citroen xm wrote:Mazde tih nekih godina su kriza.
E sad ne znam je li ja nalijećem na takve primjerke, ali imam osjećaj da je Astra G u svemu pa i u limu kvalitetnija od Astre H koja je novija?
Generalno su Japanci skoro cijelih 90-ih imali problema sa korozijom. Ne znam broj japanskih auta koji mi je prosao kroz ruke iz 90-ih godina, uglavnom terenaca , prije svega Toyota i Nissana, par Mazdi, interesantno nijedan Mitshu, svi koji su bili godista od 93 (nije bilo mladij) do 99 su imali problema sa korozijom.
11 god sam imao Astru G 1,6, kupljena nova u Bosna autu, za nekih 135k km koliko je presla do prodaje osim zadnjeg lonca svako 2 god, termostata i spanera mikroremena apslutno nijedam drugi mehanicki problem, drug koji je i dana vozi evo vec 6. godinu nema nikakvih problema.
Mislim da je Astra G napravila dzinovski korak u odnosu na Astru F, prije svega dizajn i antikorozivna zastita. Astru H nisam imao ali sam koristio par komada, uglavnom 1,4. Sto se ukupnog poredjenja sa G tice, ja nam H sto se mehanike i limarije tice nemam nikakvih zamjerki. Zadnja koju sam vozio i koja je nedavno prodata je bila stara 9 god, presla 130k km, imala je svega 2 problema, lambda sondea, koja je fizicki bila ostecena i spaner na alternatoru, sve ostalo redovni servisi. Sto se unutrasnjosti i kvalitete materijala tice, tu je vec osjetna razlika da je G bila bolja, meni je licno cak ljepse dizajnirana, ali to je trend koji su prakticno pratili neposredni konkurenti, Golf V vs Golf IV, Focus 2 vs Focus 1