Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skontah, prvih 12 mjeseci 106 km, kasnije 200... preracunato u krune.... valjda
A Skandinaviju, Japan i Južnu Koreju nećemo miješati sa ostalim smrtnicima hehe. U Japanu su fiber optiku uveli 2004 ako se ne varam i već tada su imali Gigabit konekcije (ko ne zna to je 1024 megabita) i to za manje od 100$ mjesečno
Poređenja radi, kada igram BF3 na njemačkom serveru (Frankfurt) imam super ping (40-50) dok Šveđani imaju jednocifrene (5-7), mislim nema tu priče
Estonija recimo:
UK
I ja odgovorno tvrdim da i ovakve konekcije plaćaju jeftinije nego mi uzmemo li u obzir njihove plate i razvijenost te konkurenciju što je kod nas misaona imenica
Da, za njihov standard je ovo skoro pa sića, u 6. mjesecu im ovaj prvi paket bio 50/5 sad 75/7,5 Mbps (prvih 6 mjeseci 20€, kasnije 24,90€) i dobije se pravi AP sa dvije antene, kad povecaju, e bas ga povecaju, nije kao ovaj Telemach, povecaju jednom u pola godine i jos stede na povecanju, a u Telemach-a za ovu brzinu trebas izdvojiti skoro duplo vise novca, a za naš standard, cijene bi trebale biti 50% jeftinije nego što su u Austriji, ali je nazalost daleko od toga...
Dobro sad za taj internet, ali evo gledam nešto ove kanale u digitali i moram reći da Logosoft ima DALEKO bolju progr. šemu! Za iste pare koje sada plaćam TM-u mjesečno LoL nudi 161 kanal, svi otključani, nikakvi dodatni paketi kurci-palci, od kojih je čak 9 HD kanala I imaju sve arene I 3 SK kanala (ona glavna), 18 Mbps / 1 Mbps (DL isti, malo sporiji UL nego na TM) net i telefon! Moglo bi se preći kod ovih čim ugovor istekne, 'ladno!
Maharadza wrote:Dobro sad za taj internet, ali evo gledam nešto ove kanale u digitali i moram reći da Logosoft ima DALEKO bolju progr. šemu! Za iste pare koje sada plaćam TM-u mjesečno LoL nudi 161 kanal, svi otključani, nikakvi dodatni paketi kurci-palci, od kojih je čak 9 HD kanala I imaju sve arene I 3 SK kanala (ona glavna), 18 Mbps / 1 Mbps (DL isti, malo sporiji UL nego na TM) net i telefon! Moglo bi se preći kod ovih čim ugovor istekne, 'ladno!
blago vama u sarajevu pa imate logosoft...samo budala bi bila na tele-povuci-potegni-u-se-na-se-machu pored ovakve ponude logosofta
OK sto se kanala tice sranje na telemahu ali evo sad gledam logosoft
ja na telemahu imam uslugu super mix s+ i placam 50KM a isti paket na logosoftu 65KM dobro tamo bi dobio arene, ali vamo ima 5 ili 6 SK kanala
Ali sve je to u 5 deka sto bi se reklo od tih 180 kanala ja saltam nekih 10 15 i to je to.
Eh sad npr. da umjesto 5 kopernikusa 25 pinkova i 10 hajata uvedu normalne kanale odan bi se moglo razmisaljti o nekim prelascima na drugog operatera, sad kad je ovakva situacija ovo gledam cisto sa finacijske strane.
mali_balon wrote:OK sto se kanala tice sranje na telemahu ali evo sad gledam logosoft
ja na telemahu imam uslugu super mix s+ i placam 50KM a isti paket na logosoftu 65KM dobro tamo bi dobio arene, ali vamo ima 5 ili 6 SK kanala
Ali sve je to u 5 deka sto bi se reklo od tih 180 kanala ja saltam nekih 10 15 i to je to.
Eh sad npr. da umjesto 5 kopernikusa 25 pinkova i 10 hajata uvedu normalne kanale odan bi se moglo razmisaljti o nekim prelascima na drugog operatera, sad kad je ovakva situacija ovo gledam cisto sa finacijske strane.
Slazem se, nije da neko sad na drugom operateru ima neki kanal sa americkim sportovima, neku ekskluzivu, sve je to mala razlika, ovamo tv hadzici tamo tv podgrmeč ...
Upload je totalna katastrofa. Morate to rijesiti. Citav prokleti dan uploadujem 1080p video od 7 minuta na youtube. Ko smislja ove brojeve: download 36 mbps, upload 2 mbps? Ma dajte, stvarno...
Jedino rijesenje je preci na logosoft sigma paket, 60/6 mbps za haman istu cijenu kao ovaj moj XL paket. Ako se sta ne promjeni sa ovim uploadom ubrzo to cu i uraditi iako sam na ovom internetu od pocetaka globalneta...
Muvehhid wrote:Upload je totalna katastrofa. Morate to rijesiti. Citav prokleti dan uploadujem 1080p video od 7 minuta na youtube. Ko smislja ove brojeve: download 36 mbps, upload 2 mbps? Ma dajte, stvarno...
I ja uploadujem 720p video od 3 minute na facebook vec 15 minuta, i tek 30-ak% stiglo, dugo ba, skoro 1h vremena za jedan klip od 3 minute...
Wow jesu nas i pogurali , izbacili tri kanala od kojih jedan odlican ( kabel 1 ) i ubacili , zar jednostavno nisu mogli ostaviti ova 3 kanala i dodati samo ove nove ...
Muvehhid wrote:Upload je totalna katastrofa. Morate to rijesiti. Citav prokleti dan uploadujem 1080p video od 7 minuta na youtube. Ko smislja ove brojeve: download 36 mbps, upload 2 mbps? Ma dajte, stvarno...
Jedino rijesenje je preci na logosoft sigma paket, 60/6 mbps za haman istu cijenu kao ovaj moj XL paket. Ako se sta ne promjeni sa ovim uploadom ubrzo to cu i uraditi iako sam na ovom internetu od pocetaka globalneta...
Molimo Vas dostavite nam tačne korisničke podatke u inbox, provjerićemo sve što je potrebno.
A da se mi svi vama i hs-u naguzimo u inbox pa da nas karate bez mucenja pisanja
Mislio sam da samo enesov mali trazi podatke na pp al evo vidim i ovdje je taj slicaj
Sta vam rade onda dezurni operateri?