Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#93526 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

sencobih wrote:Koji smo mi stručnjaci za popljuvati i otjerati dijete koje nema još ni 20 godina,a od kada zna za sebe za njega postoji samo Sarajevo. Dok smo s druge strane pojedine polovnjake od ko zna sve odakle dizali u zvijezde, baš nemamo smisla ni za šta. Ok može se ne sviđati nekome izgled, građa tijela , ali proglašavari ga invalidom izdajnikom i čime sve ne je strasno. Šta ima loše u tome vratiti momka i posuditi ga Olimpiku, Veležu ili negdje drugo na kaljenje? FK Sarajevo je drugi dom, pa gdje će se drugo iko vratiti kad ode negdje, nego kući. :bih:
Hadžić je navijač Željezničara koji je svojevremeno igrao za Sarajevo. I otac mu navija za njih :D

Ne znam samo odakle ti to da je od malena naš navijač. U Sarajevu je proveo ukupno tri godine, prije toga je bio u Novom Gradu i Olimpiku.

Ja ga ne bih vratio, ali moji razlozi su nefudbalski. Menadžerski igrač, i on i Sadiku i Veladžić. Potpisali su sa nekom agencijom iz Njemačke, to će ih uništiti. Talenti jesu bili, i dalje su.

Weedonja: Nedim nije napravio apsolutno nikakav korak naprijed, a otišao je u Portugal isključivo radi menadžerskih šema. On je u Portugalu igrao za juniore Leixoesa, koji su vjerovatno slabiji od juniora Sarajeva.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#93527 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

mirza_15 wrote:Ovo sa posudbom nije loša opcija. Definitivno momak nije za prvog tima u ovom trenutku. I Resić se slabo snalazi iako momak ima potencijala. Izgleda da je ofanzivcima ipak malo teže, što je i logično. Čatakovića mi nismo smjeli onda pustiti. Ono je napadač. Na njemu se, još dok je bio kod nas, vidio strašan potencijal. Hadžić mi ne djeluje ni blizu njemu. Ali ko zna. Neka ga vrate, pa na posudbu, pa ćemo vidjeti. Radom se može puno toga nadoknaditi.
Mene interesuje hocemo li mi uzeti kakvih para od Hamze jer je evidentno da momak igra i mislim da jenpitanje vremena kad ce se prodati...
todd_smith

#93528 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

GandalfSivi wrote:Ne znam svega mi, izgleda da sam ja jedini kome se Hadzic ne svidja u seniorskom kapacitetu. Ima on i talenat i zna igrati lopte, ali sta ce on sa svojih 50 kila zive vage pored stopera koji su duplo veci od njega. Vidjelo se to u onim tekmama koje je igrao, odnesu ga bez ikakvih problema. Malo ih je koji mogu igrati lopte sa njegovom konstitucijom...
Kao Suljic sa svojih 50 kila jel
GandalfSivi

#93529 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

todd_smith wrote:
GandalfSivi wrote:Ne znam svega mi, izgleda da sam ja jedini kome se Hadzic ne svidja u seniorskom kapacitetu. Ima on i talenat i zna igrati lopte, ali sta ce on sa svojih 50 kila zive vage pored stopera koji su duplo veci od njega. Vidjelo se to u onim tekmama koje je igrao, odnesu ga bez ikakvih problema. Malo ih je koji mogu igrati lopte sa njegovom konstitucijom...
Kao Suljic sa svojih 50 kila jel
Ima vazda izuzetaka, a Suljic je igrao i drugu poziciju...

Anyhow, namam ja nista protiv momka, zelim mu sve najbolje, da dodje i bude nam najbolji igrac, samo kazem kako je meni izgledao u onih par seniorskih utakmica koje je odigrao...
todd_smith

#93530 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Pa i Suljica su lomili kako su znali i stigli, njemu je jos gore bilo jer je morao vise da radi nego napadac
Company85

#93531 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

A sta vam znaci ovo "menadzerski igrac" :mrgreen:

Pa danas je raritet igrac bez menadzera vec od svoje 16 godine
Muhamed Đakmić

#93532 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Company85 wrote:A sta vam znaci ovo "menadzerski igrac" :mrgreen:

Imaš menadžere, a imaš likove poput ovih što su Cimirota pokušali prodati u Saudijsku Arabiju.
Company85

#93533 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Muhamed Đakmić wrote:
Company85 wrote:A sta vam znaci ovo "menadzerski igrac" :mrgreen:

