Sirija
-
trola
#9376 Re: Sirija
i moskva se brani u vozući ... tačnije branila se
al se ne odbrani haha...šta ćeš sad su spali na željka komšića i sliku tite
al se ne odbrani haha...šta ćeš sad su spali na željka komšića i sliku tite
- Klavikula
#9377 Re: Sirija
Martin Dempsey, nacelnik generalstaba americke vojske:
sretan vam prvi maj. zdravo.
-------------------------------------Još jednom "glas opreza" je bio američki načelnik glavnog stožera, general Martin Dempsey, koji je jučer upozorio kako uvođenje zone zabrane leta nije dobra ideja ističući kako je stvar "kompliciranija i riskantnija no što zagovaratelji tog plana misle". "Zaključiti ću kako potencijalni suparnici ne bi samo mirno sjedili i pustili da se tek tako unište njihovi sustavi protuzračne obrane", istaknuo je general Dempsey.
"Sirijska protuzračna obrana, koja se nalazi na naseljenim prostorima na zapadu zemlje, je daleko gušće raspoređena i sofisticiranija od one s kojom se međunarodna koalicija susrela u Libiji za vrijeme konflikta 2011. Implementacija zone zabrane leta u Siriji zahtjevala bi zračne baze u regiji, znatan broj operacija spašavanja za srušene pilote kao i mogućnost dugotrajne operacije u vrijeme fiskalnih ograničenja", rekao je Dempsey.
sretan vam prvi maj. zdravo.
- hocu ja da dijelim
#9378 Re: Sirija
Šta je, zaista, rekao Hassan Nasrallah?
Hassan Nasrallah je zaista rekao: "Branicemo šiitski režim u Siriji do posljednjeg sunita!". Međutim, batina ima dva kraja pa to možda ne bude do posljednjeg sunita nego do posljednjeg sirijskog šiita, nikad se ne zna?
A ako šiiti ne brane isključivo šiitski režim u Siriji, neka to i dokažu tako što će dozvoliti poštene izbore, ništa više ne treba. Kratko i jasno, umjesto besmislica o cionstičko-vehabijsko-vatikanskoj zavjeri koje nam prodaju službenici Iranskog kulturnog centra u Sarajevu, pozivam istu gospodu da nam odgovore samo na jedno pitanje, zasto su pošteni izbori u Siriji za šiite nepihvatljivi ?
Konkretno pitanje zaslužuje i konkretan odgovor, bar se iskreno nadam.
Hassan Nasrallah je zaista rekao: "Branicemo šiitski režim u Siriji do posljednjeg sunita!". Međutim, batina ima dva kraja pa to možda ne bude do posljednjeg sunita nego do posljednjeg sirijskog šiita, nikad se ne zna?
A ako šiiti ne brane isključivo šiitski režim u Siriji, neka to i dokažu tako što će dozvoliti poštene izbore, ništa više ne treba. Kratko i jasno, umjesto besmislica o cionstičko-vehabijsko-vatikanskoj zavjeri koje nam prodaju službenici Iranskog kulturnog centra u Sarajevu, pozivam istu gospodu da nam odgovore samo na jedno pitanje, zasto su pošteni izbori u Siriji za šiite nepihvatljivi ?
Konkretno pitanje zaslužuje i konkretan odgovor, bar se iskreno nadam.
- muhafuca
#9379 Re: Sirija
pade vozuca a Moskva jaca nego u vreme Jelcina - odbranila se ?japin_mutapi wrote: i moskva se brani u vozući ... tačnije branila se
-
trola
#9380 Re: Sirija
ma moskva nikad jača, pobjedila je ameriku u svemu, pogotovo na kosovu 99te haha. A Putin američki čovamuhafuca wrote:pade vozuca a Moskva jaca nego u vreme Jelcina - odbranila se ?japin_mutapi wrote: i moskva se brani u vozući ... tačnije branila se
- muhafuca
#9381 Re: Sirija
kad naucis pratit tok razgovora javi se ponovotrola wrote:ma moskva nikad jača, pobjedila je ameriku u svemu, pogotovo na kosovu 99te haha. A Putin američki čovamuhafuca wrote:pade vozuca a Moskva jaca nego u vreme Jelcina - odbranila se ?japin_mutapi wrote: i moskva se brani u vozući ... tačnije branila sePriča im o raketnom štitu dok amerikanci HAARPOM grme po Iranu. Aferim!
