General War wrote:
Pa ta stepenica je davno prevazidjena, naravno da moze i nije nikakvo izmisljanje tople vode, sve masine rade.
Eno Hrvatska nema fabriku municije ali ima svjetski priznate fabrike od proizvodnje streljackog oruzja do uniformi i balisticke zastite.
Srbija ide velikim koracima naprijed (ne onaj bosanski medo dodik)u svim sferama, drugo je nemanje para da se opremi vojska sta sve mogu proizvesti, ali se laktaju, to im se mora priznati.
Mi smo mala drzava sa malom vojskom koja ne znam ni cemu sluzi, ali kad neko ko arci nesto pocne provaljivati kako ce municijom bosnjake braniti...a suti sta se sve desava s vojskom (mimo dodika i pendeseve) je smjesno, kao da nema nacina da se prati sta se tamo desava.
Mi je jos nismo prevazisli jer nemamo fabriku koja masovno proizvodi puske,mitraljeze,teske mitraljeze a jos manje automatske topove.Dalje nemamo ni autonomnu fabriku municije jer opet napominjem barut uvozimo,eksploziv za inicijalne kapisle uvozimo,mesingane kolacice za stancanje cahura uvozimo,celicnu municiju koliko znam ne proizvodimo a i ako imamo kapacitet da je pravimo ista je nepodobna za nato puske koje su skoro pod moranje napravljene da koriste mesinganu cahuru.
Hrvatska NI nije nesto, prave onu pusku HS nesto koja se i nije pokazala (uopste i ne znam koliko masovno je mogu proizvoditi)
Hrvatska nema fabriku municije a volili bi da imaju siguran sam, uvijek je dobro imati fabriku municije
Oko entitetske NI RSa necu da pocinjem.. jer gluposti oko despota sam vec malo citao i veoma lako je doci do zakljucka da se radi u sklapanju vozila iz dijelova kupljenih sa svih strana.Pistolj koji proizvode ok,koliko masovno ga mogu proizvoditi a uz to pistolj i nije nesto krucijalno u NI + to trziste je veoma zasiceno.
Srbija ima relativno jaku osnovnu NI i razvijaju je dalje.Imaju fabrike municije,granata,pusaka - skoro autonomne dakle ispred BiH su za sada.