Sirija

Locked
zemomak

#9376 Re: Sirija

Post by zemomak »

De zamisli kako bi tek ovdje kod nas drzavu pravili, izgledali bi ko povrsina mjeseca

Sent from my iPhone 5s using TT
Krushna mrva

#9377 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

zemomak wrote:De zamisli kako bi tek ovdje kod nas drzavu pravili, izgledali bi ko povrsina mjeseca

Sent from my iPhone 5s using TT
Kod nas je i prave, zato smo se ovako usrecili. Ceric je davnih dana rekao da Assad mora pasti, Ceric je rekao ko je nevjernik i ko vjernik, Ceric je rekao da nema vehabija, Ceric je onda rekao da imaju samo nasi muslimani, Ceric je rekao da je Zukorlic najljepsi Bosnjak, a majka Turska... pa sta jos treba da se desi pa da prepoznamo da toga ovdje ima u ozbiljnom obimu?
zlatko1990

#9378 Re: Sirija

Post by zlatko1990 »

@ Krusna Mrva ... nisam te vidjeo da lobiras negdje ili poduzimas neke akcije protiv vehabija :) ?? ... Realno ljudi svuda u svijetu kada im nesto smeta pisu peticije , lobiraju , protestvuju , da ne govorim o nekim radikalnijim akcijama ... Sta si ti uradio da se sirenje radikalnog islama makar malo sprijeci ? Puno price malo rada.

Evo ja do sada sam svasta cuo u Sarajevu . Napadnuta starica, doktor, zubar, mesar, pekar , siptar, sandzaklija,peder, ovaj onaj , nikad vehabija. lako je laprdati po forumima.
Krushna mrva

#9379 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

zlatko1990 wrote:@ Krusna Mrva ... nisam te vidjeo da lobiras negdje ili poduzimas neke akcije protiv vehabija :) ?? ... Realno ljudi svuda u svijetu kada im nesto smeta pisu peticije , lobiraju , protestvuju , da ne govorim o nekim radikalnijim akcijama ... Sta si ti uradio da se sirenje radikalnog islama makar malo sprijeci ? Puno price malo rada.

Evo ja do sada sam svasta cuo u Sarajevu . Napadnuta starica, doktor, zubar, mesar, pekar , siptar, sandzaklija,peder, ovaj onaj , nikad vehabija. lako je laprdati po forumima.
hajd ne mlati. je li to po tebi treba napasti vehabiju na ulici, pa jos mene pitas sto to ne uradim? Nigdje veze s vezom, ni sam ne znas sta bi rekao.
Cinjenica tvrda ko kamen da su primitivci koji drmaju drzavom, bar ovim "bosnjackim dijelom" politicki na tom fonu, bili i jesu. Petljaju u sta ne trebaju, a za svoj posao ne znaju.
Dvije godine je ljudima te provinijencije trebalo na ovom forumu da se bar malo usute. Ne 2 dana , nego dvije godine. I tebi je to normalno?
mr.xxx

#9380 Re: Sirija

Post by mr.xxx »

aldinjo wrote:
Chisum wrote:
mr.xxx wrote:... iskreno ti kazem da bi tri popunjene ratne divizije bilo koje evropske zemlje I izraela ovo rjesilo za mjesec...
Porediti arapski svijet i Evropu, u bilo kojem kontekstu, potpuno je besmisleno. Tu se udaljenost i razlike ne mjere meridijanima, kilometrima ili miljama - tu se udaljenost i razlike mjere stotinama i stotinama godina napretka jednih i stagnacije/nazadovanja drugih.

Tako treba gledati i na arapske vojne "sposobnosti", kada se naprave slicne paralele. U bilo kakvom sukobu sirih razmjera, u koji bi se aktivno ukljucio i Zapad ili Rusija, sve bi te banana drzave bile pometene za tili cas.
Medjutim, ipak, i u tom jadu i bijedi postoje razlike, i meni je drago vidjeti da ova SAA koliko-toliko lici na nesto, barem u ovom njihovom sukobu. Vremenom su se izbirikali i izgledaju mnogo ozbiljnije nego na pocetku konflikta, kada su, i tu se slazem sa @sarajevoxxxx forumasem, bili kao i svaka druga arapska vojna "sila" - tek naoruzana gomila kojoj je prvi i osnovni cilj zastita rezima od sopstvenog naroda... dok su u bilo kakvom internacionalnom sukobu vece magnitude potpuno inferiorni i smijesni.

