Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- aux
#9401 Re: Šta trenutno čitate?
Zanima me vase misljenje da li ste skloniji kupovini knjiga ili pak pozajmanjivanjem knjiga iz biblioteka,ja licno preferiram knjige mekog uveza jer mi izgled nije presudan pri odabiru knjige a meki uvez je poprilicno jeftinije od tvrdog koji osim sto je skuplji poprilicno,nekako mi je i tezi 
- medvjed23
#9402 Re: Šta trenutno čitate?
Čitam sporo, desetak stranica dnevno, tako da posuđivanje knjiga nije opcija. Kad imam para, kupujem knjige. Kad nemam, čitam na netu. Može se tu naći priča, stihova, svega...
- Gojeni H
#9403 Re: Šta trenutno čitate?
Why nations fail - by Daron Acemoglu & James A. Robinson
- SmokingMan
#9404 Re: Šta trenutno čitate?
Da imam dovoljno para ne bi žalio mjesečno izdvojit 30-50 KM za dobru kjnigu,jer volim negdje otići u prirodu i čitati jer tada sam najudaljeniji od kompa,i svega,iako ralno jedino ne mogu pobjeći od samoga sebe.Sa pdf.om nikako da se složim,jem mi fali kontinuitet...eluna wrote:Marčelina by Slobodnka Boba Đuderija
Inače - je li preferirate papirnate knjige ili čitate elektronske. Meni je lakše čitati elektronske, ali nikako da nađem dobar free sajt .... sve nešto po 20-30 stranica
- SmokingMan
#9405 Re: Šta trenutno čitate?
Upravo sam počeo čitati "Zlatna grana".SmokingMan wrote:Da imam dovoljno para ne bi žalio mjesečno izdvojit 30-50 KM za dobru kjnigu,jer volim negdje otići u prirodu i čitati jer tada sam najudaljeniji od kompa,i svega,iako ralno jedino ne mogu pobjeći od samoga sebe.Sa pdf.om nikako da se složim,jem mi fali kontinuitet...eluna wrote:Marčelina by Slobodnka Boba Đuderija
Inače - je li preferirate papirnate knjige ili čitate elektronske. Meni je lakše čitati elektronske, ali nikako da nađem dobar free sajt .... sve nešto po 20-30 stranica
Dupli!!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9406 Re: Šta trenutno čitate?
samo papir i to sto se kupi
nikakvo posudjivanje niti davanje
samo prodavanje ako mi se ne svidi knjiga
nikakvo posudjivanje niti davanje
samo prodavanje ako mi se ne svidi knjiga
- Daryl Dixon
#9407 Re: Šta trenutno čitate?
biblioteka kad sam se skolovao a vremenom sam napravio i svoju kucnu biblioteku sa preko 400 knjiga (to police to dekoracijeaux wrote:Zanima me vase misljenje da li ste skloniji kupovini knjiga ili pak pozajmanjivanjem knjiga iz biblioteka,ja licno preferiram knjige mekog uveza jer mi izgled nije presudan pri odabiru knjige a meki uvez je poprilicno jeftinije od tvrdog koji osim sto je skuplji poprilicno,nekako mi je i tezi
- shmizlica
#9408 Re: Šta trenutno čitate?
Kopile Istambula - Elif Shafak, baš mi je legla. preporuka od mene 
što se tiče čitanja i čitača, ja sam isto bila mišljenja da knjigu ne može ništa zamijeniti ( u biti i ne može
) ali sam nedavno kupila kindleov čitač i baš sam zadovoljna. u prvom redu, izbor knjiga mi se proširio, nisam ograničena onim što mi je dostupno i pristupačno (cijenom i ostalim
), na internetu nema čega nema, jel...a u drugom redu nemam više kud s knjigama
redaj ovuda, onuda (kad treba brisati prašinu, upucaj se)...tako da dok ne probaš nemoj baš reći ne čitaču, jeste papir, papir ali kad razvagaš bitno je ono što upiješ čitanjem 
što se tiče čitanja i čitača, ja sam isto bila mišljenja da knjigu ne može ništa zamijeniti ( u biti i ne može
- quentin
#9409 Re: Šta trenutno čitate?
Ne shvatam ja kakav problem ljudi imaju sa elektronskim formatima. Knjiga je tekst, tehnička realizacija je sporedna.
Čitam i sa papira, i sa tableta, ali kad pročitam ne znam više sa kakvog medija sam čitao.
Jedino zapažam da mi se s godinama sve više gade razne prljave, flekave i kupusave polovne i bibliotečke knjige, pa preferiram nove i moje privatne.
Čitam i sa papira, i sa tableta, ali kad pročitam ne znam više sa kakvog medija sam čitao.
Jedino zapažam da mi se s godinama sve više gade razne prljave, flekave i kupusave polovne i bibliotečke knjige, pa preferiram nove i moje privatne.
-
doktor78
#9410 Re: Šta trenutno čitate?
shmizlica wrote:Kopile Istambula - Elif Shafak, baš mi je legla. preporuka od mene
Upravo počeo. Za sad je obećavajuće, sviđa mi se stil
- shmizlica
- aux
#9412 Re: Šta trenutno čitate?

