Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosanski_kralj

#9376 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Šta je sa nama koji nismo ni za Želju ni za Sarajevo, barem ne u ovim domaćim okvirima? Mi bi trebali biti najrealniji, tako da naše stavove trebate uzimati kao najrelevantnije. :oops: :mrgreen:
luckylaka

#9377 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Bosanski_kralj wrote:Šta je sa nama koji nismo ni za Želju ni za Sarajevo, barem ne u ovim domaćim okvirima? Mi bi trebali biti najrealniji, tako da naše stavove trebate uzimati kao najrelevantnije. :oops: :mrgreen:
Ma ne misli konkretno na sve navijace bordo-plavih vec na pojedince kojima ce PAPE smetati i da osvoji EP.Ipak je reprezentacija i rezultati na prvom mjestu pa tek onda selektor.I sasvim je normalno da grijesi ali da idete moliti Begovic a:-) da brani je van svake pameti.Vedo je u jednom intervju rekao,,Za Bosnu se igra srcem i ko hoce Bujrum,, :thumbup: :bih:
veljaca

#9378 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

luckylaka wrote:
veljaca wrote:
luckylaka wrote:Ovdje je vec ocito da se diskusije svode na relaciji Grbavica-Kosevo tako da sve ovo nema veze sa reprezentacijom.Ali docekace i ovi PAPEmrzci da slave(malo im bio poraz od Rumuna)a kako ce tek da likuju ako ne daj boze ne odemo na ep.Pape budi covjek pa se povuci na vrijeme da ovi od juce ne bi uzivali u tvojim porazima.Ipak je Ciro za njih hadzija.
Pojma ti nemas - o ovome sto si napisao ...

Nemoj generalizirati na osnovu nekolicine - u koju i ti sam spadas ....

:sax:
A ti si se izgleda vec pronasao ovdje :mrgreen:
Opet da napisem: Pojma ti nemas - o ovome sto si napisao ( i o prvom i o ovome sada drugom ) ...

:sax:
shalla

#9379 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Begović je nedavno izjavio za domaće medije kako se neće odazvati više pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovine sve dok na klupi državnog tima sjedi selektor Safet Sušić.

Papeta je ova izjava iznenadila, jer, kako kaže, njemu je Begović nedavno rekao nešto sasvim drugačije.

"Iskreno, mene je ta izjava veoma iznenadila jer je meni Begović rekao neke druge stvari. Nemam šta više da kažem po tom pitanju dok ne budem imao provjerene informacije o tome šta se tačno dešava. Čak sam pričao i sa novinarom koji je pričao sa Begovićem i on mi je potvrdio da Begović to nije decidno rekao", kaže Sušić za SportSport.ba.

:lol:
Oj jebem ti, pa danas svak' sebi uzima za pravo da bude novinar, pa ne mogu da vjerujem :x :x :x

Pa idiote od novinara (taman da si moj babo rođeni), ako nije to decidno rekao koji si qratz onda stavio takav naslov :x
jeza u ledja

#9380 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

shalla wrote:Nemam šta više da kažem po tom pitanju dok ne budem imao provjerene informacije o tome šta se tačno dešava.
Hvala kurcu Susicu da si rekao jednom pravu stvar u vezi ovih gluhih telefona sa Begovicem.
Obuca9

#9381 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Rekoh ti ja shalla, SAN je to i njihov debilni kvazi novinar Sinan Sinanović. Ne bi me čudilo da je intervju izmišljen.
ODVRATAN_i_GADAN

#9382 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Kada napisem, indirektno, da treba otici sa covjekom razgovarati vi me ismijavate, a u stvari... Lakse je vjerovati "novinarima"!
Dead Man Walking

#9383 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Postavljao sam vec, sam Begovic je na svom twitteru objavio da nece igrati dok je Susic tu. Ovo je bilo u martu, jel se sta od tad promjenilo i je li bilo tog razgovora izmedju njega i selektora u kojem je rekao da ce se odazvati ne znam. Safet bi svakako trebao otici i fejs tu fejs razjasniti hoce li Asmir ili nece. Stvarno ne vidim sta bi tu za bilo koga bio problem. A ako Asmir fakat nece, lagano Sehu gurati kroz prijateljske, u Hasagica se tesko vise mozemo pouzdati.
Corola

