BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- GandalfSivi
#9401 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa jebem mu mater, nije valjda da niti jedan jedini igrac u kompletnoj ligi nema samokontrolu. Ne moze biti samo do njih. Ja imam osjecaj da mi u cijeloj drzavi nemamo postenog nutricionistu ni kondicionog trenera. Fizicka sprema nam je u rangu 70ih proslug vijeka...
- ultima_palabra
#9402 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Misevi izmilili iz rupa...
- Kemal Malovčić
#9403 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ja sam mislio da je Sjever u krizi, ali ovaj jug je

-
5korpus
#9404 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Moraju igrati grupe kad su dobili kurcev Neftchi Baku one sezone kad je Zeljo igrao protiv Viktorije Plzen i te sezone nabili koef.north wrote:LP, osigurali ljudi grupe LE, ali šta će pekari,Ali_G wrote:Na stranu sve, jel malo falilo il nije, ovo ono, al tvrditi da je Standard ozbiljnija ekipa od Lecha...
I jedni i drugi su mrtve kar'ne, al eto valjda bude lakse podnijeti poraze ako se stvori mit da su to neki sega mega strasni protivnici.
A dotada gledajmo kako nekakav Skenderbeg i slicna raja igraju play off![]()
Ove sezone dobili prvaka Sj.Irske i prvaka Moldavije
Ne bi se cudio da dobiju BATE B. u playoffu
-
1946--1987
#9405 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
bili smo tu uvijek, ne u rupama, ako cemo realnoultima_palabra wrote:Misevi izmilili iz rupa...
- Cossack
#9406 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nego reci jesu li ova 4 uzastopna poraza Željin najgori posljeratni niz ili je bilo i crnijih rupa?ultima_palabra wrote:Misevi izmilili iz rupa...
- emigrazione
#9407 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ima Cimirot, zato je najbolji i najskuplji igrac lige...GandalfSivi wrote:Pa jebem mu mater, nije valjda da niti jedan jedini igrac u kompletnoj ligi nema samokontrolu. Ne moze biti samo do njih. Ja imam osjecaj da mi u cijeloj drzavi nemamo postenog nutricionistu ni kondicionog trenera. Fizicka sprema nam je u rangu 70ih proslug vijeka...
- avetinja
#9408 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Razumijem ja komšijsko podjebavanje, ali iskreno govoreći, nemate materijala, sem ako nećete provocirati za poraz protiv Radnika ili Borca, a to nije za ovu temu.
- Baltazar_khan
#9409 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
ja sam u najmanju ruku očekivao neku koreografiju na juguKemal Malovčić wrote:Ja sam mislio da je Sjever u krizi, ali ovaj jug je![]()
![]()
- Cossack
#9410 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ništa viktorija iz drugog poluvremena? Prodaja Bajića pred ključnu utakmicu? Kvesića? Fizička sprema?avetinja wrote:Razumijem ja komšijsko podjebavanje, ali iskreno govoreći, nemate materijala, sem ako nećete provocirati za poraz protiv Radnika ili Borca, a to nije za ovu temu.
- limeni
#9411 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nase ekipe nikada nece doci u grupne faze dok ne popravimo sljedece stvari.
1. Prodaja kljucnih igraca prije ili u toku evropskih utakmica: Niko ne place ako se proda neki panjevi kao sto su Baric, Protic ili Sead Bucan ali ne smiju se izaci u evropu bez kljucnih igraca kao sto su Josip Kvesic ili Matej Delac jer to pokazuje da klub nema ambicije ili nade za grupnu fazu.
2. Prodaja igraca za smijesne pare: U BiH 100.000 maraka zvuci kao ogromna para ali to je nista u danasnjem svijetu fudbala gdje kazahstanci ili armenci ulazu milione u svoje timove. Nikada necemo na zelenu granu ako uzimamo sicu, ne kazem ja da nasi igraci vrijede 15 miliona eura ali kljucne igrace prodati za te svote je zalosno.
3. Vise klubova treba da slijedi primjer FK Sarajevo: Sarajevo je krenulo organizacijski u dobrom smjeru, igraci se ne prodaju vise za sicu, mogu se ponuditi solidne plate a i ugovori su umjesto na jednu godinu potpisani na 2-3 godine. Bez finansija nema stabilnosti a finansijski parirati bordo ekipi moze samo Siroki Brijeg u ovoj ligi. Ocekujem u iduce 2-3 godine ulaganja jos u minimalno 2-3 nasa kluba a to bi mogli biti Zeljeznicar, Borac i Zrinjski.
