Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#9401 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

yoda82 wrote:
yoda82 wrote:
Velkoski wrote:Heroes Reborn anyone? :mrgreen:
Ma tanko, konfuzni i prilično nelogično, al hajd. Može se pogledati, ali ako si gledao Heroes, i ako su ti se baš svidili. U protivnom ni ne pokušavaj.

prva sezona heroja je fantasticna
U stvari bile su 4 sezone :). Ovo je neki nastavak. Ako su ti se baš svidili heroji, pogledaj, ali prvo pogledaj "Heroes Reborn: Dark Matters". To je neka poveznica između ove dvije serije.[/quote]

je li moguce da epizode ove serije,heroes reborn dark matters traju po 7 minuta?
kakavdanakneiskustvu

#9402 Re: Gledate seriju - preporucite je

kakav je plan,obavezna recenica u americkim serijama
bezVolana

#9403 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bezVolana »

zavrsila i rectify trecu sezonu
VELIKA preporuka. cak i kada nisam bila raspolozena i kada mi je bila prespora, i dalje odlicna.
citala sam malo o tome kako je podcijenjena serija i kako joj je mala gledanost kod paglu amera. :/ svejedno, bice cetvrta sezona 2016.

sad nemam pojma sta cu. neko je preporucio seriju 100, skinula, ne svidja mi se. npr detalj na koji sam :-) - ona octavia je kao poslana iz cjelozivotnog zatvora, bacena iz fakin svemira ali je dosla na zemlju savrseno isfenirana i nasminkana. pored nadrkanosti koju maksimalno fura i gluposti kada skoci u ono jezero iako su 4 min prije vidjeli dvoglavog jelena. mislim ono. nisam ni tu prvu ep dovrsila.

skinula sam doctor who jer je nikad dosad nisam gledala ali nisam raspolozena za to.

i eto. samo da se pozalim :D
yoda82

#9404 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by yoda82 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
je li moguce da epizode ove serije,heroes reborn dark matters traju po 7 minuta?[/b]
Ima 6 epizoda po 6-7 minuta.
bezVolana wrote:zavrsila i rectify trecu sezonu
VELIKA preporuka. cak i kada nisam bila raspolozena i kada mi je bila prespora, i dalje odlicna.
citala sam malo o tome kako je podcijenjena serija i kako joj je mala gledanost kod paglu amera. :/ svejedno, bice cetvrta sezona 2016.

sad nemam pojma sta cu. neko je preporucio seriju 100, skinula, ne svidja mi se. npr detalj na koji sam :-) - ona octavia je kao poslana iz cjelozivotnog zatvora, bacena iz fakin svemira ali je dosla na zemlju savrseno isfenirana i nasminkana. pored nadrkanosti koju maksimalno fura i gluposti kada skoci u ono jezero iako su 4 min prije vidjeli dvoglavog jelena. mislim ono. nisam ni tu prvu ep dovrsila.

skinula sam doctor who jer je nikad dosad nisam gledala ali nisam raspolozena za to.

Ma the 100 je prosječna serija, ali jedna od rijetkih serija koja vremenom postaje bolja. Od pravo loše, postaje solidna i gledljiva serija. Pogotovo poslije prve sezone.
karanana

#9405 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

pogledo 1. epizodu rectify sinoc....rano je, necu odustati, samo mi nije jasno sta u ovom plotu moze trajati 5 sezona. ali nastavljam. dobra mu sestra. da mu nije prava sestra trebala mu je dati. 20 godina je dug period, nije desanka dovoljna.
bezVolana

#9406 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bezVolana »

prva epizoda je malo polupana, meni se svidja kako se likovi razvijaju. mada, sve zavisi da li gotivis taj tip serije
zomri

#9407 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

karanana wrote:pogledo 1. epizodu rectify sinoc....rano je, necu odustati, samo mi nije jasno sta u ovom plotu moze trajati 5 sezona. ali nastavljam. dobra mu sestra. da mu nije prava sestra trebala mu je dati. 20 godina je dug period, nije desanka dovoljna.
serija nije "plot-driven", pa je za većinu ljudi relativno spora :zzzz: dobra stvar je što ima malo epizoda po sezoni pa sve to lakše pada "na želudac" ;-)
kakavdanakneiskustvu