#9384 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Problem je sto je u biti Begovic veliki dvolicnjak.
Prvo se pravio Tosa dok je igrao za repku Kanade mladi.Kad je prebacio 21, kao biva nije bio upucen da starosna granica moze da mu sprjeci da predje u drugu repku.Bilo mu je kao zao,ali ipak ce gledati da se makar izbori za seniorsku repku Kanade.Jer boze moj sta je tu je.
Eh medjutim zakon se promijenio,Sinan otvorio dusu u Snu.ba,vamo tamo i do nekih dogovora je vec ko'biva doslo.
Ne lezi vraze,Kanadzani skontali u cemu je trik i obavili par razgovora sto u novinama,sto na radiju.
Begovic kao pravi ''patriota''Kanadski opet upao u sevdah.U stilu da je on ipak Kanadzanin iako je rodjen na prostoru BIH,ali on zaboga kako rece ne poznaje ni Bosanski jezik i hercika mu kuca samo za Kanadu.
Proslo par dana,dijaspora cula za ovo ''bogohuljenje i na oci laganje'' i prasina se digla.Ovaj na kraju izjavi da nije ocekivao da ce taj razgovor u eteru,biti tako pracen.I da nije mislio bas tako-jadnicak :-)
I onda Ciro napravi blitz krieg ubaci lava u repku.i kad ga izbliza vidi,radije je i Supica ostavio na kecu :lol:
Vise je nego ocito da je Begovic dosao u repku,zbog puke koristi.
Tad je jos bila aktivna viza za put za baraz a onda na svjetsko takmicenje.Sa Kanadom bi otisao samo da kurling ganja.Tako nam mladzahan Asmiraga razmisljase u to doba.Pogotovo jos sto je jos bio klupa u klubu,i pozivi u repku bi mu dalo jos vece sanse za broj jedan u klubu.Sto se na kraju desilo.Nakon toga cejf i ushicenje za ''jednu mu jedinu''Be-Ha naravno odmah splasnulo .i sad i rukama i nogama kopa da se rijesi viska.To jest repke.
Begovic je samo oruzje u rukama onim koji ne podnose Papeta.Kao biva Pape je kriv sto ovog fakat boli qurac za repkom.Ako se sa njim ne moze dogovoriti telefonom,nece vala ni u cetiri oka.A ako je baterija problem,evo ja cu prvi da doniram. :mrgreen: a usput i prvu pomoc u autu imam,ako mu ''pozli''.
Last edited by Corola on 18/06/2011 11:06, edited 2 times in total.
ODVRATAN_i_GADAN

#9385 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Ako i predpostavimo da je to sve tako Corola opet Susic treba sjesti sa njim i za sva vremena zavrsiti ovu trakavicu ili...
Corola

#9386 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Ako i predpostavimo da je to sve tako Corola opet Susic treba sjesti sa njim i za sva vremena zavrsiti ovu trakavicu ili...
Vaha ode pustinjske deve po Alziru ganjati za 500.000 godisnje.A Pape bi pored BIH trebao mrke medvjede i po Engleskoj za 60.000.Ma hajde de.
mikogoago

#9387 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo cijelo vrijeme citam vise ove nebuloze oko Begovica i nemogu vise a da vas sviju ne upitam: Zasto stalno govorite da Pape ide Begovicu na noge ili bilo koji drugi selektor? Za mene je mnogo logicnije i pitanje za vas sviju ZASTO BEGOVIC NE BI SKOKNUO DO PAPETA I SA NJIM RAZGOVARAO O SVOM STATUSU U REPREZENTACIJI?
Ako nekome nije jasno ja cu vam reci mladji je,stalo mu je do reprezentacije :-) ,on je igrac koji tek treba da se dokaze,ima potencijala,ali ako ovako nastavi nista od njega.Njega ce unistiti njegova narav ili karakter i niko ga nece htjeti u timu.Posteno ja stvarno ne vidim sta ste svi zinuli na njega.To sto brani u Engleskoj nije neki argumenat.On ima potencijala za mnogo vise i bolje,ali on to do sada ne iskazuje.Ja bih radje se okrenuo ovima momcima Sehicu,Avdukicu,Buricu i drugim ako ih ima.Nasa rak rana je odbrana,ako to Pape rjesi onda je golman manje bitan problem. 8-)
Murat Sabanovic

