Previse se piskara o toj kriminalnoj organizaciji, umjesto da se bagra hapsi.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
LSD
#93676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Point.
-
palermo
#93678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nista se bolan ne desava. Jednostavno tako pravi Kumovi rade, ne dozvoljavaju svojim potcinjenim da se razmasu.....s vremena na vrijeme sve podsjete ko je glavni I cija se slusa.anelsol wrote: ↑12/04/2023 12:50Mislim da nije to razlog. Nešto se dešava u pozadini o čemu običan puk nije upoznat.tramvajtrojka wrote: ↑12/04/2023 12:49
covjek mijenja metuzaleme koji ne mogu pratiti moderne tokove poslovanja , veoma jednostavna i pojvalna odluka dadni mladjem obrazovanijem kadru priliku da radi i pridonosi uvijek je bolja svjeza krv nego ustajala bara
-
PM72
#93679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
palermo
#93680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo da te ispravim posto stalno pravis istu gresku...slijedecih a ne sledecih.....slijedi a ne sledi....moze ti valjati...sajber87 wrote: ↑12/04/2023 13:06Covic do sledecih opstih izbora nece biti na celu hdz a niti kandidat za neku funkciju, a lako moguce i prije, kao sto ce se ti izbori da ponovim opet odrzati po novom izbornom zakonu i novom ustavu koji ce biti dogovoren(uz pritiske ispod stola). Covic to zna, on zna kada je kraj, ali mile ne zna ili ne zeli da zna sto je veoma dobrotramvajtrojka wrote: ↑12/04/2023 12:53
pa ovaj proces traje vec nekoliko godina poceo je sa kordicem i nastavio kroz ostale organe stranke , kocka se poprilično covke sa sjecom lojalnih kadrova, al ako mu se isplati kocka imati ce svejzu krv za narednih nekoliko desetljeća. Pitanje je samo kada ce to shvatiti vrhuska sda i df da je zavrseno sa onim sto su radili bosni i bosnjacima toliko godina
-
archi_a
#93681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
"francuzica" im je noćna mora. Ne mogu da skontaju kako nisu uspjeli pobijediti "drhtavog dedu sa francuzicom".
Dedo opstao, a njihova "gospočad" sa kravatama i u odijelima presuđena za ratne zločine i ostavljena na smetljištu historije.
Dedo opstao, a njihova "gospočad" sa kravatama i u odijelima presuđena za ratne zločine i ostavljena na smetljištu historije.
- DaysleepeR
#93682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
francuzica nas je unazadila za 5 generacija
- dr_Evil
#93683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@palermo , a jesi li pomislio da ne govori svi Bosnjaci kao ti?
Evo za primjer vecina BiH je tradicionalno na ikavici, ako sad ja napisem mliko da li sam onda UZP-ovac? Ili jednostavno od Dreznice pa sve do Babinovaca se pricala ikavica stotinama godina?
Koliko nasih je prva ili druga generacija sandzaklija?
Evo za primjer vecina BiH je tradicionalno na ikavici, ako sad ja napisem mliko da li sam onda UZP-ovac? Ili jednostavno od Dreznice pa sve do Babinovaca se pricala ikavica stotinama godina?
-
sajber87
#93684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo ispravljeno hvala na zapazanju, sad mozes li se malo osvrnuti na sustinu tekstapalermo wrote: ↑12/04/2023 13:14Samo da te ispravim posto stalno pravis istu gresku...slijedecih a ne sledecih.....slijedi a ne sledi....moze ti valjati...sajber87 wrote: ↑12/04/2023 13:06
Covic do sledecih opstih izbora nece biti na celu hdz a niti kandidat za neku funkciju, a lako moguce i prije, kao sto ce se ti izbori da ponovim opet odrzati po novom izbornom zakonu i novom ustavu koji ce biti dogovoren(uz pritiske ispod stola). Covic to zna, on zna kada je kraj, ali mile ne zna ili ne zeli da zna sto je veoma dobro. Pitanje je samo kada ce to shvatiti vrhuska sda i df da je zavrseno sa onim sto su radili bosni i bosnjacima toliko godina
- Rejhana
#93685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
dr_Evil wrote: ↑12/04/2023 12:20Sta bi bilo da je Babo bio bez dobre ciganke je tesko znati, ali rezultate Alijinog rada sada vidimo. Kako god ostat ce zapamcen po tome da prstom nije maknuo da sprijeci genocid u Prijedoru, sto ga svrstava u saucesnike istog.
Projekat SANU, izvrsioc UDBA, Babo, Alija i Brena.
