Ukrajina

emirolini

#93526 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

SanskiBiser wrote: 14/06/2022 19:40 Jel nam se ovo ExLiberal vratio na temu sa novim account ili je onaj Lull na novom nekom :D
Kanadjanin, sad je kao fin… za pocetak.
zilog

#93527 Re: Ukrajina

Post by zilog »

lajkujMe wrote: 14/06/2022 19:33 Znate kako izgleda eskalacija?

Ovako
Spoiler
Show
"Sjedinjene Države će pružiti obavještajne podatke Ukrajini za napad uz pomoć MLRS-a", rekao je zamjenik ministra odbrane Colin Cole.

Ocekujem uzarene komentare i izjave iz Rusije
Spoiler
Show
Image
Ovo je izgleda: "Dovezite HIMARS na ovu tacku, a mi cemo vam javiti kada da ga odvezete, operete, natocite gorivo i napunite"... :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#93528 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

sumirprimus wrote: 14/06/2022 10:07 ista je mantra jer isto tvrde da smo vjestacka nacija, da nas jezik bosanski ne postoji, da je drzava vjestacka tvorevina, da nikad nije ni postojala, da je oduvijek bila njihova zemlja i slicne bljuvotine.
eto jaje jajetu sto rusi pricaju i rade sa ukrajincima.
na kraju krajeva kakva je razlika izmedju donbasa i rs?
Pa nekada je vladala "ljubav". 1963 :mrgreen: sovjetski poster
Image
EmirBIH

#93529 Re: Ukrajina

Post by EmirBIH »

General War wrote: 14/06/2022 19:42
EmirBIH wrote: 14/06/2022 16:18

oni jesu objavili
https://www.google.com/amp/s/www.24sata ... 300-828397
a ja samo reko da više nije bilo nikakvih vijesti o tom s300 a toliko su ih Ukrajinci tražili, kao sad HIMARSe i MLRS pa zamisli isto kad, ako dođu ne bude više ni riječi o njima
zar nije malo čudno

otkud ti znas da su to ti iz Slovačke
Jos kad bi vi znali sa slike je li uopste s 300 na slici
koja
kakva slika
detroit-mercy

#93530 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Bloo wrote: 14/06/2022 19:52
sumirprimus wrote: 14/06/2022 10:07 ista je mantra jer isto tvrde da smo vjestacka nacija, da nas jezik bosanski ne postoji, da je drzava vjestacka tvorevina, da nikad nije ni postojala, da je oduvijek bila njihova zemlja i slicne bljuvotine.
eto jaje jajetu sto rusi pricaju i rade sa ukrajincima.
na kraju krajeva kakva je razlika izmedju donbasa i rs?
Pa nekada je vladala "ljubav". 1963 :mrgreen: sovjetski poster
Image
Ko nas bre zavadi :mrgreen:
Excel2

#93531 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

zilog wrote: 14/06/2022 19:48
lajkujMe wrote: 14/06/2022 19:33 Znate kako izgleda eskalacija?

Ovako
Spoiler
Show

Ocekujem uzarene komentare i izjave iz Rusije
Spoiler
Show
Image
Ovo je izgleda: "Dovezite HIMARS na ovu tacku, a mi cemo vam javiti kada da ga odvezete, operete, natocite gorivo i napunite"... :mrgreen:
Ja ne znam ni sta cekaju. Ja bi tu neku americku posadu roknuo, u najgorem slucaju poljsku. Ovo je toliko daleko od prvih linija da nema sanse da ih zarobe. I neka rokaju… Dok se Ukrajinci ne skoluju…
Čitalac

#93532 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Image

Rat neminovno odnosi najbolje i najzdravije članove društva. Kijevski aktivista Roman Ratušni (24) koji se 2019. godine suprotstavio tamošnjoj političkoj i građevinskoj mafiji, poginuo je kod Izjuma. Istovremeno, tajkun Genadij Korban na čije je malverzacije Ratušni ukazivao, postavljen je za načelnika štaba odbrane Dnjepra.
sumirprimus

#93533 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Stani to dodje onda ko argument vise, nekada smo se bratski voleli, ko nas zavadi?
Čitalac