-
sarajevoxxxx
#9382 Re: Sirija
Tri tijela boraca Hezbollaha danas stiglo u Libanon

- Bivši tajnik Hezbollaha je prije nekoliko dana izjavio da je u Siriji do sada 138 boraca Hezbollaha poginulo, a oko 30 tijela prije dva dana prebačeno u Libanon, među njima poginulima je i poznati komadant Hezbollahove vojne formacije ''Brigade Kudsa'' Ebu Udžejb.
- U svakom slučaju još uvijek očekujemo komentar Vesne iz Aleppa o slučaju ''Hezbollah''.
- Mislim, tekbiraši, džihadisti, bradonje,islamisti, mudžahedini, i tako to. Sve to jeste Hezbollah, a sve to je mnogima koji brane, dobro, nećemo kazati Bešara, ne vole oni to da im se govori. Nego koji brane SAA koja je valjda bila sve suprotno od nabrojanog, a sve pomenuto jeste Hezbollah koji onako momački gine za SAA ciljeve. Najsočnija zajebancija na forumu nekih kolega je bila podsjećati na tekbiranje FSA boraca, njihov džihad, to što su mudžahedini, što se bore za islamsku državu a ne za građansku Siriju itd.
- Sada odjednom kao da izgled nije bitan, brada je brada Bože moj, šta ima loše ako je malo duža, a i tekbir onako milozvućan, i uopšte ne zvuči loše. Riječ džihad, mudžahedin, pa ti termini su nešto što što nas razveseli kada čujemo. Bitna su osnovna pravila igre, sve ostalo su nijanse.
- Također, ni ciljevi poput uspostava islamske države ili šerijata nisu toliko antipatićni, a ni preskakanje granica nije loše ako od toga može biti neke koristi, konkretno ako će se podebljati Bešarov obruč oko Homsa ili Kusajra.
- Tek toliko da se zna, Hezbollah se kao i Talibani bore za islamsku državu, krajnji cilj im je uspostava šerijata, bar tako vole sami sebe opisivati, no istina za razliku od Talibana, dolazak do islamske države vide kroz dijalog i razgovor, daleko od nasilja i prisile. Što za neke forumaše koji brane Bešarovu SAA i nije neka utjeha , s obzirom da se od same pomisli na uspostavu islamske države ili šerijat kakav god on bio diže kosa na glavi.
- Helem, Hezbollah je sve do unazad dvije godine imao jako dobre odnose sa Saudijom i Katarom. Kralj Abdullah je krajem 2006. dočekao zamjenika generalnog sekretara Hezbollaha Nuajma Kasima, a Katar je odigrao ključnu ulogu u krizi uspostave vlasti u Libanonu 2008. koja je uspješno riješena upravo katarskim posredovanjem. Hezbollah vrlo dobro zna koliko je pomoći i podrške imao od sunitskih muslimana u njihovim ratovima protiv Izraela. Kako su samo naivno navućeni u ovaj sukob u Siriji.
- Bivši tajnik Hezbollaha je prije nekoliko dana izjavio da je u Siriji do sada 138 boraca Hezbollaha poginulo, a oko 30 tijela prije dva dana prebačeno u Libanon, među njima poginulima je i poznati komadant Hezbollahove vojne formacije ''Brigade Kudsa'' Ebu Udžejb.
- U svakom slučaju još uvijek očekujemo komentar Vesne iz Aleppa o slučaju ''Hezbollah''.