4. Nedisciplina igraca Niko ne kaze da igrac ne smije nikada popiti pivu to su radili i najveci ali nije mi jasno da neki (radovac naprimjer) po citav dan sjede u nargilhani ili kaficu umjesto da budu zivotinje koje trce 90 minuta da bi se prodali u evropu. Zar se zadovoljavaju sa ovim mrvicama koje u nasoj ligi mogu zaraditi?
5. Strucni stab i treneri Kod nas je jos aktuelan fudbal iz bivse drzave, slabo ima strucnjaka koji kontaju moderni fudbal. Kod omladinaca sve pocinje, Muhidin Zukic moze biti trener djeci kao sto je Muhamed Konjic strucan komentator. Kod nas treneri nemaju takticke pripreme sa igracima, Uscuplic ne moze ekipu nauciti nista. Dva covjeka koja su po meni jos najbolji takticari bili su Ibro Zukanovic koji je napravio mladu repku sa edinom, vedom, sejom.. i Mehmed Janjos.
Drugi tip trenera je Husref Musemic koje jebe majke igracima to prolazi u bh ligi ali u evropi sigurno ne.
6. Prevelika liga BiH je mala, siromasna zemlja sa 3.3 miliona stanovnika i takva ne treba vise od 12 klubova u ligi. Bolje je svake sedmice igrati sa jakim klubovima nego na oranicima protiv seljackih ekipa.
1. Prodaja kljucnih igraca prije ili u toku evropskih utakmica: Niko ne place ako se proda neki panjevi kao sto su Baric, Protic ili Sead Bucan ali ne smiju se izaci u evropu bez kljucnih igraca kao sto su Josip Kvesic ili Matej Delac jer to pokazuje da klub nema ambicije ili nade za grupnu fazu.
2. Prodaja igraca za smijesne pare: U BiH 100.000 maraka zvuci kao ogromna para ali to je nista u danasnjem svijetu fudbala gdje kazahstanci ili armenci ulazu milione u svoje timove. Nikada necemo na zelenu granu ako uzimamo sicu, ne kazem ja da nasi igraci vrijede 15 miliona eura ali kljucne igrace prodati za te svote je zalosno.
3. Vise klubova treba da slijedi primjer FK Sarajevo: Sarajevo je krenulo organizacijski u dobrom smjeru, igraci se ne prodaju vise za sicu, mogu se ponuditi solidne plate a i ugovori su umjesto na jednu godinu potpisani na 2-3 godine. Bez finansija nema stabilnosti a finansijski parirati bordo ekipi moze samo Siroki Brijeg u ovoj ligi. Ocekujem u iduce 2-3 godine ulaganja jos u minimalno 2-3 nasa kluba a to bi mogli biti Zeljeznicar, Borac i Zrinjski.
4. Nedisciplina igraca Niko ne kaze da igrac ne smije nikada popiti pivu to su radili i najveci ali nije mi jasno da neki (radovac naprimjer) po citav dan sjede u nargilhani ili kaficu umjesto da budu zivotinje koje trce 90 minuta da bi se prodali u evropu. Zar se zadovoljavaju sa ovim mrvicama koje u nasoj ligi mogu zaraditi?
5. Strucni stab i treneri Kod nas je jos aktuelan fudbal iz bivse drzave, slabo ima strucnjaka koji kontaju moderni fudbal. Kod omladinaca sve pocinje, Muhidin Zukic moze biti trener djeci kao sto je Muhamed Konjic strucan komentator. Kod nas treneri nemaju takticke pripreme sa igracima, Uscuplic ne moze ekipu nauciti nista. Dva covjeka koja su po meni jos najbolji takticari bili su Ibro Zukanovic koji je napravio mladu repku sa edinom, vedom, sejom.. i Mehmed Janjos.
Drugi tip trenera je Husref Musemic koje jebe majke igracima to prolazi u bh ligi ali u evropi sigurno ne.
6. Prevelika liga BiH je mala, siromasna zemlja sa 3.3 miliona stanovnika i takva ne treba vise od 12 klubova u ligi. Bolje je svake sedmice igrati sa jakim klubovima nego na oranicima protiv seljackih ekipa.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#9412 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Mi 4/4 a vi 3/4 ....ja velike razlike u P.MCossack wrote:Nego reci jesu li ova 4 uzastopna poraza Željin najgori posljeratni niz ili je bilo i crnijih rupa?ultima_palabra wrote:Misevi izmilili iz rupa...