#9408 Re: Gledate seriju - preporucite je

yoda82 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
je li moguce da epizode ove serije,heroes reborn dark matters traju po 7 minuta?[/b]
Ima 6 epizoda po 6-7 minuta.

ok,hvala,malo cudno
nelle_tz

#9409 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nelle_tz »

bezVolana wrote:zavrsila i rectify trecu sezonu

The 100 ima lose prve 3 epizode i onda serija postaje stvarno dobra. Obicno se serije pokvare kako idu, ova serija postaje bolja.Druga sezona kicks ass.Svako ima svoj ukus, ali trebas te prve epizode proci i dobijes izuzetno zanimljivu seriju,Druga sezona je sigurno jedno od boljih stvari emitovanih 2014/2015.
Nema drame niti praznog hoda kao u TWD i ostalim navikanim cudima.I Octavia ti ne bude kasnije nasminkana, vidjet ces :)
sizifinho

#9410 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

The Wire.
Pregurao sam prvu sezonu, ali druga me je zezala, konstantno. Dođem do pola, pa nit mi je interesantan set-up, nit glumci nit radnja... ali evo me sad na predzadnjoj epizodi i mogu samo reći da sam puno jeo go*na.
Dva dijaloga, String i Omar i kasnije Sobotka stari i sin... kakvo pisanje, kakva gluma- jebo te svaka serija, ovo fkt do sad nisam vidio. Ovu emociju između oca i sina, gotovo je mogu noožem rezati, idem sad nastavit gledati. Ako bude još čeg ovako dobrog, potpisujem odmah na sve sezone.
taureg71

#9411 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by taureg71 »

sizifinho wrote:The Wire.
Pregurao sam prvu sezonu, ali druga me je zezala, konstantno. Dođem do pola, pa nit mi je interesantan set-up, nit glumci nit radnja... ali evo me sad na predzadnjoj epizodi i mogu samo reći da sam puno jeo go*na.
Dva dijaloga, String i Omar i kasnije Sobotka stari i sin... kakvo pisanje, kakva gluma- jebo te svaka serija, ovo fkt do sad nisam vidio. Ovu emociju između oca i sina, gotovo je mogu noožem rezati, idem sad nastavit gledati. Ako bude još čeg ovako dobrog, potpisujem odmah na sve sezone.
Ja svrsajem 1. sezonu i ne idem dalje, ok je serija, ali ni primac BB, ali ni na 100 km...Ali ok, ocjena 4 od mene :run:
Yapi Yapo

#9412 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Yapi Yapo »

ona sezona sa poljacima je prejebena! a sezona 4 mi je najbolja bila ja mislim.
sizifinho

#9413 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

taureg71 wrote:
sizifinho wrote:The Wire.
Ja svrsajem 1. sezonu i ne idem dalje, ok je serija, ali ni primac BB, ali ni na 100 km...Ali ok, ocjena 4 od mene :run:
ma jarane, ne mozes, kao ni ja, poredit zicu i BB jer sj BB pregledao sve a Zicu si samo prvu sezonu. Da napomenem, meni je u BB prva sezona najgora najsporija, ali kad to preguras, predobro je. Vjeruj, druga sezona je predobra, pogotovo kad vidis glumu, pa onda veze... odlicno
karanana

#9414 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

jebo majku....nista ja ne kazem o seriji.....ali evo vec drugi-treci put palim zicu i dolazim do 3-4 epizode i onda mi serija padne u zaborav i predjem na nesto drugo. jednostavno me ne drzi...opet, ne kazem da serija ne valja ali nema udicu koja bi mene zakacila. ali probacu ponovo jebiga, opet od epizode 1.
Dr Kova

#9415 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

karanana wrote:jebo majku....nista ja ne kazem o seriji.....ali evo vec drugi-treci put palim zicu i dolazim do 3-4 epizode i onda mi serija padne u zaborav i predjem na nesto drugo. jednostavno me ne drzi...opet, ne kazem da serija ne valja ali nema udicu koja bi mene zakacila. ali probacu ponovo jebiga, opet od epizode 1.
Izdrži vjeruj mi, nećeš se pokajati.... Samo preguraj to na početku... Tako sam i ja BB počeo par puta i prekidao, onda presječem i pogledam. Nisam se pokajao. The Wire je stvarno vrh... Probaj i prelomi u sebi, ako je pogledaš do kraja, sjetićeš me se
Dr Kova

