Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
convict

#9376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Prosto ne mogu da vjerujem koliko negativnih komentara čitam na stav NS da NATO i EU nemaju alternativu!
Uz sve mane i NATO-a i EU, ne mogu da vjerujem da bi iko razuman podržao stranku koja bi se umjesto za NATO i EU zalagala za izolacionizam ili za povezivanje (političko, ne ekonomsko) sa Rusijom, Kinom, Turskom.

Što se tiče komentara da je hrvatska ekonomija u banani, to možda i stoji, ali ne znam u čemu je onda bh ekonomija obzirom da je u Hrvatskoj gotovo upola manje nezaposlenih nego u BiH, a prosječna plata gotovo duplo veća.
ultima_palabra

#9377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Kad vidim nosarine postove, odmah mi naumpadne ovo :D
nosara

#9378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

convict wrote:Prosto ne mogu da vjerujem koliko negativnih komentara čitam na stav NS da NATO i EU nemaju alternativu!
Uz sve mane i NATO-a i EU, ne mogu da vjerujem da bi iko razuman podržao stranku koja bi se umjesto za NATO i EU zalagala za izolacionizam ili za povezivanje (političko, ne ekonomsko) sa Rusijom, Kinom, Turskom.

Što se tiče komentara da je hrvatska ekonomija u banani, to možda i stoji, ali ne znam u čemu je onda bh ekonomija obzirom da je u Hrvatskoj gotovo upola manje nezaposlenih nego u BiH, a prosječna plata gotovo duplo veća.
A prosjecni dug...?
ultima_palabra wrote:Kad vidim nosarine postove, odmah mi naumpadne ovo :D
Prava drzava je uspjevala drzat distancu u oba smjera... :wink:
webby-x

#9379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

Jao, NS jedva na lokalnom nivou da nešto ima uspjeha,
a ovi već propituju i sude prema globalnom pozicioniranju BiH.
Jake sile BiH pa je važno njeno pozicioniranje u svijetu.
Slušati ćeš onoga tko ti plaća i to je to.
Challenger__

#9380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

nosara wrote: Prava drzava je uspjevala drzat distancu u oba smjera... :wink:
:thumbup:

Nego, ne mogu da shvatim otkud toliko nerazumijevanje prema elementarnoj potrebi razmišljanja o alternativama... Banalizujmo stvar, pa državu uporedimo sa preduzećem koje svoju djelatnost zasnivama na kratkoročnim pozajmicama od razvojne banke. Naravno da onaj ko gleda da bude uspješan razmišlja o alternativi, te kao "plan B" ima na umu sredstva od komercijalnih banaka itd.

Tako i država.

Ne može biti da je BiH toliko mizerna i bagatelna ( a sa njom i njeni ljudi), da opstoji samo na jednoj, prolaznoj i urušivoj koncepciji.

Višesmjerno razmišljanje u svim pravcima je stvar državotvorne inteligencije, da ne kažem - elementarnog patriotizma.
Last edited by Challenger__ on 05/09/2012 19:23, edited 1 time in total.
Challenger__

#9381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

webby-x wrote:Jao, NS jedva na lokalnom nivou da nešto ima uspjeha,

Ako mi dozvoliš... Ljudi traže pamet. Ovi do sada su se iskazali kao vrhunski izdanci anti-pameti, te je logično da žele da znaju da li je NS nešto novo, ili reinkarnacija dosadašnje antipameti.
nosara

#9382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Ko placa hrvatskoj...?

