Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#93751 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Tan pere pare, a Mamić je poštenjačina kakve nema na svijetu. :mrgreen: :mrgreen:
Sliver wrote: Nema to veze s dobrom voljom. Nije Tan 100% vlasnik pa da radi kako mu se cefne. Zamisli da je neko vlasnik 49% i onda Tan dodje, kaze ja sam vecinski, prodajem komplet FKS "Ovo i Ono" doo, ciji je 100% vlasnik, opet, Tan i tako dobije 100% FKS-a, a ovaj jadnik nulu. Mislim to bi bilo previse i za nas mali lijepi apsurdistan. Zbog toga i postoji nadzorni organ. To sto je 99% vlasnik necega ipak ima obavezu prema vlasniku onih 1%.
A ti se uhvatio objasnjavati MensurMu ekonomiju, a lik lupa o ekonomiji evo godinu dana i jos ni u blizu tacnog nije ubo.
Ma ne treba samo Mensuru objašnjavati, ima i ovih naših što isto lupaju kao on. :mrgreen:
Grean

#93752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Ovo je odlicno i za nas i Mujakica. Za nas jer se isplatimo (sta se misli, koliko ce kostati bolji ugovori Tatara, Rahmanovica i ostalih, ne pada s neba) a za Mujakica jer otici u 21 godini iz nase lige u Belgiju je korak po mjeri.

Oni koji misle da je mogao bolje neka vide kako su prosli Mihojevic i Serbecic.

Volio bih i ja vise od svega da je ostao dok ne napuni 23, da ode kao A reprezentativac ali je nerealno.
EvoMeneJopet

#93753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by EvoMeneJopet »

rocco_siffredi wrote:Nije milion € u pitanju, ali nije ni 350k kao sto se isprva govorilo. Cifra je negdje između ;-)
I da, svaki igrač iz Sarajeva moze otici za 0 (nula) KM u sestrinski (Tanov) klub. Sve ostalo je Amidzina dobra volja i treba biti zahvalan.
Nije tacno, ne znam cemu, ili zbog cega lazes. 1 000 000€ je cifra + 15% od iduceg transfera.
il dottore

#93754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

Mislim da je tesko u sadasnjoj situaciji, kako u klubu tako i u ligi, uzeti vece pare na igracu
Nihad je mozda vec u nasoj ligi dostigao max stepen razvoja. Za dalji napredak mora otici u neku od van liga petice, da odigra na vecem, uredjenijem i profesionalnijem nivou nekoliko sezona. Pa je tek onda spreman za lige petice
Druga stvar je sto mi kao klub jos uvijek "ne pravimo dovoljno pare", nego vise trosimo. Vjerovatno amidza pokriva razliku.
ABd da Nihad napravi karijeru, ima sve predispozicije. Najvise mu je u glavi da se sredi, treba ga kod Dzeke poslati na savjetovanje
rocco_siffredi

#93755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Logovan wrote:
rocco_siffredi wrote:Nije milion € u pitanju, ali nije ni 350k kao sto se isprva govorilo. Cifra je negdje između ;-)
I da, svaki igrač iz Sarajeva moze otici za 0 (nula) KM u sestrinski (Tanov) klub. Sve ostalo je Amidzina dobra volja i treba biti zahvalan.
Dobra volja da Sarajevo dobije pare od transfera? :-) Ispade dobra volja da Sarajevo normalno funkcioniše. Nema veze što bi se on brukao sa ovakvim poslovanjem, ali eto to je dobra volja.
Hajde da riješimo nesto.
Može li Tan preko svojih ljudi u klubu narediti da se u ugovor Mujakica, petog, desetog stavi aneks da igrac moze ici u drugi Tanov klub za 1 KM?
Moze!
Ko ce mu se usprotiviti?
NO?
UO?
Pa ima većinu u svakom tijelu kluba.
Da, dobra volja i budimo svi zahvalni.
Odavno me niste napali :thumbup:
Logovan

#93756 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote: Hajde da riješimo nesto.
Može li Tan preko svojih ljudi u klubu narediti da se u ugovor Mujakica, petog, desetog stavi aneks da igrac moze ici u drugi Tanov klub za 1 KM?
Moze!
Ko ce mu se usprotiviti?
NO?
UO?
Ama bolan zasto bi to radio? Steti klubu kojeg vodi. I ne samo klubu, steti sebi. Sam sebi nanosi stetu. :D