E sad, nakon sto su ove sherijatlije zajahale i Siriji pokazali koju joj to alternativu u reziji zapadnjackih mesetara nude - dakle, srednji vijek sa svim svojim "charima" i "dostignucima" - SAA je ipak presla svoj put od te klasicne arapske vojne "sile", dakle, kante za nabijanje kojoj je prvi i jedini neprijatelj sopstveni narod dok je sve ostalo prevelik zalogaj, do vojske koja se, i u to cvrsto vjerujem, ovdje ipak bori protiv jednog velikog zla i potpune propasti Sirije u koju bi je zaostale bradonje gurnule.
:lol: :lol: :lol: Prosto im mržnja iz prsa izbija. :-)
Bas pogresno ,zivot je kratak da bi se mrzilo.
sarajevoxxxx

#9381 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Istočna Guta: Na nekoliko mjesta šebihe se nalaze u potpunom okruženju (režimskii izvori) !!!
The 51st State

#9382 Re: Sirija

Post by The 51st State »

Challenger__ wrote:Kiki. Niko ovdje ne idealizuje SAA, nego se kritici izlaže infantilno kritizerstvo (a ne osnovana kritika stvarnih slabosti) SAA.
a ti si feldmarsal vojnih nauka, moguce i da jesi ali u filmu potez lovca... :shock: , inace ako raja hoce serijat, go for it..., ko ima imalo mozga i osnovne ljudske empatije sve mu je jasno..., "talibani" imaju podrsku "raje" koliko god to nama cudno izgledalo...
a posebno je degutantno citati ove botove kojima je jedan spoljnopoliticki uspjeh rusije bitniji od zivota itself...

p.s.
jutarnji mahmurluk
basar

#9383 Re: Sirija

Post by basar »

The 51st State wrote:
Challenger__ wrote:Kiki. Niko ovdje ne idealizuje SAA, nego se kritici izlaže infantilno kritizerstvo (a ne osnovana kritika stvarnih slabosti) SAA.
a ti si feldmarsal vojnih nauka, moguce i da jesi ali u filmu potez lovca... :shock: , inace ako raja hoce serijat, go for it..., ko ima imalo mozga i osnovne ljudske empatije sve mu je jasno..., "talibani" imaju podrsku "raje" koliko god to nama cudno izgledalo...
a posebno je degutantno citati ove botove kojima je jedan spoljnopoliticki uspjeh rusije bitniji od zivota itself...

p.s.
jutarnji mahmurluk
Nije fazon da li raja želi šerijat. Nego je fazon u tome da ono što rade džabatulnusre i alkaide i talibani, nije šerijat.
Ja sam prvi za to da ako neko nešto želi - da to i dobije, ako narod Sirije želi to i to, bujrum.

A pravit "islamsku" (koja veze sa Islamom nema) državu u Siriji a državljanin si Bosne, a pri tome narod u Siriji to ne želi... Izvinite ali to nije ništa drugo nego svjetska agresija na Siriju i njen narod. Prvo od strane zapada, preko arappskih saveznika do svjetskih ispranih mozgova.

I svaka čast narodu Sirije šta je sve pretrpio i šta trpi.
sarajevoxxxx

#9384 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

17. divizija u Reki pred samim padom !!!
mr.xxx

#9385 Re: Sirija

Post by mr.xxx »

sarajevoxxxx wrote:17. divizija u Reki pred samim padom !!!
...Svaka im cast citavu diviziju(21000-28000 ljudi)smlatise,rat ce brzo zavrsit ako nastave ovako.
Soslan

#9386 Re: Sirija

Post by Soslan »

