Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
enisss
#9401 Re: Teretana
Ne dam vise od 10$
Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#9402 Re: Teretana
Fakat, kako se krecu cijene clanarina,termina, u Americi, gdje ti treniras????enisss wrote:Ne dam vise od 10$
-
enisss
#9403 Re: RE: Re: Teretana
Pa evo bas citam da planet fitness je u 2015 otvorio svoju hiljaditu teretanu, a ko zna od tada pa do danas koliko ih jos ima.konektovan wrote:Fakat, kako se krecu cijene clanarina,termina, u Americi, gdje ti treniras????enisss wrote:Ne dam vise od 10$
Tamo je clanarina 10$.
Ovamo bukvalno imas teretanu na svakom cosku.
Sjecam se kad sam tek stigao, uclanio sam se u Anytime fitness, to je lanac manjih teretana koje rade 24 sata. Placao sam 35$.
Prednost ovih teretana je sto ih ima mnogo, tako da je super za nekog ko putuje, maltene uvijek ti je teretana dostupna i u bilo koje vrijeme i bilo gdje da se nalazis.
Poslije sam se uclanio u Xsport, i tamo je isto bilo 35$ no ukljucujuci bazen, saunu, kosarkaske terene, i mnogo dodatnih grupnih treninga koji se nisu dodatno placali. Cak je ova cijena ukljucivala i jedan trening sa personalnim trenerom.
Ova teretana ima oko 15000 clanova, i kroz nju dnevno prodje oko 3 do 4000 ljudi. Ogroman je to biznis.
Sad idem u Charter fitness. Tamo je clanarina lijepih 10$. Mozes uzeti i paket od 19$ koji ti omogucuje da uvijek besplatno povedes nekoga sa sobom.
- dobar osjecaj
#9404 Re: Teretana
69Dosadno mii wrote:Ja sam guglala da je u avalonu 70 km
Nek me neko ispravi ako nije tacno
- konektovan
#9405 Re: RE: Re: Teretana
enisss wrote:Pa evo bas citam da planet fitness je u 2015 otvorio svoju hiljaditu teretanu, a ko zna od tada pa do danas koliko ih jos ima.konektovan wrote:Fakat, kako se krecu cijene clanarina,termina, u Americi, gdje ti treniras????enisss wrote:Ne dam vise od 10$
Tamo je clanarina 10$.
Ovamo bukvalno imas teretanu na svakom cosku.
Sjecam se kad sam tek stigao, uclanio sam se u Anytime fitness, to je lanac manjih teretana koje rade 24 sata. Placao sam 35$.
Prednost ovih teretana je sto ih ima mnogo, tako da je super za nekog ko putuje, maltene uvijek ti je teretana dostupna i u bilo koje vrijeme i bilo gdje da se nalazis.
Poslije sam se uclanio u Xsport, i tamo je isto bilo 35$ no ukljucujuci bazen, saunu, kosarkaske terene, i mnogo dodatnih grupnih treninga koji se nisu dodatno placali. Cak je ova cijena ukljucivala i jedan trening sa personalnim trenerom.
Ova teretana ima oko 15000 clanova, i kroz nju dnevno prodje oko 3 do 4000 ljudi. Ogroman je to biznis.
Sad idem u Charter fitness. Tamo je clanarina lijepih 10$. Mozes uzeti i paket od 19$ koji ti omogucuje da uvijek besplatno povedes nekoga sa sobom.
Amerika, zemlja velika!!!!
- Dosadno mii
#9406 Re: Teretana
Kod nas su manje teretane jos kad bi bilo 20KM ne bi mogli stati svi.
-
enisss
#9407 Re: RE: Re: Teretana
Bio sam tamo naljeto, nista se nije promijenilo od prije 3 god.Dosadno mii wrote:Kod nas su manje teretane jos kad bi bilo 20KM ne bi mogli stati svi.
-
enisss
- dobar osjecaj
#9409 Re: RE: Re: Teretana
Kakva je higijena u tim teretanama s tolikim prometom ljudi?enisss wrote:Ova teretana ima oko 15000 clanova, i kroz nju dnevno prodje oko 3 do 4000 ljudi. Ogroman je to biznis.
Ukupna cistoca prostora, sprava, tus kabina, svlacionica i prostora oko ormarica u svlacionicama?
Da li su cesti prizori odvaljenih ormarica, ostavljanja smeca posvuda iza sebe u svlacionici, tus kabini?
Druga tema, ali kako se uopste odvali dio drzaca za ruke na traci za trcanje? (svjez primjer iz teretane).
Ja sam koristila skolske, univerzitetske i javne teretane u jednoj drugoj zemlji i uvijek me iznova uznemiri nizak nivo kulture zivljenja i odnosa prema imovini korisnica teretana u Sarajevu. Svejedno je da li placaju 20 ili 70 maraka mjesecnu clanarinu.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9410 Re: Teretana
Nedavno je frajer kad sam trenirao u nekoj noname maloj teretanici, odvalio citavu traku za trcanje, zado se hadžija trči li trči, kad puče ona plastika oko trake dole, traka izleti, on pade sa nje, mi kontali pogino lik, morao sam otici u wc da se ismijem ko budala 
Last edited by Leon16v on 23/01/2017 11:21, edited 1 time in total.