Zamisli ti vodis dva kluba i svaki prelazni rok prebacujes igrace iz jednog kluba u drugi za 1 KM. Sta bi postigao? Klubovi ti ne zaradjuju od transfera, kase daleko praznije nego sto bi trebale biti, rejting kluba ti je nikakav zbog ovakvog poslovanja, itd.
rocco_siffredi

#93757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Logovan wrote:
rocco_siffredi wrote: Hajde da riješimo nesto.
Moze!
Ko ce mu se usprotiviti?
NO?
UO?
Ama bolan zasto bi to radio? Steti klubu kojeg vodi. I ne samo klubu, steti sebi. Sam sebi nanosi stetu. :D

Zamisli ti vodis dva kluba i svaki prelazni rok prebacujes igrace iz jednog kluba u drugi za 1 KM. Sta bi postigao? Klubovi ti ne zaradjuju od transfera, kase daleko praznije nego sto bi trebale biti, rejting kluba ti je nikakav zbog ovakvog poslovanja, itd.
Pa zato i kažem da ne radi (a moze), da ne bi stetio Sarajevu, zato i placa Mujakica koliko ga placa da sutra mi FKS imamo pokrice u potrošnji novca. Dobili toliko i toliko para, potrošili toliko i toliko. Financijski fair play.
Nadzorna_ploca

#93758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Mujakic je bolji igrac od obojice gore navedenih.
Sa druge strane imas primjer Memisevica koji je odmah poceo igrati u Groningenu. Btw i od njega je Niho bolji. :mrgreen:
rocco_siffredi

#93759 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Naravno, trazi balans u svemu.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#93760 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Gostovao Nihad kod LJigate u emisiji na Hayatu i trebaju da izaberu mete da gadjaju grudvama.

Image

Izvuce ga Niho iz đepa zgužvanog! :lol:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#93761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

To o cemu vi raspravljate je totalno nebitno.Bitno je je Nihad tu do ljeta. Bitno je da je Sarajevo uuzelo dobru lovu. Bitno je da ce Nihad igrati u Belgiji.
O

Ova sva prica oko toga jel Tan nijel Tan mi djeluje kao kada zeljeznicari od muke dodju ne znaju stace pa kazu Tan to pere pare.
Da im ne valja ne bi ga u Belgiji trazili. Da Tan hoce tako da nesta izbjegava mogao je to raditi svaki prijelazni rok. Ali nije. Pustite se suplje. klasicna mahalska prica puna nekog ega i zavisti.
Muhamed Đakmić

#93762 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Ma Kortrijkovi skauti su ranije pikirali Nihada Mujakića i to mogu reći sa sto posto sigurnosti. Više puta su dolazili ovdje i gledali ga, još dok nije debitovao za seniore.

Momenat za njegovu prodaju je realan, imat će sezonu i po standardnog igranja kad ode. Bit će mladi reprezentativac, sa ukupno 21 godinom i dovoljno iskustva iza sebe i za njih dobar potencijal za dalju prodaju. Cardiff, Anderlecht, neke druge lige petice, nebitno je.

Ovakvi transferi su sasvim ok, milion eura za igrača kojeg vjerovatno skuplje ni nekom drugom klubu ne bismo mogli prodati je sasvim solidno.

Mi imamo korist od ovog transfera, vjerovatno će imati Kortrijk, možda i Cardiff. Ovo je drastično drugačije od onih 350 hiljada eura.
animus

#93763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

F&N wrote:To o cemu vi raspravljate je totalno nebitno.Bitno je je Nihad tu do ljeta. Bitno je da je Sarajevo uuzelo dobru lovu. Bitno je da ce Nihad igrati u Belgiji.
O