Naguzivanje je, ipak, badava... Kakvo placanje, kakve trice... Za mjesto pusicke i pupavca u parlamentu eu, ima da se pola drzave naguzi bjelosvjetskom sljamu... To ceka i nas...
webby-x

#9383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

Challenger__ wrote:Ne može biti da je BiH toliko mizerna i bagatelna ( a sa njom i njeni ljudi)
Vidiš, tu se varaš.
Dakako da može.
webby-x

#9384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

nosara wrote:Ko placa hrvatskoj...?
Isti oni koji i BiH.
Kada ćeš vidjeti da se narod okupio masovno da prosvjeduje
protiv zaduženja kod MMF-a i sličnih?
Challenger__

#9385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

webby-x wrote:
Challenger__ wrote:Ne može biti da je BiH toliko mizerna i bagatelna ( a sa njom i njeni ljudi)
Vidiš, tu se varaš.
Dakako da može.
Šta se varam? Šta kvotaš pola rečenice? Ne znam jel' si poš'o il' si doš'o...

Svašta.
nosara

#9386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

webby-x wrote:
nosara wrote:Ko placa hrvatskoj...?
Isti oni koji i BiH.
Kada ćeš vidjeti da se narod okupio masovno da prosvjeduje
protiv zaduženja kod MMF-a i sličnih?
To sto ti smatras placanjem, ja zovem bukagijama...

Rulja, opcenito, nije sklona talasanju... Chemtrails, jebi ga... :D
nosara

#9387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Challenger__ wrote:

Ako mi dozvoliš... Ljudi traže pamet. Ovi do sada su se iskazali kao vrhunski izdanci anti-pameti, te je logično da žele da znaju da li je NS nešto novo, ili reinkarnacija dosadašnje antipameti.
:D
webby-x

#9388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

nosara wrote:Rulja, opcenito, nije sklona talasanju...
Ne, nego rulji odgovara živjeti na tuđem novcu.
Guido_Špišić

#9389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Guido_Špišić »

drzave su nebitne. to je samo pokrice za imperijaliste da putem zaduzivanja izvlace kapital iz neke zemlje.

Neka mi neko ovde odgovori sta to EU dobija primajuci Bosnu u svoj sastav? svakako uvozimo njihovo smece i nista ne proizvodimo, jel tako? jel se pojavio koji terorista ovde pa da se oni kao plase ako ostanemo izolovani da cemo im stvarati probleme (ovo je omiljeni argument kojekakvih strucnjaka i vizionara "prijatelja" BiH)? ne.

Kaze neko ne primaju opstinu, entitet, bla, bla, bla... Pa mi nismo u stanju da 20 i kusur godina formiramo neku nezavisnu politiku kakavgod stav ni za glas u skupstini ujedinjenih naroda bez odobrenja američke ambasade. Ako im se ćefne kazat će priznajemo republiku srpsku kao nezavisnu državu jer sarajevo ne poštuje ljudska prava. Nema veze što je to laž. Svijet će to povjerovati kao što većina ljudi vjeruje da Asad ili Čavez ugrožavaju ljudska prava....
Arturo B

#9390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Arturo B »

Guido mani nas sad teorija zavjere, nije ni mjesto ni vrijeme.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pretjerali smo svi zajedno :D

Ovo je jedinstvena tema na kojoj se otvorenog identiteta javlja visokorangirani clan jedne stranke, i u direktnoj komunikaciji prezentira stavove ove stranke, a nekada i svoje licno.

Evo tema o EU. http://www.klix.ba/forum/eu-all-about-e ... 3#p7063553

Teorije zavjere.. http://www.klix.ba/forum/teorije-zavjer ... 8s150.html

Drzavotvorna svijest gradjana.. http://www.klix.ba/forum/dravotvorna-sv ... 79s50.html

Ili vec odaberite temu na kojoj zelite nastaviti u ovom tonu o EU, NATO i kako vidite u kojem smijeru se sve to treba razvijati.

Ovo je tema Nasa stranka i pitajte Pedju konkretne stvari, kritikujmo konkretno..diskutujmo u skladu sa temom ;-)
drug profi

#9392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

NATO da, obavezno.
EU mozda i ne.
A drugi entitet nece se nikad sloziti sa nama jer oni jednostavno zele disoluciju, pa kad bi mi sad vikali da hocemo sa rusima, oni bi trazili NATO.