Nije Alija bio nikakav projekat, ali jeste pristao da da Srbima ono što su im Amerikanci obećali da će biti njihovo, pa je radio u skladu s tom agendom, a njemu su obećali ovo što postoji danas. Federacija Hrvata I Bošnjaka, koja je de facto u konfederaciji sa Hrvatskom (čitaj pod tutorstvom Hrvatske) na osnovu sporazuma u Washingtonu 1994., pa samim tim ni Plenkiju nije problem javno naglasiti kako se miješao oko izbora.
Malo su se Bake i ekipa preračunali i zanijeli na osnovu demografskog popisa pa su prodajući priču o nekakvoj graDžanskoj državi, koristeći Željka kao ikebanu po uzoru kao što mu je i babo radio, mislili nadglasati i nadjačati Hrvate, ali avaj, tu je glavni gazda Uncle Sam da vrati sve u ravnotežu kako je dogovoreno i potpisano te davne 1994. godine.
Ništa odvratnije od begovskog ološa.
Samo kalkuliraju ko bi mogao biti jači u svijetu da se priklone i uvlače u dupe, ali nekako se uvijek sjebu u svojim kakulacijama pa ispadnu još jadniji. Potpišu ugovor sa đavolom pa mu se onda žale na odredbe onoga što su potpisali. Ono kad prodaš dušu đavolu pa onda ideš da protestuješ kod đavola jer si prodao, ali đavo ne voli svoje robove nego ih kinji i šuta...
Tako to biva.
- dr_Evil
#93686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Steta sto nemamo neku jaku rijec za autodestrukciju svog naroda.
-
archi_a
#93687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jeste, vjerujem da vas jeste.
- DaysleepeR
#93688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo pogledaj gdje se rangiraju naše škole po rezultatima u odnosu na vršnjake iz ostatka evrope pa će ti se efekat francuzice sam kazati.
Kod djece nema mi i vi. Svi su polupismeni.
Kod djece nema mi i vi. Svi su polupismeni.
-
palermo
#93689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko ja ? Pa jebo te, ja u Tuzli kad kazem de mi malo vise saransaka, gledaju me u cudu. Zasto bi govorili kao ja ? Al posto smo na forumu I trebaju se slijediti neke norme, onda sam samo toplo I pazljivo ukazao na gresku.....ne vidim cemu tvoj komentar ?dr_Evil wrote: ↑12/04/2023 13:18 @palermo , a jesi li pomislio da ne govori svi Bosnjaci kao ti?
-
archi_a
#93690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije sve tako crno, evo sveučilište u mostaru je visokorangirano, po preporukama hrvatske. 
-
palermo
#93691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A , ne, mislim da je od mene ovo bilo sasvim dovoljno...
- DaysleepeR
#93692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nevjerovatna tupoća kod francuzičara koji odmah pretpostavlja da razgovara sa inovjercem.
-
LSD
#93693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Drhto sa francuzicom je vec odavno na smetljištu historije, ali je zato adekvatno nagrađen za svoju politiku od strane agresora.
Odradio je posao, svaka mu cast

-
archi_a
#93694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Francuzičara?!?DaysleepeR wrote: ↑12/04/2023 13:23 Nevjerovatna tupoća kod francuzičara koji odmah pretpostavlja da razgovara sa inovjercem.
Bravo, tebi diploma ne treba, ti si prirodno talentovan.
- DaysleepeR
#93695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve te sekira osim što nam djeca zaostaju u ovoj zatucanoj sredini.
Samo nek je francuzice.
Samo nek je francuzice.
-
sajber87
- dr_Evil
#93697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Svakako, ali ja ipak tvrdim da je bio projekat, jos od kada mu je UDBA pukla prva dva samara, pa onda napravila heroja nacije od njega kroz procese. Takve procese UDBA po pravilu je rijesavala mlateci mokrim taracom i upitnim sudjenjem za koje nikad niko nije cuo, ali eto bas je ovaj prenosila nacionalna televizija. Pa sam Latic, sa kojim je i osudjen je izjavio da ni sam ne zna kako je Alija izasao iz zatvora.Rejhana wrote: ↑12/04/2023 13:18
Nije Alija bio nikakav projekat, ali jeste pristao da da Srbima ono što su im Amerikanci obećali da će biti njihovo, pa je radio u skladu s tom agendom, a njemu su obećali ovo što postoji danas. Federacija Hrvata I Bošnjaka, koja je de facto u konfederaciji sa Hrvatskom (čitaj pod tutorstvom Hrvatske) na osnovu sporazuma u Washingtonu 1994., pa samim tim ni Plenkiju nije problem javno naglasiti kako se miješao oko izbora.