Imaš menadžere, a imaš likove poput ovih što su Cimirota pokušali prodati u Saudijsku Arabiju.
Kontam ja to ali je mnogo glup izraz "menadzerski igrac" :D
Svi su oni takvi i bez obzira na to Cimi ima finu karijeru zasad. Kazu da su se nenormalne pare vrtile oko te opcije za Saudijsku Arabiju i nije cudo sto je i sam Cimrot htio s obzirom na situacije iz koje je dosao.
Svaki menadzer ce pokusati uzeti sto vise para i samo je pitanje druge strane kako se postavi tako da je bezveze nekog igraca etiketirati tako. Niko ne prisljava dvije strane na potpis ugovora oruzjem tako da je za svaki ugovor stetan po klub odgovorna osoba koja zastupa klub.
Grean

#93534 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

mirza_15 wrote:Ovo sa posudbom nije loša opcija. Definitivno momak nije za prvog tima u ovom trenutku. I Resić se slabo snalazi iako momak ima potencijala. Izgleda da je ofanzivcima ipak malo teže, što je i logično. Čatakovića mi nismo smjeli onda pustiti. Ono je napadač. Na njemu se, još dok je bio kod nas, vidio strašan potencijal. Hadžić mi ne djeluje ni blizu njemu. Ali ko zna. Neka ga vrate, pa na posudbu, pa ćemo vidjeti. Radom se može puno toga nadoknaditi.
Bas suprotno, uvijek je lakse i manje rizicnije gurati ofanzivce koji uz to nisu ovisni o minutazi koliko defanzivni igraci ili pogotovo golmani, u smislu forme.

I za njega se ne moze reci da se slabo snalazio, u ono malo minutaze je dao dva gola.

Problem je jedino sto je Zeljovac, to nisam znao :oops:

Sto se Hamze tice u to vrijeme su svi pricali iskljucivo o Hadzicu jer je dao 50 golova za kadete a eto ja mogu reci a neki ce se i sjetiti da sam ja podjednako pisao i o Hamzi i da mi je bilo zao sto je prilicno neprimjetno otisao. Bilo je komentara ali ni blizu kao za Hadzica.
F&N wrote: Mene interesuje hocemo li mi uzeti kakvih para od Hamze jer je evidentno da momak igra i mislim da jenpitanje vremena kad ce se prodati...
Za Hamzu smo uzeli 120 hilada eura i to je to.
Muhamed Đakmić

#93535 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

Pa i nije to nužno tako, klubovima su tu ruke svezane, pogotovo našim. Ti postojanje menadžera ne možeš zabraniti. Mino Raiola haos pravi svjetskim klubovima.

Često se u tim poslovima prebijaju neki dugovi od ranije. Hadžić je vjerovatno svojoj agenciji nebitan pijun kojeg će pomjerati kako nekim drugim interesima odgovara. Mislim, Cimirot je bio na ivici da bude prekrižen u Standaru radi gluposti, jer oni ne poštuju nikakve procedure. Da ne govorimo o ucjenama igrača, klubova i svega ostalog.

Najveća je tu odgovornost na roditeljima. Evo i taj Hadžić nije htio potpisati za Sarajevo duže od ljeta 2019. godine.
omega369

#93536 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Sve to stoji za menadzere i njihove igrace ali isto tako prije godinu dvije bila je misaona imenica zaigrati za prvi tim. Sad imas 6-7 mladih igraca koji se vrte. To je ranije bilo nezamislivo. I sta je igracima i njihovim roditeljima preostajalo nego da slusaju menadzere
I do nas je puno
Muhamed Đakmić

#93537 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

omega369 wrote:Sve to stoji za menadzere i njihove igrace ali isto tako prije godinu dvije bila je misaona imenica zaigrati za prvi tim. Sad imas 6-7 mladih igraca koji se vrte. To je ranije bilo nezamislivo. I sta je igracima i njihovim roditeljima preostajalo nego da slusaju menadzere
I do nas je puno
Dobro, ali Hadžić je bio jedan od rijetkih koji je bio priključen seniorima i dobijao je šansu. Proljeće nakon njegovog odlaska počeli su igrati Mustafić i Šabanović, Mujakić je postao prvo ime u defanzivi, mada je već ranije dobijao neke šanse, a vidimo ovu sezonu i dodatno povećanje minutaže omladincima.

