Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- animals
#9376 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma dajte..
sve ispod 10 000 km mjesecno u BIH, je sirotinja..
- uglavnomja
#9377 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eura bolananimals wrote:Ma dajte..
- animals
#9378 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja zajebo se..eura..uglavnomja wrote:Eura bolananimals wrote:Ma dajte..
- madner
#9379 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tu sam.Hendrix wrote:Brate mili ima li veceg snoba u Kantonu Sarajevo od ovog Melbourna? Ima li covjek uopste konkurenciju u svojim izjavama i sprdanju sa ljudima ovde?
Moram reci da je ovo mazno fol koji smo u NVZu prosipali uzivo.
- mirsek
#9380 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel te stid ?madner wrote:Tu sam.Hendrix wrote:Brate mili ima li veceg snoba u Kantonu Sarajevo od ovog Melbourna? Ima li covjek uopste konkurenciju u svojim izjavama i sprdanju sa ljudima ovde?
-
detroit-mercy
#9381 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znaci na kraju balade ipak dodjosmo do toga da prosjecan Bosnjo tesko zivi i pored svih uvjeravanja kako nam je super, kako su paprike i cevapi jeftini, teletina i janjetina na svakodnevnom meniju, da se nigdje ne pije i ne provodi kao kod nasMelbourne_Australia wrote:Ja fakat ne znam ko brani ljudima da idu..Koga libo racku ko ce gdje otici i kad...Ali jedno boli, kokuzluk vas tjera, a tesko priznati...Kaze jedan zbog radova nece biti vode i zbog toga treba da se ide..Da ti imas tupla 2.5 milje, ne bi ti ni pomislio na vodu....Jbg tako je, a istina boli..U Melbourne, ubistva i pucnjave se desavaju svaki dan, provaljivanje u kuce dok ljudi sa porodicama spavaju postalo svakodnevnica, pljacke na ulici i tuce normala...A ne vidim Australce da pisu "treba odavde ici" jbg dobro se zivi, a Bosnjo uglavnom tesko zivi i onda trazi razloge druge ali nikako da kaze, jbg nema se i ne mogu vise ovako...
- madner
#9382 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto bi nas bio stid, sve smo posteno zaradili u privatnoj reziji.mirsek wrote:Jel te stid ?madner wrote:Tu sam.Hendrix wrote:Brate mili ima li veceg snoba u Kantonu Sarajevo od ovog Melbourna? Ima li covjek uopste konkurenciju u svojim izjavama i sprdanju sa ljudima ovde?
- mirsek
#9383 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije bilo privatna rezija tipa direktna nagodba ili prilagodjeni tender sa budzetom ?madner wrote:
Sto bi nas bio stid, sve smo posteno zaradili u privatnoj reziji.
Onda aferim
- konjislav
#9384 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tacno tako.japin_mutapi wrote:sa dvije i po milje mozes samo da vadis zivce ovima sto rade za 800 a zapravo si i ti gola kita, nista konkretno ne mozes sa tim parama
sitno je to sve, nije neka para
Ja sam imao i vecu platu od toga. Kao sto japin kaze, nije to neka sreca, kao sto ti mislis. Potrebno je jos vise od toga da bi bio sretan i zadovoljan i da nesto napravis u zivotu.Jimmy McNulty wrote:Plata od 1500 je vrh vrhova u ovoj državi i nju u vrh glave ima 10% stanovništva. Recite mi gdje da potpišem da do kraja života radim za nju.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9385 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno, svjestan sam svega, ali ja sam 8 mjeseci radio za 300 maraka, u tih 8 mjeseci imao sam 2-3 slobodna dana i kada bih drznuo odmoriti se ne bi imao dnevnicu od 10 kaem taj dan. Za mene, ali i za 90% države BiH, plata od 1500, je i ostati će nedosanjani san.konjislav wrote:Ja sam imao i vecu platu od toga. Kao sto japin kaze, nije to neka sreca, kao sto ti mislis. Potrebno je jos vise od toga da bi bio sretan i zadovoljan i da nesto napravis u zivotu.Jimmy McNulty wrote:Plata od 1500 je vrh vrhova u ovoj državi i nju u vrh glave ima 10% stanovništva. Recite mi gdje da potpišem da do kraja života radim za nju.
90% ljudi koji su napustili ovo sve, nikada ne bi otišlo da imaju posao uz tu platu i da im se poštuju sva prava.
- mousstapha
#9386 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Najgore od svega je sto je govotovo po pravilu uz losiju platu i losiji odnos prema radnicima, povecan stres i strasno malo slobodnih dana. I na kraju kad neko dozivi klasicni burnout i naprasno dadne otkaz u drustvu ga dodatno optuze da je sam kriv i neradnik. Generalno je jako malo empatije medju radnicima u BiH.
-
sumirprimus
#9387 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pokvarena salama, starog leba kriska, sve si dao ovoj zemlji, ona tebi nista 
- animals
#9388 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uvijek se zapitaj..
sta tebi drzava moze dati, a ne ti njoj..
sta tebi drzava moze dati, a ne ti njoj..