Ova sva prica oko toga jel Tan nijel Tan mi djeluje kao kada zeljeznicari od muke dodju ne znaju stace pa kazu Tan to pere pare.
Da im ne valja ne bi ga u Belgiji trazili. Da Tan hoce tako da nesta izbjegava mogao je to raditi svaki prijelazni rok. Ali nije. Pustite se suplje. klasicna mahalska prica puna nekog ega i zavisti.
Upravo tako. Da hoce sta muljati prebacio bi Radovca ili Hodzica u Belgiju. Zaradit ce on jos puno para na Nihadu. Slijedeca stanica Kardif. To bi bilo idealno. Put mu je otvoren. Pidro je slijedeci.
Samo Nihadu ce biti pravo tesko napustiti Sarajevo. Previse je on srcem vezan. Momak sa sjevera. Dobra emisija pravo. Nismo boljeg momka imali od rata.
Logovan

#93764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote: Pa zato i kažem da ne radi (a moze), da ne bi stetio Sarajevu, zato i placa Mujakica koliko ga placa da sutra mi FKS imamo pokrice u potrošnji novca. Dobili toliko i toliko para, potrošili toliko i toliko. Financijski fair play.
Pa eto priča ti je skroz bezveze. Nebitno je li Sarajevo, Cardiff, oni Belgijanci ili neka deseta ekipa, nema potrebe da to radi. A i ne bi samo štetio klubu, nego i sebi.
Grean

#93765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Ovim se mozda otvori i prostor za Kurdica. On je u prvu ruku stoper a Husrefu nije mrzak, davao mu je sansu na zadnjem veznom kad god je moglo.
The 51st State

#93766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Grean wrote:Ovim se mozda otvori i prostor za Kurdica. On je u prvu ruku stoper a Husrefu nije mrzak, davao mu je sansu na zadnjem veznom kad god je moglo.
Prica je da ga tu forsira ne bi li naucio #lopte#, pa onda ce kao na prirodnu poziciju.
il dottore

#93767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

The 51st State wrote:
Grean wrote:Ovim se mozda otvori i prostor za Kurdica. On je u prvu ruku stoper a Husrefu nije mrzak, davao mu je sansu na zadnjem veznom kad god je moglo.
Prica je da ga tu forsira ne bi li naucio #lopte#, pa onda ce kao na prirodnu poziciju.
Ima rezona, danas u fudbalu i stoperi i golmani igraju lopte a ne izbijaju samo
Zato je valjda Husref "volio" povuci Adukora na stopera
mirza_15

#93768 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Husref je tražio i od Kovačevića da igra lopte i da ne izbija ako baš ne mora. To je na kraju donijelo rezultat i nije nam se dešavalo, kao drugim ekipama, da nemamo odgovora na presing protivnika, pa da pokušavamo rješenje tražiti u dugim loptama. Po svemu sudeći ćemo zadržati ekipu koja je odlično odigrala polusezonu, dok kod jedinog pravog konkurenta, izgleda odlaze najvažniji igrači. Nadam se da neće biti većih problema sa povredama, terenima... Sve nam ide na ruku i miriše na slavlje u maju.
Muhamed Đakmić

#93769 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Husref traži od svih da igraju lopte i to je jedino dobro, jer se samo tako može napraviti pravi igrač. Zato mi nisu bile jasne one kritike oko Mujakića.

E sad, što se tiče Kovačevića, tačno je da mu to traži Musemić, ali moraju se pohvaliti prije svega njegovi treneri s kojima je radio u omladinskim kategorijama, jer je on najmoderniji golman po pitanju igre nogom kojeg je ova liga ikad imala, bar koliko ja pamtim. Pa on je od prve utakmice bez problema šibao loptu nogom, bolju kontrolu ima nego pojedini igrači na samom terenu.
internazionale

#93770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

mirza_15 wrote:Husref je tražio i od Kovačevića da igra lopte i da ne izbija ako baš ne mora. To je na kraju donijelo rezultat i nije nam se dešavalo, kao drugim ekipama, da nemamo odgovora na presing protivnika, pa da pokušavamo rješenje tražiti u dugim loptama. Po svemu sudeći ćemo zadržati ekipu koja je odlično odigrala polusezonu, dok kod jedinog pravog konkurenta, izgleda odlaze najvažniji igrači. Nadam se da neće biti većih problema sa povredama, terenima... Sve nam ide na ruku i miriše na slavlje u maju.
Puno je daleko to slavlje, samo tekma po tekma
Poslije onakvog otimanja 3 boda u Mostaru sve je ovdje moguce
mirza_15

#93771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

internazionale wrote:
Puno je daleko to slavlje, samo tekma po tekma
Poslije onakvog otimanja 3 boda u Mostaru sve je ovdje moguce
Naravno. Sada je najvažnija ova protiv Tuzla City-ja, a onda ona poslije nje. Samo kažem da su nam šanse dobre, a da se dodatno povećavaju dosadašnjim dešavanjima u pauzi.
mirza_15

#93772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Muhamed Đakmić wrote:Husref traži od svih da igraju lopte i to je jedino dobro, jer se samo tako može napraviti pravi igrač. Zato mi nisu bile jasne one kritike oko Mujakića.