@mr.xxx
Ma ne zamjeraj im, "Tensikija.ba" je poprilično neorganizovana i postjeća me na "sirijsku opoziciju".Očito da sa`vox, kao headadmin nema vremena da sve "članke" prekontroliše pre nego se objave.Nažalost, on je previše demokratičn i dao je klincima iz ekipe "Tensikija.ba" password a oni u njegovom odsustvu kače ove kratke "izvještaje" ( sa crvenim boldovanim naslovima).Oni nemaju pravo da se uključe u raspravu, imaju dozvolu samo da kače "sveže vijesti sa fronta".
Zbog toga vam se nekad učini da je sa`vox uključio autopilota i satima ignoriše da odgovori na direktna pitanja forumaša.Tek kad on dođe u "kancelariju", onda odgovori na ono što su ga pitali forumaši.Ponekad, zavisi kako je raspoložen, obriše po koji post koji su postavili njegovi , ostanu samo tačkice.Mada je u duši demokrata, zna i on za cenzuru. Nekad on forumašima u svojim kometarima djeluje kontradigtoran.Ja lično mislim da za to ima dva moguća objašnjenja.Prvo je da je dao nekom svoje od ekipe pravo da se i on upušta u komentarisanje na temi, odnosno da je nekom od njih dao čin moderatora.Drugo objašnjenje bi bilo da njegovi komentari osciliraju u zavisnosti da li kometariše prije ili poslije namaza.
To za tu 17. diviziju, u pitanju je baza (kasarna) te divizije SAA.Tu ne vjerujem da je od početka bilo više od jednog bataljona pod oružjem.
Ti bombastični nazivi za razne formacije "demokratske opozicije", to je validno za FB "tensikije i tome slično.Te formacije koje sebe nazivaju nekakvim brigadama, broje makimum 300 ljudi. Naj češće 80-100 ljudi,4-5 Tojote sa teškim mitraljezima i to je sve.
Kikibombona

#9387 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

aldinjo wrote:Prosto im mržnja iz prsa izbija. :-)
Niko ovdje ne mrzi muslimane, makar ne svi za koje mislis da su tu radi raspirivanja mrznje. Vecina ucesnika na temi ima muslimane u porodici i medju prijateljima.

Nema vece uvrede i prijetnje za muslimane od zadrtih vjerskih fanatika. Ja ih necu i nikad ih nisam nazvao vehabijama. Neka oni budu sto misle da jesu, za mene su nazadni vjerski fanatici. U mjestima gdje takvi imaju moc odlucivanja ljudi su osudjeni na lose uslove zivota i svakojake prijetnje po miran i dostojanstven zivot. Najbolji primjer je Afganistan. Radi zaostalih primitivaca narod je mnogo propatio. Ekonomski, naucni ili bilo kakav drugi napredak je nemoguc pod takvom vlascu.

Ako mrzis Srbe, ne mozes im pozeliti nista gore od cetnika na vlasti. Cetnik ne zna sta je ekonomija, ne zna sta je nauka, obrazovanje. Njemu su sve misli usmjerene ka mrznji i nacionalizmu. Ne moze iz takvog mentalnog sklopa proizaci nista dobro.

Iskren prijatelj Arapima zeli civilizovanu, obarzovanu i tolerantnu vlast koja ce postovati prava pojedinaca. Samo slobodno drustvo moze stvoriti ambijent za napredak.

Sa ljudima koji sjeku glave radi blasfemije, ruse kulturne spomenike, zabranjuju jeans, raspiruju mrznju protiv razlicitih grupa... mozes samo tonuti u ambis.
akorsetovnetu

#9388 Первый честный магазин корсетов в России

Post by akorsetovnetu »

Интернет-магазин корсетов

отзывы о нас - http://www.mywot.com/ru/scorecard/korse ... =rw-viewsc

ОСТОРОЖНО, все остальные Интернет-магазины корсетов это лохотроны и торгуют только подделками!

Соблазнительные и элегантные, классические и неординарные женские корсеты уже много столетий служат «тайным оружием» представительниц прекрасного пола, помогая пленять мужские сердца, вызывать восхищение и трепет. Но если ранее эта деталь гардероба несла исключительно практическое значение, то сегодня купить корсет – модное, практичное и стильное решение, которое позволит всегда выглядеть неотразимо и существенно разнообразить свой гардероб. Тем более что цена на женские корсеты в нашем магазине не ограничивает вас покупкой одной вещи!

