Već sam te pitao, nisi odgovorio. Da ponovim: imaš li komentar na hapšenja u Rijadu? Nisam maliciozan, interesuje me tvoje mišljenje.sarajevoxxxx wrote:...
Sirija vol. 2
- Challenger__
#93726 Re: Sirija vol. 2
- Nadzornik
#93727 Re: Sirija vol. 2
Cuj nema nikoga,pa nije ovo bolan tema Irak i Kirkuk nego Sirija...Kikibombona wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Kakav je ovo cirkus?
U ovom gradu vec mjesec dana nema nikoga!
- Krokodajl
#93728 Re: Sirija vol. 2
Ja ti to govorim evo 3 mjesecasarajevoxxxx wrote:
Neki kurdski aktivisti poput Raman Yusif pišu da je dogovoreno da sve na istočnoj strani pripada SDF-a a zapadno od rijeke samim tim i Albu Kemal da pripada režimu.
- Nadzornik
#93729 Re: Sirija vol. 2
A kome pripada SDF...sarajevoxxxx wrote:
Neki kurdski aktivisti poput Raman Yusif pišu da je dogovoreno da sve na istočnoj strani pripada SDF-a a zapadno od rijeke samim tim i Albu Kemal da pripada režimu.
Svaka drzava ima svoju vladu i rezim pa tako i Sirija.
- Challenger__
#93730 Re: Sirija vol. 2
Svjedok, potvrđujem, istina.Krokodajl wrote:Ja ti to govorim evo 3 mjesecasarajevoxxxx wrote:
______
Mapa:

- fosna2014
#93731 Re: Sirija vol. 2
SAA zauzeo nekoliko sela na sjeveroistoku Hame. Osjetljiv napredak u zadnjih par dana na ovom podrucju.

- Challenger__
#93732 Re: Sirija vol. 2
pro-vladin aktivista, Damask.
The main key leaders of #ISIS terrorists are in AlBoukamal now, the decision of #SAA and allies is to catch them alive, however this requires the cooperation of the Kurds to prevent #ISIS from fleeing.And to block any corridor to escape
2 replies 15 retweets 16 likes
- Challenger__
#93733 Re: Sirija vol. 2
Ne znam da li je iko ovo postavljao? Jemen, 2015-a.
Gdje onaj SeaWolf da ovo malo prokomentariše?
EDIT: MOAB ili nešto razornije?
Gdje onaj SeaWolf da ovo malo prokomentariše?
EDIT: MOAB ili nešto razornije?
- Young Erotica
#93734 Re: Sirija vol. 2
Evo snimci oktobar/novembar Istočna Guta, nema cime se ne gadjaju po ovim ruševinama,napreduje se malo uz puno žrtava na obe strane.
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=5n-g3A7P2vI[/youtube]
[youtube]https://m.youtube.com/watch?v=5n-g3A7P2vI[/youtube]
-
sarajevoxxxx
#93735 Re: Sirija vol. 2
Nemam vremena zauzet sam ovih dana. Možda večeras da nešto napišem.Challenger__ wrote:Već sam te pitao, nisi odgovorio. Da ponovim: imaš li komentar na hapšenja u Rijadu? Nisam maliciozan, interesuje me tvoje mišljenje.sarajevoxxxx wrote:...
Najmanje 4 tenka režimska od jutros uništena u istočnoj okolini Hame gdje se vode žestoke borbe između režima i vojnih formacija opozicije:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0676053165
- Challenger__
#93736 Re: Sirija vol. 2
- Ne znam da li ste upratili ali Muhamed Bin Zajed i Muhamed bin Selman su izvozali Jakobovog malog (E. Macron) kao zadnjeg majmuna.

Tretman daleko ispod reputacije nekad vrlo uvažavane Pete republike.
________
- Mejsa'n tvrdi da je u Rijadu izveden dvorski puč neviđenih razmjera, da je izdat nalog za hapšenje ili likvidaciju (sic!) 2.400 lica, a da se sve spinuje antikorupcionaškim (prema unutrašnjosti) i antiesktremističkim (prema vani) motivima.

________
- Mejsa'n tvrdi da je u Rijadu izveden dvorski puč neviđenih razmjera, da je izdat nalog za hapšenje ili likvidaciju (sic!) 2.400 lica, a da se sve spinuje antikorupcionaškim (prema unutrašnjosti) i antiesktremističkim (prema vani) motivima.
- Young Erotica
#93737 Re: Sirija vol. 2
Danas se bas rasplamsalo.
U idlibu al kada uništila tenk.
U hami isto jedan.
Abu Kemal SAA krenula opet na juris ovi ih tuku svim sto imaju.
I. Guta ubi ih SAA, odavno nije bilo ovoliko avio udara.
U idlibu al kada uništila tenk.
U hami isto jedan.
Abu Kemal SAA krenula opet na juris ovi ih tuku svim sto imaju.
I. Guta ubi ih SAA, odavno nije bilo ovoliko avio udara.
- insomnia78
#93738 Re: Sirija vol. 2
De odvadi malo tite tiChallenger__ wrote:- Ne znam da li ste upratili ali Muhamed Bin Zajed i Muhamed bin Selman su izvozali Jakobovog malog (E. Macron) kao zadnjeg majmuna.
________
- Nadzornik
#93739 Re: Sirija vol. 2

