Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
dzida

#9401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dzida »

Seawolf wrote:
alphonse kauders wrote:Pozdrav i pitanje za Peđu:

kao simptizer većine ideja NS malo sam iznenađen izborom kandidata za načelnika opštine Novi Grad - gđom Ajlom Šišić. Odmah da se ogradim - ne poznajem gđu Šišić, ali pretpostavljam u nekoj stranačkoj hijerarhiji dobro kotira.

Obzirom da nisam siguran o kojoj se osobi tačno radi, na osnovu limitirane pretrage interneta kao jedina relevantna osoba sa tim imenom i prezimenom mi se učinila Ajla Šišić - psiholog, zaposlenik u odjelu ljudskih resursa.(LINK).

Eh, sad, po mom skromnom mišljenju načelnik opštine bi trebao biti neko ko je ili dugo vremena vodio firmu (ili neku drugu organizaciju) ili ima relevantna iskustva da odlično razumije opšte principe prava/ekonomije, budžetiranja, i održavanje balansa prihodovne i rashodovne strane.

Pretpostavljam da je gospođa Ajla ekspert u svojoj profesiji, međutim nije mi baš najjasnije kojim kompetencijama, ili na osnovu kojih referenci je kompetentna voditi najveću opštinu u Sarajevu.
Naravno, ovo sve pišem pod pretpostavkom da se ovdje zaista radi o gore navedenoj Ajli Šišić - psihologu, a ne o nekoj drugoj osobi o kojoj nemam nikakvih saznanja.

Moja frustracija ovim izborom NS je tim veća budući da se prvi putnalazim u situaciji da zaista ne znam kome dati glas za načelnika u svojoj opštini. Imamo tu kandidata pjevača (poznatih kao dugogodišnji paraziti u državnom budžetu bez ikada pokazane inicijative), imamo mladih politologa (čitaj: presipača iz šupljeg u prazno), doktora, trenutnog načelnika Šumana, itd..ali koliko sam primijetio, nijedne osobe koja ima iskustvo u rukovođenju organizacijom.

Bilo bi mi drago da saznam više informacija o gđi Šišić (profesionalnih naravno) i razlozima zašto je ista kandidat NS-a u Novom Gradu, jer trenutno su sva moja saznanja bazirana na onome što sam pronašao na Google-u.

hvala!
Peđa, u vezi sa ovim pitanjem koje vam je došlo od glasača iz opštine Novi Grad, moram priznati da mi je frustracija koju je alphonse kauders naveo u svome postu, sasvim jasna.

Meni je, kao glasaču u opštini Centar, kudikamo lakše donijeti odluku, jer mi se čini da ste u opštine Centar i Novo Sarajevo, u bitku za osvajanje pozicije načelnika poslali elitne snage sa namjerom da te pozicije i osvojite. Suprotno tome, u opštine Stari Grad i Novi Grad ste (uz dužno poštovanje prema Arijani Aganović i Ajli Šišić) kandidovali nekoga, za koga, pretpostavljam, ni vi ne mislite da ima šanse u borbi za načelničku poziciju. Da upotrijebim grub termin, zaostao iz prošlog rata, "zavala".

Lejli dajem 50% šansi za uspjeh u Centru (moja obitelj će, sa dva glasa, dati skromni doprinos njenoj borbi), a Sabini 30% za uspjeh u borbi protiv Nedžada Koldže. Međutim, što se tiče opština Stari Grad i Novi Grad, šanse za uspjeh kandidatkinja NS-e su daleko manje. Imali ste vi i jačih imena u tim opštinama (vidim ih na listama za opštinska vijeća), ali momci, očito, nisu imali m..., pa su isturili cure u borbu protiv Hadžibajrića i Šumana.
Sad ste me totalno demoralisali.
Svakako se dvoumim da li da glasam ili ne jer zivim u inostranstvu, i jednim djelom smatram da ne bi trebao da uticem na izbor u opstini u kojoj ne zivim. Jos sad ovaj vas post.

Da bude jasnije, iz starog grada sam a ako bi glasao, najblize sam da dam glas NS.
Guido_Špišić

#9402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Guido_Špišić »

Izgleda da Naša stranka nema jakih kadrova. Sve je to što se kaže s koca i konopca. Jako tanko. Nego to i nije problem u politici nije važna stručnost nego utisak koji ostavljaš kod prosječnog birača.