- Kemal Malovčić
#9413 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
spletom čudnih okolnosti zadesio sam se na stadionu i to što sam vidio i čuo je - ništa
nešto su malo u početku kao i pokušavali, ali tanko
zapad im sva normalna navijanja počeo i završio
"i da gubiš 10-0 s juga bi se pjesma čula" - tim im sve vrijeme ima aktivan rezultat a s juga se ne čuje ništa
nešto su malo u početku kao i pokušavali, ali tanko
zapad im sva normalna navijanja počeo i završio
"i da gubiš 10-0 s juga bi se pjesma čula" - tim im sve vrijeme ima aktivan rezultat a s juga se ne čuje ništa
Last edited by Kemal Malovčić on 06/08/2015 23:25, edited 1 time in total.
- Cossack
#9414 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
3 > 0 vazda bilo!hrasno38 wrote:Mi 4/4 a vi 3/4 ....ja velike razlike u P.MCossack wrote:Nego reci jesu li ova 4 uzastopna poraza Željin najgori posljeratni niz ili je bilo i crnijih rupa?ultima_palabra wrote:Misevi izmilili iz rupa...
- ultima_palabra
#9415 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Prati temu, pricamo o Evropi... tu ste vi u nizu od 4 uzastopna poraza, kao i 4 uzastopna poraza na svom terenu.Cossack wrote:Nego reci jesu li ova 4 uzastopna poraza Željin najgori posljeratni niz ili je bilo i crnijih rupa?ultima_palabra wrote:Misevi izmilili iz rupa...
-
LSD
#9416 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
pitice se još nisu zasitile...daj vamo novu turu
Edit- Fotka izbrisana, pao je dogovor da nema vise fotki bolesnika na 'aparatima', bijelih bubrega i sl. Unisti temu totalno. I onako je...
Edit- Fotka izbrisana, pao je dogovor da nema vise fotki bolesnika na 'aparatima', bijelih bubrega i sl. Unisti temu totalno. I onako je...
- Capajebo
#9417 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Hadziahmetovic ako ove sezone ne digne nivo svoje fizicke spreme za bar jos 50%, nevjerujem da ce dogurati puno u svojoj karijeri, a realno mog'o bi.
Djeluje mi kao Radovac broj 2
Jedno pitanje za ove zeljovce, sto Odovic ne stavi Diattu na krilo umjesto Kokota?
Ovo ala Ibisevic na krilu

Jedno pitanje za ove zeljovce, sto Odovic ne stavi Diattu na krilo umjesto Kokota?
Ovo ala Ibisevic na krilu
Last edited by Capajebo on 06/08/2015 23:30, edited 2 times in total.
- zalizani
#9418 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

prevedeno u slucaju nasih nogometnih "zvijezda", da umjesto ove morske psine bude copor bijesnih pasa, ili nekoliko medvjeda, vukova i sl... trcali bi oni od 0-24
- avetinja
#9419 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nas je najviše zajebo autogol i šanse koje nismo iskoristili u prvoj utakmici. Večeras smo trebali zabiti barem jedan gol i mogli smo, jer se vidjelo na igračima Standarda da su bili nervozni u prvom poluvremenu, ali jebiga- Ja momcima skidam kapu.Cossack wrote:Ništa viktorija iz drugog poluvremena? Prodaja Bajića pred ključnu utakmicu? Kvesića? Fizička sprema?avetinja wrote:Razumijem ja komšijsko podjebavanje, ali iskreno govoreći, nemate materijala, sem ako nećete provocirati za poraz protiv Radnika ili Borca, a to nije za ovu temu.
Koju ključnu utkamicu? Misliš na ovu večeras? Šta da ti kažem, Bajiću i Kvesiću će možda bolje biti u Turskoj. Želim im svu sreću.
Niko u našoj ligi nema fizičku spremu na nivou profesionalaca.
- emigrazione
#9420 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ultima saberi se malo, FKS je prosle godine igralo plejof EL...ultima_palabra wrote:Prati temu, pricamo o Evropi... tu ste vi u nizu od 4 uzastopna poraza, kao i 4 uzastopna poraza na svom terenu.Cossack wrote:Nego reci jesu li ova 4 uzastopna poraza Željin najgori posljeratni niz ili je bilo i crnijih rupa?ultima_palabra wrote:Misevi izmilili iz rupa...