Malo su se Bake i ekipa preračunali i zanijeli na osnovu demografskog popisa pa su prodajući priču o nekakvoj graDžanskoj državi, koristeći Željka kao ikebanu po uzoru kao što mu je i babo radio, mislili nadglasati i nadjačati Hrvate, ali avaj, tu je glavni gazda Uncle Sam da vrati sve u ravnotežu kako je dogovoreno i potpisano te davne 1994. godine.
Ništa odvratnije od begovskog ološa.
Samo kalkuliraju ko bi mogao biti jači u svijetu da se priklone i uvlače u dupe, ali nekako se uvijek sjebu u svojim kakulacijama pa ispadnu još jadniji. Potpišu ugovor sa đavolom pa mu se onda žale na odredbe onoga što su potpisali. Ono kad prodaš dušu đavolu pa onda ideš da protestuješ kod đavola jer si prodao, ali đavo ne voli svoje robove nego ih kinji i šuta...
Tako to biva.
Tekst gore je od Nedzada ne mogu pronaci Dzemalutinov.Negdje 1984, kako mi je priznao moj izvor iz SDB-a, Alija je ‘leg'o na rudu’. Obećali su mu olakšice u KPD-u, ranije puštanje iz zatvora, stan, zaposlenje i vraćanje građanskih prava, a to je značilo vraćanje putnih isprava i pasoša. Ovo su znala samo trojica funkcionera SDB-a: Zgonjanin, Musić i Alibabić. Naravno, o svemu je morao biti obaviješten i Beograd. Vjerovatno je zato bez znanja SDB-a Aleksandar Vasiljević, tadašnji šef KOS-a, doputovao u Foču i tajno, mislim da je to bilo 1987. godine, posjetio Aliju. Predstavio mu se kao službenik SDB-a iz Beograda. Razgovaralo se o uvjetima zatvorenika, odnosu policajaca prema njima itd. Uslijedila su tri takva razgovora ‘u četiri oka’. Vjerujem, a to mi je potvrđeno u samom Beogradu, da postoje snimci tih razgovora pohranjeni u arhivima Saveznog SDB-a, kojeg danas kontrolira BIA. Čak mi je preko posrednika nuđena prodaja istih po basnoslovnoj cijeni. Navodno je Vasiljević dogovorio s direktorom KPD Foča da ‘zatvorenika’ uvuče u ‘zamku’. S obzirom na to da je ‘zatvorenik’ radio u administraciji ‘KPD ekonomije’ koja je sedmično isporučivala i 3.000 kokošjih jaja nekim hotelima na Jadranu, nastala je neka knjigovodstvena malverzacija po kojoj je netačno prikazana isporuka od 5.000 jaja. Nije jasno ko je napravio malverzaciju, ali sumnje i optužbe su pale na zatvorenika…”
Ne moze se drugacije objasniti stepen gluposti koji je uradjen pred rat, u toku rata, i poslije rata.
Ali Tita mi, nema niko sposoban da popravi stvari.
-
Horke
#93698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U ovom kontekstu (pridjev) ne kaže se ni slijedeći, jer je to glagol (slijedeći politiku USA). A ako se radi o pridjevu, onda je sljedeći (molim sljedećeg na redu da uđe).palermo wrote: ↑12/04/2023 13:14Samo da te ispravim posto stalno pravis istu gresku...slijedecih a ne sledecih.....slijedi a ne sledi....moze ti valjati...sajber87 wrote: ↑12/04/2023 13:06
Covic do sledecih opstih izbora nece biti na celu hdz a niti kandidat za neku funkciju, a lako moguce i prije, kao sto ce se ti izbori da ponovim opet odrzati po novom izbornom zakonu i novom ustavu koji ce biti dogovoren(uz pritiske ispod stola). Covic to zna, on zna kada je kraj, ali mile ne zna ili ne zeli da zna sto je veoma dobro. Pitanje je samo kada ce to shvatiti vrhuska sda i df da je zavrseno sa onim sto su radili bosni i bosnjacima toliko godina
-
archi_a
#93699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo više govori o vašem krivoustom. Slao je momke koji su ostavljali kosti po vrletima Bosne i Hercegovine i onda nagradio glavnokomandujućeg ARBiH, koja im je presudila.
-
sajber87
#93700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
anelsol wrote: ↑12/04/2023 12:50Mislim da nije to razlog. Nešto se dešava u pozadini o čemu običan puk nije upoznat.tramvajtrojka wrote: ↑12/04/2023 12:49
covjek mijenja metuzaleme koji ne mogu pratiti moderne tokove poslovanja , veoma jednostavna i pojvalna odluka dadni mladjem obrazovanijem kadru priliku da radi i pridonosi uvijek je bolja svjeza krv nego ustajala bara