#9388 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

mikogoago wrote:Evo cijelo vrijeme citam vise ove nebuloze oko Begovica i nemogu vise a da vas sviju ne upitam: Zasto stalno govorite da Pape ide Begovicu na noge ili bilo koji drugi selektor? Za mene je mnogo logicnije i pitanje za vas sviju ZASTO BEGOVIC NE BI SKOKNUO DO PAPETA I SA NJIM RAZGOVARAO O SVOM STATUSU U REPREZENTACIJI?
Ako nekome nije jasno ja cu vam reci mladji je,stalo mu je do reprezentacije :-) ,on je igrac koji tek treba da se dokaze,ima potencijala,ali ako ovako nastavi nista od njega.Njega ce unistiti njegova narav ili karakter i niko ga nece htjeti u timu.Posteno ja stvarno ne vidim sta ste svi zinuli na njega.To sto brani u Engleskoj nije neki argumenat.On ima potencijala za mnogo vise i bolje,ali on to do sada ne iskazuje.Ja bih radje se okrenuo ovima momcima Sehicu,Avdukicu,Buricu i drugim ako ih ima.Nasa rak rana je odbrana,ako to Pape rjesi onda je golman manje bitan problem. 8-)
zato sto covjek nema slobodnog dana...u ostolam selektori su ti koji prate igrace ,gledaju ih na terenu i obavljaju razovore,kako telefonske tako i face to face...
ODVRATAN_i_GADAN

#9389 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Corola wrote:
ODVRATAN_i_GADAN wrote:Ako i predpostavimo da je to sve tako Corola opet Susic treba sjesti sa njim i za sva vremena zavrsiti ovu trakavicu ili...
Vaha ode pustinjske deve po Alziru ganjati za 500.000 godisnje.A Pape bi pored BIH trebao mrke medvjede i po Engleskoj za 60.000.Ma hajde de.
Susic je SVOJEVOLJNO pristao na tu i takvu platu (plus putni troskovi, ostali troskovi, vjerovatno bonus u slucaju plasmana na EP...) a kao jos ne dokazan trener to mu je i maksimum. Ne ukusno je porediti njih dvojicu jer je ipak Vaha sa Lill-om igrao CL, osvoijo africku CL, trenirao PSG, Obalu Slonovace...
ODVRATAN_i_GADAN

#9390 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

mikogoago wrote:Evo cijelo vrijeme citam vise ove nebuloze oko Begovica i nemogu vise a da vas sviju ne upitam: Zasto stalno govorite da Pape ide Begovicu na noge ili bilo koji drugi selektor? Za mene je mnogo logicnije i pitanje za vas sviju ZASTO BEGOVIC NE BI SKOKNUO DO PAPETA I SA NJIM RAZGOVARAO O SVOM STATUSU U REPREZENTACIJI?
Izraz "na noge" je besmislen jer uvijek neko nekome mora ici "na noge" sto ga u startu ne stavlja u podredjeni polozaj. Uostalom to mu je posao, a mogao bi porazgovarati sa djecacima i njihovim roditeljima koji igraju u tamosnjim klubovima. Mozes li zamisliti koliko bi toj "djeci" znacila Papetova posjeta i interesovanje. Pogled u buducnost.
mikogoago

#9391 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Murat Sabanovic wrote:
zato sto covjek nema slobodnog dana...u ostolam selektori su ti koji prate igrace ,gledaju ih na terenu i obavljaju razovore,kako telefonske tako i face to face...
Pa nije tacno da nema slobodnog dana sada je odmor svima i ako mu je stalo da igra za reprezentaciju njegovo je da ode,posjeti nazove ili ti sta trece Susica.Susic je SELEKTOR.Kao sto sama rjec kaze on odabire igrace koji po njegovom misljenju su najbolji u tom momentu ZA TIM. NJEGOV ZADATAK JE DA IH PRATI ,NJIHOVU FORMU A NE DA IM TRCI NA NOGE ILI MOLI DA IGRAJU ZA REPREZENTACIJU.POSTOJE I SKAUTI(NE Znam kada je nas tim u pitanju ima li takvih)koji bi trebali da nalaze nove potencijalne kandidate iobavljaju razgovore sa njima o tome.To nije selektorov posao.Po mome misljenju Begovic nije pokazao nista posebno do sada.Brani skolski,ima visinu dobar refleks na njemu je da kroz iskustvo maksimalno iskoristi te svoje predispozicije,ali onako posteno ja nisam do sada vidio nesto spektakularno od njega.Jedna odbrana ili dvije nije nesto bog zna sta.Supic je isto imao svoje svjetle trenutke i ne zaboravite da su ga turci pred utakmicu u zenici pokusali kupiti.Po meni na toj utakmici nas je zaduzio svojim odbranama,a i dobrim djelom omogucio da se nadjemo u barazu,a sada ga niko ni ne spominje.Uz to je pokazivao i te kako da mu je stalo do drzavnog dresa sto se za Begovicku ne moze reci.I imam jedan prijedlog sto ne otvorite temu Begovicka pa palamudite o njoj do zore.Smoriste vise snjim.Ponavljate sew ko pokvarena gramofonska ploca.Ovo je tema Safet Susic SELEKTOR.
zeleni xy

