Irak

Post Reply
Fantassin

#9376 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

insomnia78 wrote:Vidi sto kopiraju FAMAS :D :lol: :lol:
Dobro, jasno je da se radi o "bullpup" modelu a tu nema bas puno prostora za kreativnost
Samo sto famas operise na principu "gas blowback" a VHS "rotating bolt" sto je velika razlika :D Francuzi ko Francuzi oce da koriste svoje iako ne valja.. zadnja verzija Famasa donekle i moze proci- ali opet previse plastike dijelova koji se lome,otvorena - prasina,blato itd lako dospijeva u jezgro puske,nezgrapna za drzati,kundak fiksan neprilagodiv sto je veliki problem u kombinaciji sa pancirom,rafal sara gore od smajsera :D,bespotrebne glomazne nogare.Jes da mos je oprati pod cesmom i nastaviti pucati :D
insomnia78

#9377 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

:lol: :thumbup:
sumirprimus

#9378 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Image
ko stoji iza isila?pa bivsi sadamovi oficiri... :D
Naslovnica

#9379 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Image
sumirprimus

#9380 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

lici na razvojni plan grada... :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9381 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bobi »

insomnia78 wrote:Vidi sto kopiraju FAMAS :D :lol: :lol:
Dobro, jasno je da se radi o "bullpup" modelu a tu nema bas puno prostora za kreativnost
HS Produktov VHS 2 u užem izboru za novu pušku francuske vojske

VHS 2 ostao u konkurenciji s još četiri ponuditelja

HS Produktov VHS 2 u užem izboru za novu pušku francuske vojske
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
kolumneAUTOR:
Davor Ivanković
Večernji list Premium
Pretplati se, isplati se!
Hrvatske tvrtke (HS Produkt, Madlerd, Scam Marine, JLM Perković, Inkop, Olimp nautika, Šestan-Busch i Dok-ing) na izložbi naoružanja u Abu Dhabiju zastupa državna agencija Alan, a prema riječima direktora agencije Ivice Nekića, s ovogodišnjeg IDEXA dolaze izuzetno dobre vijesti jer je interes za hrvatsko naoružanje i vojnu opremu veliko. Računa se da je do sada ugovoreno poslova za više od 100 milijuna kuna.
Na pitanje, kakav je interes kupaca za novu “zvijezdu” hrvatske vojne industrije, jurišnu pušku VHS 2, karlovačkog HS Produkta, Ivica Nekić znakovito odgovara – “znatan”. U HS Produktu počela je serijska proizvodnja ove sofisticirane puške koja je cijenom dostigla njemački Heckler i Koch”, a prvih 10.000 komada prodano je Iraku.
Manju količinu kupio je i MORH, koji u planu ima zamijeniti 7000 VHS 1 pušaka “dvicom”. Na natječaju za novu pušku francuske vojske, VHS 2 probila se među pet ponuditelja (5 je već otpalo).Osim već ugovorene prodaje pištolja, kaciga i opreme, očekuje se i narudžbe plovila hrvatskih proizvođača.

http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzi ... ske-992082
walter kurtz

#9382 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

sumirprimus wrote:Image
vidis na faci da je sociopat
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#9383 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by emillio estevez »

walter kurtz wrote:
sumirprimus wrote:Image
vidis na faci da je sociopat

Mislis
Meni lici samo na Arapa. :P
sumirprimus

#9384 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

bio. :)
Kikibombona

#9385 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Peshmerga Clear Over 84 Square Kilometers South of Kirkuk

Kurdish forces cleared over 20,000 square kilometers since the start of the war on IS

http://www.basnews.com/en/news/2015/04/ ... of-kirkuk/

Komparacije radi, BiH se prostire na 50 000 km². Toliko su sebi uzeli Kurdi zahvaljujuci ISILu. Dakle, prije izbijanja rata ovaj teritorij nije bo njihov. Jos je vazno istaci da je zauzeto podrucje prebogato naftom i drugim resursima, sto nije zanemarivo. :D
salik79

#9386 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Iraqi forces push ISIL out of key areas in, around Ramadi
Iraqi forces have retaken key areas in and around the western city of Ramadi from ISIL Takfiri terrorists as Iraq’s army and volunteer forces continue their advances on the Takfiri group.

