Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

aux

#9401 Re: Šta trenutno čitate?

Post by aux »

Zanima me vase misljenje da li ste skloniji kupovini knjiga ili pak pozajmanjivanjem knjiga iz biblioteka,ja licno preferiram knjige mekog uveza jer mi izgled nije presudan pri odabiru knjige a meki uvez je poprilicno jeftinije od tvrdog koji osim sto je skuplji poprilicno,nekako mi je i tezi :roll:
medvjed23

#9402 Re: Šta trenutno čitate?

Post by medvjed23 »

Čitam sporo, desetak stranica dnevno, tako da posuđivanje knjiga nije opcija. Kad imam para, kupujem knjige. Kad nemam, čitam na netu. Može se tu naći priča, stihova, svega...
Gojeni H

#9403 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Gojeni H »

Why nations fail - by Daron Acemoglu & James A. Robinson
SmokingMan

#9404 Re: Šta trenutno čitate?

Post by SmokingMan »

eluna wrote:Marčelina by Slobodnka Boba Đuderija :)

Inače - je li preferirate papirnate knjige ili čitate elektronske. Meni je lakše čitati elektronske, ali nikako da nađem dobar free sajt .... sve nešto po 20-30 stranica :(
Da imam dovoljno para ne bi žalio mjesečno izdvojit 30-50 KM za dobru kjnigu,jer volim negdje otići u prirodu i čitati jer tada sam najudaljeniji od kompa,i svega,iako ralno jedino ne mogu pobjeći od samoga sebe.Sa pdf.om nikako da se složim,jem mi fali kontinuitet... :D
SmokingMan

#9405 Re: Šta trenutno čitate?

Post by SmokingMan »

SmokingMan wrote:

Inače - je li preferirate papirnate knjige ili čitate elektronske. Meni je lakše čitati elektronske, ali nikako da nađem dobar free sajt .... sve nešto po 20-30 stranica :(
Da imam dovoljno para ne bi žalio mjesečno izdvojit 30-50 KM za dobru kjnigu,jer volim negdje otići u prirodu i čitati jer tada sam najudaljeniji od kompa,i svega,iako ralno jedino ne mogu pobjeći od samoga sebe.Sa pdf.om nikako da se složim,jem mi fali kontinuitet... :D
Upravo sam počeo čitati "Zlatna grana".

Dupli!!!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9406 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Truba »

samo papir i to sto se kupi
nikakvo posudjivanje niti davanje

samo prodavanje ako mi se ne svidi knjiga
Daryl Dixon

#9407 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Daryl Dixon »

aux wrote:Zanima me vase misljenje da li ste skloniji kupovini knjiga ili pak pozajmanjivanjem knjiga iz biblioteka,ja licno preferiram knjige mekog uveza jer mi izgled nije presudan pri odabiru knjige a meki uvez je poprilicno jeftinije od tvrdog koji osim sto je skuplji poprilicno,nekako mi je i tezi :roll:
biblioteka kad sam se skolovao a vremenom sam napravio i svoju kucnu biblioteku sa preko 400 knjiga (to police to dekoracije :) ), ima tu svega ne da mi se sada nabrajati, a inače volim kupiti novu knjigu i sa merakom je pročitati, pogotovo kad idem na ljetovanje, korice tvrde/mehke - to mi nije bitno :)
shmizlica

#9408 Re: Šta trenutno čitate?

Post by shmizlica »

Kopile Istambula - Elif Shafak, baš mi je legla. preporuka od mene :)

što se tiče čitanja i čitača, ja sam isto bila mišljenja da knjigu ne može ništa zamijeniti ( u biti i ne može :mrgreen: ) ali sam nedavno kupila kindleov čitač i baš sam zadovoljna. u prvom redu, izbor knjiga mi se proširio, nisam ograničena onim što mi je dostupno i pristupačno (cijenom i ostalim :mrgreen: ), na internetu nema čega nema, jel...a u drugom redu nemam više kud s knjigama :| redaj ovuda, onuda (kad treba brisati prašinu, upucaj se)...tako da dok ne probaš nemoj baš reći ne čitaču, jeste papir, papir ali kad razvagaš bitno je ono što upiješ čitanjem :)
quentin

#9409 Re: Šta trenutno čitate?

Post by quentin »

Ne shvatam ja kakav problem ljudi imaju sa elektronskim formatima. Knjiga je tekst, tehnička realizacija je sporedna.
Čitam i sa papira, i sa tableta, ali kad pročitam ne znam više sa kakvog medija sam čitao.
Jedino zapažam da mi se s godinama sve više gade razne prljave, flekave i kupusave polovne i bibliotečke knjige, pa preferiram nove i moje privatne.
doktor78

#9410 Re: Šta trenutno čitate?

