Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Idemedosumom

#9376 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Give that man a cookie :-D
Capajebo

#9377 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Najveci izraz ljubavi prema curi/zeni "I would hold you the door" :sad:
Gledam po yt kako ljudi cmizdre :lol: :lol:
Pa jbte Red Wedding i Jon Snow nisu ovoliko sjebali ljude :lol: :lol: :lol:
Pandakonda

#9378 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Capajebo wrote:Najveci izraz ljubavi prema curi/zeni "I would hold you the door" :sad:
Gledam po yt kako ljudi cmizdre :lol: :lol:
Pa jbte Red Wedding i Jon Snow nisu ovoliko sjebali ljude :lol: :lol: :lol:
Zato što se Hodor nikome nije zamjerio i vjerovatno je bio "najčistiji" lik u seriji a i sama smrt tu igra veliku ulogu, lik je od malena sjeban samo zato što je kreten Bran napravio sranje.
madridist

#9379 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Onaj dio kad Arya gleda predstavu mi je bio predobar,a Hodor pade kad i saznasmo sta je Hodor.
Jel Bran onim potezom dodirivanja drveta syebao stvar ili su oni WW ionako isli na starca i drvo?
Last edited by madridist on 23/05/2016 23:48, edited 1 time in total.
Azrail

#9380 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Uzmite u obzir da je prošlo dosta vremena od red wedding i Jona pa je raja zaboravila kako se tada osjećala. Meni je bilo već spojlano pa nisam ništa osjetio, ali Hodor je iz vedra neba.
Capajebo

#9381 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

madridist wrote:Jel Bran onim potezom dodirivanja drveta syebao stvar ili su oni WW ionako isli na starca i drvo?
Svakako bi oni njih bar probali naci, ali je Bran sjeb'o sto je dopustio da ga Nights King dodirne, jer bez toga oni ne bi mogli uci u pecinu.
madridist

#9382 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

:thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9383 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Truba »

Tito_i_Partija wrote:Lijepo krenu epizoda i onda na kraju usrase i sefa i stanicu. Hajmo se igrat' glupim vremenskim paradoksima jer ne znamo sta da radimo sa Branom. De nek' jos bude sam sebi i otac i mater, i Bran Zidar u proslosti, i Bran astronaut u buducnosti, i jos hiljadu glupih picki materina koje nemaju nikako smisla. Ovo kako je Hodor postao Hodor je glupost nevidjena, apsolutno nidje veze. :roll:

Na dobrom su putu da od odlicne serije naprave totalnu bezvezariju.
lik moze promijeniti tijek svega da se na kraju nista nije ni desilo :mrgreen:

ok epizoda nista vise
na pola smo
rage_guy

#9384 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Vukova se ovako lahko rjesavaju jer je CGI skup, jbg
klixo

#9385 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by klixo »

Meni Ljetnika najvise zao :(
zenit dozic

#9386 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zenit dozic »

Ma majku im jebem da jebem :evil: haj što ste sve dobre likove pobili, Džejmija osakatili, ali šta su im cuke krive :(
Što ne roknu onu sansu i littlefingera jebli ih oni...
Idioti misle da će im serija bolja biti ako što više jakih likova sjebu, hoće al u k.....
pu pu pu

Haj barem su Jona vratili i nadam se amidžu mu.
madridist

#9387 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Sezona je epska a najbolje tek stize..
Juliuscezar

#9388 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Capajebo wrote:
madridist wrote:Jel Bran onim potezom dodirivanja drveta syebao stvar ili su oni WW ionako isli na starca i drvo?
Svakako bi oni njih bar probali naci, ali je Bran sjeb'o sto je dopustio da ga Nights King dodirne, jer bez toga oni ne bi mogli uci u pecinu.
Ali onaj covjek-drvo uopce nije bio iznenađen, izgleda da je znao sta ce se desiti.
kokuz_sa

#9389 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kokuz_sa »

Pa ako je on bran from future...on zna sve sto se desilo i kako ide dalje..
Capajebo

#9390 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Nije. On je Brynden Rivers, aka kopile Aegona Targaryena IV, aka Bloodraven, dugo vremena bio Hand of the king, pa onda Lord Commander Nocne Straze itd itd. Uglavnom, plaho je star, preko 100 godina.
Dakle nije Brandon Stark sigurno :D
Tito_i_Partija

