Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Company85

#93876 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Logovan wrote:
Company85 wrote: Ne smijes se dovesti u takvu situaciju i sada smo dobro prosli, sada kada smo rijesili pitanje tih produzenja odmah se treba baciti na ostale ugovore koji eventualno isticu za godinu dana i rijesavati te situacije. Po dosadasnjem radu vjerujem da ce Hadzic imati to u vidu.
Slažem se da se ne smiješ dovoditi u takvu situaciju. Godinu ili čak više, zavisi ko je u pitanju, kreneš u pregovore sa igračem. A ako ti pet bitnih igrača ne želi da produži, nećeš ih slati na tribine. Samo ćeš sebe dovesti u nezgodnu situaciju, dovedeš u pitanje osvajanje trofeja, a plaćaš igrače i pored toga što su na tribinama.
Ona priča kako treba redovno slati igrače na tribine kako bi ostalima dokazao mi ne pije baš vode. Neki će radije presjediti pola godine, nego produžiti ugovor. Ne bi imao nekog efekta.
Ta situacija sa 5 bitnih igraca je ipak malo specificna da bi se sad uzimala za neku referentnu. Ako se ponovi onda fino onaj ko je zaduzen za to noga iz kluba.
Presjedice na tribimi igraci koji imaju ponudu koja ih zadovoljava i znaju gdje ce i sta ce. Adukor vjerovatno ima, Rahman je imao neke opcije za Tursku koje mu vjerovatno nisu bile najprivlacnije opcija. Takodjer Rahmanu kao domacem igracu sigurno znaci vise osvajanje titule nego Adukoru i da se odmah razumijemo nista Adukoru ne bi znacilo osvajanje titule u pronalasku kluba a za to imamo sve vise primjera od Krupe, Vozdovca, Osijeka...
vicious

#93877 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vicious »

To se u normalnim zemljama tako ne radi, jedino ako dođe baš do nekog sukoba između kluba i igrača. Ako on profesionalno ispunjava svoje obaveze, nema nikakvog razloga da ga se odričeš, pogotovo u borbi za titulu. A vjerujem da je Adukor takav.

Samo kod nas postoji to nekakvo razmisljanje da treba igraca zakucati na tribinu ako neće da produži. Ako se ne uspije dogovoriti oko produženja - Bože moj, život ide dalje, ali obje strane trebaju pošteno odraditi ugovor do kraja. A on je dao itekakav doprinos ovim rezultatima, nije baš da ga je klub plaćao na lijepe oči.
Uzeti titulu, ispratiti čovjeka s cvijećem i alahimanet :D
Company85

#93878 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

vicious wrote:To se u normalnim zemljama tako ne radi, jedino ako dođe baš do nekog sukoba između kluba i igrača. Ako on profesionalno ispunjava svoje obaveze, nema nikakvog razloga da ga se odričeš, pogotovo u borbi za titulu. A vjerujem da je Adukor takav.

Samo kod nas postoji to nekakvo razmisljanje da treba igraca zakucati na tribinu ako neće da produži. Ako se ne uspije dogovoriti oko produženja - Bože moj, život ide dalje, ali obje strane trebaju pošteno odraditi ugovor do kraja. A on je dao itekakav doprinos ovim rezultatima, nije baš da ga je klub plaćao na lijepe oči.
Nismo normalna zemlja i klubovi ne zive nego prezivljavaju samo i iskljucivo od prodaje igraca i zbog toga su takvi klubovi ipak prisiljeni na drugaciju politiku.
A kad vec spominjes normalne zemlje onda je kod njih obicaj da prodaju igraca za mnogo manju cifru od trzisne da ne bi otisao dzaba. Ja bih sad Adukora prodao za 50 milja eur i eto para za zamjenu, ako mozemo naravno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#93879 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Siguran sam da je, što se kluba tiče, sve urađeno da i Adukor potpiše.
To se može vidjeti na primjeru igrača koji su potpisali.
Rahman nije odmah pristao, međutim radilo se na tome i na kraju se došlo do dogovora.

Mišljenja sam da je više štete nego koristi od slanja Adukora na tribine i da to Husref neće uraditi.
Treba malo gledati širu sliku. Upravo zato što smo teška sredina za sport, za rad u sportskim vodama, logično je da će biti ovoga.
Nije ni prvi ni zadnji koji će otići za dž. Sjetimo se Duljevića, što njega nismo poslali na tribine?
vicious

#93880 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vicious »

Company85 wrote:
vicious wrote:To se u normalnim zemljama tako ne radi, jedino ako dođe baš do nekog sukoba između kluba i igrača. Ako on profesionalno ispunjava svoje obaveze, nema nikakvog razloga da ga se odričeš, pogotovo u borbi za titulu. A vjerujem da je Adukor takav.