- Mislim, tekbiraši, džihadisti, bradonje,islamisti, mudžahedini, i tako to. Sve to jeste Hezbollah, a sve to je mnogima koji brane, dobro, nećemo kazati Bešara, ne vole oni to da im se govori. Nego koji brane SAA koja je valjda bila sve suprotno od nabrojanog, a sve pomenuto jeste Hezbollah koji onako momački gine za SAA ciljeve. Najsočnija zajebancija na forumu nekih kolega je bila podsjećati na tekbiranje FSA boraca, njihov džihad, to što su mudžahedini, što se bore za islamsku državu a ne za građansku Siriju itd.
- Sada odjednom kao da izgled nije bitan, brada je brada Bože moj, šta ima loše ako je malo duža, a i tekbir onako milozvućan, i uopšte ne zvuči loše. Riječ džihad, mudžahedin, pa ti termini su nešto što što nas razveseli kada čujemo. Bitna su osnovna pravila igre, sve ostalo su nijanse.
- Također, ni ciljevi poput uspostava islamske države ili šerijata nisu toliko antipatićni, a ni preskakanje granica nije loše ako od toga može biti neke koristi, konkretno ako će se podebljati Bešarov obruč oko Homsa ili Kusajra.
- Tek toliko da se zna, Hezbollah se kao i Talibani bore za islamsku državu, krajnji cilj im je uspostava šerijata, bar tako vole sami sebe opisivati, no istina za razliku od Talibana, dolazak do islamske države vide kroz dijalog i razgovor, daleko od nasilja i prisile. Što za neke forumaše koji brane Bešarovu SAA i nije neka utjeha , s obzirom da se od same pomisli na uspostavu islamske države ili šerijat kakav god on bio diže kosa na glavi.
- Helem, Hezbollah je sve do unazad dvije godine imao jako dobre odnose sa Saudijom i Katarom. Kralj Abdullah je krajem 2006. dočekao zamjenika generalnog sekretara Hezbollaha Nuajma Kasima, a Katar je odigrao ključnu ulogu u krizi uspostave vlasti u Libanonu 2008. koja je uspješno riješena upravo katarskim posredovanjem. Hezbollah vrlo dobro zna koliko je pomoći i podrške imao od sunitskih muslimana u njihovim ratovima protiv Izraela. Kako su samo naivno navućeni u ovaj sukob u Siriji.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9383 Re: Sirija
svaka na mjestusarajevoxxxx wrote: ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9384 Re: Sirija
zašto ovi sirijci ne kače engleske preijevode na svoje klipove
kao da im nije bitno da se istina proširi svijetom
PR asadovog režima je pravo amaterski
kao da im nije bitno da se istina proširi svijetom
PR asadovog režima je pravo amaterski
- Challenger__
#9385 Re: Sirija
Dakle, ako ne bude nenajavljenih promjena, 7. i 8. maja, državni Sekretar dolazi u Moskvu da se "traži rješenje za krizu u Siriji", ma šta to značilo, jeli.John Kerry will meet with President Vladimir Putin and Foreign Minister Lavrov in Moscow next week
U.S. Foreign announcement came a day after Obama and Putin's agreement to assign Kerry and Lavrov work to find a solution to the Syrian crisis
- Challenger__
#9386 Re: Sirija
Još jedan sunitski imam koji oponira sektašima:

Imam džamije al-Aksa (Al-Aqsa) u Jerusalimu je izložio klerike koji pozivaju u "džihad" na Siriju slovu žestoke kritike.

Imam džamije al-Aksa (Al-Aqsa) u Jerusalimu je izložio klerike koji pozivaju u "džihad" na Siriju slovu žestoke kritike.

u prilogu jedan komentar na vijest:Imam of al-Aqsa Mosque Salah Eddine Abou Arafa stressed that the fatwas and calls for jihad in Syria issued by some people who call themselves scholars are mere lies that aim to destroy Syria and satisfy its enemies.
In an interview with al-Mayadeen channel, Abou Arafa said "If they were honest, Palestine should be the first destination for their calls".