#9391 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

IcedMFEarth wrote:
Tito_i_Partija wrote:Lijepo krenu epizoda i onda na kraju usrase i sefa i stanicu. Hajmo se igrat' glupim vremenskim paradoksima jer ne znamo sta da radimo sa Branom. De nek' jos bude sam sebi i otac i mater, i Bran Zidar u proslosti, i Bran astronaut u buducnosti, i jos hiljadu glupih picki materina koje nemaju nikako smisla. Ovo kako je Hodor postao Hodor je glupost nevidjena, apsolutno nidje veze. :roll:

Na dobrom su putu da od odlicne serije naprave totalnu bezvezariju.
To je očigledno bio plan od prve knjige, znali su tačno šta rade. I još od druge sezone je bilo jasno da će Bran imati ovakve moći, ne znam šta je problem. Meni je odličan twist.
Problem je ako se upustis u tu vremensku zajebanciju, onda ne znas vise gdje je glava a gdje je rep. Mozes napravit' bilo koju glupost i opravdat' je ovim, umjesto da koristis logiku k'o sto su dosad radili. Stvari postaju nepregledne, besmislene, pa cak i apsurdne. Pogledaj samo film "Predestination".

I k'o sto rece Bleki, sad maltene mozes seriju vodit' ka putu da na kraju ispadne da se i nije nista desilo. Ili da ispadne da je Bran danasnjice sve ovo sranje napravio, sto je paradoksalna glupost i uopste nema smisla.
devito

#9392 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by devito »

pici wrote:Ja navijam da sljedeći Stark koji će zaginut je ova glupača Sansa, od početka mi ide na qujac, sve sam kontao da će se promjeniti u čvrstu ženu koja će držati uzde a ona sve gluplja i gluplja, ona Briene će zaginut zbog nje, jebo je maloprstić onako glupu, opet ju je izmanipulisao ko kokošku... debeli de je makni iz serije...
Od 1. sezone dok se jos svadjala sa Aryom zbog Sanse su mnogi nahebali, jest i ona sama zbog sebe, al de curice ogrubi malo, opametni. :-)

Joj valja docekat nedjelju :shock: :shock: :shock:
rage_guy

#9393 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Capajebo wrote:Nije. On je Brynden Rivers, aka kopile Aegona Targaryena IV, aka Bloodraven, dugo vremena bio Hand of the king, pa onda Lord Commander Nocne Straze itd itd. Uglavnom, plaho je star, preko 100 godina.
Dakle nije Brandon Stark sigurno :D
To je u knjigama. Zar nije u drugoj epizodi nakon ToJ vizije rekao Branu nesto kao: "Zar mislis da sam zelio sjediti ovdje hiljadu godina". Ako je 1000 godina star onda u seriji nije Brynden Rivers. Al dobro, mozda nije mislio bukvalno, ili ga ja nisam dobro shvatio. :D
Pandakonda

#9394 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Valjda će se sad Bran "nakačit" na ono drvo u Winterfellu pa saznat za Jon-ove roditelje.
sizifinho

#9395 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Po drugom gledanju epizode primjetio sam nešto

1. ponovo prikazuju Neda i brata mu Brandona, po treći put već. Ne razumijem par stvari. Zašto ga je stari odveo pravu u onu viziju, ako je znao da nemaju vremena. Mislim u po frke znaju da dolaze WW po njih, a Raven ga vodi u viziju gdje može još malo vidjeti Neda i brata mu. Sve mi to miriše na fkt moguću pretpostavku da je Bran izludio Aerys-a.

2. Da li je iko primjetio da u dijelu, nakon što brann vidi viziju nastanka ww, priča sa onom jednom od njih iz pećine, i ona govori:
"We had to, we where slaughtered. We had do defend ourselves."
"From whom?"
"From you."

Mislim, longshot, ali - from you... baš u doba kad saznamo da brann leta. Ima tu nečeg još, sakrio je debeli nešto tu.

3. Zašto niko ne spominje Eurona, njegov plan da prebaci Khaleese preko mora. Izgleda da smo riješili to pitanje. Šta mislite da li će to biti potrebno? Kakvu ulogu će imati Iron Bornsi u svemu ovom? Ja mislim da će Euron pokušati uvjeriti Daeny ali će ga zmajev dah razuvjeriti.