Afraa Dagher
Brandon Turbeville
November 7, 2016
In Damascus
A bird collects
In what remains of the wheat
In my palm
And leave me a single grain
To show me my tomorrow
morning
In Damascus:
The stranger sleeps
In his shadow standing
Like a minaret in the bed of eternity
Not longing for a land
Or any ...
Palestinian poet Mahmoud Darwish.
- Nadzornik
#93740 Re: Sirija vol. 2
Ovo je stvarno novost.
Terrorist Hamid Hamoud to be handed to over to the Syrian authorities by Saudi Arabia...

Terrorist Hamid Hamoud to be handed to over to the Syrian authorities by Saudi Arabia...

- Challenger__
#93741 Re: Sirija vol. 2
Obamina raja:

Russian-backed ISIS Hunters group arrested large number of IS elements along with stockpiles of ammo/food in Qate' Island north of DeirEzzor
- Challenger__
#93742 Re: Sirija vol. 2
Dopuna gornje vijesti:
LINK
To su oni Savini i Savinih izvora "civili".
ISIS surrendered to ISIS Hunters after several days siege of Hawijah Kate island
Hunters captured more than 250 ISIS militia capitulated with lots of 7.62 and 12.7 ammunition and enough food reserves after the last way to retreat was cut off.
On November 14, Hunters joined a comb out operation of the island. ISIS was concentrated in the central and southern part of the island. At the beginning Hunters operation was complicated by heavy resistance and high-density fire. They used all range of weapons like ak-47 and machine guns hiding behind backs of local civilians. Nevertheless, Hunters kept moving with field artillery support. At night, our men spotted several boats heading towards the island and opened heavy fire. After several minutes of gunfire boats turned back and left their comrades on the island.
The next morning ISIS started to surrender in groups of 10-15 men. Overall amount of surrendered militia is 250 men.
Now Hawijah Kate island is secured.
To su oni Savini i Savinih izvora "civili".
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#93743 Re: Sirija vol. 2
Po čehri im se vidi da nisu loši ljudu,al' zavedeni. 
- insomnia78
#93744 Re: Sirija vol. 2
Nekako mi se cini da su neki od ovih lovaca lovili i ovuda 90-tih.
- Challenger__
#93745 Re: Sirija vol. 2
prljavi Hare wrote:Po čehri im se vidi da nisu loši ljudu,al' zavedeni.

