http://www.ebay.co.uk/sch/sinceritytrad ... 2749.l2654
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
mijonja
#9401 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo jednog prodavača sa ebay-a sd kartica, usb stikova, ssd diskova i dr, a koji se pokazao pouzdan. Ja sam naručivao 5-6 puta i svaki put je memorija bila deklarisane veličine i lijepo upakovana. Nije referal
- Nisrin
#9402 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
E, meni opet ne stize nista....cekam narudzbe od 30. novembra, 7. 10. 12. i 20. decembra...valjda stigne, prodjose i ovi praznici 
- _Reds_
#9403 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma stalo je opet, isto ko prošle godine.
-
hali gali halid
#9404 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stoji šatro u Mađarskoj ima mjesec...
- nadžak
#9405 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni juče stigla jedna naručena početkom decembra a nekoliko ih ima koje nisu došle a naručene od oktobra pa na ovamo.
Čak i ovih par što imaju TN iz HongKonga vidim stoje.
Samo da ne bude opet ko u januaru 2015. kad smo nabelajili. Ja lično ostao bez nekoliko pošiljki i bez refunda a što mi je najgore par njih prodavaca me banovalo bezveze. Ne mogu kupit od njih ništa, truba.
Samo da ne bude opet ko u januaru 2015. kad smo nabelajili. Ja lično ostao bez nekoliko pošiljki i bez refunda a što mi je najgore par njih prodavaca me banovalo bezveze. Ne mogu kupit od njih ništa, truba.
- zemomak
#9406 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
meni od ponedeljka stigle dvije posiljke (jedna ch pošta, druga post.nl, prva sa banggoda, druga gearbest)...nisam ih jos licno preuzeo, ali prolaze kroz proceduru, uglavnom mogu ih pratiti na bh pošti...al čudno mi ovo sa ch poštom, imam jednu narudzbu od 7 decembra, nije još u sistemu bh pošte, a ova koja je stigla naručena poslije 17 decembra i stigla u bosnu ????

-
IstinitaPoruka
#9407 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pardon, 18 dana već, pa inače dođe za dvije sedmice uvijek..
Ima li magle u Sa, mogu li sletjeti avioni?
Ima li magle u Sa, mogu li sletjeti avioni?
- zubi
#9408 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kako mozes ostati bez refunda? Zalis se ebayu da nije doslo i dobijes refund?nadžak wrote:Meni juče stigla jedna naručena početkom decembra a nekoliko ih ima koje nisu došle a naručene od oktobra pa na ovamo.
- nadžak
#9409 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@zubi
Ma izbjegavao da tražim refunde, sitne neke stvari bile a sve u cilju izbjegavanja toga da nas prodavci sve skupa odjebu za sva vremena,
a istina jedan Kinez mi nije htio dat refund, samo me banovo kad sam reko da nije stiglo i vozdra . Nisam vala ebayu se ni žalio...
Ma izbjegavao da tražim refunde, sitne neke stvari bile a sve u cilju izbjegavanja toga da nas prodavci sve skupa odjebu za sva vremena,
a istina jedan Kinez mi nije htio dat refund, samo me banovo kad sam reko da nije stiglo i vozdra . Nisam vala ebayu se ni žalio...
- _Reds_
#9410 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ovaj GB je katastrofa spor. Sve sto sam narucio u novembru, nista mi nije doslo jos.zemomak wrote:meni od ponedeljka stigle dvije posiljke (jedna ch pošta, druga post.nl, prva sa banggoda, druga gearbest)...nisam ih jos licno preuzeo, ali prolaze kroz proceduru, uglavnom mogu ih pratiti na bh pošti...al čudno mi ovo sa ch poštom, imam jednu narudzbu od 7 decembra, nije još u sistemu bh pošte, a ova koja je stigla naručena poslije 17 decembra i stigla u bosnu ????![]()
- friskyoreo
#9411 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Planiram da narucim telefon, doduse nije sa ebay-a.
Moje pitanje je kakve su sanse da me zaobidje placanje carine, i ima li kakvih caka kako da se to izbjegne?! Moze i u pp slobodno.
Hvala
Moje pitanje je kakve su sanse da me zaobidje placanje carine, i ima li kakvih caka kako da se to izbjegne?! Moze i u pp slobodno.
Hvala
-
IstinitaPoruka
#9412 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kako da znamo da nisi carinik koji otkriva nove metode kojima se ljudi služefriskyoreo wrote:Planiram da narucim telefon, doduse nije sa ebay-a.![]()
Moje pitanje je kakve su sanse da me zaobidje placanje carine, i ima li kakvih caka kako da se to izbjegne?! Moze i u pp slobodno.![]()
Hvala
- _Reds_
#9413 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Skoro nikakve.friskyoreo wrote:Planiram da narucim telefon, doduse nije sa ebay-a.![]()
Moje pitanje je kakve su sanse da me zaobidje placanje carine, i ima li kakvih caka kako da se to izbjegne?! Moze i u pp slobodno.![]()
Hvala
Jedino ako budes imao srece, sve drugo je zabadava. Jer bilo kojem cariniku je lahko ukucati tvoj model i vijeti koliko kosta.
