Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
animals

#9376 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Ma dajte..
sve ispod 10 000 km mjesecno u BIH, je sirotinja..
uglavnomja

#9377 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

animals wrote:Ma dajte..
Eura bolan :oops:
animals

#9378 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

uglavnomja wrote:
animals wrote:Ma dajte..
Eura bolan :oops:
Ja zajebo se..eura.. :D
madner

#9379 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Hendrix wrote:Brate mili ima li veceg snoba u Kantonu Sarajevo od ovog Melbourna? Ima li covjek uopste konkurenciju u svojim izjavama i sprdanju sa ljudima ovde?

:roll:
Tu sam.

Moram reci da je ovo mazno fol koji smo u NVZu prosipali uzivo. :D
mirsek

#9380 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

madner wrote:
Hendrix wrote:Brate mili ima li veceg snoba u Kantonu Sarajevo od ovog Melbourna? Ima li covjek uopste konkurenciju u svojim izjavama i sprdanju sa ljudima ovde?

Tu sam.

Jel te stid ? :D
detroit-mercy

#9381 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Melbourne_Australia wrote:Ja fakat ne znam ko brani ljudima da idu..Koga libo racku ko ce gdje otici i kad...Ali jedno boli, kokuzluk vas tjera, a tesko priznati...Kaze jedan zbog radova nece biti vode i zbog toga treba da se ide..Da ti imas tupla 2.5 milje, ne bi ti ni pomislio na vodu....Jbg tako je, a istina boli..U Melbourne, ubistva i pucnjave se desavaju svaki dan, provaljivanje u kuce dok ljudi sa porodicama spavaju postalo svakodnevnica, pljacke na ulici i tuce normala...A ne vidim Australce da pisu "treba odavde ici" jbg dobro se zivi, a Bosnjo uglavnom tesko zivi i onda trazi razloge druge ali nikako da kaze, jbg nema se i ne mogu vise ovako...
Znaci na kraju balade ipak dodjosmo do toga da prosjecan Bosnjo tesko zivi i pored svih uvjeravanja kako nam je super, kako su paprike i cevapi jeftini, teletina i janjetina na svakodnevnom meniju, da se nigdje ne pije i ne provodi kao kod nas :mrgreen: i uz to jos jako malo radi :skoljka: .
madner

#9382 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

mirsek wrote:
madner wrote:

Tu sam.

Jel te stid ? :D
Sto bi nas bio stid, sve smo posteno zaradili u privatnoj reziji. :D
mirsek

#9383 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

madner wrote:
Sto bi nas bio stid, sve smo posteno zaradili u privatnoj reziji. :D
Nije bilo privatna rezija tipa direktna nagodba ili prilagodjeni tender sa budzetom ?
Onda aferim :D
konjislav

#9384 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

japin_mutapi wrote:sa dvije i po milje mozes samo da vadis zivce ovima sto rade za 800 a zapravo si i ti gola kita, nista konkretno ne mozes sa tim parama

sitno je to sve, nije neka para
Tacno tako.
Jimmy McNulty wrote:Plata od 1500 je vrh vrhova u ovoj državi i nju u vrh glave ima 10% stanovništva. Recite mi gdje da potpišem da do kraja života radim za nju.
Ja sam imao i vecu platu od toga. Kao sto japin kaze, nije to neka sreca, kao sto ti mislis. Potrebno je jos vise od toga da bi bio sretan i zadovoljan i da nesto napravis u zivotu.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9385 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

konjislav wrote:
Jimmy McNulty wrote:Plata od 1500 je vrh vrhova u ovoj državi i nju u vrh glave ima 10% stanovništva. Recite mi gdje da potpišem da do kraja života radim za nju.
Ja sam imao i vecu platu od toga. Kao sto japin kaze, nije to neka sreca, kao sto ti mislis. Potrebno je jos vise od toga da bi bio sretan i zadovoljan i da nesto napravis u zivotu.
Naravno, svjestan sam svega, ali ja sam 8 mjeseci radio za 300 maraka, u tih 8 mjeseci imao sam 2-3 slobodna dana i kada bih drznuo odmoriti se ne bi imao dnevnicu od 10 kaem taj dan. Za mene, ali i za 90% države BiH, plata od 1500, je i ostati će nedosanjani san.