#9392 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zeleni xy »

Samo oči u oči a ne da se prepucavaju preko nekvalifikovanih nadrinovinara.
Nismo Brazil pa da se možemo razbacivati igračima.
vernes81

#9393 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vernes81 »

Ma daj ba prodjite se suplje i begovica vise sta se ima u 4 oka palamuditi. Ona da je htio sa Papetom u 4 oka odazvao bi se na neki od poziva na utakmice i rijesio to, a ovako mislim da je @ Corola sve rekao sto se o njemu ima reci. :x
mikogoago

#9394 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

vernes81 wrote:Ma daj ba prodjite se suplje i begovica vise sta se ima u 4 oka palamuditi. Ona da je htio sa Papetom u 4 oka odazvao bi se na neki od poziva na utakmice i rijesio to, a ovako mislim da je @ Corola sve rekao sto se o njemu ima reci. :x
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
klixober

#9395 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by klixober »

Corola wrote:Problem je sto je u biti Begovic veliki dvolicnjak.
Prvo se pravio Tosa dok je igrao za repku Kanade mladi.Kad je prebacio 21, kao biva nije bio upucen da starosna granica moze da mu sprjeci da predje u drugu repku.Bilo mu je kao zao,ali ipak ce gledati da se makar izbori za seniorsku repku Kanade.Jer boze moj sta je tu je.
Eh medjutim zakon se promijenio,Sinan otvorio dusu u Snu.ba,vamo tamo i do nekih dogovora je vec ko'biva doslo.
Ne lezi vraze,Kanadzani skontali u cemu je trik i obavili par razgovora sto u novinama,sto na radiju.
Begovic kao pravi ''patriota''Kanadski opet upao u sevdah.U stilu da je on ipak Kanadzanin iako je rodjen na prostoru BIH,ali on zaboga kako rece ne poznaje ni Bosanski jezik i hercika mu kuca samo za Kanadu.
Proslo par dana,dijaspora cula za ovo ''bogohuljenje i na oci laganje'' i prasina se digla.Ovaj na kraju izjavi da nije ocekivao da ce taj razgovor u eteru,biti tako pracen.I da nije mislio bas tako-jadnicak :-)
I onda Ciro napravi blitz krieg ubaci lava u repku.i kad ga izbliza vidi,radije je i Supica ostavio na kecu :lol:
Vise je nego ocito da je Begovic dosao u repku,zbog puke koristi.
Tad je jos bila aktivna viza za put za baraz a onda na svjetsko takmicenje.Sa Kanadom bi otisao samo da kurling ganja.Tako nam mladzahan Asmiraga razmisljase u to doba.Pogotovo jos sto je jos bio klupa u klubu,i pozivi u repku bi mu dalo jos vece sanse za broj jedan u klubu.Sto se na kraju desilo.Nakon toga cejf i ushicenje za ''jednu mu jedinu''Be-Ha naravno odmah splasnulo .i sad i rukama i nogama kopa da se rijesi viska.To jest repke.
Begovic je samo oruzje u rukama onim koji ne podnose Papeta.Kao biva Pape je kriv sto ovog fakat boli qurac za repkom.Ako se sa njim ne moze dogovoriti telefonom,nece vala ni u cetiri oka.A ako je baterija problem,evo ja cu prvi da doniram. :mrgreen: a usput i prvu pomoc u autu imam,ako mu ''pozli''.