Nego to nije tema ovih izbora. Mogu li ja dobiti neki link za kandidate u opstini Novi Grad Sarajevo? U ponovljenom pokusaju da ih pronadjem na web stranici NS, nisam uspio. Vjerovatno sam ja smotan, ali budite dobri pa me uputite linkom. :!:
Challenger__

#9393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

-LIBERO- wrote: Ovo je tema Nasa stranka i pitajte Pedju konkretne stvari, kritikujmo konkretno..diskutujmo u skladu sa temom ;-)
Ne vidim ama baš ništa nekonkretno u pitanju koje sam postavio (ako, našom ili tuđom krivicom, ne uspije "plan A", postoji li "plan B" u viziji NS).

Čuli smo da ne postoji - i idemo dalje.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#9394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Jao , bolje imati "jedva na lokalnom nivou nešto uspjeha" nego nemati nikada ni na kojem nivou nikakav uspjeh.
Ili nije? Koja je to opoziciona stranka imala ikada ikakav uspjeh ?
webby-x wrote: Jake sile BiH pa je važno njeno pozicioniranje u svijetu.
Još 150 svjetskih država nema nikakvu moć na globalnom polju .BiH nema ništa ni manje ni više suvereniteta od pomenutih pa se nekako kotrlja između utjecaja globalnih kompanija i raznih privredno-političkih interesa....
Last edited by sabina1 on 05/09/2012 20:40, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#9395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Sasa

Imam zivce.

p.k.
_Saša_

#9396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by _Saša_ »

Pedja Kojovic wrote:Sasa

Imam zivce.

p.k.
Haha, svaka cast, ja sam izgubio zivce! :thumbup:
Guido_Špišić

#9397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Guido_Špišić »

Da bi se kod nas desile neke reforme o kojima Naša stranka mašta (dok nije na vlasti) mora se završiti proces krađe. Kada se proces krađe društvene svojine okonča onda će se politikom manje baviti lopovi i na lokalnom nivou će se nešta moći i ostvariti.

Na većem nivou ništa se nikada glasanjem neće moći napraviti jer svijetom vladaju banke. Političar od njih zavisi i njih sluša. Zato nam je potrbna promjena sistema i zato neko ko iole drži do ljudkog roda mora da vodi globanu bitku protiv kapitalizma a ne se dodvorava imperijalistima misleći kako smo suviše mali da bi nešto promjenili ili kako će nam Amerikancka administracija pomoći da se zaštitimo od komšija.
Seawolf

#9398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seawolf »

alphonse kauders wrote:Pozdrav i pitanje za Peđu:

kao simptizer većine ideja NS malo sam iznenađen izborom kandidata za načelnika opštine Novi Grad - gđom Ajlom Šišić. Odmah da se ogradim - ne poznajem gđu Šišić, ali pretpostavljam u nekoj stranačkoj hijerarhiji dobro kotira.

Obzirom da nisam siguran o kojoj se osobi tačno radi, na osnovu limitirane pretrage interneta kao jedina relevantna osoba sa tim imenom i prezimenom mi se učinila Ajla Šišić - psiholog, zaposlenik u odjelu ljudskih resursa.(LINK).

Eh, sad, po mom skromnom mišljenju načelnik opštine bi trebao biti neko ko je ili dugo vremena vodio firmu (ili neku drugu organizaciju) ili ima relevantna iskustva da odlično razumije opšte principe prava/ekonomije, budžetiranja, i održavanje balansa prihodovne i rashodovne strane.

Pretpostavljam da je gospođa Ajla ekspert u svojoj profesiji, međutim nije mi baš najjasnije kojim kompetencijama, ili na osnovu kojih referenci je kompetentna voditi najveću opštinu u Sarajevu.
Naravno, ovo sve pišem pod pretpostavkom da se ovdje zaista radi o gore navedenoj Ajli Šišić - psihologu, a ne o nekoj drugoj osobi o kojoj nemam nikakvih saznanja.