Moraćete zato brzo smisliti neku populističku retoriku. Priliku vam daje Dodik skoro svaki dan napadajući Državu (dogovorio se sa Zlajom) a vi ništa. Ti si Peđa trebao da udaraš po prstima idealan si kandidat za novog Željka Komšića al sad je kasno i da udariš niko ti ne bi vjerovao.

Kod nas nacionalizam pobjeđuje i kad su upitanju lokalni izbori a vi svi našem prosječnom glasaču izgledate kao neki štreber koga je mamica počešljala i poslala u školu i koji konta na finjaka postati popularan u raji.
Control panel

#9403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

Pedja Kojovic wrote:leftist

Ja sam - jedan od 5 delegata Doma naroda - koji je glasao protiv novog MMF zaduzenja.
Razloge sam obrazlozio na sjednici (Ocigledno bez mnogo uspjeha) a neke od argumenata
koje sam iznio mozete procitati na mom blogu.

Posljednji pasus bloga...

Po mom misljenju, Jos jednom su politicari ove zemlje odbili da se suoce sa rezultatima svog neznanja, nesposobnosti i moralnosti. Jos jednom su sebi kupili komfor, materijalne privilegije, socijalni mir, pobjede na izborima, jednom rijecju kupili su vrijeme, a hvatanje u kostac sa problemima u kojima se zemlja nalazi odgodili za neka buduca vremena. Teret tog kukavicluka ce platiti klinceze i klinci koji danas sjede u skolskim klupama.

p.k.

pedja da se ti nisi malo ufurao, de se ti presaberi i pocni se baviti realnom politikom.
Pedja Kojovic

#9404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

guido spisic

Vi glasajte za one koji vam ne izgledaju "streberi" i nagovarajte druge da slijede vas primjer.
Ali nije u redu da propagirate defetizam.

p.k.
Control panel

#9405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

Lud i ponosan wrote:
Pedja Kojovic wrote:guido spisic

Vi glasajte za one koji vam ne izgledaju "streberi" i nagovarajte druge da slijede vas primjer.

p.k.
Moram te pohvaliti Pedja za onaj govor u parlamentu, koji se jedino mogao cuti na Face TV, a vezano za MMF i novo kreditiranje. Proslo je nezapazeno, a upravo si dirnuo u srz problematike i mislim da nismo ni svjesni posljedica koje nas ocekuju. Prolongiramo neizbjezno i kola ce se jednog dana morati slomiti.
Tako da je njihov "perpetuum mobile" ogranicenog vijeka trajanja. Krah je sve blizi, samo je pitanje koja ce to partija i opcija da izvede bolne rezove. ;)

I onaj govor je trebao biti spica svakog dnevnika u ovoj zemlji, udarna vijest na portalima i printanim medijima.
ma djate vise jeste dosadni. samo pravite hvalospjeve pedji i NS-u. sta su konkretno uradili. osiom sto su kritikovali i glasali protiv. halis ga sto je nesto rekao sto mi svi znamo. a ne hvalis ljude koji pokusavaju da spau ovu zem,lju od onih koji su nas i doveli u ovakvu situaciju. i sad po tvome treba da i oni digu ruke i kazu ljudi mi smo propali.
hebote dosta mi je vise neke negative. bilo koju TV da okrenes negativa. ima li ijedna pozitvina vijest pa makar i da nam slazu.
Petit_Beurre

#9406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Petit_Beurre »

Control panel wrote:
Lud i ponosan wrote:

p.k.
Moram te pohvaliti Pedja za onaj govor u parlamentu, koji se jedino mogao cuti na Face TV, a vezano za MMF i novo kreditiranje. Proslo je nezapazeno, a upravo si dirnuo u srz problematike i mislim da nismo ni svjesni posljedica koje nas ocekuju. Prolongiramo neizbjezno i kola ce se jednog dana morati slomiti.
Tako da je njihov "perpetuum mobile" ogranicenog vijeka trajanja. Krah je sve blizi, samo je pitanje koja ce to partija i opcija da izvede bolne rezove. ;)

I onaj govor je trebao biti spica svakog dnevnika u ovoj zemlji, udarna vijest na portalima i printanim medijima.
ma djate vise jeste dosadni. samo pravite hvalospjeve pedji i NS-u. sta su konkretno uradili. osiom sto su kritikovali i glasali protiv. halis ga sto je nesto rekao sto mi svi znamo. a ne hvalis ljude koji pokusavaju da spau ovu zem,lju od onih koji su nas i doveli u ovakvu situaciju. i sad po tvome treba da i oni digu ruke i kazu ljudi mi smo propali.
hebote dosta mi je vise neke negative. bilo koju TV da okrenes negativa. ima li ijedna pozitvina vijest pa makar i da nam slazu.
:-) :-)
Guido_Špišić

#9407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Guido_Špišić »

p.k.
to je dobronamjeran savjet.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

sta su konkretno uradili. osiom sto su kritikovali i glasali protiv. halis ga sto je nesto rekao sto mi svi znamo. a ne hvalis ljude koji pokusavaju da spau ovu zem,lju od onih koji su nas i doveli u ovakvu situaciju. i sad po tvome treba da i oni digu ruke i kazu ljudi mi smo propali.