#93534 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Ukrajina je do sada dobila tek 10 odsto od traženog naoružanja, kažu u Kijevu.
Ukraine’s deputy defence minister says her country has received only 10% of the arms it requested from western allies, and is warning that unless those countries step up their support the war against Russia will be lost.
In televised remarks on Tuesday, Hanna Malyar repeated a plea made regularly by Ukraine’s president Volodymyr Zelenskiy for the US, the UK, European and other global allies to send more military aid, AFP reports:
- From what we said we need, we got about 10%. No matter how hard Ukraine tries, no matter how professional our army is, without the help of western partners we will not be able to win this war.
Malyar said there needed to be “a clear timeframe” for such deliveries as every delay risked more territory falling into Russian hands:
- We need to know clear deadlines because every day there’s a delay, we’re talking about the lives of Ukrainian soldiers and civilians.
We can’t wait very long because the situation is very complicated.
lajkujMe

#93535 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Uncle Sam to the rescue

Nekad, posto sam naviknut na to ne znam za drugacije zaboravim zapravo koliko je Amerika jaka drzava i jaka vojna sila.
Nema im dan danas premca u ekonomiji, proizvodnji, inovativnosti, tehnologiji, diplomatskoj i spijunskoj mrezi, vojske i generalno uticaja na citavu planetu.
Najbogatiji su definitivno a jos uz to neovisni od ostatka svijeta u vecini resursa.

Rusi su izabrali pogresan fight, usli u Ukrajinu ko budali samar.
Umislili sebi da se mogu nositi s Amerikom i zapadom.
Sad kontra efekat, prije invazije Putin i Rusija su uzivali ugled na Zapadu, iako je bilo trzavica u odnosima ponajvise zbog same Rusije koja je vrsljala po Europi i Americi, Rusija se smatrala kao stub svjetskog ustroja zajedno s Amerikom i Kinom.
Neki balans i dogovor je postojao Sirija je primjer, prepustena je od Amerike i Kine Rusiji da se "pobrine" za Siriju.
Uz interesne sfere Amerike unutar Sirije, cime se Rusija slozila.
A to je bio pocetak radikalizacije Ruskog drustva.
Mislim da mnogi analiticari izbjegavaju analizu Sirijskog uticaja na Rusiju kao drustvo i drzavu.
Prva prava vanjska vojna ekspedicija u zemlju koja ne granici direktno s Rusijom.
I to uspjesno zavrsena bar sto se tice Ruskog drustva.
A time su se radikalizovali i nabrijali na rat a pogotovo nepobjedivost Ruske drzave.
U fazonu, pobjedili smo Teroriste sami samcati ono sto Amerikanci nikad nisu uspjeli u Iraku i Afganistanu.
Samo su presutili na koji nacin, dodju do grada i ravnaj dok ne postane gomila sute i zemlje.

I sad kao umislili se da su jaci od Amerike? Zapada? Ukrajine?
Rusi su pobjedili u zadnja 3 rata protiv malih protivnika i to ih cini arogantnim.
Ukrajina im nece proci kao pobjeda svijet je napokon prepoznao sta je Rusija a to je jedna agresivna zemlja zeljna rata, krvi i smrti previse se na svijetu ignorisalo koliko je Rusija zapravo imala ratova od svog postojanja.
I to vrlo krvavih ratova pogotovo za civile.

Iskreno nadam se da ce ovdje Rusija dobiti po nosu da se ne oporave dugo vremena. Reset Ruske vojne mantre i kulture.
Previse dugo su terorizirali svoje susjede.
Jedna regionalna sila protiv globalne sile kakva je Amerika ce na kraju da izgubi.
Pravi svjetski igraci se nisu jos ni zagrijali a Rusija vec iscrpljena.
Ameriku plaho vise sekira Johnny Depp nego Ruska prijetnja i u pravu su, realno Amerika bi satrala Rusiju kao zohara u vojnom konfliktu.

A Ameri su skontali kakva je Ruska armija po Siriji.
Dok su Rusi ginuli po Siriji Ameri su imali fantastican pregled Ruske armije a Rusi da bi se dokazali poslali ono najbolje sto imaju pompezno i drsko.
A Ameri sute i promatraju, nadgledaju i prate, analiziraju i simuliraju Ruske mogucnosti.
Ja vjerujem da Ameri znaju najmanji detalj Ruske armije u Ukrajini.
Ne lete dzaba onoliki avioni i dronovi po Europi , Sjevernom moru, Crnom Moru i Aljasci plus sateliti i drugi izvori informacija.

To ce da bude epska makljaza 8 Americkih MLRS jaki kao 40 Ruskih protiv high priority meta visoke vaznosti.

Bup bup bup 4000 hiljade puta (prva tura GMLRS navodecih) hmm jos maks 10 dana i ocekujem shift na ratistu uce u igricu ozbilje igracke ne samo HIMARS nego i drugo.