#9416 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dr Kova »

Počeo gledati i sviđa mi se, biće ovo dobra stvar. Volim ovu tematiku, moderne tehnologije, vlast velikih korporacija, hakere.... pa mi se zato i sviđa. Moja preporuka

http://www.imdb.com/title/tt4158110/

Image
zomri

#9417 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

karanana wrote:jebo majku....nista ja ne kazem o seriji.....ali evo vec drugi-treci put palim zicu i dolazim do 3-4 epizode i onda mi serija padne u zaborav i predjem na nesto drugo. jednostavno me ne drzi...opet, ne kazem da serija ne valja ali nema udicu koja bi mene zakacila. ali probacu ponovo jebiga, opet od epizode 1.
pisalo se po temi ranije, serija ima predugu ekspoziciju, malo pegla prvih 8-9 epizoda, ali je payoff u zadnje 4 epizode briljantan. pokušaj ovaj put izdržati do 9.epizode :) s tim da bih preporučio gledanje prvih 4 u komadu čisto da pohvataš ko gdje šta kako...onda samo ide vjeruj.
skafiskafsnjak

#9418 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by skafiskafsnjak »

Meni je Zica vrh vrhova....a realno, ove detektivske serije bas i ne volim .

Ali ovo je vrh ...ev gledam 8. epizodu druge sezone :thumbup:
Pitarrr82

#9419 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

Ako ti je sta lakse nisi jedini :mrgreen:
bezVolana

#9420 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bezVolana »

nelle_tz wrote: The 100 ima lose prve 3 epizode i onda serija postaje stvarno dobra. Obicno se serije pokvare kako idu, ova serija postaje bolja.Druga sezona kicks ass.Svako ima svoj ukus, ali trebas te prve epizode proci i dobijes izuzetno zanimljivu seriju,Druga sezona je sigurno jedno od boljih stvari emitovanih 2014/2015.
Nema drame niti praznog hoda kao u TWD i ostalim navikanim cudima.I Octavia ti ne bude kasnije nasminkana, vidjet ces :)
eish. sad sam izbrisala ovo sto sam skinula
nista moracu opet skinut, kad bude vremena :D
Pitarrr82

#9421 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Pitarrr82 »

bezVolana wrote:
nelle_tz wrote: The 100 ima lose prve 3 epizode i onda serija postaje stvarno dobra. Obicno se serije pokvare kako idu, ova serija postaje bolja.Druga sezona kicks ass.Svako ima svoj ukus, ali trebas te prve epizode proci i dobijes izuzetno zanimljivu seriju,Druga sezona je sigurno jedno od boljih stvari emitovanih 2014/2015.

Nije bas sad da razvaljuje serija ali je odlicna za odmoriti, ima gluposti kao i u svakoj seriji ali se moze preci preko i ima par dobrih zaokreta i iznenadjenja... ako ne pokvare u trecoj sezoni :mrgreen:
dulekrele

#9422 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dulekrele »

bezVolana wrote:
pri kraju serije opada kvalitet. ali opet solidno.
friskyoreo

#9423 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by friskyoreo »

Ne znam da li je neko vec pominjao, ali pocela je nova sezona How to get away with murder. :) Izasle 3 nove epizode, izgledao u jednom dahu. :D :thumbup:
karanana

#9424 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

strasna danijelova sestra u rectifyu. izgleda nema golotinje a sve sam konto da ce se skinuti u onoj sceni kad je sa advokatom u sobi u hotelu. moram vidjeti ko je pa je malo istraziti.
nije losa ni ona plavkica od onog mu polubrata. izgleda da hoce danijela. druga epizoda puna sexualnog naboja ali nista se nije vidilo. trebali su malo golotinje ubaciti.
dulekrele

#9425 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dulekrele »

karanana wrote:strasna danijelova sestra u rectifyu. izgleda nema golotinje a sve sam konto da ce se skinuti u onoj sceni kad je sa advokatom u sobi u hotelu. moram vidjeti ko je pa je malo istraziti.
nije losa ni ona plavkica od onog mu polubrata. izgleda da hoce danijela. druga epizoda puna sexualnog naboja ali nista se nije vidilo. trebali su malo golotinje ubaciti.
fataj se ti ove serije

Image

jer u Rectify sexa neces vidjeti.
Post Reply