- Challenger__
#93746 Re: Sirija vol. 2
advance.hrŠef izraelske vojske potvrdio:
"Spremni smo razmjenjivati obavještajne informacije sa Saudijskom Arabijom - suprotstavljanje Iranu nam je zajednički interes"
Šef glavnog stožera izraelske vojske, general Gadi Eizenkot, rekao je kako je izraelska vojska spremna dijeliti svoje obavještajne informacije sa Saudijskom Arabijom ističući kako ih veže zajednički interes suprotstavljanja Iranu.
U razgovoru za saudijski list Elaph izraelski general Eizenkot komentirao je i aktualne napetosti oko Libanona ističući kako Izrael nema namjeru napasti Hezbollah.
Podsjetimo, Saudijska Arabija je zadnjih dana znatno zaoštrila svoju retoriku prema Iranu optužujući Iran za agresiju preko Jemena i Libanona.
Saudijska Arabija i Izrael, kao dva najveća američka saveznika u regiji, blisko surađuju već godinama, mada ne nužno javno.
- insomnia78
#93747 Re: Sirija vol. 2
Da su u potanju Rusi il Prassad to bi bilo proglaseno genijalnim. Citiro bi se ovuda onaj kinez “kapetan ocigledno”.
- Challenger__
#93748 Re: Sirija vol. 2
Daću sebi slobodu da prenesem dva komentara ispod gornjeg teksta:
dino10Nek se i ovo vise konacno javno potvrdi. Hajde bradati strucnjaci, vrli tumaci Islama i Kur'ana sto se ne javite, znam da pratite advance. Da prokomentarisete ovo onako kako onoj nasoj neukoj sirotinji po Bosni tumacite; o KFR na celu, o pojavljivanju dedzala...itd...
Makistar[/size]@dino10 Ne znam po čemu znaš da prate Advance, nekad jesu pratili, a da prate, ne znam zašto ne bi ubacili u komentar mišljenje sa svog ugla. Kada sam govorio o dedžalu na drugoj web stranici, neki su reagirali negiranjem da je dedžal dovoljno često spomenut u islamu da bi bilo vjerodostojno. Neke zanimljivosti onako kako ih ja vidim (u navodnicima je parafrazirani citat): "pojaviće se između Sirije i Iraka" - ISIL se pojavio i nalazi se uglavnom oko granice Sirije i Iraka. "Biće židov" - Izrael ga podržava, S. Arabija ga podržava ili bar podržavala, Izrael i S. Arabija su u prisnim odnosima - vjerovatno njihov plod, podržan sigurno, samo ne znamo do koje mjere. "Predstaviće raj kao pakao i pakao kao raj" - izvrtanje religije da ljude vodi u satanizam i pakao, tako da čine zlo umjesto dobro i još misle da će dobiti nagradu od Boga za to zlo. "Crnac labavih pokreta kao znak raspoznavanja" - ISIL se pojavljuje dok je Obama predsjednik sa svojim labavim pokretima, kasnije Trump i Michael Flynn (kao bivši šef DIA) navode da je Obamina administracija namjerno stvorila ISIL. Imati će puno hrane sa sobom, ali će ljudi ipak oko njega gladovati osim onih koji mu se pokore - tako vlada ISIL, članovi su dobro uhranjeni, a ko im se pokori, dobije i on malo. "Širi smutnju oko sebe" - tako da ga podržava velik broj muslimana iako su muslimani njegove glavne žrtve, a SAD i Izrael glavni okorišteni. "Dedžal počinje da se topi kad se na nebu pojavi Isus" - dolazak ruske avijacije kojoj komanduje Putin koji vraća važnost kršćanstvu u Rusiji. Ali pošto su proročanstva po pravilu simbolična, nejasna i moraju se dešifrirati, to se ne može uzimati zaozbiljno nego ili kao zabava ili da svako shvati onako kako mu srce govori, to jest, kako osjeća.
Proročanstva o dedžalu se mogu kombinirati sa drugima: o dobu smutnje, o pojavi ljudi kojima će usta biti puna islama, ali će ubijati uglavnom muslimane i neće imati religiju u srcu (nešto kao robot-vjernici, ljušture bez razvijenog duha, pa daju naglasak na izvanjske aspekte religije i njih iskrive tako da se vjenčaju za jednu noć da kurvanje ili silovanje ne bi bili kurvanje ili silovanje, a muslimane nazovu nevjernicima da ubijanje muslimana bude ubijanje nevjernika).
Poslanik, savs, je rekao: "Među potomcima tog čovjeka će biti nekih koji će recitirati Kur'an, ali Kur'an neće prevazilaziti njihova grla (tj. oni će recitirati kao papige i neće razumjeti, niti raditi po njemu), i oni će otpasti od religije kao strijela koja prolazi kroz tijelo. Oni će ubijati muslimane, ali neće smetati idolopoklonicima. Ako budem živio do njihovog vremena, sve ću ih pobiti." Pripovijeda Ibn Abbasa, Sahih Al-Buhari 4:558
Ovo sam izdvojio radi nekoliko zanimljivih poenti. ISIL npr. ne napada Izrael, jednom su ga napali pa se ispričali itd. Napadaju glavnu osovinu za odbranu od Izraela: Libanon, Sirija, Irak, Iran. I Muhamed, iako zna šta će se desiti, ne čini ništa osim upozorenja, jer tek mora da se pojavi ta grupa da počnu ubijati muslimane pa da i sami zasluže da budu ubijeni. To može biti iz dva razloga: neke stvari se moraju dogoditi i kazna mora da slijedi nakon greške, a ne prije. I također: upozorenje nema toliki efekat da zaustavi tok stvari: ljudi ne razumiju upozorenje, osim premalog broja ljudi da bi se događaj zaustavio. Ljudi kažu ili da se nije sve uklopilo da bi bilo vjerodostojno ili ne vjeruju ili iskrive značenje. Ali neko i bez tog upozorenja shvati da je to spletka SAD-a, Izraela itd. Dakle, na kraju sve zavisi od pojedinca kako i koliko će nešto razumjeti: da li želi da zna istinu i koliko će se potruditi da prikupi informacije. Postoje ljudi koji žele biti prevareni jer imaju neke druge prioritete koje postižu kroz određenu priču: možda žele da ratuju, ubijaju, siluju itd. I samo uskoče u priliku. Takvih ima u svakom ratu.
U duhovnom smislu značaj ISIL-a (i šire sadašnje realnosti) je u tome da testira ljude bilo koje religije - pošto se ljudi izlažu raznim i oprečnim informacijama, jedino im unutrašnja svjetlost može dati pravi smjer, koji će se zatim logično opravdavati. Ko izabere tamni put, on će kreirati mržnju i zlo i to će pravdati odabranom logikom i informacijama. Samo će žito proći kroz rešeto (probiti se kroz magloviti veo smutnje).
- Krokodajl
#93749 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Nekako mi se cini da su neki od ovih lovaca lovili i ovuda 90-tih.
Bilo je Sirijskih dobrovoljaca u našim redovima, da ih Allah sačuva smrti ako se i dole opet bore.
- insomnia78
#93750 Re: Sirija vol. 2
Pogotovo ovih “Russian-backed”Krokodajl wrote:insomnia78 wrote:Nekako mi se cini da su neki od ovih lovaca lovili i ovuda 90-tih.![]()
Bilo je Sirijskih dobrovoljaca u našim redovima, da ih Allah sačuva smrti ako se i dole opet bore.