Hadžić je navijač Željezničara koji je svojevremeno igrao za Sarajevo. I otac mu navija za njihsencobih wrote:Koji smo mi stručnjaci za popljuvati i otjerati dijete koje nema još ni 20 godina,a od kada zna za sebe za njega postoji samo Sarajevo. Dok smo s druge strane pojedine polovnjake od ko zna sve odakle dizali u zvijezde, baš nemamo smisla ni za šta. Ok može se ne sviđati nekome izgled, građa tijela , ali proglašavari ga invalidom izdajnikom i čime sve ne je strasno. Šta ima loše u tome vratiti momka i posuditi ga Olimpiku, Veležu ili negdje drugo na kaljenje? FK Sarajevo je drugi dom, pa gdje će se drugo iko vratiti kad ode negdje, nego kući.
Ne znam samo odakle ti to da je od malena naš navijač. U Sarajevu je proveo ukupno tri godine, prije toga je bio u Novom Gradu i Olimpiku.
Ja ga ne bih vratio, ali moji razlozi su nefudbalski. Menadžerski igrač, i on i Sadiku i Veladžić. Potpisali su sa nekom agencijom iz Njemačke, to će ih uništiti. Talenti jesu bili, i dalje su.
Weedonja: Nedim nije napravio apsolutno nikakav korak naprijed, a otišao je u Portugal isključivo radi menadžerskih šema. On je u Portugalu igrao za juniore Leixoesa, koji su vjerovatno slabiji od juniora Sarajeva.