ako su samo pahulje bez planine onda ne smijem preko Romanije, jel tako?
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ja sam samo kopirao text. A oznaka pahuljica, ja ne znam bas tacno, od kad je uvedena da bi ljudi lakše razlikovali zimske od npr univerzalnih, koje takodjer na sebi imaju m+s oznaku. To bi trebao biti sad neki standard u svijetu,..NediM17 wrote:Ko je rek'o, zeko rek'o?
1) zimski pneumatici na sva četiri točka. Zimska guma (pneumatik) je na svom boku označena slijedećim
oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stiliziranom obrisu planine s tri vrha, čija dubina
gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm,
http://komorabih.ba/dokumenti/transport ... _13-07.pdf
Osma godina kako ova tema postoji, i neki jos ne znaju sta je zimska guma. Dakle, nije MS ili pahuljica (planina), nego MS i pahuljica (planina).
Odkad se koristi pahuljica, ko je prvi uveo taj znak, od kad je standardizovan???NediM17 wrote:MS moze biti svaka guma koja ima takvu geometriju sare. Zimska guma moze biti samo ona sa planinom/pahuljicom. Nemoj dalje.
Ja vozim na ljetnim M+S gumama! Sta cemo sad?boshniak wrote:MS (mud and snow), bude ga ljeti dosta.
permanentan wrote:Znam da su protekt gume, zato i pitam jer dosta raje vozi na njima. Znaci moraju i lanci.

Najdebilnija reklama, tj. ponuda sto postoji.Bobi wrote:Ne znam jel vama izbacuje ovu reklamu, ali ko kupuje tri gume.
Throttle wrote: Ma drugi način da ti kaže da je 25% popust na gume ko kupi 4
Jel terenac? Koje su gume.NediM17 wrote:Ja vozim na ljetnim M+S gumama! Sta cemo sad?boshniak wrote:MS (mud and snow), bude ga ljeti dosta.