To su pretpostavljam Niksic, Becirovic i Lagumdzija. :D

Samo nek' nas ne spasavaju na ovakav nacin. Hvala im na svemu, samo nek' prestanu. :run:
Guido_Špišić

#9409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Guido_Špišić »

Ja glasam za NS ali očekujem i dekriminalizaciju marihuane kako ste obećali.
Petit_Beurre

#9410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Petit_Beurre »

Guido_Špišić wrote:Ja glasam za NS ali očekujem i dekriminalizaciju marihuane kako ste obećali.
Ko je obećao ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Prostituciju smatramo i krivicnim djelom (posebno "organizatora" i "musterije") i socijalnim problemom.
Mi cemo se kao stranka zalagati za dekriminalizaciju marihuane.

p.k.
Vjerovatno je mislio na ovo.
Petit_Beurre

#9412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Petit_Beurre »

Znam na šta je mislio. :mrgreen: Samo Peđa nije ništa obećao, osim što je rekao da će se zalagati...
Seawolf

#9413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seawolf »

dzida wrote:
Seawolf wrote: Peđa, u vezi sa ovim pitanjem koje vam je došlo od glasača iz opštine Novi Grad, moram priznati da mi je frustracija koju je alphonse kauders naveo u svome postu, sasvim jasna.

Meni je, kao glasaču u opštini Centar, kudikamo lakše donijeti odluku, jer mi se čini da ste u opštine Centar i Novo Sarajevo, u bitku za osvajanje pozicije načelnika poslali elitne snage sa namjerom da te pozicije i osvojite. Suprotno tome, u opštine Stari Grad i Novi Grad ste (uz dužno poštovanje prema Arijani Aganović i Ajli Šišić) kandidovali nekoga, za koga, pretpostavljam, ni vi ne mislite da ima šanse u borbi za načelničku poziciju. Da upotrijebim grub termin, zaostao iz prošlog rata, "zavala".

Lejli dajem 50% šansi za uspjeh u Centru (moja obitelj će, sa dva glasa, dati skromni doprinos njenoj borbi), a Sabini 30% za uspjeh u borbi protiv Nedžada Koldže. Međutim, što se tiče opština Stari Grad i Novi Grad, šanse za uspjeh kandidatkinja NS-e su daleko manje. Imali ste vi i jačih imena u tim opštinama (vidim ih na listama za opštinska vijeća), ali momci, očito, nisu imali m..., pa su isturili cure u borbu protiv Hadžibajrića i Šumana.
Svakako se dvoumim da li da glasam ili ne jer zivim u inostranstvu, i jednim djelom smatram da ne bi trebao da uticem na izbor u opstini u kojoj ne zivim. Jos sad ovaj vas post.

Da bude jasnije, iz starog grada sam a ako bi glasao, najblize sam da dam glas NS.
E, j... ga, naravno da mi nije bila namjera da ovim svojim razmišljanjem, demorališem nekoga da glasa za kandidata za načelnika iz Naše stranke.

Bez obzira što živite u inostranstvu, nema razloga da ne glasate na opštinskim izborima, ako imate ličnu kartu sa adresom iz opštine Stari Grad.

I isto tako, nema razloga da ne glasate za nekoga zato što je neko napisao da taj kandidat nema velikh šansi. Na kraju krajeva, ovo su izbori, a ne nagradna igra, u kojoj se pogađa ko je pobjednik. Prema tome, glasajte onako kako mislite i dokažite da je moje mišljenje pogrešno.
_Saša_

#9414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by _Saša_ »

Prvo, hvalim ga zato sto smatram, za razliku od svih ostalih, da misli to sto govori, te da bi danas-sutra stao iza tih rijeci i ponasao se u skladu sa njima. Moze bit' da cu se i zajebati, ali ljudski je grijesiti.
Drugo, hvalim ga zato sto je bio i ostao principijelan, sto se za ostalu postratnu olos ne moze reci.
:thumbup: :bih:
dzida

#9415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dzida »

Seawolf wrote:
dzida wrote:
Seawolf wrote: Peđa, u vezi sa ovim pitanjem koje vam je došlo od glasača iz opštine Novi Grad, moram priznati da mi je frustracija koju je alphonse kauders naveo u svome postu, sasvim jasna.