Lagano stivo,poceo danas i dosad je jako dobra
- Daryl Dixon
#9413 Re: Šta trenutno čitate?
moze li mi neko poslati link u inbox sa kojeg mogu skinuti ovu knjigu, hvala.eluna wrote:joj super HvalaBoateng wrote:http://www.balkandownload.org/forum/35- ... 7e-knjige/eluna wrote:Marčelina by Slobodnka Boba Đuderija

- aux
#9414 Re: Šta trenutno čitate?
Prvi susret sa Nabakovim,danas procitao prvo poglavlje i jako mi se svidjelo
- MOSALJOZE
#9415 Re: Šta trenutno čitate?
Braća i veziri
Nedzad Ibrišimović
Nedzad Ibrišimović
-
Romanija
#9417 Re: Šta trenutno čitate?
Mystical Islam: An Introduction To Sufism :: Julian Baldick
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

The Road to serfdom :: F.A. Hayek
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

The Road to serfdom :: F.A. Hayek
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- SmokingMan
#9418 Re: Šta trenutno čitate?
Lagano,da se prisjetim mlađih dana,pregledao sam sve sezone,ali nikada nisam čitao mangu.

- berenice
#9419 Re: Šta trenutno čitate?
I ja sam to gedalaSmokingMan wrote:Lagano,da se prisjetim mlađih dana,pregledao sam sve sezone,ali nikada nisam čitao mangu.![]()
Trenutno citam Romeo and Juliet. Glava boli, boli glava...
- SmokingMan
#9420 Re: Šta trenutno čitate?
Odlična je,još kada bih se odrekao navike čitanja više knjiga od jednom,bilo bi dobro...berenice wrote:I ja sam to gedalaSmokingMan wrote:Lagano,da se prisjetim mlađih dana,pregledao sam sve sezone,ali nikada nisam čitao mangu.![]()
![]()
Trenutno citam Romeo and Juliet. Glava boli, boli glava...
- banjaluka078
- pukepuke
#9424 Re: Šta trenutno čitate?

Pročitala prije 10tak dana. Mene britanski pisac krimića br. 1 nije oduševio. Nijedan lik me se nije dojmio, ni o jednom nema dovoljno materijala da bih mogla donijeti sud o tome sviđa li mi se ili ne. Stil pisanja je meni dobar, ne zamara detaljima i opisima, način na koji gradi zaplet je intrigantan, zanima te što će biti na kraju ali sve nešto očekuješ, a na kraju, tresla se brda, rodio se miš. Može na plažu.

Uh. Nastavak Babilonske vještice, čiji mi se opis nikako nije svidio i nisam je poželjela pročitati i sad vidim i zašto. Ova spisateljica kao da je u normi da na jednoj stranici ima što više događaja, pri tom prilično nevjerojatnih ali nitko se zbog njih nešto ne čudi. Udrobila bajke, babilonsku mitologiju, rat, kugu, mafiju, opsesivnu ljubav, potragu za starim knjigama, tajnu službu, žali Bože potrošenog vremena, i onog koje je ona potrošila na istraživanje i mog potrošenog na čitanje ove papazjanije. Tema kao takva ima potencijala ali autorica se previše trudila da je učini zanimljivom, pa je presaugala. Ova se definitivno neće zadržati u mojoj kućnoj biblioteci.

Tek počela, očekujem da nešto pametno naučim. Volim kad me knjiga natjera da istražim neki pojam ili temu, bit će guglanja
- eluna
#9425 Re: Šta trenutno čitate?
Forum portala klix.ba