Uživaj u rijetkim trnutcima sreće,neće još dugoEmilly5 wrote:Kakva igracina je ovaj Haso! Ma samo sjest i divit se. Krupan, zgodan, lud, lijep k'o slika, a tek sto igra... Koja snaga u udarcima, bekendic kao iz price brace Grim, s osnovne, na mrezi... I onda s turnira potjera seljobere i antitalente. Ah meraka u veceri rane.
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- area51
#9376 Re: TENIS
-
Jameka
#9377 Re: TENIS
Imas neki problem s Hasanom? Zato sto je Svabo?area51 wrote:Uživaj u rijetkim trnutcima sreće,neće još dugoEmilly5 wrote:Kakva igracina je ovaj Haso! Ma samo sjest i divit se. Krupan, zgodan, lud, lijep k'o slika, a tek sto igra... Koja snaga u udarcima, bekendic kao iz price brace Grim, s osnovne, na mrezi... I onda s turnira potjera seljobere i antitalente. Ah meraka u veceri rane.

- shmizlica
#9378 Re: TENIS
kad klikneš na str 390 ove teme i ugledaš fotku na najgornjem postu, problemi sa hasanom netragom nestaju 
- area51
#9379 Re: TENIS
I klikneš http://www.atpworldtour.com/Rankings/Singles.aspxshmizlica wrote:kad klikneš na str 390 ove teme i ugledaš fotku na najgornjem postu, problemi sa hasanom netragom nestaju
i ponovo se problemi pojave
- shmizlica
#9380 Re: TENIS
ma mani tih detalja.....................ja opet na 390 i sve 
-
Jameka
#9381 Re: TENIS
shmizlica wrote:kad klikneš na str 390 ove teme i ugledaš fotku na najgornjem postu, problemi sa hasanom netragom nestaju

- Hank Moody
#9383 Re: TENIS
a ja mislio žene padaju na Nadala
- necko_hz
#9384 Re: TENIS
Profesor Tommy nastavio gdje je stao noć prije.
Odličan postotak osvojenih poena na prvi servis, ritern besprijekoran, FH odavno nije bio bolji, kako CC tako i paralela, a bekend je priča za sebe. Spominjao sam nekoliko puta, ali opet ću, nisam vidio igrača sa varijativnijim jednoručnim bekendom od Tommya. Ne postoji udarac koji ne može odigrati sa njim, bilo da se radi o Top spin, flatu, CC, paraleli ili slajsu. Još jednom je pokazao fenomenalnu igru na mreži, vrhunski net coverage i touch što 15 od 18 osvojenih poena i potvrđuju. Treba istaći da je i noćas bio daleko nadmočniji u razmjenama, uspio iznuditi dosta grešaka od Simona, a pritom postići 20 vinera, te imati više nego solidnu realizaciju brejk lopti (4-8) s tim da protivniku nije pružio niti jednu.
Jedino što smo vidjeli od Simona, a što je svakako vrijedno pohvale su one tri Running forhend paralele iz prvog seta, kojima me podsjetio na Pistol Petea. Budući da to nije nimalo lako (Pete je unikatan, jedan jedini) onda mu upućujem velike čestitke na tim potezima.
Tommya u polufinalu čeka Ferrer, koji ipak ne igra u prepoznatljivoj formi, što su dosadašnji mečevi i pokazali, ali uspio je da se plasira u polufinale i to je jedino bitno. Olakšavajuća okolnost za Njemca jeste to da se fizički i mentalno osjeća sjajno, nije imao mnogo zahtjevnih mečeva, a pobjedom nad Novakom je svakako dobio veliku dozu samopouzdanja, što se noćas posebno vidjelo, tako da uz adekvatan gameplan i visok postotak prvog, svakako može nadati svom trećem Masters finalu, 13. u karijeri, a tamo šta Bog dragi da. I ovaj rezultat je svakako veliki uspjeh, budući da mu je do sada u Miamiu najveći domet bilo 4.kolo.
Čestitke Tommy, nastavi nas oduševljavati ovakvim partijama.
Odličan postotak osvojenih poena na prvi servis, ritern besprijekoran, FH odavno nije bio bolji, kako CC tako i paralela, a bekend je priča za sebe. Spominjao sam nekoliko puta, ali opet ću, nisam vidio igrača sa varijativnijim jednoručnim bekendom od Tommya. Ne postoji udarac koji ne može odigrati sa njim, bilo da se radi o Top spin, flatu, CC, paraleli ili slajsu. Još jednom je pokazao fenomenalnu igru na mreži, vrhunski net coverage i touch što 15 od 18 osvojenih poena i potvrđuju. Treba istaći da je i noćas bio daleko nadmočniji u razmjenama, uspio iznuditi dosta grešaka od Simona, a pritom postići 20 vinera, te imati više nego solidnu realizaciju brejk lopti (4-8) s tim da protivniku nije pružio niti jednu.