-
Ras Al Ghul
#9421 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Povrijeđen igra, zato je nejak na terenu!Capajebo wrote:Hadziahmetovic ako ove sezone ne digne nivo svoje fizicke spreme za bar jos 50%, nevjerujem da ce dogurati puno u svojoj karijeri, a realno mog'o bi.
Jedno pitanje za ove zeljovce, sto Odovic ne stavi Diattu na krilo umjesto Kokota?![]()
Ovo al Ibisevic na krilu![]()
Ne stavlja ga zato što je insistirao na Kokotu, a naša šabanska posla, koga si doveo, sada ćeš ga i gurati pa makar najgori bio. Dijata je bio katasrofa protiv Radnika, kao i ostatak ekipe!
- Capajebo
#9422 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Od kako znam za njega, njegov maximum je 60 minuta normalne igre, poluvrijeme jaceg tempa. Nije samo ova utakmica.Ras Al Ghul wrote:Povrijeđen igra, zato je nejak na terenu!Capajebo wrote:Hadziahmetovic ako ove sezone ne digne nivo svoje fizicke spreme za bar jos 50%, nevjerujem da ce dogurati puno u svojoj karijeri, a realno mog'o bi.
Jedno pitanje za ove zeljovce, sto Odovic ne stavi Diattu na krilo umjesto Kokota?![]()
Ovo al Ibisevic na krilu![]()
Ne stavlja ga zato što je insistirao na Kokotu, a naša šabanska posla, koga si doveo, sada ćeš ga i gurati pa makar najgori bio. Dijata je bio katasrofa protiv Radnika, kao i ostatak ekipe!
-
1946--1987
#9423 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kokot i Odovic su prijatelji pravi kol'ko ja znam 
Last edited by 1946--1987 on 06/08/2015 23:33, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#9424 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Da bi zivio spartanskim zivotom u danasnje vrijeme moras biti i spartanski placen i klub mora biti spartanski organizovan. Koji od nasih klubova ima pravu profesionalnu teretanu na svom stadionu (tu ne pikam Pitare jer oni nemaju svoj stadion). Nema niko....koliko klubova ima nutricionistu, psihologa, vrsnog kondiciong trenera kao sto je recimo bio Ibro Krehic, koliko klubova je sposobo da svojim igracima plati raznorazne dodatke prehani gdje recimo samo jedna kutija proteina za jedan mjesec kosta 100 KM. Koliko klubova ima svoje objekte u sklopu stadiona gdje igraci mogu provoditi svoje korisno slobodno vrijeme itd itd. E kad se bude sve to ispostovalo onda ce se moci i traziti od igraca da trci ko englez ili svabo a ovako se uglavno iskoristava potencijal majke prirode uz ponesto treninga.avetinja wrote:Nas je najviše zajebo autogol i šanse koje nismo iskoristili u prvoj utakmici. Večeras smo trebali zabiti barem jedan gol i mogli smo, jer se vidjelo na igračima Standarda da su bili nervozni u prvom poluvremenu, ali jebiga- Ja momcima skidam kapu.Cossack wrote:Ništa viktorija iz drugog poluvremena? Prodaja Bajića pred ključnu utakmicu? Kvesića? Fizička sprema?avetinja wrote:Razumijem ja komšijsko podjebavanje, ali iskreno govoreći, nemate materijala, sem ako nećete provocirati za poraz protiv Radnika ili Borca, a to nije za ovu temu.
Koju ključnu utkamicu? Misliš na ovu večeras? Šta da ti kažem, Bajiću i Kvesiću će možda bolje biti u Turskoj. Želim im svu sreću.
Niko u našoj ligi nema fizičku spremu na nivou profesionalaca.
-
Dead Man Walking
#9425 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Preozbiljna je ovo ekipa za nas, pametno postavili igru i nisu nam dali da primirisemo golu. Ipqk smo uspjeli stvoriti tu jednu dobru sansu, ali i da je usla sumnjam da bi to odrzali do kraja jer su ovi cuvali snagu i nisu se trosili i da je zatrebalo mogli bi zapeti i zabiti sigurno. Kako god, nismo se obrukali i to je najbitnije!