-
mali jomu
#9389 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
svugdje pocinje sezona a nemoze se pronac ko ce da radi, po mojim kontama ova godina bit ce razvala na svim stranama..... nece raja da radi za kikiriki, dosta strucne raje izletilo vani da radi..... razjeb pravi, neka je...... jebote doso mi lik veze nema a ne mogu mu nista, radi, suti i pici 
-
sumirprimus
#9390 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
za sve drugove tamo negdje u daljini
- medvjed23
- konjislav
#9392 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije ovo ništa novo, logično je niko ne žali niti se kaje.medvjed23 wrote:http://www.6yka.com/novosti/ljudima-koj ... e-pokajali
Osim Australca naravno.
EDIT: možda i francuza.
-
Melbourne_Australia
#9393 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Haveru, posto sam bio u Detroitu 2 puta, ja nemam snage da ti odgovorim kad skontam gdje ti zivisdetroit-mercy wrote:Znaci na kraju balade ipak dodjosmo do toga da prosjecan Bosnjo tesko zivi i pored svih uvjeravanja kako nam je super, kako su paprike i cevapi jeftini, teletina i janjetina na svakodnevnom meniju, da se nigdje ne pije i ne provodi kao kod nasMelbourne_Australia wrote:Ja fakat ne znam ko brani ljudima da idu..Koga libo racku ko ce gdje otici i kad...Ali jedno boli, kokuzluk vas tjera, a tesko priznati...Kaze jedan zbog radova nece biti vode i zbog toga treba da se ide..Da ti imas tupla 2.5 milje, ne bi ti ni pomislio na vodu....Jbg tako je, a istina boli..U Melbourne, ubistva i pucnjave se desavaju svaki dan, provaljivanje u kuce dok ljudi sa porodicama spavaju postalo svakodnevnica, pljacke na ulici i tuce normala...A ne vidim Australce da pisu "treba odavde ici" jbg dobro se zivi, a Bosnjo uglavnom tesko zivi i onda trazi razloge druge ali nikako da kaze, jbg nema se i ne mogu vise ovako...i uz to jos jako malo radi
.
Last edited by Melbourne_Australia on 21/03/2019 19:02, edited 1 time in total.
- sinuhe
#9394 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svjetski putnik.
-
mali_balon
#9395 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ovaj koala je kolirani zviz da jebe rak raka....samo iz zviza je moglo isteci ovolika kolicina zitkog proljeva
-
zrakomlat
#9396 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
mali_balon wrote:Ma ovaj koala je kolirani zviz da jebe rak raka....samo iz zviza je moglo isteci ovolika kolicina zitkog proljeva
-
detroit-mercy
#9397 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Od cijelog Detroit metropolitan podrucja, ti si nasao Rosdale Park i on ti je referencaMelbourne_Australia wrote:Haveru, posto sam bio u Detroitu 2 puta, ja nemam snage da ti odgovorim kad skontam gdje ti zivisdetroit-mercy wrote:Znaci na kraju balade ipak dodjosmo do toga da prosjecan Bosnjo tesko zivi i pored svih uvjeravanja kako nam je super, kako su paprike i cevapi jeftini, teletina i janjetina na svakodnevnom meniju, da se nigdje ne pije i ne provodi kao kod nasMelbourne_Australia wrote:Ja fakat ne znam ko brani ljudima da idu..Koga libo racku ko ce gdje otici i kad...Ali jedno boli, kokuzluk vas tjera, a tesko priznati...Kaze jedan zbog radova nece biti vode i zbog toga treba da se ide..Da ti imas tupla 2.5 milje, ne bi ti ni pomislio na vodu....Jbg tako je, a istina boli..U Melbourne, ubistva i pucnjave se desavaju svaki dan, provaljivanje u kuce dok ljudi sa porodicama spavaju postalo svakodnevnica, pljacke na ulici i tuce normala...A ne vidim Australce da pisu "treba odavde ici" jbg dobro se zivi, a Bosnjo uglavnom tesko zivi i onda trazi razloge druge ali nikako da kaze, jbg nema se i ne mogu vise ovako...i uz to jos jako malo radi
.
![]()
Samo mi odg iskreno? odakle si inace? Sarajevo nisi sigurno..Jaran dobar mi zivio sa curom iz Sarajeva otisao gore kod nje....Znaci lik pobudalio nakon 12 mjeseci i tivra se kuci u Sarajevo..Tako da sam ga bas obisao bas, on je zivio u Rosedale Park ...
Progooglaj malo okolinu, RHills, Troy, Birmingham, Bloomfied pa onda skontaj gdje ti zivis i ne proseravaj se vise.
-
Melbourne_Australia
#9398 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Detroit je obicna rupa..Ali rupcina na kvadrat.,I ti pises pametujes...Pitao sam te odakle si inace?? Jer takvima je svugdje bolje samo da nisu u rodnom mjestu....Ti si tipicni primjer ...Hajde sad furaj,,
- tuzlak1212
#9399 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imal nas neko u Pistonsima?detroit-mercy wrote:.
-
detroit-mercy
#9400 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bio Milicictuzlak1212 wrote:Imal nas neko u Pistonsima?detroit-mercy wrote:.