E, j... ga, naravno da mi nije bila namjera da ovim svojim razmišljanjem, demorališem nekoga da glasa za kandidata za načelnika iz Naše stranke.

Bez obzira što živite u inostranstvu, nema razloga da ne glasate na opštinskim izborima, ako imate ličnu kartu sa adresom iz opštine Stari Grad.

I isto tako, nema razloga da ne glasate za nekoga zato što je neko napisao da taj kandidat nema velikh šansi. Na kraju krajeva, ovo su izbori, a ne nagradna igra, u kojoj se pogađa ko je pobjednik. Prema tome, glasajte onako kako mislite i dokažite da je moje mišljenje pogrešno.
Naravno da nije nagradna igra, ali kada dajes glas, razmisljas da ces doprinjeti promjeni.

Cilj posta je bio da me uvjerite u suprotno. :)

A glasacki listici su vec dosli. Moram samo da zaokruzim i posaljem nazad.
Seawolf

#9416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seawolf »

dzida wrote:
Seawolf wrote:
dzida wrote: Sad ste me totalno demoralisali.

Naravno da nije nagradna igra, ali kada dajes glas, razmisljas da ces doprinjeti promjeni.

Cilj posta je bio da me uvjerite u suprotno. :)

A glasacki listici su vec dosli. Moram samo da zaokruzim i posaljem nazad.
Cilj moga posta je bio da Peđa i društvo iz Naše stranke, porazmisle o tome da u Bosni i Hercegovini postoji još opština osim Centra i Novoga Sarajeva (na Ilidži, recimo, uopšte nemaju kandidata za načelnika opštine, tako da ste vi, sa adresom u Starom Gradu, još i dobro prošli) i da se za slijedeće izbore, malo bolje pripreme. Dakle, post je trebao biti dobronamjeran prema Našoj stranci i žao mi je ako je postigao drugačiji efekat. U svakom slučaju, mišljenje koje sam iznio u tome postu, ostaje.

p.s. Bez obzira na mišljenje koje sam iznio u postu, da imam adresu u opštini Stari Grad, glasao bih za Arijanu Aganović.
nosara

#9417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

_Saša_ wrote:
Prvo, hvalim ga zato sto smatram, za razliku od svih ostalih, da misli to sto govori, te da bi danas-sutra stao iza tih rijeci i ponasao se u skladu sa njima. Moze bit' da cu se i zajebati, ali ljudski je grijesiti.
Drugo, hvalim ga zato sto je bio i ostao principijelan, sto se za ostalu postratnu olos ne moze reci.
:thumbup: :bih:
Pedja je olicenje principijelno fleksibilnog politicara... :D
krusko37

#9418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by krusko37 »

Glasam za NS kako je osnovana, i ponovo cu glasati, tim prije što u Novom Sarajevu nema niti približno relavantan protukandidat, o stranakama ne treba trošiti rijeći.

Savjet za rukovodstvo stranke, probajte (mada znam da je vrlo teško sa relativno novom strankom) da se u predizbornoj kampanji izdignete iznad ostalih stranaka koje do sada nisu bile na vlasti, da skinete breme stranke koja će jedva preći izborni prag. Narod je razočaran svim dosadašnjim partijama i strankama. Dosta mojih poznanika upravo iz tog razloga ne glasaju nikako na izborima. Moja očekivanja su da na sljedećim opštim izborima barem u kantonu Sarajevo budemo dio vladajuće koalicije!

Pitanje:
Kako NS u budućnosti misli privući glasače u rurarnim sredinama, obzirom da bez tih glasova nema vlasti na višim nivoima?

