, samo je bitno da se ne talasa i da nismo svaki dan na cnn-u...
- zlatiborka
#9418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rekoh i ja da su mi ona dvojica POSLANIKA bila sumnjiva kad sam ih prvi put vidjela na vijestima. Nisu nimalo izgledali uplaseni i "sokirani" dogadjajem koji se desio netom prije.Mali_Vuk wrote:Situacija je više za plakat nego li za smijati se, al stvarno moramAlfons Kauders wrote:
![]()
legendo
![]()
I ono što je zastrašujuće je to da postoje ljudi koji će vam za hiljadu marki usred bijela dana postaviti bombu pod autoPa šta su onda spremni da urade za 50 ili 100 hiljada, ne smijem ni da pomislim, jebote.
Ko moze strucno objasniti kako je policija tako brzo rijesila slucaj, zanima me, ne u detalje vec sam princip, pliz....ko zna neka to napise.
Jer po meni LOGIKA i posmatranje svih mogucnosti tu igra ulogu. Volim krim serije na TV, i zanima me u ovom stvarnom slucaju kako je to moglo ici?
- kamen spoticanja
#9419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
nazalost njima sad treba talasanjeAlfons Kauders wrote:svetu za ajatolaha!kamen spoticanja wrote: bila jedna ekipa mojih drugara u briselu nesto politicki...i jedina ocjena koju su donijeli iz brisela jeste da europski hostapleri uopste ne zele normalnu i funkcionalnu drzavu BiH...hajde za zakljucit ovako nesto ne mora se ici u brisel ali hocem kazat da vise uopste nije bitno sta misli i hoce hdz ili iza cega stoji mz...vazno je da im mi pokazemo sta mi hocemo i gdje bi sve ovo moglo otici![]()
kako vrijeme prolazi sve sam vise misljenja da je koalicija sda-sdp najbolja stvar koja nam se mogla desiti bez obzira na sve animozitete pomenutih...ima ba da se radikalizujemo mi bosnjaci pod palicom radikalnog svete pudarica![]()
![]()
ma zaboli evropu za nas, samo je bitno da se ne talasa i da nismo svaki dan na cnn-u...e zato mi i nije jasno zasto herceg-srpska koalicija talasa... valove...
- ReD aka Socijalista
#9420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sad ili nikad sad ili nikad moj alfonseAlfons Kauders wrote:svetu za ajatolaha!kamen spoticanja wrote: bila jedna ekipa mojih drugara u briselu nesto politicki...i jedina ocjena koju su donijeli iz brisela jeste da europski hostapleri uopste ne zele normalnu i funkcionalnu drzavu BiH...hajde za zakljucit ovako nesto ne mora se ici u brisel ali hocem kazat da vise uopste nije bitno sta misli i hoce hdz ili iza cega stoji mz...vazno je da im mi pokazemo sta mi hocemo i gdje bi sve ovo moglo otici![]()
![]()
ma zaboli evropu za nas, samo je bitno da se ne talasa i da nismo svaki dan na cnn-u...e zato mi i nije jasno zasto herceg-srpska koalicija talasa... valove...
- Alfons Kauders
#9421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
to bi bila najbolja opcija, ali bojim se da nije sve tako jednostavno... cak i da su isli na to, sigurno su imali neki alternativni plan koji se sad polako stavlja u akciju... problem je vrijeme, uskoro dolazi do promjena preko drine i save, tako da sve sto su naumili moraju odraditi do kraja godinehercegovac_pravi wrote:
ovo boldano. Računali su na konkretnu pomoć Njemačke (HDZ) i Rusije (Dodik). Sad je sve to otišlo u mp3 jer je Njemačka nakon odbijanja HDZ-a da uđe u Federalnu vladu "izdala" HDZ...Bez Njemačke ni Rusi tu ne mogu puno uraditi jer Rusi nemaju uticaj na članice PIC-a. E zbog tog uticaja u PIC-u im je trebala Njemačka...