Ide Rakija za slobodni Herson :kiss:
emirolini

#93536 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Bloo
Globalna šefica

#93537 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

sumirprimus wrote: 14/06/2022 20:05 Stani to dodje onda ko argument vise, nekada smo se bratski voleli, ko nas zavadi?
Znam da sporije kapiras. NAvodnici su tu da pomognu. Da, Rusi su ih bratski voljeli, snažni zagrljeji dok se druga strana otima. Znaš već kako ide sa neželjenim zagrljajima. :mrgreen:
Inace je na posteru tekst himne koja je zabranjena od 2015. godine. Jasno i zasto :D Inace interesantan je historijat ukrajinskih himni.

Live, Ukraine, beautiful and strong,
You found happiness in the Soviet Union.
Equal among equals, free among the free,
Under the sun of freedom, you bloomed like a flower.

Chorus:
Glory to the Soviet Union, glory!
Glory to the Fatherland of brotherly nations!
Live, Ukraine, a Soviet nation,
As a reunited country forever and ever!
emirolini

#93538 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Kakvog li ce sve otpada naci na aerodromu…
SanskiBiser

#93539 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

https://t.me/mertviorku/1289
Severodonjeck.
o cemera i jadi...oba rezervisti, jedan Rus a drugi bucko iz Donbasa, ovom iz Donbasa javili mjesto gdje da dodje i odmah na ratiste poslan a ovaj iz Rusije bio dvije sedmice na obuci kod Kadirovaca, ucili ga Kadirovci pucati (On ih zove Cecenci) :shock: 8-) i nakon toga poslan na ratiste. Predali se.
Last edited by SanskiBiser on 14/06/2022 20:33, edited 2 times in total.
lajkujMe

#93540 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Malo vamo malo tamo i tako dok ih se ne pocjepa.

Ako Ukrajina bude pametna a do sada jesu poslace bar 3 MLRS Himars/M270 na Khersonsku frontu, 1 na Zaporozje i 4 na Izum.

Khersonu bi tri bila dovoljna da preokrene pricu za 180 stepeni
Za Zaporozje bi pomogao 1 da dodatno razmeksa utrobu i najslabiju tacku Ruske okupacije (vidjeti ce te uskoro).
A 4 na Izumu cisto da se Orci masovno prze na kisi ultra preciznog MLRSa i time Izum reon postane Rusko groblje.
zilog

#93541 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Excel2 wrote: 14/06/2022 19:57
zilog wrote: 14/06/2022 19:48

Ja ne znam ni sta cekaju. Ja bi tu neku americku posadu roknuo, u najgorem slucaju poljsku. Ovo je toliko daleko od prvih linija da nema sanse da ih zarobe. I neka rokaju… Dok se Ukrajinci ne skoluju…
Mislio sam na daljinsko upravljanje. Imaju Starlink i vozi Misko... :mrgreen:
Posada nahrani kerove i nista ne dira, dok Hepek ne zavrsi sa orcima... :lol:
CrveniKuk

#93542 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Sloboda na ruski način.
SanskiBiser

#93543 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Bloo wrote: 14/06/2022 20:28
sumirprimus wrote: 14/06/2022 20:05 Stani to dodje onda ko argument vise, nekada smo se bratski voleli, ko nas zavadi?
Znam da sporije kapiras. NAvodnici su tu da pomognu. Da, Rusi su ih bratski voljeli, snažni zagrljeji dok se druga strana otima. Znaš već kako ide sa neželjenim zagrljajima. :mrgreen:
Inace je na posteru tekst himne koja je zabranjena od 2015. godine. Jasno i zasto :D Inace interesantan je historijat ukrajinskih himni.

Live, Ukraine, beautiful and strong,
You found happiness in the Soviet Union.
Equal among equals, free among the free,
Under the sun of freedom, you bloomed like a flower.

Chorus:
Glory to the Soviet Union, glory!
Glory to the Fatherland of brotherly nations!
Live, Ukraine, a Soviet nation,
As a reunited country forever and ever!

ne znam zasto ali meni na um pade odmah
Image

Pravda za Pepea!

:lol:
GandalfSivi

#93544 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

lajkujMe wrote: 14/06/2022 20:23
Spoiler
Show
Uncle Sam to the rescue

Nekad, posto sam naviknut na to ne znam za drugacije zaboravim zapravo koliko je Amerika jaka drzava i jaka vojna sila.
Nema im dan danas premca u ekonomiji, proizvodnji, inovativnosti, tehnologiji, diplomatskoj i spijunskoj mrezi, vojske i generalno uticaja na citavu planetu.
Najbogatiji su definitivno a jos uz to neovisni od ostatka svijeta u vecini resursa.