He added that the jihad cannot be among people of the same religion, adding that the groups which came to Syria in the name of Islamic religion are too far from it.
He concluded by saying that the Islamic nation is one nation with one religion and one prophet, pointing out that those who work to divide it are not from this nation.
He prayed for peace and security to prevail Syria.
Abdirahman Mohamed: "May Allah bless you. Same words of Sheikh Al Bouti,may Allah have mercy on his soul. Now its clear wahhabi teaching has nothing do with Islam. Wahhabism s part and parcel of America-Israeli partnership".
- hocu ja da dijelim
#9387 Re: Sirija
S obzirom da si "zaboravio" navesti izvor informacija, morao sam to sam otkriti. Izvor informacija je prošiitski:Challenger__ wrote:Još jedan sunitski imam koji oponira sektašima:
u prilogu jedan komentar na vijest:Imam of al-Aqsa Mosque Salah Eddine Abou Arafa stressed that the fatwas and calls for jihad in Syria issued by some people who call themselves scholars are mere lies that aim to destroy Syria and satisfy its enemies.
In an interview with al-Mayadeen channel, Abou Arafa said "If they were honest, Palestine should be the first destination for their calls".
He added that the jihad cannot be among people of the same religion, adding that the groups which came to Syria in the name of Islamic religion are too far from it.
He concluded by saying that the Islamic nation is one nation with one religion and one prophet, pointing out that those who work to divide it are not from this nation.
Abdirahman Mohamed: "May Allah bless you. Same words of Sheikh Al Bouti,may Allah have mercy on his soul. Now its clear wahhabi teaching has nothing do with Islam. Wahhabism s part and parcel of America-Israeli partnership".
http://sana.sy/eng/22/2013/05/01/480126.htm
a evo šta taj isti izvor informacija misli o Šiitskom mesaru Bašaru (sve najbolje, naravno) :
http://sana.sy/eng/article/5.htm
Sve u svemu, ovu vijest je objavio samo jedan prošiitski portal , a i vjerodostojnost informacija ovog portala je u rangu sa famoznim prošiitskim www.advance.hr , što će reći, krajnje upitna!
- Co0l
#9388 Re: Sirija
To je to,dvostruki arsini kako kome odgovara...sarajevoxxxx wrote:Tri tijela boraca Hezbollaha danas stiglo u Libanon
- Challenger__
#9389 Re: Sirija
Riječ je o al-Mayadeen, koji se pominje u vijesti, pa Al-Manar" >KLIK< channel-u itd. Dakle, niti sam "zaboravio" navesti izvor, niti ga je prenio "samo jedan izvor".hocu ja da dijelim wrote:
S obzirom da si "zaboravio" navesti izvor informacija, morao sam to sam otkriti. Izvor informacija je prošiitski:
http://sana.sy/eng/22/2013/05/01/480126.htm
Sve u svemu, ovu vijest je objavio samo jedan prošiitski portal , a i vjerodostojnost informacija ovog portala je u rangu sa famoznim prošiitskim http://www.advance.hr , što će reći, krajnje upitna!
- Challenger__
#9390 Re: Sirija
Cool...Co0l wrote: To je to,dvostruki arsini kako kome odgovara...
- Co0l
#9391 Re: Sirija
Kamo srece da je to jedino sto grijesis...Challenger__ wrote:Cool...Co0l wrote: To je to,dvostruki arsini kako kome odgovara...Da te pitam nešto, na margini teme. Da'l bi ti da dijeliš ? Ili, griješim ...
- Challenger__
#9392 Re: Sirija
Kao što sam "pogriješio" oko imama iz Jerusalima, i pozvao se na, tobož, nevjerodostojne izvore, jeli? Evo vam i video, kao ultimate argument; oooooo ignoranti. Danas na arapskom, a narednih dana sa prevodom:Co0l wrote: Kamo srece da je to jedino sto grijesis...