Интернет- магазин корсетов «Korsetov.net» предлагает лучший выбор в Москве!
Almaz

#9389 Re: Sirija

Post by Almaz »

Ja Sam Odavle wrote: Vidi bradonja i ljudozdera.
Bradonje i ljudozderi ce da pregledaju ove snimke i svakome onome ko ne bude dovoljno skandirao protiv Assada ce da sude po "serijatu". :D
tesanj

#9390 Re: Sirija

Post by tesanj »

aldinjo wrote:
Challenger__ wrote:Daj ba Vivaldi, molim te. Na kraju ovog proxy-lanca jesu idioti, ali na njegovom vrhu je kompletna vojna infrastruktura Izraela i SAD koja nadzire kompletan teren i navodi ove debile. NEMA TEORIJE da SAA pokrije svu Siriju. Ovo je igra živaca i izdržljivosti u kojoj Sirija nema alternativu bez obzira na sporadične (i uvjeren sam privremene) uspjehe navođenih mamlaza.
I dalje se ovdje vrijeđaju muslimani bez ikakvih sankcija od strane moderatora. :(
nemaju oni (djihadisti u siriji) veze sa islamom.
Almaz

#9391 Re: Sirija

Post by Almaz »

sarajevoxxxx wrote:Naftna polja El-Omer u Dejr Ez-Zuku koja su jutros pala u ruke FSA smatraju se najvažnijim naftnim poljima u Siriji. Prije rata na poljima je radilo hiljade radnika a dnevna proizvodnja je prelazila 30000 barela. Padom ovih polja Asadov režim bi mogao u potpunosti ostati bez vlastite nafte.
Gdje su rafinerije u kojima se ta nafta preradjivala? Nisu naftu direkt iz zemlje sipali u avione i u tenkove.
Interesantno je kako zapadni mediji izvjestavaju o ovom zauzimanju ovog naftnog polja od strane al-Qaide. "Borci al-Qaide zauzeli naftno polje ...." Kada ratuju za interese zapada i izraela, al-Qaida vise nisu teroristi vec su borci :D
Almaz

#9392 Re: Sirija

Post by Almaz »

aldinjo wrote:
Challenger__ wrote:Daj ba Vivaldi, molim te. Na kraju ovog proxy-lanca jesu idioti, ali na njegovom vrhu je kompletna vojna infrastruktura Izraela i SAD koja nadzire kompletan teren i navodi ove debile. NEMA TEORIJE da SAA pokrije svu Siriju. Ovo je igra živaca i izdržljivosti u kojoj Sirija nema alternativu bez obzira na sporadične (i uvjeren sam privremene) uspjehe navođenih mamlaza.
I dalje se ovdje vrijeđaju muslimani bez ikakvih sankcija od strane moderatora. :(
Gdje ti ovdje procita da je neko vrijedjao muslimane ?? :-)
Almaz

#9393 Re: Sirija

Post by Almaz »

zemomak wrote:De zamisli kako bi tek ovdje kod nas drzavu pravili, izgledali bi ko povrsina mjeseca
Ajvatovica i blagajska tekija bi prvo stradali.
Almaz

#9394 Re: Sirija

Post by Almaz »

Krushna mrva wrote: Kod nas je i prave, zato smo se ovako usrecili. Ceric je davnih dana rekao da Assad mora pasti, Ceric je rekao ko je nevjernik i ko vjernik, Ceric je rekao da nema vehabija, Ceric je onda rekao da imaju samo nasi muslimani, Ceric je rekao da je Zukorlic najljepsi Bosnjak, a majka Turska... pa sta jos treba da se desi pa da prepoznamo da toga ovdje ima u ozbiljnom obimu?
Pa dobro, to sto je Ceric rekao ne mora znaciti da on tako i misli. Ceric je nekada velicao brata Moamera el Gadafija ali kada je Gadafi pao Ceric se na to nije ni osvrnuo. Zasto? Pa zato sto nesmije. Zamisli samo da Ceric kaze nesto sto se kosi sa interesima zapada i izraela u sirijskoj klaonici pa da ga zapad i njihovi mediji proglase kao suportera "sirijskog kasapina" Assada. Sto se tice Zukorlica, covjek je veci borac za bosnjacko nego za islamsko pitanje. Vehabija ima u BiH i to niko ne spori. Ali je cinjenica da za gradjane nase zemlje i za samu drzavu, cetnici prestavljaju puno vecu opasnost od vehabija.
Almaz

