BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mistek

#9401 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by mistek »

Herr Flick wrote:
antifascism wrote:
Imamo takvih u ligi 2-3. I Sesar i onaj mali iz Zelje sto je igro za mladu prije povrede su za ovoga Makelele i Xabi Alonso.
Niko iz nase lige nemoze igrati u repki i tacka!!
Ali mora biti pozvan i tačka. Makar liga bila i 10 nivoa ispod ove, obavezno treba zvati igrača-dvojicu. Recimo, vazda bi treći golman trebao biti iz naše lige. I još zvati jednog igrača, čisto da se igrači u liig mogu za nešto boriti i makar tako da se doprinese rastu lige.

Vidjeti ćemo šta nosi nova sezona, ko će isplivati od igrača, ko pasti, ali po onome do sada:
Na golmanskoj poziciji treba izbaciti onog Fejzića i na mjesto drugog golmana postaviti Burića. Treći golman, kao što rekoh, treba biti neko iz PL BiH, ko zasluži. U ovom trenutku Avdukić i jeste ponajbolje rješenje.

Vršajević mora ići vani, jer nema nikakav kvalitet za reprezentaciju. Sa Bičakčićem, možda postoji i višak na stopuer, i tu se lomi između Pandže i Šunjića. Treba vidjeti kako će se odvijati ovo sa Pandžom u Škotskoj i koliko onda može da doprinese.

Napolje mora ići Sesar također, jer nema kluba. Istu stvar uraditi i sa Svrakom jer u Želji ima bar 5 boljih igrača, ako već nekog treba zvati. Zahirović parazitira u reprezentaciji, ali sumnjam da će ispasti, pogotovo jer se sad skrasio u Bochum.

U osnovi, treba tražiti nekog za desnog beka i napadača. Desni bek koji bi mogao uskočiti ako ne daj Bože bude nešto s Višćom. Ja bih ozbiljno razmislio o Nusmiru Fajiću kao trećem napadaču.
cyprus

#9402 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by cyprus »

Još jednom... aposlutno se slažem da na reprezentativnom spisku moraju vazda bit bar dvojica igrača iz BHPL... Taman liga pala na nivo San Marina... Nije OK da reprezentativnom dresu bude bliži neko iz Kazahstana ili Bjelorusije od domaćih igrača...
antifascism

#9403 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

Herr Flick wrote:
antifascism wrote:
Imamo takvih u ligi 2-3. I Sesar i onaj mali iz Zelje sto je igro za mladu prije povrede su za ovoga Makelele i Xabi Alonso.
Niko iz nase nazovi "lige" nemoze igrati u repki i tacka!!
Po cemu je austrijska liga bolja? Kad nijedan igrac iz Graza nemoze za austriju igrati (koja nam realno nije ni do koljena) sto od Hadzica pravite zvijezdu? Zolotic je bolji od Hadzica 100%
antifascism

#9404 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

cyprus wrote:Još jednom... aposlutno se slažem da na reprezentativnom spisku moraju vazda bit bar dvojica igrača iz BHPL... Taman liga pala na nivo San Marina... Nije OK da reprezentativnom dresu bude bliži neko iz Kazahstana ili Bjelorusije od domaćih igrača...
Slazem se i ja. Pogotovo ako se radi o mladim igracima koji ce nakada i moc pomoci reprezentaciji. Sesar uz pomoc reprezentacije prodo ali je stvarno odigro solidno u Turskoj koja je od austrijske lige jaca 100 puta.
Herr Flick

#9405 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Herr Flick »

antifascism wrote:

Po cemu je austrijska liga bolja? Kad nijedan igrac iz Graza nemoze za austriju igrati (koja nam realno nije ni do koljena) sto od Hadzica pravite zvijezdu? Zolotic je bolji od Hadzica 100%
Po mnogo cemu je bolja i o tome nema rasprave..Pa covjece dragi nase lige nema niti medju 100 najboljih u svijetu i ti onda meni postavis pitanje po cemu je bolja :lol: :lol: Ocigledno si navijac Zelje pa mi je i logicno...Doduse 1-2 igraca iz nase lige mogu u repku al da popune kvotu igraca,odnosno da griju klupu :D
luckylaka

#9406 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

antifascism wrote:
Herr Flick wrote:
antifascism wrote:
Niko iz nase nazovi "lige" nemoze igrati u repki i tacka!!
Cuj ovoga po cemu je austrijska liga jaca .Pa nas gaze albanci,crnogorci o austrijancima da ne pricamo(sreca pa nije bilo prilike)A iz Premijer lige trenutno nema igraca ni koji bi mogao Vrsajevica izbaciti a ne nekog drugog.Ono sto valja to je povrijedzeno(Kvesic,Zola)ostalo :-)
antifascism

#9407 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

Eto pustite to sve, po cemu je Anel Hadzic zasluzio ovoliko medijske paznje i poziv u reprezentaciju?? Da ponovim, ima 24 godina igra za prosjecni klub u ispodprosjecnoj austrijskoj ligi. Najveci uspjeh u karijeri mu je 15 minuta za mladu reprezentaciju Austrije.