Iraqi Police Major Omar al-Alawni said on Tuesday that Iraqi soldiers regained control of Ramadi’s Pediatric and Maternity Hospital and the neighborhood around it late Monday after heavy clashes with the Takfiri militants.

The hospital is reportedly located near a complex housing government offices.

Police Colonel Mahdi Abbas also confirmed the development, saying the Iraqi troops made progress on Tuesday to regain control of the village of Soufiya in the area.

Meanwhile, the United Nations refugee agency said over the past two weeks in excess of 114,000 people have fled the clashes in Ramadi, in the western Iraq province of al-Anbar.

The Office of the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) said it was "concerned about the difficulties facing thousands of Iraqi civilians" fleeing the crisis in Ramadi.

Terrorists with the Takfiri ISIL group have reportedly executed at least 6,000 people in the sprawling province of al-Anbar since late 2013.

Media reports quoted official sources in Anbar as saying that the executions have taken place mainly in the city of Fallujah as well as the provincial capital, Ramadi, which are still under control of the ISIL terrorists.

The Iraqi Army backed by volunteer forces has launched an operation to stop ISIL from advancing further into Ramadi.

ISIL launched an offensive in Iraq in June last year and took control of Mosul, the country’s second-largest city, before sweeping through parts of the country’s heartland.
Kikibombona

#9387 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Peshmerge se izivljavale nad halifinom vojskom u okolini Tel Afara, nedaleko od Mosula

Video sa prevodom na eng

http://rudaw.net/english/kurdistan/220420152
Opetja033

#9388 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Iracki Kurdistan: Sve kurdske stranke iz irackog Kurdistana postigle koncenzus: zabranjeno djelovanje PKK-a i sitskih paravojnih formacija na teritoriji pod njihovom kontrolom. Odluka donesena na incijativu Barzanija.
insomnia78

#9389 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Opa
fosna2014

#9390 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:Iracki Kurdistan: Sve kurdske stranke iz irackog Kurdistana postigle koncenzus: zabranjeno djelovanje PKK-a i sitskih paravojnih formacija na teritoriji pod njihovom kontrolom. Odluka donesena na incijativu Barzanija.
Polako se prepusta cijeli Irak siitima. Pardon, onaj dio koji ne zanima Kurde. ;-)
Kikibombona

#9391 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Iracki Kurdistan: Sve kurdske stranke iz irackog Kurdistana postigle koncenzus: zabranjeno djelovanje PKK-a i sitskih paravojnih formacija na teritoriji pod njihovom kontrolom. Odluka donesena na incijativu Barzanija.
Gdje si ovo nasao?

Nisam pratio pa mi je mozda promaklo....

Danas sam procitao ovo, sto je sve samo ne zabrana

http://www.basnews.com/en/news/2015/04/ ... an-region/

Inace, PKK svakako ne djeluje na podrucju koje je sluzbeno pod kontrolom Erbila. To je od ranije poznato....

A slazem se da PKK treba prestati sa nametanjem liderstva svima....

I da dodam, sia milicije za razliku od PKK nisu nigdje dobrodosle. Barzani je davno izjavio da u Kirkuku i drugim gradovima nemaju sta taziti, te da mogu doci samo ako ih neko pozove :D

http://rudaw.net/english/kurdistan/18022015
Last edited by Kikibombona on 22/04/2015 20:11, edited 1 time in total.
Opetja033

#9392 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Gdje si ovo nasao?

Nisam pratio pa mi je mozda promaklo....