Nije Begović svojevoljno otišao u Kanadu, da mu guzica vidi puta, nego je još kao dijete protjeran iz Trebinja i jedva da se sjeća svog grada i države (Na početku rata imao 4 godine). Zapravo, najveći dio života je i proveo izvan BiH. Zamjerati Begoviću što je zavolio Kanadu, državu koja mu je sve pružila, za razliku od BiH koja mu je pružila samo izbjeglištvo, je krajnje nemoralno. To što se lomio za koju će reprezentaciju igrati, je sasvim normalno, ljudski. To čak govori da dečko nije nezahvalni bezobraznik, nego da ima savjest. Lako je pametovati onima koji se nisu našli u sličnoj situaciji...Begović je odrastao u Kanadi, školovao se, počeo prve sportske korake, prva prijateljstva i ljubavi. Prijatelji su mu Kanađani, žena Kanađanka. Kanađani imaju svako pravo da se ljute na njega jer ih je "izradio" uprkos svemu što mu je ta zemlja pružila, zato se kanite šuplje patriotske priče, samo se pokušajte staviti u njegovu poziciju...

Što se tiče relacije Pape-Begović, smatram da je Hasagić neopravdano "pretplaćen" na golmansku poziciju u reprezentaciji i da je Begović u par navrata trebao imati prednost - ubjedljivo je naš najbolji golman. Jedan od najboljih golmana najbolje lige na svijetu. Drugo, ako se već popuštalo Džeki i Ibričiću, Pape je trebao popustiti prema Begoviću. Prije svega, zato što se borio (i izborio) za prvog golmana Stoke-a i vrlo je moguće da bi ostao rezerva u klubu, da je putovao u Ameriku na utakmicu sa Meksikom(Službena verzija je da je bio jako bolestan tih dana).

Sad ja postavljam pitanje...šta je bitnije za reprezentaciju - da Begović dođe bolestan na utakmicu u Americi i izgubi poziciju prvog golmana(tada još nije bio standardni prvi golman), ili da imamo standardnog golmana u jednom klubu najjače lige na svijetu? Ne tvrdim da je Begović apsolutno čist, ima i njegove krivice, ali medijsko blaćenje igrača od strane selektora i kapitena reprezentacije, je krajnje neprofesionalno, da ne kažem - glupo. Tu još veću krivicu u odnosu na Papeta, vidim na Spahiću, koji je imao jako nekorektne izjave u medijima na Begovićev račun.

Ako imaš nešto nekom igraču reći, čak i opsovati, da li selektor ili kapiten, to se radi putem telefona ili u četiri oka, nipošto putem medija!

Na kraju, smatram da bi Sušić trebao uživo popričati sa Begovićem, da kažu jedan drugom šta imaju, jer to je jedini način da se izglade odnosi za dobrobit reprezentacije, a i njih dvojice ponaosob.
Last edited by klixober on 18/06/2011 23:23, edited 2 times in total.
Corola

#9396 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Preko telefona je umrtvo :-) Ili ti u zivo(4 okca) na cas mjenjas misljenje.Aha kako da ne.
Sta covjek da ucini da se rijesi necega sto mu ocito smeta.I plus se nadje naivaca koji zaboga nemogu da vjeruje sta se sve desava.
Smjesno,da smjesnije ne moze biti.
Last edited by Corola on 18/06/2011 23:07, edited 5 times in total.
Mobile_Disco

#9397 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

Sto bi on njemu isao na noge, znatel´ vi ko je on? :oops:
Dead Man Walking

#9398 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Mobile_Disco wrote:Sto bi on njemu isao na noge, znatel´ vi ko je on? :oops:
Fakat, koji to jos selektor obilazi svoje igrace po svijetu i komunicira s njima? :D

p.s. Znam da si ti sarkastican. ;-)
Corola

#9399 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Mobile_Disco wrote:Sto bi on njemu isao na noge, znatel´ vi ko je on? :oops:
Zna Begovic,jos dok su mu baterije bile u redu.
Dead Man Walking

#9400 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Halo ba, hocel se vise neko nasmijati na ovaj "fazon" s baterijama, slomi se covjek ponavljajuci. Haj evo ja cu kad nece niko. :lol: koja provala, maca, najludji si Zilhe mi :lol:
Locked