Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
General War wrote:
Boze sacuvaj
Korejska demokratija
U odnosu na ovu donju je obdanište.Mislim da bi i ti prije izabrao tu nego ovu donju 'demokratiju':
Ejs...pametniji si da ovakve gluposti poredis.
pa i ovi su teroristi a i oni piloti su teroristi
ne vidim preveliku razliku osim što možda 'murica sad isplaćuje odštete jer su pohvatali i ko jeste i ko nije terorista, a u turskoj su ovi izdajnici i teroristi 100%
General War wrote:
Boze sacuvaj
Korejska demokratija
U odnosu na ovu donju je obdanište.Mislim da bi i ti prije izabrao tu nego ovu donju 'demokratiju':
Pa i jeste tesko uporediti, slazem se, je oni u Turskoj su pokusali izvesti puč, ovi na Gvantanamu mnogi jos i ne znaju za sta su optuzeni.Pa opet vidi razlike u tretmanu.Neuporedivo,da.
jao_situacije wrote:vi stvarno mislite da oni koji kažu da je turska druga u evropi znaju šta gdp per capita
boli njih đon za tim, oni misle na vojsku i oružje.
A vojna sila jesu. Sto jest, jest. Ja opet mislim da mi trebamo biti dobri sa Turskom, pa i malo se ulizivati, al sve u nekim granicama dobrog ukusa i samopostovanja.
Turska nije demokratsko društvo, već polu-diktatura, i kao takva ne podnosi postojanje manjina. Zato i Erdogan manipulira Bošnjacima (koji mu, ruku na srce, većinom i orgazmično tepaju: "Sultane...") i smješta ih, nakon 500 godina najstrašnije historije koju jedan narod može doživjeti, u svoj džep. To je vrhunsko nepoštovanje jednog naroda, ali naš mentalitet je mentalitet konstantnog vazalstva, traganja za sultanima i maršalima, jer smo nesposobni da brinemo o vlastitoj naciji, vlastitoj državotvornosti, pa to povjeravamo kojekakvim bosforskim brkajlijama.
Turska, uostalom, ne samo u odnosu prema manjinama, već i u svim drugim segmentima demonstrira da klizi u islamizam po zacrtanom kursu. Primjera je mnogo - od nasilnog razbijanja demonstracija na Taksimu, preko gašenja društvenih mreža, do hapšenja novinara koji su Erdogana uporedili sa simpatičnim stvorenjem Smeagol iz trilogije Gospodar Prstenova.
Pa i jeste tesko uporediti, slazem se, je oni u Turskoj su pokusali izvesti puč, ovi na Gvantanamu mnogi jos i ne znaju za sta su optuzeni.Pa opet vidi razlike u tretmanu.Neuporedivo,da.
Jasta ba niko nista ne zna..otisli ameri na bliski istok i pobrali kolko im treba sa ulice...cudi me to od tebe, znas ti ovo mnogo bolje...odnosno i ne cudi poslije ovoga u Turskoj.
Last edited by General War on 17/07/2016 18:49, edited 1 time in total.
To smještanje Turske iza leđa Njemačkoj po snazi nije uopšte naivno i smiješno. U takvim omjerima broj čitalaca, GDP i slični pokazatelji standarda običnog građanina nisu bitni. Da se u Kopenhagenu desio ovakav puč, pala bi i Švedska, dok je turski narod zaista pokazao političku zrelost, moć i odvažnost.
A Turci i turska nacija itekako jesu politički potkovani, ambiciozni i spremni uraditi velike stvari, tako da ako ih se poredi sa evropskim nacijama jedino Nijemce i Engleze vidim u tom smislu potkovanijim, ali u ovom trenutku i Nijemci i Englezi imaju svoje probleme, potonji Brexit, prvi križ nacizma...
It_is_a_Leclerc wrote:Ko je islamisti sa Bosfora dao za pravo da ubraja Bošnjake u tursku - "jednu naciju" ?
Mi nikad nismo bili, niti ćemo biti dio iste nacije sa Turcima.
Ko misli suprotno, treba mu uplatiti jednosmjernu kartu za Malu Aziju.
ima pravo.
stotine hiljada bosnjaka zivi tamo. nisu se odrekli identiteta.