I Dodik i HDZ su se debelo preračunali a sada ne smiju nazad jer će ih kamenjarci i četnici razgulit ko cigo napolitanku. Realno je očekivati da pokušaju "razvodniti" situaciju u narednom periodu ali im ne treba dozvoliti da odstupe sa vjetrometine na koju su istrčali. Laganini ucjenjivati i bacati im ogolđane košćurine ali sve sa mjerom (nešto kao što se radilo sa formiranjem federalne vlasti)
- Alfons Kauders
#9422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
treba za narod... ali cemu se mogu nadati kod stranaca? da ce im dopizditi kukanjem? da ce im radi mira u kuci dopustiti neku novu podjelu drzave... cime bi mogli izazvati rat?kamen spoticanja wrote:nazalost njima sad treba talasanjeAlfons Kauders wrote:svetu za ajatolaha!kamen spoticanja wrote: bila jedna ekipa mojih drugara u briselu nesto politicki...i jedina ocjena koju su donijeli iz brisela jeste da europski hostapleri uopste ne zele normalnu i funkcionalnu drzavu BiH...hajde za zakljucit ovako nesto ne mora se ici u brisel ali hocem kazat da vise uopste nije bitno sta misli i hoce hdz ili iza cega stoji mz...vazno je da im mi pokazemo sta mi hocemo i gdje bi sve ovo moglo otici![]()
![]()
-
hercegovac_pravi
#9423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato što je privremeni prekodrinski sklop teritorija pušten niz vodu. "Zapadu" je postalo jasno da ni nakon 20 godina Srbi ne mjenjanju svoju politiku ni za milimetar. Samo prepakuju jednu te istu ideju iz jednog šarenog papira u drugi. Dodiku se ovim smanjuje manevarski prostor a HDZ-ovi "talasaju" jer pokušavaju uhvatiti zadnji voz za formiranje svog "etno tora"....Dolazak "prepakovanih" radikala na vlast u Srbiji, krajem ove godine, ugrijati će situaciju do usijanja. I to će biti kraj tzv. srbije kakav danas još egzistira u kavom-takvom obliku.Alfons Kauders wrote:svetu za ajatolaha!kamen spoticanja wrote: bila jedna ekipa mojih drugara u briselu nesto politicki...i jedina ocjena koju su donijeli iz brisela jeste da europski hostapleri uopste ne zele normalnu i funkcionalnu drzavu BiH...hajde za zakljucit ovako nesto ne mora se ici u brisel ali hocem kazat da vise uopste nije bitno sta misli i hoce hdz ili iza cega stoji mz...vazno je da im mi pokazemo sta mi hocemo i gdje bi sve ovo moglo otici![]()
![]()
- kamen spoticanja
#9424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mislio sam da europi treba talasanje na nasoj teritoriji...zato reaguju ovako kako reaguju...bosnjacko pitanje za njih jos nije rjesenoAlfons Kauders wrote: treba za narod... ali cemu se mogu nadati kod stranaca? da ce im dopizditi kukanjem? da ce im radi mira u kuci dopustiti neku novu podjelu drzave... cime bi mogli izazvati rat?
- zlatiborka
#9425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sutra Toma Nikolic koji se kobajagi odcepio od Seselja organizira veliki miting u Begisu, najavljen vec dosta prije. Preporucio je da ljudi ponesu stiropor jer je rekao da ce to biti STIROPOR REVOLUCUCIJA.Alfons Kauders wrote:to bi bila najbolja opcija, ali bojim se da nije sve tako jednostavno... cak i da su isli na to, sigurno su imali neki alternativni plan koji se sad polako stavlja u akciju... problem je vrijeme, uskoro dolazi do promjena preko drine i save, tako da sve sto su naumili moraju odraditi do kraja godinehercegovac_pravi wrote:
ovo boldano. Računali su na konkretnu pomoć Njemačke (HDZ) i Rusije (Dodik). Sad je sve to otišlo u mp3 jer je Njemačka nakon odbijanja HDZ-a da uđe u Federalnu vladu "izdala" HDZ...Bez Njemačke ni Rusi tu ne mogu puno uraditi jer Rusi nemaju uticaj na članice PIC-a. E zbog tog uticaja u PIC-u im je trebala Njemačka...
Ne mogu da prokuzim sta je njihov stvarni cilj osim rusenja Tadica i vlade Srbije, a sta ce poslije, nisu mi jasni njegovi stavovi. I da naravno, preuzmu vlast jer ocekuju da ce haski sud 4-tog maja osloboditi Seselja, a oni bi da na vrijeme zasjednu na srbijansku vlast prije nego li mozda Seselj se vrati.