Jedino što smo vidjeli od Simona, a što je svakako vrijedno pohvale su one tri Running forhend paralele iz prvog seta, kojima me podsjetio na Pistol Petea. Budući da to nije nimalo lako (Pete je unikatan, jedan jedini) onda mu upućujem velike čestitke na tim potezima.
Tommya u polufinalu čeka Ferrer, koji ipak ne igra u prepoznatljivoj formi, što su dosadašnji mečevi i pokazali, ali uspio je da se plasira u polufinale i to je jedino bitno. Olakšavajuća okolnost za Njemca jeste to da se fizički i mentalno osjeća sjajno, nije imao mnogo zahtjevnih mečeva, a pobjedom nad Novakom je svakako dobio veliku dozu samopouzdanja, što se noćas posebno vidjelo, tako da uz adekvatan gameplan i visok postotak prvog, svakako može nadati svom trećem Masters finalu, 13. u karijeri, a tamo šta Bog dragi da. I ovaj rezultat je svakako veliki uspjeh, budući da mu je do sada u Miamiu najveći domet bilo 4.kolo.
Čestitke Tommy, nastavi nas oduševljavati ovakvim partijama.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9385 Re: TENIS
Zguzi GaskeT ovog mrmota.
-
eno sad
#9386 Re: TENIS
Kako je ovaj tenis surov sport kod 2 1 cini mi se za Berdiha samo da je pustio lopticu da odskoci to bi bile 3 brejk prilike...Vjerovatno bi jednu i iskoristio i ovaj mech bi' skroz drugacije zavrsio..
Ovako Gaske dobio krila i ranjeo ga do kraja..
Ovako Gaske dobio krila i ranjeo ga do kraja..
- ultima_palabra
#9387 Re: TENIS
Ovo je iznenađenje... mislio sam da će ga Berdić razguzit 
- shmizlica
#9388 Re: TENIS
ovaj miami pun nekih iznenađenja ove godine.........tim bolje 
- Leopold_IV
#9389 Re: TENIS
Posebno su me dojmila iznenadjenja njemackog velemajstora.
- ultima_palabra
#9390 Re: TENIS
Rijetke su situacije kad navijam protiv Davida, a večeras će biti jedna od njih 
- shmizlica
#9391 Re: TENIS
ultima_palabra wrote:Rijetke su situacije kad navijam protiv Davida, a večeras će biti jedna od njih
al i ineče ne sakam davida
- area51
#9392 Re: TENIS
Valjda će ovaj turnir Andy uzeti,da ovi "teniski pobačaji" ne polete previše 
- shake69
#9393 Re: TENIS
Guska me iznenadio, ne znam kako je uspio dobiti visokoga Ceha. Eno ga u ponedjeljak preskace Crnog Janka na No.9 i zaprijetit ce i Tsongi za zavrsni Masters ako nastavi ovako.
- Leopold_IV
#9394 Re: TENIS
Mislim da bi Gasquet preskočio zalutalog Janka i da je izgubio od Berdycha.shake69 wrote:Guska me iznenadio, ne znam kako je uspio dobiti visokoga Ceha. Eno ga u ponedjeljak preskace Crnog Janka na No.9 i zaprijetit ce i Tsongi za zavrsni Masters ako nastavi ovako.
Nekako sam se nadao da će Čilić do finala pa da ga i on preskoči.
- Leopold_IV
#9395 Re: TENIS
ako jednog Tommyja Haasa, pa čak i u navodnicima, nazivaš teniskim pobačajem onda ne znam šta radiš na ovom topicu...area51 wrote:Valjda će ovaj turnir Andy uzeti,da ovi "teniski pobačaji" ne polete previše
nadam se da nisi mislio na njega...
- Leopold_IV
#9396 Re: TENIS
a evo sta Nick Bollitieri kaže o svom učeniku:
“Only a few people in life can come back to a one-on-one sport the way Tommy has,”
“There’s nobody protecting you. It’s not like a team sport where you can hide. You can’t do that in tennis. I’ve had two students do it: Andre Agassi and now Tommy.
“I would say coming back like he has is what the world will remember over him being the World No. 2. He was counted out, had operations, had to get wild cards, enter qualifying. This is more impressive. He’s shown it ain’t over till it’s over. He was counted out as an old man, so the way he’s come back is even more incredible.”
“His all-court game has made it possible for him to be where he is today. If he just had one style, he wouldn’t have made it back,” assesses Bollettieri. “He has a beautiful slice, passing shots, good volleys, can hit a flat and topspin forehand and backhand and has a nice serve. He’s in great shape physically. That to me is why he is still playing.
“I sincerely believe him having a family has also been a great equaliser for him. It’s the same for Roger Federer. If you can have a piece of tranquility and something to look forward to, that’s pretty damn powerful. His young daughter Valentina and wife Sara Foster have been a good balance for him.”
odličan post Necko o igri Haasa, a pogotovo o njegovom BH.
Danima gledam njegove meceve i pokušavam i sam dodati te varijacije u BH ali je ono čudo.
“Only a few people in life can come back to a one-on-one sport the way Tommy has,”
“There’s nobody protecting you. It’s not like a team sport where you can hide. You can’t do that in tennis. I’ve had two students do it: Andre Agassi and now Tommy.
“I would say coming back like he has is what the world will remember over him being the World No. 2. He was counted out, had operations, had to get wild cards, enter qualifying. This is more impressive. He’s shown it ain’t over till it’s over. He was counted out as an old man, so the way he’s come back is even more incredible.”
“His all-court game has made it possible for him to be where he is today. If he just had one style, he wouldn’t have made it back,” assesses Bollettieri. “He has a beautiful slice, passing shots, good volleys, can hit a flat and topspin forehand and backhand and has a nice serve. He’s in great shape physically. That to me is why he is still playing.
“I sincerely believe him having a family has also been a great equaliser for him. It’s the same for Roger Federer. If you can have a piece of tranquility and something to look forward to, that’s pretty damn powerful. His young daughter Valentina and wife Sara Foster have been a good balance for him.”
odličan post Necko o igri Haasa, a pogotovo o njegovom BH.
Danima gledam njegove meceve i pokušavam i sam dodati te varijacije u BH ali je ono čudo.
Last edited by Leopold_IV on 29/03/2013 10:53, edited 1 time in total.
- Leopold_IV
#9397 Re: TENIS
Ista situacija, jako mi je drag Ferrer ali danas navijam da Haas napravi čudo modernog tenisa i ode do kraja.ultima_palabra wrote:Rijetke su situacije kad navijam protiv Davida, a večeras će biti jedna od njih
Nesto kao Ljubo u IW, samo jos 4 godine stariji i sa puno više ozljeda.
Ovako uz pogledanih par highlighta i pracenja rezultata dao bi šanse 60:40 u korist Pit Bulla.
Ferrer ce ga sigurno po svom običaju tjerati na lopticu više i pitanje je koliko dugo Haas može držati tenis prepun varijacije, dobrog servisa i izlaska na mrežu bez pada u igri koji bi Ferrer svakako iskoristio.
Nekako imam osječaj da će onaj ko dobije prvi set dobiti i meč.
- ultima_palabra
#9398 Re: TENIS
Ferrer već neko vrijeme ne igra dobro, pogotovo sporo počinje mečeve... to prolazi jer su danas igrači mentalno i fizički nestabilni, kao Almagro ili Melzer koji su ga nadigrali a izgubili.Leopold_IV wrote:Ista situacija, jako mi je drag Ferrer ali danas navijam da Haas napravi čudo modernog tenisa i ode do kraja.ultima_palabra wrote:Rijetke su situacije kad navijam protiv Davida, a večeras će biti jedna od njih
Nesto kao Ljubo u IW, samo jos 4 godine stariji i sa puno više ozljeda.
Ovako uz pogledanih par highlighta i pracenja rezultata dao bi šanse 60:40 u korist Pit Bulla.
Ferrer ce ga sigurno po svom običaju tjerati na lopticu više i pitanje je koliko dugo Haas može držati tenis prepun varijacije, dobrog servisa i izlaska na mrežu bez pada u igri koji bi Ferrer svakako iskoristio.
Nekako imam osječaj da će onaj ko dobije prvi set dobiti i meč.
Tommy je fizički svjež, nije igrao duge mečeve... mentalni dio jeste uvijek bio malo problematičan, ali ako uzme kontrolu nad mečom ne vjerujem da će je ispustiti do kraja... u ovoj formi u kakvoj jeste. Tommy u 2 seta
- Leopold_IV
#9399 Re: TENIS
Svjezina Tommyja je upitna s obzirom na vremenske uslove na Floridi i činjenicu da je paralelno igrao i dubl te sinoc srecom izgubio.ultima_palabra wrote:
Tommy je fizički svjež, nije igrao duge mečeve... mentalni dio jeste uvijek bio malo problematičan, ali ako uzme kontrolu nad mečom ne vjerujem da će je ispustiti do kraja... u ovoj formi u kakvoj jeste. Tommy u 2 seta
Ma koliko spreman izgledao, Haas se fizički ne može mjeriti sa Ferrerom i sigurno ga na "mišiće" ne može dobiti tako da ga jedino i može dobiti u 2 seta (barem tako mislim) i to agresivnom igrom, varijacijama i taktickim pristupom kao protiv Djokovica.
Slažem se da je Ferrer u blagom padu forme ali još uvijek dovoljno konstantan da je potrebna vrhunska partija bez oscilacija za pobjedu.
Kad se sve pogleda, doda i oduzme, Murray ima veliku šansu za osvajanje turnira i zamjenu sa Federerom na broju 2 ATP liste.
- ultima_palabra
#9400 Re: TENIS
Da sam žensko, ovlažio bih se od Haasovog bekhenda