Ali da imena i prezimena...nema sanse da znas ko je sa nasih prostora...ja neznam da se Camil Idrizovic mora bilo gdje u svijetu preimenovati i preprezimenovati da bi zivili u turskoj. (ali to nije do Erdoana naravno ,samo podsjecam)
Mehmet Meša Aurelio
Last edited by zrakomlat on 17/07/2016 18:52, edited 1 time in total.
Na osnovu cega hapse ove sudije? Ono, ima li mrvu zakonske osnove ili ce ih odvesti u gulag?
Zanimljivo ce biti citati temu o Siriji ako Turska do kraja okrene curak Brko je do sada totalni fail u vanjskoj politici, ali priblizavanje Rusima bi mu mogao biti kraj.
dale cooper wrote:A Amerika, Japan, Kina, Indija, Norveška, Švajcarska...ništa...nula bodova?
Od kada su Amerika, Japan, Kina i Indija u europi
Kakva bolan Indija, u Indiji pola ljudi zivi u g**nima, bukvalno. Izvinjavam se na izrazu. Pa mi smo za njih pojam civilizovanosti. To je samo statistika koja ne znaci nista. Kao, oni proizvedu tolko i tolko, al koliki je GDP po glavi stanovnika. Kakav je uopste standard? Prosjek? Turska isto ima odlican privredni rast, al ona je jos uvijek zaostala zemlja u odnosu na europski zapad.
breuer wrote:To smještanje Turske iza leđa Njemačkoj po snazi nije uopšte naivno i smiješno. U takvim omjerima broj čitalaca, GDP i slični pokazatelji standarda običnog građanina nisu bitni. Da se u Kopenhagenu desio ovakav puč, pala bi i Švedska, dok je turski narod zaista pokazao političku zrelost, moć i odvažnost.
A Turci i turska nacija itekako jesu politički potkovani, ambiciozni i spremni uraditi velike stvari, tako da ako ih se poredi sa evropskim nacijama jedino Nijemce i Engleze vidim u tom smislu potkovanijim, ali u ovom trenutku i Nijemci i Englezi imaju svoje probleme, potonji Brexit, prvi križ nacizma...
zanimljivo
Majke vam ljudi
Gdje se vi dopingujete ovim "informacijama" na osnovu kojih donosite ovakve zakljucke
jao_situacije wrote:vi stvarno mislite da oni koji kažu da je turska druga u evropi znaju šta gdp per capita
boli njih đon za tim, oni misle na vojsku i oružje.
A vojna sila jesu. Sto jest, jest. Ja opet mislim da mi trebamo biti dobri sa Turskom, pa i malo se ulizivati, al sve u nekim granicama dobrog ukusa i samopostovanja.
Jesu regionalana neka vojna sila...cim pocese sirijski i ruski avioni uz granicu-NATO slao "patriote" da stite nebo.
Sa turskom u najboljim mogucim odnosima kao prijateljskom zemljom uz obostrano uvazavanje, sto i nije neki problem ni do sada nikad nije ni bio..nisu turci nama problem, mi smo nama problem.
Ova dva dana sve cesce mediji a i ovdje spominju neuspjeli drzavni udar i propuste koji su se desili pa puc nije uspio.
Znamo svi sta i kako je to trebalo izvesti ali mi nesto stalno para usi kako nisu dobro isplanirali da budu blizu Erdogana jer se on morao odmah smaknuti(likvidirati) pa sve ostalo.
Sta mogu ocekivati pucisti? Hotele sa 5 zvjezdica, amnestiju, ''mir mir mir, niko nije kriv''.
Neka svako snosi svoju odgovornost.
Neka ne trazi milost onaj ko je nije spreman dati.
Last edited by Danguba on 17/07/2016 18:54, edited 1 time in total.
breuer wrote:To smještanje Turske iza leđa Njemačkoj po snazi nije uopšte naivno i smiješno. U takvim omjerima broj čitalaca, GDP i slični pokazatelji standarda običnog građanina nisu bitni. Da se u Kopenhagenu desio ovakav puč, pala bi i Švedska, dok je turski narod zaista pokazao političku zrelost, moć i odvažnost.
zanimljivo
turska da udje u EU bila bi daleko ispod prosjeka, haman rumunija, a ti se tjesi da je na nivou njemacke i velike britanije
btw kakve veze bi imao hipotetski vojni udar u danskoj sa svedskom i sa politickom zreloscu naroda
Last edited by vade_mecum on 17/07/2016 18:56, edited 1 time in total.