Mislim, razumijem ja želju da se igra pod svaku cijenu, ali onda ne dozvoliš da te šaltaju gdje im je ćejf. Ako nekom nije mrsko nek potraži postove, Grean i ja smo govorili po spisku bivših igrača Leixoesa da su oni užasna ekipa za razvoj omladinaca, jer nemaju u historiji kluba nijedno ime za koje možeš reći da je ostavilo neki dublji trag.

Još je tuga veća ako se uzme u obzir da su Hadžić i Veladžić otišli igrati za juniore, a ne za seniore. Pa samo treniranje sa seniorima Sarajeva je Hadžiću bilo veće od igranja za te juniore Leixoesa. I jeste naša juniorska liga slaba, ali ipak nešto znači kad igraš za Sarajevo. Pa ti momci su na turnirima znali razbijati duplo jače ekipe od tog Leixoesa, samo pola godine ranije su izgubili finale od Evertona na nekom turniru (nakantao nas Everton tačnije), ali smo u polufinalu izbacili Leicester.

Upravo sam zato rekao menadžerski igrač, ne odlučuje sam o svojoj karijeri, jer kad pređeš u juniore nakon što si pola godine (pa koliko - toliko) igrao za seniore, onda ili si totalni maloumnik ili te tjeraju da praviš transfere kakve normalno ne bi pravio.

Logičniji je potez napravio Smajlagić koji je otišao u Goricu, pa i Rondić koji je otišao u Češku. To su ipak klubovi koji baziraju svoje dugoročno postojanje na razvoju mladih igrača. Puno je manje kriminala nego u Portugalu, tamo je totalni haos npr.
emigrazione

#93538 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Ako je istina ovo na Mujakica jebem im 350 hiljada majki, mozemo se mi loziti koliko hocemo ovaj nivo nam je za narednih 1000 godina
EvoMeneJopet

#93539 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by EvoMeneJopet »

emigrazione wrote:Ako je istina ovo na Mujakica jebem im 350 hiljada majki, mozemo se mi loziti koliko hocemo ovaj nivo nam je za narednih 1000 godina
Link?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#93540 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Kortrijk je amidžin klub
emigrazione

#93541 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Pa sta sto je Amidzin, ja Dupovca ne bih dao za te pare svom Babi, a ne Amidzi...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#93542 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

To što je amidžin znači da jednostavno može reći daj ga ovamo odmah i ćao. Frajer finansira klub :mrgreen:
emigrazione

#93543 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Pa nije baš tako
F&N

#93544 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Ako onaj iz Kardifa nije htio doci u Sarajevo a bilo je sve dogovoreno, ne vidim razlog da nas iko moze natjerati da ga prodamo ako to necemo.
testni_akaunt

#93545 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by testni_akaunt »

Nije prvi koji ide tamo.

http://m.sport.novi.ba/clanak/192525/to ... ma-u-klubu

Morate shvatiti da smo dio "holdinga" te da se pare i igrači prebacuju po prioritetima.

Edit
Ova vijest je daleko od vjerodostojne.
Logovan

#93546 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

F&N wrote:Ako onaj iz Kardifa nije htio doci u Sarajevo a bilo je sve dogovoreno, ne vidim razlog da nas iko moze natjerati da ga prodamo ako to necemo.
Tako i ja nekako razmišljam. Mislim jebo te i mi se pitamo nešto. :D Mogu Belgijanci nama reći, dajte nam Šabanovića, Pidru, Kovačevića i Mujakića, a mi ih eto moramo prodati. :-)

A 350 hiljada eura je premalo.
Last edited by Logovan on 26/11/2018 22:58, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#93547 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

I što ne bi Amidža mogao uzeti petoricu ako hoće? Mislim, oni za sebe mogu reći "neću", ali ko će normalan odbiti da ide iz ove žabokrečine :mrgreen:
Logovan

#93548 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Velkoski wrote:I što ne bi Amidža mogao uzeti petoricu ako hoće? Mislim, oni za sebe mogu reći "neću", ali ko će normalan odbiti da ide iz ove žabokrečine :mrgreen:
Ima ih koji i odbijaju. :mrgreen: Nekad je bolje ne trčati za ponudom jer nisi ni godinu dana standardno igrao u prvom timu.

A i ovo se počelo baš sad pisati. Mujakić i ostali se ne smiju zamarati sa ponudama i člancima sa portala.
Nadzorna_ploca

#93549 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Osigurati ce sa 50% od sljedeceg transfera. :D
F&N

#93550 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Znam da je odbijeno 800K za Mujakica. Tako da mislim da je iznos 350 presmijesan.
Locked