("Oni koji pozivaju u "džihad" na Siriju, a sebe zovu učenjacima su lažovi i klevetnici")
Imam of al-Aqsa Mosque Salah Eddine Abou Arafa stressed that the fatwas and calls for jihad in Syria issued by some people who call themselves scholars are mere lies that aim to destroy Syria and satisfy its enemies.
- Cyrax
#9393 Re: Sirija
Jon Stewart vam se smije moj Reufe
- Co0l
#9394 Re: Sirija
Kakve to veze ima sa mnom?Ako ti je neko rekao nesto za tog imama iz Jerusalema njemu se i obrati.Challenger__ wrote:Kao što sam pogriješio oko imama iz Jerusalima, i pozvao se na, tobož, nevjerodostojne izvore, jeli? Evo vam i video, kao ultimate argument; ignoranti. Danas na arapskom, a narednih dana sa prevodom:Co0l wrote: Kamo srece da je to jedino sto grijesis...
Ja nemam obicaj da komentarisem izjave vjerskih sluzbenika nit ih zloupotrebljavam u raspravama,to je besmisleno.Da ne objasnjavam zasto,otisli bi predaleko.
Jos ces pocet i efendiju Cerica citirat kako si kreno sa tim,samo ako iskopas negdje da je izjavio nesto sto se uklapa u tvoju pricu.
- Challenger__
-
vrbas1979
#9396 Re: Sirija
Ne znam samo gdje samo ove podloge pronalaze. Cijelo vrijeme prica o americko-cionistickoj zavjeri a onda hollywoodske muzicke podloge (Dobar-los-zao i sl.).
Nesto u zadnje vrijeme volim biti direktan, pa: isto da neko pravi filmic o stradanju Bosnjaka u istocnoj Bosni, ima snimke, sagovornike, kadrove, potrudi se, montira, a za podlogu je uzeo Mars na Drinu.
- Challenger__
#9397 Re: Sirija
Ovako.
Jedno je cionizam i atlantizam, kao politički projekti uske političke elite, a nešto sasvim drugo plodovi kulture, nauke i umjetnosti jevrejskog naroda ili ljudi širom SAD koji uopšte nisu neprijatelji narodu Sirije. Sirija ne ratuje protiv Izraela i SAD, naprotiv, ona je na udaru malobrojne političke elite, kako iz SAD, tako i jedne ambiciozne grupe izraelske političke elite.
Poistovjećivati te dvije stvari (političke elite i kulturnu baštinu) je kao kada bi vršili reduciranje bogate kulturno-historijske baštine Bosne i Hercegovine na neki njegov uski i ograničeni, politički ili religijski projekat.
Van pameti, definitivno.
p.s.
Nema ama baš nikakve "zavjere", već samo banalne i brutalne agresije.
Jedno je cionizam i atlantizam, kao politički projekti uske političke elite, a nešto sasvim drugo plodovi kulture, nauke i umjetnosti jevrejskog naroda ili ljudi širom SAD koji uopšte nisu neprijatelji narodu Sirije. Sirija ne ratuje protiv Izraela i SAD, naprotiv, ona je na udaru malobrojne političke elite, kako iz SAD, tako i jedne ambiciozne grupe izraelske političke elite.
Poistovjećivati te dvije stvari (političke elite i kulturnu baštinu) je kao kada bi vršili reduciranje bogate kulturno-historijske baštine Bosne i Hercegovine na neki njegov uski i ograničeni, politički ili religijski projekat.
Van pameti, definitivno.
p.s.
Nema ama baš nikakve "zavjere", već samo banalne i brutalne agresije.
- Challenger__
#9398 Re: Sirija
Uostalom, ja nisam ničiji glasnogovornik, pišem samo u svoje ime.
Vjerujte u šta hoćete, *ebe mi se.
Vjerujte u šta hoćete, *ebe mi se.
- em11r
#9399 Re: Sirija
Cyrax wrote:Jon Stewart vam se smije moj Reufe![]()
![]()
![]()
joj Bush kralj moj hahahahhaha