- friskyoreo
#9414 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da, drzavni uhljeb ce doci na forum da zica ljude kojim se fintama koriste da izbjegnu carinu. Imaju oni preca "posla".IstinitaPoruka wrote:Kako da znamo da nisi carinik koji otkriva nove metode kojima se ljudi služefriskyoreo wrote:Planiram da narucim telefon, doduse nije sa ebay-a.![]()
Hvala![]()
-
vnm
#9415 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja sam 19. septembra narucio neke folije za mobitele, dosle mi 5. januara. cisto da javim posto vidim da se neki zale sto im za 13 dana nije nista stiglo...
-
The BEN10
#9416 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Isti slučaj i kod mene._Reds_ wrote:ovaj GB je katastrofa spor. Sve sto sam narucio u novembru, nista mi nije doslo jos.
-
IstinitaPoruka
#9417 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ko zna..uhljebi su to..friskyoreo wrote:Da, drzavni uhljeb ce doci na forum da zica ljude kojim se fintama koriste da izbjegnu carinu. Imaju oni preca "posla".IstinitaPoruka wrote:Kako da znamo da nisi carinik koji otkriva nove metode kojima se ljudi služefriskyoreo wrote:Planiram da narucim telefon, doduse nije sa ebay-a.![]()
Hvala![]()
Pa obično mi je dolazilo max za 20-25 dana..Praznici su čudo.. a neko je spomenuo kao ne treba u decembru naručivati..
Ali opet imaš osoba koje su sredinom decembra naručile i dobile..
-
hali gali halid
#9418 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Također.The BEN10 wrote:Isti slučaj i kod mene._Reds_ wrote:ovaj GB je katastrofa spor. Sve sto sam narucio u novembru, nista mi nije doslo jos.
- titinho
#9419 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Eh trebam pomoc. Narucio sam 3 artikla sa ebay pocetkom decembra, nijedan artikal jos nije dosao. Rokovi za dolazak isticu jedan 11 januara, drugi je 12 januara i treci 14 januara.
2 artikla imaju tracking number dok 1 nema.
sta da radim sada ako mi ne dodju artikli posto je ostalo jos 5 dana do isteka roka, artikli su naruceni od prodavaca sa preko 98% povjerenja ?
ovaj jedan artikal na trackingu je prije 3 dana tek poslat za bosnu : http://pokit.org/get/?2cce662738426b49f ... db0c9c.jpg
ovaj drugi sa trackingom pise da je : http://pokit.org/get/?2aa7d82c92b913d47 ... d233ed.jpg
sta da radim sada ako mi ne dodju artikli posto je ostalo jos 5 dana do isteka roka, artikli su naruceni od prodavaca sa preko 98% povjerenja ?
ovaj jedan artikal na trackingu je prije 3 dana tek poslat za bosnu : http://pokit.org/get/?2cce662738426b49f ... db0c9c.jpg
ovaj drugi sa trackingom pise da je : http://pokit.org/get/?2aa7d82c92b913d47 ... d233ed.jpg
-
igorr
#9420 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Čeka se još iz novembra, tako bez brige.
- seoBIH
#9421 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Rokovi na ebayu su stavljeni cisto onako, reda radi. Rok je 44 dana, a ako tada ne dodje otvoris case i to je to, ili prije otvaranja 2-3 dana kontaktiras prodavaca i on sam vrati novac.
Artikal je znao doci dobro prije roka, kao i dooobro iza roka.
Artikal je znao doci dobro prije roka, kao i dooobro iza roka.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#9422 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
titinho wrote:Eh trebam pomoc. Narucio sam 3 artikla sa ebay pocetkom decembra, nijedan artikal jos nije dosao. Rokovi za dolazak isticu jedan 11 januara, drugi je 12 januara i treci 14 januara.
Rok za otvaranje casea je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave, tako da nije neka hića za otvaranjem caseova. Problem su samo neki artikli na kojima ne piše datum procijenjene dostave(takvi su rijetki, ali zna se desiti da ih bude).seoBIH wrote:Rokovi na ebayu su stavljeni cisto onako, reda radi. Rok je 44 dana, a ako tada ne dodje otvoris case i to je to, ili prije otvaranja 2-3 dana kontaktiras prodavaca i on sam vrati novac.
U mene najstariji naručen 27. Novembra ima posljednji rok procijenjene dostave 5.01. tako da roka imam još skoro mjesec dana prije nego što moradnem otvoriti case.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#9423 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas stigao jedan paketic koji asocira izgledom na ebay posiljku narucenu 7.septembra. 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#9425 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima dosta vremena od kako su to promijenili. 45 dana je još uvijek na paypalu, za narudžbe koje nisu napravljene na ebayu već sa neke druge stranice, ali na ebayu je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave.seoBIH wrote:Rok je 45 dana.
http://announcements.ebay.com/2013/10/u ... ve-issues/
Ovaj dio ti je najbitniji da pročitaš:
"Starting October 26, 2013, the timeline for opening an eBay Buyer Protection case will change from 45 days from payment date to no later than 30 days after klix (or latest estimated) delivery date. This timeline change will give all buyers, domestic and international, the same amount of time after actually receiving or expecting to receive their item, to open an eBay Buyer Protection case. See the policy for details. "
BTW Danas mi stiže najranija pošiljka, od 25.11.