Sad kontra efekat, prije invazije Putin i Rusija su uzivali ugled na Zapadu, iako je bilo trzavica u odnosima ponajvise zbog same Rusije koja je vrsljala po Europi i Americi, Rusija se smatrala kao stub svjetskog ustroja zajedno s Amerikom i Kinom.
Neki balans i dogovor je postojao Sirija je primjer, prepustena je od Amerike i Kine Rusiji da se "pobrine" za Siriju.
Mislim da mnogi analiticari izbjegavaju analizu Sirijskog uticaja na Rusiju kao drustvo i drzavu.
Prva prava vanjska vojna ekspedicija u zemlju koja ne granici direktno s Rusijom.
A time su se radikalizovali i nabrijali na rat a pogotovo nepobjedivost Ruske drzave.
U fazonu, pobjedili smo Teroriste sami samcati ono sto Amerikanci nikad nisu uspjeli u Iraku i Afganistanu.
Samo su presutili na koji nacin, dodju do grada i ravnaj dok ne postane gomila sute i zemlje.

Rusi su pobjedili u zadnja 3 rata protiv malih protivnika i to ih cini arogantnim.
Ukrajina im nece proci kao pobjeda svijet je napokon prepoznao sta je Rusija a to je jedna agresivna zemlja zeljna rata, krvi i smrti previse se na svijetu ignorisalo koliko je Rusija zapravo imala ratova od svog postojanja.

Iskreno nadam se da ce ovdje Rusija dobiti po nosu da se ne oporave dugo vremena. Reset Ruske vojne mantre i kulture.
Jedna regionalna sila protiv globalne sile kakva je Amerika ce na kraju da izgubi.
Ameriku plaho vise sekira Johnny Depp nego Ruska prijetnja i u pravu su, realno Amerika bi satrala Rusiju kao zohara u vojnom konfliktu.

Dok su Rusi ginuli po Siriji Ameri su imali fantastican pregled Ruske armije a Rusi da bi se dokazali poslali ono najbolje sto imaju pompezno i drsko.
A Ameri sute i promatraju, nadgledaju i prate, analiziraju i simuliraju Ruske mogucnosti.
Ne lete dzaba onoliki avioni i dronovi po Europi , Sjevernom moru, Crnom Moru i Aljasci plus sateliti i drugi izvori informacija.

To ce da bude epska makljaza 8 Americkih MLRS jaki kao 40 Ruskih protiv high priority meta visoke vaznosti.

Bup bup bup 4000 hiljade puta (prva tura GMLRS navodecih) hmm jos maks 10 dana i ocekujem shift na ratistu uce u igricu ozbilje igracke ne samo HIMARS nego i drugo.

Pokusali su Rusi jednom preko Wagnerovaca da napadnu americku bazu u Siriji, povaljali ih ovi sve redom prije nego sto su i primirisali, nisu znali sta ih je poklopilo…
lajkujMe

#93545 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

GandalfSivi wrote: 14/06/2022 20:38
lajkujMe wrote: 14/06/2022 20:23
Spoiler
Show
Uncle Sam to the rescue

Pokusali su Rusi jednom preko Wagnerovaca da napadnu americku bazu u Siriji, povaljali ih ovi sve redom prije nego sto su i primirisali, nisu znali sta ih je poklopilo…

Ne sjecam se detalja ali to je ono kad je njih 200-300 jednostavno "izbrisano s lica zemaljske kugle"?
Excel2

#93546 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

To ono kad su pitali jesu to vasi vojnici, ovi rekli nisu. Ok pnda nisu ni vojnici 😂
Bloo
Globalna šefica

#93547 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

SanskiBiser wrote: 14/06/2022 20:37 Pravda za Pepea!
Pa otprilike tako.
Samo je s druge strane, veliki snažni ruski bratko koji ti nježno šapne: Николай, разгромить. :mrgreen:
CrveniKuk

#93548 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Sam sebi sam postao dosadan sa postavljanjem izjava iz Njemačke,ali moram. Obećanja ludom radovanja…
lajkujMe

#93549 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Na današnji dan, u okviru predsjednika PGZ Sebastiana Chwałka i zamjenika ministra odbrane Narodne Ukrajine, Zarząd MESKO je potpisao ugovor sa UKRSPECEXPORT-om o isporuci širokog spektra municije različitih kalibara.
CrveniKuk

#93550 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

Morao sam. Vic godine.
Post Reply