Post by doktor78 »

shmizlica wrote:Kopile Istambula - Elif Shafak, baš mi je legla. preporuka od mene :)

Upravo počeo. Za sad je obećavajuće, sviđa mi se stil
shmizlica

#9411 Re: Šta trenutno čitate?

Post by shmizlica »

:thumbup:
aux

#9412 Re: Šta trenutno čitate?

Post by aux »

Image

Lagano stivo,poceo danas i dosad je jako dobra
Daryl Dixon

#9413 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Daryl Dixon »

eluna wrote:
Boateng wrote:

http://www.balkandownload.org/forum/35- ... 7e-knjige/
joj super Hvala :)
moze li mi neko poslati link u inbox sa kojeg mogu skinuti ovu knjigu, hvala. :) :thumbup: :bih:

Image
aux

#9414 Re: Šta trenutno čitate?

Post by aux »

Image

Prvi susret sa Nabakovim,danas procitao prvo poglavlje i jako mi se svidjelo
MOSALJOZE

#9415 Re: Šta trenutno čitate?

Post by MOSALJOZE »

Braća i veziri
Nedzad Ibrišimović :thumbup:
groove

#9416 Re: Šta trenutno čitate?

Post by groove »

Image
Romanija

#9417 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Romanija »

Mystical Islam: An Introduction To Sufism :: Julian Baldick
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Image

The Road to serfdom :: F.A. Hayek
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Image
SmokingMan

#9418 Re: Šta trenutno čitate?

Post by SmokingMan »

Lagano,da se prisjetim mlađih dana,pregledao sam sve sezone,ali nikada nisam čitao mangu. :D

Image
berenice

#9419 Re: Šta trenutno čitate?

Post by berenice »

SmokingMan wrote:Lagano,da se prisjetim mlađih dana,pregledao sam sve sezone,ali nikada nisam čitao mangu. :D

Image
I ja sam to gedala :-D

Trenutno citam Romeo and Juliet. Glava boli, boli glava...
SmokingMan

#9420 Re: Šta trenutno čitate?

Post by SmokingMan »

berenice wrote:
SmokingMan wrote:Lagano,da se prisjetim mlađih dana,pregledao sam sve sezone,ali nikada nisam čitao mangu. :D

Image
I ja sam to gedala :-D

Trenutno citam Romeo and Juliet. Glava boli, boli glava...
Odlična je,još kada bih se odrekao navike čitanja više knjiga od jednom,bilo bi dobro... :D
banjaluka078

#9421 Re: Šta trenutno čitate?

Post by banjaluka078 »

BJB

#9422 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BJB »

Image
BJB

#9423 Re: Šta trenutno čitate?

Post by BJB »

Image
pukepuke

#9424 Re: Šta trenutno čitate?

Post by pukepuke »

Image
Pročitala prije 10tak dana. Mene britanski pisac krimića br. 1 nije oduševio. Nijedan lik me se nije dojmio, ni o jednom nema dovoljno materijala da bih mogla donijeti sud o tome sviđa li mi se ili ne. Stil pisanja je meni dobar, ne zamara detaljima i opisima, način na koji gradi zaplet je intrigantan, zanima te što će biti na kraju ali sve nešto očekuješ, a na kraju, tresla se brda, rodio se miš. Može na plažu.
Image
Uh. Nastavak Babilonske vještice, čiji mi se opis nikako nije svidio i nisam je poželjela pročitati i sad vidim i zašto. Ova spisateljica kao da je u normi da na jednoj stranici ima što više događaja, pri tom prilično nevjerojatnih ali nitko se zbog njih nešto ne čudi. Udrobila bajke, babilonsku mitologiju, rat, kugu, mafiju, opsesivnu ljubav, potragu za starim knjigama, tajnu službu, žali Bože potrošenog vremena, i onog koje je ona potrošila na istraživanje i mog potrošenog na čitanje ove papazjanije. Tema kao takva ima potencijala ali autorica se previše trudila da je učini zanimljivom, pa je presaugala. Ova se definitivno neće zadržati u mojoj kućnoj biblioteci.
Image
Tek počela, očekujem da nešto pametno naučim. Volim kad me knjiga natjera da istražim neki pojam ili temu, bit će guglanja :-D
eluna

#9425 Re: Šta trenutno čitate?

Post by eluna »

Forum portala klix.ba :lol:
Post Reply