4. Scena sa svećenicom i Varyosm. Mislim da je većina pogrešno protumačila tu scenu. Nije poenta u tome šta je varys tada čuo i i kako se zove taj čiji je glas Varys čuo jer Varys sve to već zna. On je čak i našao tog čovjeka i završio s njim. Mislim da je vještica to govorila samo kako bi uvjerila da ona zna više nego što bi normalna osoba znala - jer te stvari je znao samo Varys.
devito

#9396 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by devito »

sizifinho wrote:Po drugom gledanju epizode primjetio sam nešto

1. ponovo prikazuju Neda i brata mu Brandona, po treći put već. Ne razumijem par stvari. Zašto ga je stari odveo pravu u onu viziju, ako je znao da nemaju vremena. Mislim u po frke znaju da dolaze WW po njih, a Raven ga vodi u viziju gdje može još malo vidjeti Neda i brata mu. Sve mi to miriše na fkt moguću pretpostavku da je Bran izludio Aerys-a.

2. Da li je iko primjetio da u dijelu, nakon što brann vidi viziju nastanka ww, priča sa onom jednom od njih iz pećine, i ona govori:
"We had to, we where slaughtered. We had do defend ourselves."
"From whom?"
"From you."

Mislim, longshot, ali - from you... baš u doba kad saznamo da brann leta. Ima tu nečeg još, sakrio je debeli nešto tu.

3. Zašto niko ne spominje Eurona, njegov plan da prebaci Khaleese preko mora. Izgleda da smo riješili to pitanje. Šta mislite da li će to biti potrebno? Kakvu ulogu će imati Iron Bornsi u svemu ovom? Ja mislim da će Euron pokušati uvjeriti Daeny ali će ga zmajev dah razuvjeriti.

4. Scena sa svećenicom i Varyosm. Mislim da je većina pogrešno protumačila tu scenu. Nije poenta u tome šta je varys tada čuo i i kako se zove taj čiji je glas Varys čuo jer Varys sve to već zna. On je čak i našao tog čovjeka i završio s njim. Mislim da je vještica to govorila samo kako bi uvjerila da ona zna više nego što bi normalna osoba znala - jer te stvari je znao samo Varys.
To sa Varyosm sam i ja odma tako shvatio, msl ne vjerujem da je nesto i bitno niti vezano to sto je cuo.
Uglavnom mnogo nas je pojela prica u Brannu, zbog njegovi vizija i ostali desavanja da ovo sve ostalo otpada za diskusiju i nagadjanje, meni se citav dan mota po glavi i to za Aerys-a i kolika je uopce granica moci Branna.
Pandakonda

#9397 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

:lol: :lol:

Riddle

#9398 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Riddle »

Bloodraven neposredno pred napad vodi Brana u viziju zbog toga sto zeli da mu prenese sto vise informacija dok ne dođe kraj. Moguce da Nedov odlazak Lordu Arrynu nije jedino sto Bran prima, ali samo to mi vidimo, jer je bitno za Hodora. Ko zna kako ta sjecanja rade i kojom brzinom Bran uci.
sizifinho

#9399 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Riddle wrote:Bloodraven neposredno pred napad vodi Brana u viziju zbog toga sto zeli da mu prenese sto vise informacija dok ne dođe kraj. Moguce da Nedov odlazak Lordu Arrynu nije jedino sto Bran prima, ali samo to mi vidimo, jer je bitno za Hodora. Ko zna kako ta sjecanja rade i kojom brzinom Bran uci.
ja mislim da je stariji odlazio, brandon
yoda82

#9400 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by yoda82 »

devito wrote: To sa Varyosm sam i ja odma tako shvatio, msl ne vjerujem da je nesto i bitno niti vezano to sto je cuo.
Uglavnom mnogo nas je pojela prica u Brannu, zbog njegovi vizija i ostali desavanja da ovo sve ostalo otpada za diskusiju i nagadjanje, meni se citav dan mota po glavi i to za Aerys-a i kolika je uopce granica moci Branna.
Ma svi smo ovako shvatili.
Post Reply