Danas sam procitao ovo, sto je sve samo ne zabrana

http://www.basnews.com/en/news/2015/04/ ... an-region/

Inace, PKK svakako ne djeluje na podrucju koje je sluzbeno pod kontrolom Erbila. To je od ranije poznato....

A slazem se da PKK treba prestati sa nametanjem liderstva svima....
Jebi me ako nije bio bas ovaj portal u pitanju (sasvim sigurno nije ovaj link). Jutros procitao vijest ali u nekoj frci nisam stigao postaviti. Potrazicu veceras i postavljam cim nadjem.
Kikibombona

#9393 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: Jebi me ako nije bio bas ovaj portal u pitanju (sasvim sigurno nije ovaj link). Jutros procitao vijest ali u nekoj frci nisam stigao postaviti. Potrazicu veceras i postavljam cim nadjem.
Mozda je Kurdpress objavio, tu stranicu ne pratim iz principijelnih razloga :D

Ugl, vjerovatno je supljak....

Da ima nesto u tome, svi bi prenijele.

A ovaj odlazak kod PKK na noge na nekakvu planinu je nesto sasvim drugo :lol:
Kikibombona

#9394 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Evo, otvorio sam i Kurdpress, da vidim sta kaze iranski lobi... :D

Nema nista!

Ima ovaj intervju koji sam vec negdje ranije procitao, pa evo, da postavim....

http://www.kurdpress.com/En/NSite/FullS ... 9%09%09I’m against extending my term, no longer mediate in Syrian Kurds’ rifts: Massoud Barzani%0A%09%09%09%09%09%09%09

Lija je Barzani! :D
Opetja033

#9395 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:Evo, otvorio sam i Kurdpress, da vidim sta kaze iranski lobi... :D

Nema nista!

Ima ovaj intervju koji sam vec negdje ranije procitao, pa evo, da postavim....

http://www.kurdpress.com/En/NSite/FullS ... 9%09%09I’m against extending my term, no longer mediate in Syrian Kurds’ rifts: Massoud Barzani%0A%09%09%09%09%09%09%09

Lija je Barzani! :D
Evo nasao sam, rekoh ja da je isti portal:
http://www.basnews.com/en/news/2015/04/ ... rventions/
Kikibombona

#9396 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Evo nasao sam, rekoh ja da je isti portal:
http://www.basnews.com/en/news/2015/04/ ... rventions/
Hmm, ma dobro, ovo je vec odavno poznato.

Danas eto isti medij objavio da se predstavnici KRG idu sastati sa liderima PKK kako bi rijesili nesporazume. Jako pozitivno.

Sto se mene tice, na strani sam Barzanija! U pravu je, sasvim!
salik79

#9397 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Once more the plot of enemies of Islam failed. Iraqi Shias, Sunnis prayed together after cleanse Tikrit from terrorists.

Image

Once more the plot of enemies of Islam failed. Iraqi Shias, Sunnis prayed together after cleanse Tikrit from terrorists.
insomnia78

#9398 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Ma kurac plot
Pogledaj vas ovdje na forumu kako zakuhate, bas se vidi mrznja, prezir i da tu nema pomirenja
Mo's misliti kako je tamo na izvoru
salik79

#9399 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Ma kurac plot
Pogledaj vas ovdje na forumu kako zakuhate, bas se vidi mrznja, prezir i da tu nema pomirenja
Mo's misliti kako je tamo na izvoru
Ko kuha jarane, ja isto volim i sije i sunije!? Isto, serbez klanjam i s jednima i s drugima...Zato i jeste "plot", jer se zna ko potencira taj razdor. Pogledaj video koji sam postavio na temi "Iran".
sumirprimus

#9400 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

ma def razdora postoji,ne bi se ovako krvavo klali...
s tim,ako bi domace bosnje bile postene,koliko ima obicaja u bosni koji se ne bi uklopili sa ovim puritanskim tumacenjem suni islama?tj i oni bi bili na meti,a podrzavaju ih na bliskom istoku?
Post Reply