славянин wrote:archi_a wrote:E pa upravo zato je bitna i ona slika na stolu, upravo zato je bitan i prototip nekog oružja, upravo zato je i bitno da se razvijaju i razrađuju planovi i projekti. Ne znam zašto bi to bilo kome dobronamjernom smetalo. Ah, da, da ne smeta trebalo bi biti dobronamjeran.

P. S. Neće ni milorad doživotno moći blokirati da OS BiH koriste već provjerene i testiraju nove proizvode! Pazite dobro šta vam kažem.
A do tada, da presječemo.... eto, sve je kako padobranci tvrde. Ništa ne valja, ništa nije proizvedeno, ništa nije prikazano. Neka bude tako, ustvari tako je. Mogu li vrane prestati grakati?!? Nema potrebe jer je sve propalo.

Pa naravno da je dobro da se razvijaju takvi projekti, ono sto nije dobro je lagati sam sebe koliko daleko se otislo sa tim projektima.Znaci stavi ljestvicu ocekivanja visoko a ne da te zadovolji slika na stolu o kojoj nista drugo ne znas osim da je slika transportera - i onda iz te slike izvuces zakljucak da je sve spremno a moguce je da se vec tajno i proizvodi taj transporter.Ili naprimjer vidis prototip haubice (koja meni lici na kopiju ceske samohodke - ako oces postavim ti sliku) i krenes da pricas kako se ista proizvodi - da ima odlicne performanse i da je nevjerovatnan inzinjerski uspjeh. To sto ti zakljucujes da nekome smeta razvoj NI industrije je tvoja opterecenost dnevnopolitickim etnickim problemima - meni ne smeta ni u kom slucaju razvoj NI nego mi smeta valjanje "informacija" koje proizlaze iz necije maste - tako da sutra upravo ako se dodje do velikog problema - masta nema veliki domet.
Sto se tice OS BiH ti iste opisujes kao da su podijeljene apsolutno (barem na ovoj temi) a na drugoj temi pricas o kohezivnosti i apsolutnom blagostanju u istim.Jeli grijesim ako kazem da se balans oko rasporeda skladista oruzija i opreme drzi ?? I to sve pod "palicom" MZ ??
Apsolutno izmišljaš da na ovoj temi dijelim OS BiH. OS BiH su spremne već od ujutro da uvedu i koriste sva sredstva koja NI BiH proizvede, stvar je velikosrpske secesionističke politike koja kroz državne institucije blokira i ova pitanja, kao što blokira i mnoga druga.
I na ovoj i na onoj temi tvrdim da su svi vojnici u OS BiH, vojska Bosne i Hercegovine, i dok ne pokažu "drugačije" lice tako ću ih tretirati. I ovdje i tamo dolaze upravo isti likovi koji pokušavaju da degradiraju i omalovaže postignuća tih vojnika. Takvima, pokušam objasniti, da čak i da budu u pravu i da bude kako oni tvrde i dalje u Bosni i Hercegovini od svih naoružanih ljudi u svim sigurnosnim oružanim formacijama ima preko 50% bošnjaka pod oružjem. To nikad kroz historiju nije bilo tako, a vi vidite ko će se kome mame naHebati, u tom imaginarnom sukobu. Oružane snage BiH su jedina priznata vojna sila u BiH i tako će bito, bez obzira koliko i ko ih napustio i izašao iz njih. Predsjedništvo BiH je jedinio legalno predsjedništvo, bez obzira ko izašao iz njega. Probali su kad nije bilo oružja, pa je egal, sad su malo drugačije prilike. Što se mene tiče, ne bilo nikad, al nije problem ako neko ima secesionističke snove. I opet kažem, ne planiram, već odgpvaram likovima koji dolaze sa takvim očekivanjima.