Sad ste me totalno demoralisali.Seawolf wrote:Peđa, u vezi sa ovim pitanjem koje vam je došlo od glasača iz opštine Novi Grad, moram priznati da mi je frustracija koju je alphonse kauders naveo u svome postu, sasvim jasna.alphonse kauders wrote:Pozdrav i pitanje za Peđu:
kao simptizer većine ideja NS malo sam iznenađen izborom kandidata za načelnika opštine Novi Grad - gđom Ajlom Šišić. Odmah da se ogradim - ne poznajem gđu Šišić, ali pretpostavljam u nekoj stranačkoj hijerarhiji dobro kotira.
Obzirom da nisam siguran o kojoj se osobi tačno radi, na osnovu limitirane pretrage interneta kao jedina relevantna osoba sa tim imenom i prezimenom mi se učinila Ajla Šišić - psiholog, zaposlenik u odjelu ljudskih resursa.(LINK).
Eh, sad, po mom skromnom mišljenju načelnik opštine bi trebao biti neko ko je ili dugo vremena vodio firmu (ili neku drugu organizaciju) ili ima relevantna iskustva da odlično razumije opšte principe prava/ekonomije, budžetiranja, i održavanje balansa prihodovne i rashodovne strane.
Pretpostavljam da je gospođa Ajla ekspert u svojoj profesiji, međutim nije mi baš najjasnije kojim kompetencijama, ili na osnovu kojih referenci je kompetentna voditi najveću opštinu u Sarajevu.
Naravno, ovo sve pišem pod pretpostavkom da se ovdje zaista radi o gore navedenoj Ajli Šišić - psihologu, a ne o nekoj drugoj osobi o kojoj nemam nikakvih saznanja.
Moja frustracija ovim izborom NS je tim veća budući da se prvi putnalazim u situaciji da zaista ne znam kome dati glas za načelnika u svojoj opštini. Imamo tu kandidata pjevača (poznatih kao dugogodišnji paraziti u državnom budžetu bez ikada pokazane inicijative), imamo mladih politologa (čitaj: presipača iz šupljeg u prazno), doktora, trenutnog načelnika Šumana, itd..ali koliko sam primijetio, nijedne osobe koja ima iskustvo u rukovođenju organizacijom.
Bilo bi mi drago da saznam više informacija o gđi Šišić (profesionalnih naravno) i razlozima zašto je ista kandidat NS-a u Novom Gradu, jer trenutno su sva moja saznanja bazirana na onome što sam pronašao na Google-u.
hvala!
Meni je, kao glasaču u opštini Centar, kudikamo lakše donijeti odluku, jer mi se čini da ste u opštine Centar i Novo Sarajevo, u bitku za osvajanje pozicije načelnika poslali elitne snage sa namjerom da te pozicije i osvojite. Suprotno tome, u opštine Stari Grad i Novi Grad ste (uz dužno poštovanje prema Arijani Aganović i Ajli Šišić) kandidovali nekoga, za koga, pretpostavljam, ni vi ne mislite da ima šanse u borbi za načelničku poziciju. Da upotrijebim grub termin, zaostao iz prošlog rata, "zavala".
Lejli dajem 50% šansi za uspjeh u Centru (moja obitelj će, sa dva glasa, dati skromni doprinos njenoj borbi), a Sabini 30% za uspjeh u borbi protiv Nedžada Koldže. Međutim, što se tiče opština Stari Grad i Novi Grad, šanse za uspjeh kandidatkinja NS-e su daleko manje. Imali ste vi i jačih imena u tim opštinama (vidim ih na listama za opštinska vijeća), ali momci, očito, nisu imali m..., pa su isturili cure u borbu protiv Hadžibajrića i Šumana.
Svakako se dvoumim da li da glasam ili ne jer zivim u inostranstvu, i jednim djelom smatram da ne bi trebao da uticem na izbor u opstini u kojoj ne zivim. Jos sad ovaj vas post.
Da bude jasnije, iz starog grada sam a ako bi glasao, najblize sam da dam glas NS.