90% ljudi koji su napustili ovo sve, nikada ne bi otišlo da imaju posao uz tu platu i da im se poštuju sva prava.
mousstapha

#9386 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Najgore od svega je sto je govotovo po pravilu uz losiju platu i losiji odnos prema radnicima, povecan stres i strasno malo slobodnih dana. I na kraju kad neko dozivi klasicni burnout i naprasno dadne otkaz u drustvu ga dodatno optuze da je sam kriv i neradnik. Generalno je jako malo empatije medju radnicima u BiH.
sumirprimus

#9387 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

pokvarena salama, starog leba kriska, sve si dao ovoj zemlji, ona tebi nista :izet:
animals

#9388 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Uvijek se zapitaj..
sta tebi drzava moze dati, a ne ti njoj..
mali jomu

#9389 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

svugdje pocinje sezona a nemoze se pronac ko ce da radi, po mojim kontama ova godina bit ce razvala na svim stranama..... nece raja da radi za kikiriki, dosta strucne raje izletilo vani da radi..... razjeb pravi, neka je...... jebote doso mi lik veze nema a ne mogu mu nista, radi, suti i pici :lol:
sumirprimus

#9390 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

za sve drugove tamo negdje u daljini :D
konjislav

#9392 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Nije ovo ništa novo, logično je niko ne žali niti se kaje.
Osim Australca naravno. :lol: :lol: :lol:
EDIT: možda i francuza. :D
Melbourne_Australia

#9393 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

detroit-mercy wrote:
Melbourne_Australia wrote:Ja fakat ne znam ko brani ljudima da idu..Koga libo racku ko ce gdje otici i kad...Ali jedno boli, kokuzluk vas tjera, a tesko priznati...Kaze jedan zbog radova nece biti vode i zbog toga treba da se ide..Da ti imas tupla 2.5 milje, ne bi ti ni pomislio na vodu....Jbg tako je, a istina boli..U Melbourne, ubistva i pucnjave se desavaju svaki dan, provaljivanje u kuce dok ljudi sa porodicama spavaju postalo svakodnevnica, pljacke na ulici i tuce normala...A ne vidim Australce da pisu "treba odavde ici" jbg dobro se zivi, a Bosnjo uglavnom tesko zivi i onda trazi razloge druge ali nikako da kaze, jbg nema se i ne mogu vise ovako...
Znaci na kraju balade ipak dodjosmo do toga da prosjecan Bosnjo tesko zivi i pored svih uvjeravanja kako nam je super, kako su paprike i cevapi jeftini, teletina i janjetina na svakodnevnom meniju, da se nigdje ne pije i ne provodi kao kod nas :mrgreen: i uz to jos jako malo radi :skoljka: .
Haveru, posto sam bio u Detroitu 2 puta, ja nemam snage da ti odgovorim kad skontam gdje ti zivis :lol: :lol: Samo mi odg iskreno? odakle si inace? Sarajevo nisi sigurno..Jaran dobar mi zivio sa curom iz Sarajeva otisao gore kod nje....Znaci lik pobudalio nakon 12 mjeseci i tivra se kuci u Sarajevo..Tako da sam ga bas obisao bas, on je zivio u Rosedale Park ...
Last edited by Melbourne_Australia on 21/03/2019 19:02, edited 1 time in total.
sinuhe

#9394 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sinuhe »

Svjetski putnik.
mali_balon

#9395 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali_balon »

Ma ovaj koala je kolirani zviz da jebe rak raka....samo iz zviza je moglo isteci ovolika kolicina zitkog proljeva
zrakomlat

#9396 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

mali_balon wrote:Ma ovaj koala je kolirani zviz da jebe rak raka....samo iz zviza je moglo isteci ovolika kolicina zitkog proljeva
:lol:
detroit-mercy

#9397 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Melbourne_Australia wrote:
detroit-mercy wrote:
Haveru, posto sam bio u Detroitu 2 puta, ja nemam snage da ti odgovorim kad skontam gdje ti zivis :lol: :lol: Samo mi odg iskreno? odakle si inace? Sarajevo nisi sigurno..Jaran dobar mi zivio sa curom iz Sarajeva otisao gore kod nje....Znaci lik pobudalio nakon 12 mjeseci i tivra se kuci u Sarajevo..Tako da sam ga bas obisao bas, on je zivio u Rosedale Park ...
Od cijelog Detroit metropolitan podrucja, ti si nasao Rosdale Park i on ti je referenca :-) a sto je najvaznije tebi je Sarajevo referenca za bilo sta :-) . Uglavnom, bijelci ne zive bas pretjerano u Detroitu osim u Downtown-u u zadnjih par godina, valjda si to moga skontati u tim svojim dolascima
Progooglaj malo okolinu, RHills, Troy, Birmingham, Bloomfied pa onda skontaj gdje ti zivis i ne proseravaj se vise.
Melbourne_Australia

#9398 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Detroit je obicna rupa..Ali rupcina na kvadrat.,I ti pises pametujes...Pitao sam te odakle si inace?? Jer takvima je svugdje bolje samo da nisu u rodnom mjestu....Ti si tipicni primjer ...Hajde sad furaj,,
tuzlak1212

#9399 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by tuzlak1212 »

detroit-mercy wrote:.
Imal nas neko u Pistonsima? :D
detroit-mercy

#9400 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

tuzlak1212 wrote:
detroit-mercy wrote:.
Imal nas neko u Pistonsima? :D
Bio Milicic :mrgreen:
Post Reply