Nismo normalna zemlja i klubovi ne zive nego prezivljavaju samo i iskljucivo od prodaje igraca i zbog toga su takvi klubovi ipak prisiljeni na drugaciju politiku.
A kad vec spominjes normalne zemlje onda je kod njih obicaj da prodaju igraca za mnogo manju cifru od trzisne da ne bi otisao dzaba. Ja bih sad Adukora prodao za 50 milja eur i eto para za zamjenu, ako mozemo naravno.
Naravno da nismo normalna zemlja, ali meni je to opet nakaradno jbg. Ja opet mislim da nam on može vrijediti više nego tih 50 milja,
jer opet kažem djeluje mi kao igrač sa profesionalnim odnosom i da ga neće ufatit kurcobolja. Svako voli upisati kakvu titulu u cv, pa makar i iz bhpl. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#93881 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Bude i neke love kad se uzme titula.
Company85

#93882 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Duljevic nije poslan na tribine jer klub nije imao stav pa nam se odmah slijedece sezone desio Saric. Previse bi bilo da nam se po treci put desi takav slucaj u kratkom roku.
Logovan

#93883 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

vicious wrote: Naravno da nismo normalna zemlja, ali meni je to opet nakaradno jbg. Ja opet mislim da nam on može vrijediti više nego tih 50 milja,
jer opet kažem djeluje mi kao igrač sa profesionalnim odnosom i da ga neće ufatit kurcobolja. Svako voli upisati kakvu titulu u cv, pa makar i iz bhpl. :)
Kad ga nije uhvatila do sad, neće ni narednih pola godine. Kakav on i kurcobolja. Momak igrao najbolje što zna, borio se, itd. :thumbup: Treba se rastati sa njim na fin način, bez pljuvanja i ponižavanja, kako od kluba, tako i od nas sa tribina.
Company85

#93884 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Dijelim misljenje da se treba rastati na korektan nacin. Ako se posalje na tribine ne mora se pljuvati Adukor, hvala mu na svemu dosad i sretno dalje. Kod nas se obicno ide iz krajnosti u krajnost, ili je kralj ili "jebo ga ko ga je doveo", a nema potrebe za tim.
sole2mio

#93885 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sole2mio »

Company85 wrote:Sta bi trebao onda misliti Rahmanovic kojem je receno, kao i ostalima, ako ne produzi onda na tribine. Drag je i meni Adukor i posteno je odradio sve dosad ali mi je Sarajevo draze i podrzavam sve sto je u interesu kluba i zastite interesa Sarajeva.
100% :thumbup:
Raigor Stonehoof

#93886 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

ono, sa takvim stavom, bas cemo privuci dosta igraca da dodju kod nas u pm :roll:

ko ce to doci kada zna da ce bit ucjenjivan na najprimitivniji moguci nacin.

ako je ugovor do ljeta, do ljeta ga treba i postovati. u interesu kluba je uvijek da mu igraju najbolji igraci, ako zelimo ista osvojiti. slanje na tribine ne moze NIKAKO biti "zastita interesa". sta bi postigli da smo duljevica ili sarica poslali na tribine? kakvu bi to korist imali?
Tomahawk11
Globalni moderator

#93887 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Otkud uopšte to da će na tribine?
Da li je neko iz kluba na bilo koji način to najavio?
NuraharuN

#93888 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by NuraharuN »

Tomahawk11 wrote:Otkud uopšte to da će na tribine?
Mislim da su ljudi malo pobrkali stvari. Hadžić je još u Decembru izjavio da će u ovakvom slučaju tražiti da odmah dovedu pojačanje kao zamjenu, ali nije bilo govora da će se iko tjerati na tribine. To je po meni i najpametnije. Nema smisla kažnjavati igrača samo što neće da produži ugovor, ali ako smo u stanju već sad dovesti zamjenu na istom nivou onda je bolje za klub da njega uigramo, jer sad se već treba razmišljati o idućoj sezoni i evropskim utakmicama.

Šteta za Adukora, ali treba i njega razumijeti; žena i dijete su mu u Londonu gdje ona radi, i realno ne možemo ga sad platiti toliko da bi i njih ovdje doveo.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#93889 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Ne nasteti se igracu ako ga posaljes zadnjih sest mjeseci na tribine. Ne mozes ga iskljuciti iz trenaznog procesa tako da nema tu nake stete po igraca. Aduku eventualno na klupu ako dovedu nekoga da ga zamjeni a da je dobar za prvog tima i da ga se uigrava.

Uranili.... :mrgreen:
Grean

#93890 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Najavio je Hadzic vezano za Rahmanovica, u slucaju neproduzenja klub dovodi zamjenu koja bi se uigravala a Rahmanovic je na zimu slobodan da trazi novi klub uz odstetu. Tako je glasilo, u prevodu ako ne produzis i ne trebas nam.
Tomahawk11
Globalni moderator

#93891 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Grean wrote:
Najavio je Hadzic vezano za Rahmanovica, u slucaju neproduzenja klub dovodi zamjenu koja bi se uigravala a Rahmanovic je na zimu slobodan da trazi novi klub uz odstetu. Tako je glasilo, u prevodu ako ne produzis i ne trebas nam.
To ne govori da će na tribine. Normalno je da ćeš tražiti zamjenu za igrača ako znaš da neće produžiti i da odlazi.
On odradi do kraja ugovor, ti ga isplatiš. Tako to ide. Tako bi trebalo i sa nama da ide.
Politika slanja na tribine bi bila poruka da mi nismo zdrava sredina i da nas treba zaobilaziti.
Raigor Stonehoof

#93892 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Tomahawk11 wrote: Politika slanja na tribine bi bila poruka da mi nismo zdrava sredina i da nas treba zaobilaziti.
:thumbup: imamo primjer u komsiluku kako se to ne radi

od njih ne bih naucio ni prat guzicu a kamoli kako vodit klub
Logovan

#93893 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Pitar sa Kariba wrote:Ne nasteti se igracu ako ga posaljes zadnjih sest mjeseci na tribine. Ne mozes ga iskljuciti iz trenaznog procesa tako da nema tu nake stete po igraca. Aduku eventualno na klupu ako dovedu nekoga da ga zamjeni a da je dobar za prvog tima i da ga se uigrava.