Sretno!
nosara

#9419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

krusko37 wrote: Savjet za rukovodstvo stranke, probajte (mada znam da je vrlo teško sa relativno novom strankom) da se u predizbornoj kampanji izdignete iznad ostalih stranaka koje do sada nisu bile na vlasti, da skinete breme stranke koja će jedva preći izborni prag. Narod je razočaran svim dosadašnjim partijama i strankama. Dosta mojih poznanika upravo iz tog razloga ne glasaju nikako na izborima. Moja očekivanja su da na sljedećim opštim izborima barem u kantonu Sarajevo budemo dio vladajuće koalicije!
:lol:

Kojom logikom je "breme" neucestvovanja u ovakvoj vlasti gore od koalicije sa partijama koje su unistile ovu drzavu...? :? Pitam opcenito, ne samo u vezi ns, jer je ns debelo u strukturama... DE-BE-LO...!
volant

#9420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

nosara wrote:
krusko37 wrote: Savjet za rukovodstvo stranke, probajte (mada znam da je vrlo teško sa relativno novom strankom) da se u predizbornoj kampanji izdignete iznad ostalih stranaka koje do sada nisu bile na vlasti, da skinete breme stranke koja će jedva preći izborni prag. Narod je razočaran svim dosadašnjim partijama i strankama. Dosta mojih poznanika upravo iz tog razloga ne glasaju nikako na izborima. Moja očekivanja su da na sljedećim opštim izborima barem u kantonu Sarajevo budemo dio vladajuće koalicije!

Kojom logikom je "breme" neucestvovanja u ovakvoj vlasti gore od koalicije sa partijama koje su unistile ovu drzavu...? :? Pitam opcenito, ne samo u vezi ns, jer je ns debelo u strukturama... DE-BE-LO...!

kakav spin i dezinformacija.
Banksy

#9421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Lud i ponosan wrote:
Drugo, hvalim ga zato sto je bio i ostao principijelan ...
krusko37

#9422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by krusko37 »

nosara wrote:

Tom da ce partije koje su na vlasti i na ovim izborima od discipliniranog glasackog tijela dobiti 80% glasova ( jer oni za drugo i ne znaju), i tom da postoji veliki zaista veliki broj ljudi kojima ovako "unistena" drzava odgovara.
nosara

#9423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

krusko37 wrote:
nosara wrote:

Tom da ce partije koje su na vlasti i na ovim izborima od discipliniranog glasackog tijela dobiti 80% glasova ( jer oni za drugo i ne znaju), i tom da postoji veliki zaista veliki broj ljudi kojima ovako "unistena" drzava odgovara.
Dobro, i...? Sta ce promijenit koalicija ns sa tim partijama (ako prihvatimo mogucnost prelaska cenzusa ns)...?

Da mislim da se ns ikako razlikuje od ostalih lovaca na pozicije i privilegije, rekao bih da tako upada u istu zamku u koju bi upao sdp, da nije mrtva ljustura nekadasnje partije, odnosno samo jos jedan iskljucivo samokorisni politicki derivat... Kao i ns, uostalom...
krusko37

#9424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by krusko37 »

Pod pretpostavkom da si u pravu, svi "obični" (koji nemaju koristi niti od jedne koalicije) bi trebali potraziti azil u nekoj normalnoj državi. Jer je evidentno je da smo mi samostalno zadnji put bili funkcionalni za vrijeme kraljice Katarine. Ovo je možda i posljednja slamka spasa, za koju se građani ne opterećeni nacionalnim idiotizmima hvataju. Nada umire zadnja.

Pod pretpostavkom da si u krivu, možda jednog dana NS dobije ministarsko mjesto, pa možda to ministarstvo prodiše, sve mi se ćini da imaju kapaciteta za takvo nešto, pa poslije toga možda i nešto više, što da ne.

U suprotnom će pasti na marginu političkih dešavanja zauvjek, i neće se kao SDP moći ponovo podići, u to sam 100% siguran.
nosara

#9425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

krusko37 wrote:Pod pretpostavkom da si u pravu, svi "obični" (koji nemaju koristi niti od jedne koalicije) bi trebali potraziti azil u nekoj normalnoj državi. Jer je evidentno je da smo mi samostalno zadnji put bili funkcionalni za vrijeme kraljice Katarine. Ovo je možda i posljednja slamka spasa, za koju se građani ne opterećeni nacionalnim idiotizmima hvataju. Nada umire zadnja.

Pod pretpostavkom da si u krivu, možda jednog dana NS dobije ministarsko mjesto, pa možda to ministarstvo prodiše, sve mi se ćini da imaju kapaciteta za takvo nešto, pa poslije toga možda i nešto više, što da ne.

U suprotnom će pasti na marginu političkih dešavanja zauvjek, i neće se kao SDP moći ponovo podići, u to sam 100% siguran.
Upravo to je ono sto im zelim svima skupa... Sve dok partije disu, gradjani ce se gusit...
Locked