#9395 Re: Sirija

Post by Almaz »

Krushna mrva wrote: hajd ne mlati. je li to po tebi treba napasti vehabiju na ulici, pa jos mene pitas sto to ne uradim? Nigdje veze s vezom, ni sam ne znas sta bi rekao.
Cinjenica tvrda ko kamen da su primitivci koji drmaju drzavom, bar ovim "bosnjackim dijelom" politicki na tom fonu, bili i jesu. Petljaju u sta ne trebaju, a za svoj posao ne znaju.
Dvije godine je ljudima te provinijencije trebalo na ovom forumu da se bar malo usute. Ne 2 dana , nego dvije godine. I tebi je to normalno?
Zestoki sam protivnik vehabizma i smatram ga najvecom prijetnjom za sami islam, ali ipak shvatam one koji nista ne cine u BiH protiv te posasti. Bez obzira koliko vehabizam bio zao i opasan, moras se suglasiti samnom da je srpski "vehabizam" puno veca opasnost za nas narod i nasu drzavu od vehabizma. Kada cetnicke horde,nakon svih masovnih zlocina i masovnih grobnica koje su ostavili iza sebe u ratu 90-ih, javno odrzavaju svoje skupove na kojima se velica ta krvava i opasna ideologija a vlasti nista ne rade po tome pitanju, ne mozes ocekivati neko djelovanje protiv sacice vehabija koji su puno manja opasnost za drzavu i za narod od cetnika.
Almaz

#9396 Re: Sirija

Post by Almaz »

basar wrote: Nije fazon da li raja želi šerijat. Nego je fazon u tome da ono što rade džabatulnusre i alkaide i talibani, nije šerijat.
Ja sam prvi za to da ako neko nešto želi - da to i dobije, ako narod Sirije želi to i to, bujrum.

A pravit "islamsku" (koja veze sa Islamom nema) državu u Siriji a državljanin si Bosne, a pri tome narod u Siriji to ne želi... Izvinite ali to nije ništa drugo nego svjetska agresija na Siriju i njen narod. Prvo od strane zapada, preko arappskih saveznika do svjetskih ispranih mozgova.

I svaka čast narodu Sirije šta je sve pretrpio i šta trpi.
Potpisujem svako slovo koje si napisao brate basare. Avatar koji imas u potpunosti ti dolikuje :thumbup:
crnoplavo

#9397 Re: Sirija

Post by crnoplavo »

ode travnicanin s jos 20 kolega...
Challenger__

#9398 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Iran postigao sporazum, odleđen dio sredstava, opuštanje na 6 mjeseci.

Image

Uspjeh Irana i prijatelja (Pekinga i Moskve, po mom mišljenju i Berlina), debakl protivnika sporazuma (Izraelske lobistilčke strukture i KSA). Dobra vijest za Siriju.
Maystor

#9399 Re: Sirija

Post by Maystor »

Pomalo sam iznenađen uspjehom iranskog pregovaračkog tima. Ipak, ni cionističko lobiranje ni vehabijski petrodolari nisu svemoćni. Ako se ovaj proces dovede do kraja za 6 mjeseci, a ja vjerujem da hoće, situacija na bliskom istoku se mijenja iz temelja.
Biće interesantno pratiti ponašanje Turske, da li će doći do promjene kursa. Zajebali su se u Siriji, odjebani iz Egipta - mogli bi se sada ponovo okrenuti Iranu.
m_l

#9400 Re: Sirija

Post by m_l »

crnoplavo wrote:ode travnicanin s jos 20 kolega...
:?:
Locked