Moja frustracija ovim izborom NS je tim veća budući da se prvi putnalazim u situaciji da zaista ne znam kome dati glas za načelnika u svojoj opštini. Imamo tu kandidata pjevača (poznatih kao dugogodišnji paraziti u državnom budžetu bez ikada pokazane inicijative), imamo mladih politologa (čitaj: presipača iz šupljeg u prazno), doktora, trenutnog načelnika Šumana, itd..ali koliko sam primijetio, nijedne osobe koja ima iskustvo u rukovođenju organizacijom.

Bilo bi mi drago da saznam više informacija o gđi Šišić (profesionalnih naravno) i razlozima zašto je ista kandidat NS-a u Novom Gradu, jer trenutno su sva moja saznanja bazirana na onome što sam pronašao na Google-u.

hvala!
Peđa, u vezi sa ovim pitanjem koje vam je došlo od glasača iz opštine Novi Grad, moram priznati da mi je frustracija koju je alphonse kauders naveo u svome postu, sasvim jasna.

Meni je, kao glasaču u opštini Centar, kudikamo lakše donijeti odluku, jer mi se čini da ste u opštine Centar i Novo Sarajevo, u bitku za osvajanje pozicije načelnika poslali elitne snage sa namjerom da te pozicije i osvojite. Suprotno tome, u opštine Stari Grad i Novi Grad ste (uz dužno poštovanje prema Arijani Aganović i Ajli Šišić) kandidovali nekoga, za koga, pretpostavljam, ni vi ne mislite da ima šanse u borbi za načelničku poziciju. Da upotrijebim grub termin, zaostao iz prošlog rata, "zavala".

Lejli dajem 50% šansi za uspjeh u Centru (moja obitelj će, sa dva glasa, dati skromni doprinos njenoj borbi), a Sabini 30% za uspjeh u borbi protiv Nedžada Koldže. Međutim, što se tiče opština Stari Grad i Novi Grad, šanse za uspjeh kandidatkinja NS-e su daleko manje. Imali ste vi i jačih imena u tim opštinama (vidim ih na listama za opštinska vijeća), ali momci, očito, nisu imali m..., pa su isturili cure u borbu protiv Hadžibajrića i Šumana.
Pedja Kojovic

#9399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

leftist

Ja sam - jedan od 5 delegata Doma naroda - koji je glasao protiv novog MMF zaduzenja.
Razloge sam obrazlozio na sjednici (Ocigledno bez mnogo uspjeha) a neke od argumenata
koje sam iznio mozete procitati na mom blogu.

Posljednji pasus bloga...

Po mom misljenju, Jos jednom su politicari ove zemlje odbili da se suoce sa rezultatima svog neznanja, nesposobnosti i moralnosti. Jos jednom su sebi kupili komfor, materijalne privilegije, socijalni mir, pobjede na izborima, jednom rijecju kupili su vrijeme, a hvatanje u kostac sa problemima u kojima se zemlja nalazi odgodili za neka buduca vremena. Teret tog kukavicluka ce platiti klinceze i klinci koji danas sjede u skolskim klupama.

p.k.
Leftist

#9400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Leftist »

Pedja Kojovic wrote:leftist

Ja sam - jedan od 5 delegata Doma naroda - koji je glasao protiv novog MMF zaduzenja.
Razloge sam obrazlozio na sjednici (Ocigledno bez mnogo uspjeha) a neke od argumenata
koje sam iznio mozete procitati na mom blogu.

Posljednji pasus bloga...

Po mom misljenju, Jos jednom su politicari ove zemlje odbili da se suoce sa rezultatima svog neznanja, nesposobnosti i moralnosti. Jos jednom su sebi kupili komfor, materijalne privilegije, socijalni mir, pobjede na izborima, jednom rijecju kupili su vrijeme, a hvatanje u kostac sa problemima u kojima se zemlja nalazi odgodili za neka buduca vremena. Teret tog kukavicluka ce platiti klinceze i klinci koji danas sjede u skolskim klupama.

p.k.
:thumbup:

Nisam upratio, procitat' cu.
Locked