E sad, što se tiče Kovačevića, tačno je da mu to traži Musemić, ali moraju se pohvaliti prije svega njegovi treneri s kojima je radio u omladinskim kategorijama, jer je on najmoderniji golman po pitanju igre nogom kojeg je ova liga ikad imala, bar koliko ja pamtim. Pa on je od prve utakmice bez problema šibao loptu nogom, bolju kontrolu ima nego pojedini igrači na samom terenu.
I ne samo to. Momak konstantno donosi dobre odluke. Kada izaći na loptu, kada ostati na gol liniji, kada dodati i kome, kada ispucati. Ima tehničkih grešaka (ispadne mu lopta), ali i to će vremenom "leći". Steći će sigurnost vremenom. Nedavno sam (poslije derbija čini mi se) imao raspravu zbog kritika na njegov račun. Daleko je važnije da razumije i čita igru, da donosi prave odluke nego to što ponekad napravi tehničku grešku. Mlad je i to će vremenom popraviti. Ja sam ubijeđen da će postati vrhunski golman ako ga zaobiđu povrede i ako nastavi raditi na sebi.
svi u napad

#93773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Pitar sa Kariba wrote:Bez uvrede, solis pamet a prizivas osudjenog kriminalca !
Eto reci ima li smisla?
Dragi moj Pitaru uopste se ne vrijedjam niti solim pamet. Ja sam samo od one stare skole koja gleda stvari sa vise strana i gleda u buducnost. I ti i ja i svi drugi navijaci cemo biti sretni titulom i onda ce se desiti iste stvari kao i ranijih godina. Tim ce se raspasti neki levat iz neke znj lige ce nas izbaciti iz Evrope i opet cemo i ja i ti i drugi cekati godinama da se nesto pozitivno desi. Moja a i tvoja zelja je sigurno da nas klub bude stalno u vrhu i da stalno igra u Evropi zar ne? To se ne moze desiti ako stalno mijenjas ekipu i trenere. Kriminalca sam naveo jer je on uradio cuda sa Dinamom i hrvatskom repkom. Jel ti mislis da Perez nije isti kriminalac kao Maminjo? Fudbal je skup kriminalaca koji su uvidjeli da se tu vrti ogromna lova. Maminja sam naveo jer bi on Nihu prodao hladno za 5-6 miliona. Koliko je uzeo za Halilovica i da ne nabrajam druge. Svi ovi veliki igraci i navijaci hrvatske repke mu moraju biti zahvalni do groba. On proda mladog igraca u veliki klub tamo trenira i igra sa najboljima i tako postane veliki igrac. No da ne pametujem kako ti kazes. Nihi zelim puno srece i da postane veliki igrac (ima predispoziciju za to) a tebi i meni puno zdravlja i da nam Saraj´vo osvoji titulu abd. Zivio.
EvoMeneJopet

#93774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by EvoMeneJopet »

jebem ja Mamica i svakog ko ga zeli blizu nase svetinje.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#93775 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Ama druze eno sam tamo postavio link @laki, Dinamo samo od Zagreba za 9 godina dobio 70 miliona maraka. I to sto se zna, frka im sto niko ne zna koliko se fakat novca upumpalo u Dinamo od grada Zagreba. A tako im je od kada postoje. Nomalno da ce postici nesto, i da ce se kurciti.
Mi smo procerdali 25 godina (od `95) ne samo mi nego svi u drzavi skupa sa samom drzavom. Niko ni u cemu nije napravio napredak, eventualno po neki incidenti samostalni uspjeh i to je to.
Iskreno, razmisljati o nekom dugorocnom uspjehu u BiH po meni je utopija.
Locked