Sto se ne prica o Emiru Dilaveru koji je dvije godine mladji, ima 15 nastupa (za razliku od Hadzica koji ima 15 minuta) za U21 i koji je prosle godine kao prvotimac osvojio tu jaku austrijsku ligu?
antifascism

#9408 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

Da dodam, posto ste spominjali i ismijavali evropske rezultate BH-klubova, Hadzicev superjaki Sturm Graz je izbacen od nekakvog Breiðablik UBK sa Islanda. I to bez ispaljenog metka :skoljka:

Zeljo bi podero Graza a Zolotic je za Hadzica Makelele i to cu ponavljat, a to sto nevolim FK Sarajevo neznaci da sam navijac Zelje :-)
jeza u ledja

#9409 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

ugasi kompjuter osevapices se
popokatepetl_com

#9410 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by popokatepetl_com »

Ni meni nije jasno sto bi mi sad trebali skakati od srece sto je nekakav Anel Hadzic dobio pasos i nastupace za nasu reprezentaiciju ko da je igra za neki top tim lige petice a ne Sturm iz Graca...
phillie

#9411 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

Jbg, ipak je on "dragulj" Germania Sportagentur GmbH :D kojoj "pripadaju" i Zahirovic i Tino-Sven.
antifascism

#9412 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

phillie wrote:Jbg, ipak je on "dragulj" Germania Sportagentur GmbH :D kojoj "pripadaju" i Zahirovic i Tino-Sven.
I Vrsajevic je bio clan te agenture, mozda su izgubili nadu da ga kome uvale ;-)
antifascism

#9413 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by antifascism »

jeza u ledja wrote:ugasi kompjuter osevapices se
Eto, sva sreca da strucnjaci austrijske reprezentacije nevide o kakvoj igracini se radi. Ko zna, mozda jednom u karijeri predje i u Hajduk.

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... index.html

I niko mi neodgovori sto se ne prica o Dilaveru koji u istoj Austriji ima 3 puta bolju karijeru, a svaki drugi dan pisu o potencijalmom pojacanju hajduka.
phillie

#9414 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by phillie »

pa rekao sam ti ja, agenti mu ne valjaju, ako predje u germaniju, i sredi papire, mozda ce ga zvati :lol:
po_reznac

#9415 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by po_reznac »

Ivan Sesar suspendovan, ne može igrati ni za Zmajeve

http://www.klix.ba/sport/nogomet/ivan-s ... /130725081
Muhamed Đakmić

#9416 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Smiješno mi je postaviti velika očekivanja pred Hadžića. Ne igra u Bog zna kakvoj ligi i ne igra u Bog zna kakvom klubu. Može se probati, ali i dalje mislim da je Cocalić vrijedniji poziva.
Logovan

#9417 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

po_reznac wrote:Ivan Sesar suspendovan, ne može igrati ni za Zmajeve

http://www.klix.ba/sport/nogomet/ivan-s ... /130725081
:thumbup: :thumbup:
samo_ti

#9418 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by samo_ti »

Bra`o, jos onog kloca Svraku nabiti iz reprezentacije i sve okej :D
DonVito

#9419 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonVito »

Zar bi igrao ?
Sjedio na klupi, DA.

Svraka super-sub.
Steph

#9420 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Steph »

Sarajevo1946 wrote:Smiješno mi je postaviti velika očekivanja pred Hadžića. Ne igra u Bog zna kakvoj ligi i ne igra u Bog zna kakvom klubu. Može se probati, ali i dalje mislim da je Cocalić vrijedniji poziva.
Nemoj ti da misliš.

Sturm je sasvim levatski klub koji je hladno ispao od nekakvih heroja sa Islanda, ne treba zaboraviti ni da je Salzburg prošle godine glatko izbačen od strane Dudelangeta što dovoljno govori o toj Austrijskoj ligi.

Hadžića zvati da nosa lopte okolo, nema šanse da može imati neku bolju ulogu u reprezentaciji.
Muhamed Đakmić

#9421 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Muhamed Đakmić »

Steph wrote:
Sarajevo1946 wrote:Smiješno mi je postaviti velika očekivanja pred Hadžića. Ne igra u Bog zna kakvoj ligi i ne igra u Bog zna kakvom klubu. Može se probati, ali i dalje mislim da je Cocalić vrijedniji poziva.
Nemoj ti da misliš.

Sturm je sasvim levatski klub koji je hladno ispao od nekakvih heroja sa Islanda, ne treba zaboraviti ni da je Salzburg prošle godine glatko izbačen od strane Dudelangeta što dovoljno govori o toj Austrijskoj ligi.

Hadžića zvati da nosa lopte okolo, nema šanse da može imati neku bolju ulogu u reprezentaciji.
Šta ima znalac, đe si ispekao zanat?
Steph

#9422 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Steph »

Sarajevo1946 wrote:
Steph wrote:
Nemoj ti da misliš.

Šta ima znalac, đe si ispekao zanat?
NK Iman.
Koshpa

#9423 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Koshpa »

Hajrovic 2 gola protiv Araua :thumbup:
Dead Man Walking

#9424 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

Izet bi mogao biti najveci dobitak, ovu sezonu dominira takoreci. :D
denimb

#9425 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by denimb »

Do juce bi Izmet, sta se desilo... :run:

:sax:
Post Reply