Uranili.... :mrgreen:
Upravo tako. Klupa i neka čeka svoju šansu, a novi će imati veću minutažu. Samo da sa novim ne fulimo. :D
Nadzorna_ploca

#93894 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Rahmanovic nam je puno bitniji igrac ako vec neko gore poredi ta dva kako ce se koji osjecati. Na Rahmanovicu treba graditi ekipu a Adukoru naci ili zamjenu u junioru koji moze igrati slabije tekme ili dovesti nekog iskusnog fakera.
Muhamed Đakmić

#93895 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Company85 wrote:
Logovan wrote:
Company85 wrote: Ne smijes se dovesti u takvu situaciju i sada smo dobro prosli, sada kada smo rijesili pitanje tih produzenja odmah se treba baciti na ostale ugovore koji eventualno isticu za godinu dana i rijesavati te situacije. Po dosadasnjem radu vjerujem da ce Hadzic imati to u vidu.
Slažem se da se ne smiješ dovoditi u takvu situaciju. Godinu ili čak više, zavisi ko je u pitanju, kreneš u pregovore sa igračem. A ako ti pet bitnih igrača ne želi da produži, nećeš ih slati na tribine. Samo ćeš sebe dovesti u nezgodnu situaciju, dovedeš u pitanje osvajanje trofeja, a plaćaš igrače i pored toga što su na tribinama.
Ona priča kako treba redovno slati igrače na tribine kako bi ostalima dokazao mi ne pije baš vode. Neki će radije presjediti pola godine, nego produžiti ugovor. Ne bi imao nekog efekta.
Ta situacija sa 5 bitnih igraca je ipak malo specificna da bi se sad uzimala za neku referentnu. Ako se ponovi onda fino onaj ko je zaduzen za to noga iz kluba.
Presjedice na tribimi igraci koji imaju ponudu koja ih zadovoljava i znaju gdje ce i sta ce. Adukor vjerovatno ima, Rahman je imao neke opcije za Tursku koje mu vjerovatno nisu bile najprivlacnije opcija. Takodjer Rahmanu kao domacem igracu sigurno znaci vise osvajanje titule nego Adukoru i da se odmah razumijemo nista Adukoru ne bi znacilo osvajanje titule u pronalasku kluba a za to imamo sve vise primjera od Krupe, Vozdovca, Osijeka...
Kako mislis da je specificna? To je meni sasvim redovna situacija u uslovima gdje je najcesci oblik ugovora dvogodisnji. Vec iduce ljeto isticu ugovori Stanojevicu, Crepulji, Handzicu, Dupovcu, Dzaficu i Ahmetovicu.

Ljeto poslije toga Rahmanovicu, Tataru, Velkoskom, Hebibovicu, Sabanovicu.

Naravno, nisu svi jednako bitni igraci, ali situacija gdje istice vecem broju igraca ugovor u ljetnom prelaznom roku ce nas cekati svake godine.

Tek ako uspijemo postici trogodisnje ugovore kao redovnu normu i praksu, onda ce se to moci regulisati.
Logovan

#93896 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Nakon produžavanja ugovora, ide jedan potpis. :D
Ovim putem Vas pozivamo na press konferenciju Fudbalskog kluba Sarajevo povodom predstavljanja novog igrača.

Press konferencija se održava DANAS 11.01. sa početkom u 18 sati u prostorijama kluba, ul. Maršala Tita 38/b.

Iskreno se izvinjavamo zbog obavijesti koju upućujemo kasno, nadamo se da ćete biti u mogućnosti odazvati se pozivu.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#93897 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Jebo te 10 minuta pred press ne zna se ko je, a prije se zbalo po 15 dana ranije kome se ppruka poslala. :thumbup:
Logovan

#93898 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

F&N wrote:Jebo te 10 minuta pred press ne zna se ko je, a prije se zbalo po 15 dana ranije kome se ppruka poslala. :thumbup:
Mahala umrla skroz i neka je.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#93899 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Logovan wrote:
F&N wrote:Jebo te 10 minuta pred press ne zna se ko je, a prije se zbalo po 15 dana ranije kome se ppruka poslala. :thumbup:
Jeste da fali onog ludila ali je ovako bolje 8-)
gold'n'brown

#93900 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

F&N wrote:
Logovan wrote:
Jeste da fali onog ludila ali je ovako bolje 8-)
objavljeno je vec. Darko Lazic
Locked