- dust in the wind
#9411 Re: Teretana
pa eto... ima toga što ti kažeš. ja sam je sebi napravila, tj. pravim i dalje. nije jeftino... možda da ja malo vise tražim po pik-u, da se raspitujem... ovo kada novno uzmem, zakolje.Velkoski wrote:ma smiješno, za godinu dana članarine mo'sh kući napraviti teretanu da gori![]()
-
enisss
#9412 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana
Higijena je odlicna, oni stalno imaju te provjere od strane menagera koji su iznad njih. Svake sedmice salju nekog anonimno da to provjeri. Bas zato i najvise ovih operativnih menagera dobije otkaz.dobar osjecaj wrote:Kakva je higijena u tim teretanama s tolikim prometom ljudi?enisss wrote:Ova teretana ima oko 15000 clanova, i kroz nju dnevno prodje oko 3 do 4000 ljudi. Ogroman je to biznis.
Ukupna cistoca prostora, sprava, tus kabina, svlacionica i prostora oko ormarica u svlacionicama?
Da li su cesti prizori odvaljenih ormarica, ostavljanja smeca posvuda iza sebe u svlacionici, tus kabini?
Druga tema, ali kako se uopste odvali dio drzaca za ruke na traci za trcanje? (svjez primjer iz teretane).
Ja sam koristila skolske, univerzitetske i javne teretane u jednoj drugoj zemlji i uvijek me iznova uznemiri nizak nivo kulture zivljenja i odnosa prema imovini korisnica teretana u Sarajevu. Svejedno je da li placaju 20 ili 70 maraka mjesecnu clanarinu.
Last edited by enisss on 23/01/2017 17:25, edited 1 time in total.
-
enisss
#9413 Re: RE: Re: Teretana
Mene bi proslo dok bi otišao do svlačioniceLeon16v wrote:Nedavno je frajer kad sam trenirao u nekoj noname maloj teretanici, odvalio citavu traku za trcanje, zado se hadžija trči li trči, kad puče ona plastika oko trake dole, traka izleti, on pade sa nje, mi kontali pogino lik, morao sam otici u wc da se ismijem ko budala
-
enisss
#9414 Re: Teretana
Ljudi kako vi sa dijetom? Ja se probudim u pola noci ko vampir trazim slatko. Sakrio sam od sebe Nutelu, jer ako je nadjem , ne stajem dok joj ne vidim dno 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9415 Re: Teretana
Prije tačno pet dana počeo trenirati nakon pet godina, odmah preš'o na keto i ne'am nikakvih problema fakat. Al' već par mjeseci se svakako odvikavam od slatka
Još da je cigare bacit'

-
enisss
#9416 Re: Teretana
To s cigarama ce ti malo teze ici 
-
zetareticula
#9417 Re: Teretana
Ja čokolade, gaziranih sokova nisam okusio dva mjesecaVelkoski wrote:Prije tačno pet dana počeo trenirati nakon pet godina, odmah preš'o na keto i ne'am nikakvih problema fakat. Al' već par mjeseci se svakako odvikavam od slatkaJoš da je cigare bacit'
![]()
-
enisss
#9418 Re: Teretana
Da mi je samo naci ko onu Nutellu napravi, da mu bukvicu ocitam 
- konektovan
#9419 Re: Teretana
Daj, ti jedes nutellu?!enisss wrote:Ljudi kako vi sa dijetom? Ja se probudim u pola noci ko vampir trazim slatko. Sakrio sam od sebe Nutelu, jer ako je nadjem , ne stajem dok joj ne vidim dno
-
enisss
#9420 Re: RE: Re: Teretana
Buraz , prosle godine kad sam se pripremao za takmicenje, ja kad se probudim u pola noci nemam pojma sta radim.konektovan wrote:Daj, ti jedes nutellu?!enisss wrote:Ljudi kako vi sa dijetom? Ja se probudim u pola noci ko vampir trazim slatko. Sakrio sam od sebe Nutelu, jer ako je nadjem , ne stajem dok joj ne vidim dno
Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk![]()
![]()
![]()
Jedno jutro se probudim, zena mi crkla od smijeha, reko sta je sad, kaze ja se probudila ti citavu kuhinju umazao Nutellom :DDDDDD
-
enisss
#9422 Re: RE: Re: Teretana
Znam ja sve to, al pola noci je pola nociDosadno mii wrote:
- konektovan
#9423 Re: RE: Re: Teretana
Ja mislio, da ti ne znas sta je nutella.enisss wrote:Buraz , prosle godine kad sam se pripremao za takmicenje, ja kad se probudim u pola noci nemam pojma sta radim.konektovan wrote:Daj, ti jedes nutellu?!enisss wrote:Ljudi kako vi sa dijetom? Ja se probudim u pola noci ko vampir trazim slatko. Sakrio sam od sebe Nutelu, jer ako je nadjem , ne stajem dok joj ne vidim dno
![]()
![]()
Jedno jutro se probudim, zena mi crkla od smijeha, reko sta je sad, kaze ja se probudila ti citavu kuhinju umazao Nutellom :DDDDDD
Je li neko pisao vec ovdje, da pojedini profesionalci godinama ne uzimaju nikakve fabrikanizirane secere, ni pod slucajno????
-
enisss
#9424 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana
Pa postoje cheat meals, pisao sam ti da ih svaki od njih ima, minimum dva cheat meal-a sedmicno, obicno nakon treninga nogu. Ihhhh, da ti vidiš sta se sve jede...konektovan wrote:Ja mislio, da ti ne znas sta je nutella.enisss wrote:Buraz , prosle godine kad sam se pripremao za takmicenje, ja kad se probudim u pola noci nemam pojma sta radim.konektovan wrote: Daj, ti jedes nutellu?!![]()
![]()
![]()
Je li neko pisao vec ovdje, da pojedini profesionalci godinama ne uzimaju nikakve fabrikanizirane secere, ni pod slucajno????
-
sabanss
#9425 Re: Teretana
Izbacis secer i palmino ulje i imas cak i zdrav namazDosadno mii wrote: