Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ultragotiva

#9376 Re: FK Sarajevo

Post by Ultragotiva »

Dobit batine 76 na 5 nije sramota,znam te momke i njihovu ekipu i siguran sam da su jaki ko beton i da bilo koja ekipa lesinara od 20 ljudi da je isla na njih 20 da bi u neretvi plivala nakon 2 minute. Opet jedan minus zbog toga sto se nije islo zajedno...

Horde su u konjicu primile batine od 60 ultrasa,a u kombiju bilo 9 mladjih momaka i onda neko kaze mi primamo batine,a sta je kad nas 20 upadne medju 2 milje manijaka upratimo trans i bude cao CCB :D Ili kad 35 hordi upadne medju 60 ultrasa na zetru i napravi haos,pa im vodja do kraja sezone vodi navijanje sa gipsom...
Nuclear Winter

#9377 Re: FK Sarajevo

Post by Nuclear Winter »

Ultragotiva wrote:Dobit batine 76 na 5 nije sramota,znam te momke i njihovu ekipu i siguran sam da su jaki ko beton i da bilo koja ekipa lesinara od 20 ljudi da je isla na njih 20 da bi u neretvi plivala nakon 2 minute. Opet jedan minus zbog toga sto se nije islo zajedno...

Horde su u konjicu primile batine od 60 ultrasa,a u kombiju bilo 9 mladjih momaka i onda neko kaze mi primamo batine,a sta je kad nas 20 upadne medju 2 milje manijaka upratimo trans i bude cao CCB :D Ili kad 35 hordi upadne medju 60 ultrasa na zetru i napravi haos,pa im vodja do kraja sezone vodi navijanje sa gipsom...
Ma šta ti imaš objašnjavati tatinim sinovima i maminim mazama,kojima mamice naprave kraš express prije nego što izađu napolje i još im stave pleteni šal oko vrata da se ne prehlade :lol:
Pusti ba medvjediće male kojima je idol naoružani proizvođač buhtlji,i kiflji. Mi smo za njih DIVOVI :thumbup:
armin071

#9378 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

Ma ljudi sta se palite na provociranja kospi. Treba reci hvala bogu pa nije opet pala mrtva glava. Ovo je idiotizam mupa HNK i to ne prvi put. Pustiti pun autobus navijaca Borca i jos par auta bez policijske pratnje je debilno. Kud im nisu citavu Jablanicu zapalili jer znamo kako su isti ti policajci "reagovali" kada su bili u pitanju nasi navijaci(potezanje pistolja i sl.). I onda kaze desio se belaj. Pa mora se desiti kada debili iz policije ne rade nista osim sto locu i naplacuju kazne za gluposti. Jadna nam je majka ako nam je ova policija zaduzena za red i mir. I jos jednom kazem sreca pa ovaj put nije pala mrtva glava. A za ove ostale sto ovdje "svrsavaju" na premlacivanje 5 momaka od strane 70 lesinara ne znam stvarno ni da li ste vrijedni komentara......
aleDP

#9379 Re: FK Sarajevo

Post by aleDP »

Ne znam šta se ložite bezveze...nit mi je cilj napadati i omalovažavati navijače Sarajeva, nit dizati navijače Želje...nisam se dobro izrazio, ja nisam navijač Želje koji ide i navija na utakmicama, nego samo navijam za Želju, ono simpatizer i to...navijam da budu prvaci...nisam iz Sarajeva, tako da ni na utakmice redovno ne idem. Znači ne pričam ja ovo po toj osnovi.

Ja sam htio samo da kažem kako mi je bezveze što navijači Sarajeva stalno dobiju neke batine, žao mi te djece koja završi u bolnici, nisam sa osvrtao na to ko je brojniji, ko je luđi, ko je jači...to me ne zanima.
Obuca9

#9380 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

pOZz wrote:
Dobar im ovaj izvještaj, još samo da su ove prilike redali hronološki, a ne ofrlje, bio bi i odličan :lol: :lol:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#9381 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Komsije sjasite ili ce biti banova dođete da provocirate...ako vidim i jedan post koji ima imalo provokacije 7 dana u rudnik od mene imate svoju temu pa tamo pisite sta hocete
tacna

#9382 Re: FK Sarajevo

Post by tacna »

Sta li im je zalizanko obeco pa ovako trce prema njemu a navijaca koda i nema, izdajice.
Logovan

#9383 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Samo HZ wrote:fakat lupate gluposti, pa vas molim da prestanete, ko imalo poznaje te momke zna da ne nose obiljezja, pa ih tako lesine nisu ni mogli poznati, to mahanje salovima je nigdje veze, to im nije ni prvi ni zadnji susret sa lesinama, mislim da jednostavno nisu mogli proci pored busa navijaca borca tek onako, sto bi ucinila vecina skupina, podgrupa, grupa i 10 puta brojnijih ..Mogu samo reci da sam jednom bio s tim momcima, i mislim da je to jedna od najboljih ekipa koju horde imaju, zao mi je sto se ne furaju na forume, i kojekakve gluposti, a licno bih volio da vam neko od njih objasni neke stvari i zacepi usta pateticima !
:thumbup: :thumbup: svaka čast sve si objasnio

Baron_Samedi@ a šta bi ti htio ??? da nosamo bombe i noževe ko vi huligani sa juga ili da palimo auta pa da na taj način pokazujemo da smo najjači :roll: :roll: ne ne, mi dokazujemo na tribini da smo najjači 8-)
cunga lunga

#9384 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna ... ajevo.html

Banjalučani pretukli trojicu navijača FK Sarajevo, pa im zapalili automobil "ford focus"

U mjestu Poda kod Jablanice, u blizini restorana "Jablanica", preksinoć je došlo do fizičkog obračuna navijača Fudbalskog kluba Borac iz Banje Luke, koji su se vraćali s utakmice iz Trebinja, i navijača FK Sarajevo, koji su bili na utakmici u Mostaru.

Naime, navijači Borca vraćali su se iz Trebinja s autobusom i nekoliko automobila i zaustavili su se ispred restorana "Jablanica", gdje su se, također, odmarali navijači Sarajeva. Tada su napadnuta četvorica navijača Sarajeva, koji su bili u vozilu "ford focus".

U napadu je jedan navijač Sarajeva teško povrijeđen, a dvojica su prošla s lakšim ozljedama. Nakon obračuna, navijači Borca zapalili su automobil svojih protivnika.

- Odmah nakon dojave policajci su izašli na lice mjesta. U međuvremenu, navijači Borca su uspjeli otputovati preko Prozora u pravcu Banje Luke. Intervencijom policajaca oni su zaustavljeni u Prozoru, gdje su sve osobe legitimisana i nad njima je izvršena kriminalistička obrada, a potom su, uz saglasnost tužioca, pušteni da dalje putuju prema Banjoj Luci - kazao nam je Sead Hakalović, načelnik Operativnog centra Policijske uprave Konjic.

--------------------------------------------------

Pametnom dosta, autobus i par automobila na 4 covjeka u jednom autu....
Sad zeljeznicari mozete na svoju temu da svrshavate na brkove amara osima...
nanda_

#9385 Re: FK Sarajevo

Post by nanda_ »

zlo87 wrote: Baron_Samedi@ a šta bi ti htio ??? da nosamo bombe i noževe ko vi huligani sa juga ili da palimo auta pa da na taj način pokazujemo da smo najjači :roll: :roll: ne ne, mi dokazujemo na tribini da smo najjači 8-)
Pod uticajem nekih drugih furka danas je bitno ko je kome ceku napravio i to 20-5 npr. i onda se prica kako je ko koga nalemo :-) poenta je al koja je nazalost izgubljena danas je ovo boldirano :roll:
A sad jedna stvar znaci ne idem na gostovanja i samim tim nemam sad pravo nesto pametovat al mislim da bi bilo bolje da nasa raja al bas svi dal s priv.autima ,kombijima il autobusima mora se zajedno u koloni ici ovako upravo zbog izdvajanja iz kolone desavaju se ove stvari :|
crazy north

#9386 Re: FK Sarajevo

Post by crazy north »

nanda_ wrote:
zlo87 wrote: Baron_Samedi@ a šta bi ti htio ??? da nosamo bombe i noževe ko vi huligani sa juga ili da palimo auta pa da na taj način pokazujemo da smo najjači :roll: :roll: ne ne, mi dokazujemo na tribini da smo najjači 8-)
Pod uticajem nekih drugih furka danas je bitno ko je kome ceku napravio i to 20-5 npr. i onda se prica kako je ko koga nalemo :-) poenta je al koja je nazalost izgubljena danas je ovo boldirano :roll:
A sad jedna stvar znaci ne idem na gostovanja i samim tim nemam sad pravo nesto pametovat al mislim da bi bilo bolje da nasa raja al bas svi dal s priv.autima ,kombijima il autobusima mora se zajedno u koloni ici ovako upravo zbog izdvajanja iz kolone desavaju se ove stvari :|
bas tako mi smo za to krivi i niko drugi vazda se odvajamo iz kolone a to je najveci problem pogledaj ove ostale svi se potrpaju u buseve i idu zajedno
north

#9387 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Dobro je što će desiti narednog mjeseca, samo je pitanje ŠTA će se desiti????

Sarajevo novog predsjednika dobija narednog mjeseca
Vanredna Skupština Fudbalskog kluba Sarajeva bit će održana narednog mjeseca. Tako je odlučeno na današnjem sastanku na kojem su prisustvovali, dva potpredsjednika FK Sarajevo...

Vanredna Skupština Fudbalskog kluba Sarajeva bit će održana narednog mjeseca. Tako je odlučeno na današnjem sastanku na kojem su prisustvovali, dva potpredsjednika FK Sarajevo: Dževad Bećirević, Mensud Bašić, te predsjednik i potpredsjednik Skupštine: Adnan Hadžimuratović i Miladin Vidaković, te tri člana Udruženja Bordo prijetelji 1946.

«Napravljena je radna grupa i ono što se sada zna jeste da će Skupština biti održana u drugoj polovini decembra. Mi ćemo pokušati pronaći predsjednika koji će sam izabrati Upravni odbor», rekao je za Scsport.ba Adnan Hadžimuratović, predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

Inače, na sastanku je ocijenjeno da je ekipa postigla dobre rezultate koji Sarajevu daje realne šanse za izlazak u Evropu. Sastanku nije prisustvovao Mirza Varešanović, koji kako nam je Hadžimuratović prenio ima puno podršku ovog UO koji je ostato u sastavu.

Zna li iko išta više, ko su mogući kandidati?????

Što se tiče ovih belaja, vrijeme je da UNFKS u svim narednim gostovanjima vodi malo više računa, niko se ne smije izdvajati iz kolone pri polasku i odlasku i sve će biti u redu. Oni koji to pak budu ipak uradili neka sami preuzimaju rizik za sebe.....
ultrajvosa 1987

#9388 Re: FK Sarajevo

Post by ultrajvosa 1987 »

Ne znam zasto se palite beze....

Sad je "IN" kad 100 ljudi prebije 5, kad se bombe bacaju po igralistu, kad se nozevima bodu , kad se puca na zastitare, kad se nozevima napadaju igraci protivnika, kad se pale auta, kad se molotovljevi kokteli ubacuju u autobuse i sl.To sve rade furaci, a ne navijaci....

Ako je hrabrost prebiti 5 momaka, a njih 70, onda jesu ... oni su najhrabriji... i nek' se hvale svojim "uspjehom". :-)
Mi imamo kontra furku od ostalih, i vozdra...
ultima_palabra

#9389 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Jednostavno došlo je takvo vrijeme da ne može 5 momaka sa obilježjima u autu otići samostalno na gostovanje... shvatiti to, i ponašati se u skladu s tim.
vozač

#9390 Re: FK Sarajevo

Post by vozač »

zna li iko živ detalje ovoga što se desilo, ne kontam, jesu li šta kuhali ili su tek tako izašli iz autobusa i zapalili im auto
ne mogu da shvatim šta se treba desiti da zapališ nekome auto, znači ideš na tekmu i ubiju te zato što nosiš obilježje drugog kluba i to u potpuno desetom mjestu i navijači ekipe koja veze nema sa tom utakmicom na kojoj si bio, pa jebo te ovo je fakat opšte ludilo

osim toga, ne mogu vjerovati da nema neki video nadzor i da sve nije snimljeno
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#9391 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

don_emir wrote:Komsije sjasite ili ce biti banova dođete da provocirate...ako vidim i jedan post koji ima imalo provokacije 7 dana u rudnik od mene imate svoju temu pa tamo pisite sta hocete
samo da ponovim
sjever76

#9392 Re: FK Sarajevo

Post by sjever76 »

jel dost više priče o događajima u jablanici????? ovo je tema o fk sarajevo a kome je do toga da naglaba o marisanama navijača nek to radi negdje drugo.
sema, pooz-e otvarajte info tako vam boga. slomiše ovde omladinci sa temama o kojima nemaju pojma.
burek_in_space

#9393 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

Samo da obavijestim, poshto sinoc nisam stigao

22. Nov. 2010. 00:50 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» haman normalan

trajni

22. Nov. 2010. 00:50 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» jufka developer

14 dana
jalijas74

#9394 Re: FK Sarajevo

Post by jalijas74 »

ultrajvosa 1987 wrote:Ako je hrabrost prebiti 5 momaka, a njih 70, onda jesu ... oni su najhrabriji... i nek' se hvale svojim "uspjehom". :-)
Pusti tu suplju mislis da bi se mi drugacije ponjeli ? Ko bi to sprijecio nas da imao na "ziceru" ovakvu situaciju ? Mi bi ih "razderali" i pobacali u Neretvu ako su nasi prosli samo sa laksim povredama neka se zahvale Bogu na tome a o autu nema sta reci zalosno je. I ko ce sada momku dati 20 000 KM ili sto ce sada ostati bez posla ...

Podrzajem Lesinare jer su ikoristili priliku mi smo se i previse opustili u ovakvim putovanjima to dokazuju cinjenice da smo dobili po "picici" u par navrata.

I jedno pitanje za "upucene" zasto su oni bili u "Zdravoj vodi" ihah haj poslje tekme ?
Ako se tekma zavrsila tad i tad i ako ti krenes iz Vrapica tad i tad i stanes u Jablanici da jedes ne jedes 5 sati jer toliko je trebalo Lesinarima da se pojave u Jablanici. Nesto ovdje nije jasno zar ne ?
Lakat Jebić

#9395 Re: FK Sarajevo

Post by Lakat Jebić »

jalijas74 wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:Ako je hrabrost prebiti 5 momaka, a njih 70, onda jesu ... oni su najhrabriji... i nek' se hvale svojim "uspjehom". :-)
Pusti tu suplju mislis da bi se mi drugacije ponjeli ? Ko bi to sprijecio nas da imao na "ziceru" ovakvu situaciju ? Mi bi ih "razderali" i pobacali u Neretvu ako su nasi prosli samo sa laksim povredama neka se zahvale Bogu na tome a o autu nema sta reci zalosno je. I ko ce sada momku dati 20 000 KM ili sto ce sada ostati bez posla ...

Podrzajem Lesinare jer su ikoristili priliku mi smo se i previse opustili u ovakvim putovanjima to dokazuju cinjenice da smo dobili po "picici" u par navrata.

I jedno pitanje za "upucene" zasto su oni bili u "Zdravoj vodi" ihah haj poslje tekme ?
Ako se tekma zavrsila tad i tad i ako ti krenes iz Vrapica tad i tad i stanes u Jablanici da jedes ne jedes 5 sati jer toliko je trebalo Lesinarima da se pojave u Jablanici. Nesto ovdje nije jasno zar ne ?
otisli ljudi u mostar na kafu, nije im se zurilo, svratili na meso, nije im se zurilo... sta ima biti nejasno?
jalijas74

#9396 Re: FK Sarajevo

Post by jalijas74 »

Znaci dok je navijacka grupa kojoj pripadas bila na putu kuci ti si setkao Mostarem, dok su ostali vec bili u svojim stanovima ti ides na meso, ljudi te razbiju polako "nije im se zurilo" udaris na obraz cijele grupe kojoj pripadas jer nije ti se zurilo. Jer pobogu morao se vidjeti "stari" i setkati po Mostaru ocito nema postovanja prema jezgri grupe i ono sto se dogovori.
Ako su bili imalo u "ultra" folu trebali su znati da je moguc susret sa Lesinarima i biti vise nego oprezan ali laganica nije im se zurilo.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#9397 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Hamzagić: Ne idem u Olimpic, ako ostanem, Sarajevo je moj izbor
Naime, počele su kružiti priče kako je jučer u jednom sarajevskom lokalu sa predsjednikom Olimpica Nijazom Gracićem viđen Dženaldin Hamzagić koji je bio u društvu svog menadžera
«Nema ništa od toga. Ako budem ostao u BiH igrat ću samo za Sarajevo», rekao je kratko Hamzagić
Edit: Keno, Dado i Hame pozvani u reprezentaciju za utakmicu sa Poljskom u Turskoj :thumbup:
samo_ovaj_put

#9398 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

sto mi je poznat ovaj hamzagicev odgovor na pitanje o prelasku u olimpick
Ultragotiva

#9399 Re: FK Sarajevo

Post by Ultragotiva »

Sema otvarajte fksinfo,niste svjesni koliko taj forum znaci nekim ljudima...pogazili ste rijec rekli ste da otvarate poslije veleza !
cico x

#9400 Re: FK Sarajevo

Post by cico x »

drugi najveci problem vezan za fk sarajevo poslije ove odvratne uprave su "forum navijaci" !!
kome se dokazujete,kome se pravdate,kako svi sve znaju a ne mrdate od komp. ?
daj ba kanite se mostara,konjica i jablanice,sta je bilo-bilo je,nema potrebe za 10 strana naglabanja po forumima!
Locked