Jasta ba niko nista ne zna..otisli ameri na bliski istok i pobrali kolko im treba sa ulice...cudi me to od tebe, znas ti ovo mnogo bolje...odnosno i ne cudi poslije ovoga u Turskoj.[/quote]
Znam vrlo dobro,kao i ti,da su mnoge bez razloga kidnapovali iz svojih zemalja i prebacili u Gvantanamo gdje su ih podvrgli divljackom tretmanu.Ali et',nema veze,nek je zato u Turskoj korejska demokratija zato sto su puciste poredali ispred TV-a da gledaju sultana.Sigrno je to gore nego da su ih zatvorili u kaveze za cuke.
Simpatisem SAD zbog mnogih razloga, ali mojne ba na rende kore.Ovi sto prolaze 'korejsku demokratiju' ispred TV ekrana za isto djelo u SAD su velike sanse da ne bi zivi osvanuli.
zanimljivo
turska da udje u EU bila bi daleko ispod prosjeka, haman rumunija, a ti se tjesi da je na nivou njemacke i velike britanije
Ja sam gore naveo koje faktore uzimam u razmatranje, Luksemburg je najjači na svijetu možda al u političkom smislu predstavlja ništicu il oćeš da kažeš da su Danska, Island, Švica ili Malta veće sile od Turske?
bordo gandalf wrote:
Od kada su Amerika, Japan, Kina i Indija u europi
Kakva bolan Indija, u Indiji pola ljudi zivi u g**nima, bukvalno. Izvinjavam se na izrazu. Pa mi smo za njih pojam civilizovanosti. To je samo statistika koja ne znaci nista. Kao, oni proizvedu tolko i tolko, al koliki je GDP po glavi stanovnika. Kakav je uopste standard? Prosjek? Turska isto ima odlican privredni rast, al ona je jos uvijek zaostala zemlja u odnosu na europski zapad.
zanimljivo
btw kakve veze bi imao hipotetski vojni udar u danskoj sa svedskom i sa politickom zreloscu naroda
ultima_palabra wrote:Na osnovu cega hapse ove sudije? Ono, ima li mrvu zakonske osnove ili ce ih odvesti u gulag?
Zanimljivo ce biti citati temu o Siriji ako Turska do kraja okrene curak Brko je do sada totalni fail u vanjskoj politici, ali priblizavanje Rusima bi mu mogao biti kraj.
Ne hapse sve,vecinu su 'samo' otpustili.Optuzba-simpatizeri Gulenovog pokreta kojeg krive za neuspio puč.
Ne znam ima li zakonske osnove za to,ali i ako nema stvoriće je ovi novi koji ih zamjene
Danguba wrote:Ova dva dana sve cesce mediji a i ovdje spominju neuspjeli drzavni udar i propuste koji su se desili pa puc nije uspio.
Znamo svi sta i kako je to trebalo izvesti ali mi nesto stalno para usi kako nisu dobro isplanirali da budu blizu Erdogana jer se on morao odmah smaknuti(likvidirati) pa sve ostalo.
Sta mogu ocekivati pucisti? Hotele sa 5 zvjezdica, amnestiju, ''mir mir mir, niko nije kriv''.
Neka svako snosi svoju odgovornost.
Neka ne trazi milost onaj ko je nije spreman dati.
Zanimljivi su ti - propusti.
Zanimljivi do zla Boga. Prvo - vojni udar koji započne na televiziji (?), predsjednik koji se javlja na televiziju i otkriva svoju lokaciju, vojnici koji su izvedeni na ulice i ostavljeni na milost i nemilost rulji, gotovo unisono spominjanje Gulena od strane svih zvaničnika - od ambasadora u BiH do Erdogana, iako niko pouzdano nije znao ime nijednog jedinog generala koji učestvuje u pobuni. I naravno - hapšenje 2750 sudija svega par sati po izvršenju vojnog udara.