Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Astrix
#9351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I gledam neki dan prilog u vezi novih kazni i kažu da su kazne previsoke za nas standard. Ja kažem da su kazne premale, treba ga dobro po džepu pući i uzeti mu auto, pa neka ga poslije otkupi.
Ne znam zasto se raja zali na kazne, ne postuje zakon i zalis se da je kazna visoka, što bi onaj Nikšić rekao - ovo niđe nema!
Ne znam zasto se raja zali na kazne, ne postuje zakon i zalis se da je kazna visoka, što bi onaj Nikšić rekao - ovo niđe nema!
-
sha_ba
#9352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hocujunior3 wrote:Nemo' da me pratiš.sha_ba wrote:shibejunior3 wrote:Eto chmolje, remeti sportski duh.
- amar1994
#9353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ala 'am samo treba sto brze voziti , rekordi cekaju
, zivoti su jeftini
, idemo

-
sha_ba
#9354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne pod tramvaj amareeeeeeeeeeeeamar1994 wrote:Ala 'am samo treba sto brze voziti , rekordi cekaju, zivoti su jeftini
, idemo
![]()
-
punosvega
#9355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma kazne su premale, trebaju bit još veće. Ali bi se trebao i zakon primjenjivati. Ko primjeti detalj na videu skontaće.
- amar1994
#9356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma kad procitam neke stavri , najradje bi se i baciosha_ba wrote:ne pod tramvaj amareeeeeeeeeeeeamar1994 wrote:Ala 'am samo treba sto brze voziti , rekordi cekaju, zivoti su jeftini
, idemo
![]()
![]()
![]()
-
sha_ba
#9357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja kazem nek nam je drgi Bog na pomoci i vozacima i pjesacimaamar1994 wrote: ma kad procitam neke stavri , najradje bi se i bacio![]()
- Sodom1
#9358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jel ono milicija parkirana na trotoarupunosvega wrote:Ma kazne su premale, trebaju bit još veće. Ali bi se trebao i zakon primjenjivati. Ko primjeti detalj na videu skontaće.![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#9359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad predjes u 7 dana po nasim putevima oko 1500km i vise, onda se javi sa istom izjavomAstrix wrote:I gledam neki dan prilog u vezi novih kazni i kažu da su kazne previsoke za nas standard. Ja kažem da su kazne premale, treba ga dobro po džepu pući i uzeti mu auto, pa neka ga poslije otkupi.
40 ogranicenje gdje 99% vozila bez problema ide 70... van naselja... 51-55kmh vozis i eto ti
Ne divljas, samo vozis
SA-Bihac-SA u jednom danu, ako prodjes bez ijedne kazne vodim te na kolace
Neki dan zaustavili nase teretno auto, peglali ga oko roka trajanja prve pomoci...
Svi seru... moze im se
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nisam platio kaznu ima 2 god,mozel neka torta iz palme??mk ultra wrote: SA-Bihac-SA u jednom danu, ako prodjes bez ijedne kazne vodim te na kolace![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#9361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:nisam platio kaznu ima 2 god,mozel neka torta iz palme??mk ultra wrote: SA-Bihac-SA u jednom danu, ako prodjes bez ijedne kazne vodim te na kolace![]()
Mog je kolegu u istom danu u Ripacu isti radar okinuo, i tamo i vamo
Nisam ni ja odavno, al jest me neki dan na Romaniji uhvatio... nije puno srecom
- bitanga_sa_otesa
#9362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad sam prazan niko me nit gleda nit zaustavlja,cim krenem na neku trku ,uuu evo ga, prikolica ,svaka patrola me zaustavi....sve je regularno ,al eto malo se baci suplja i nastavakmk ultra wrote:![]()
Mog je kolegu u istom danu u Ripacu isti radar okinuo, i tamo i vamo![]()
Nisam ni ja odavno, al jest me neki dan na Romaniji uhvatio... nije puno srecom
- amar1994
#9363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dive se Fiatu trkaČom

- bitanga_sa_otesa
#9364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ma da ,satrase se od divljenja truHlom stojadinu.
doduse jednom me u kljucu zaustavise,vracao se ja iz buzeta i 10 minuta me ispitivao svasta i na kraju kaze gledao sam te jedini si bio iz bih tamo ,hajd sretno
upitnik mi iznad glave do kuce bio

doduse jednom me u kljucu zaustavise,vracao se ja iz buzeta i 10 minuta me ispitivao svasta i na kraju kaze gledao sam te jedini si bio iz bih tamo ,hajd sretno
upitnik mi iznad glave do kuce bio
-
punosvega
#9365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je detalj.Sodom1 wrote:Jel ono milicija parkirana na trotoaru
- amar1994
#9366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:ma da ,satrase se od divljenja truHlom stojadinu.
upitnik mi iznad glave do kuce bio![]()
![]()
-
preludezalude
#9367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kod nas su sada kazne previsoke. Za nas standard trebaju biti daleko manje. U nasoj drzavi vlastodrzcima su uvijek usta puna kako je to na zapadu, a kad je rijec o platama onda sute ko pi*ke. Kazne trebaju biti daleko manje i nije problem u iznosu kazne. Problem je sto se zakon ne provodi ili se selektivno provodi. Da je najveca kazna 100KM i da se zakon striktno provodi, mogli bi namlatiti para da nebi znali kud ce s njima. Sa velikim kaznama nista nece postici ako ostane provodjenje zakona kao do sada. A sada ce sa ovim iznosima sigurno biti povecan broj onih koji ne placaju kazne. Kad se sve zbroji...tresla se gora rodio se mis po pitanju sigurnosti u saobracaju.
-
NediM17
#9368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo vici sucur nek ne puca.
- Sodom1
#9369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad su visoke kazne raste mito i korupcija ko gljive nakon kisepreludezalude wrote:Kod nas su sada kazne previsoke. Za nas standard trebaju biti daleko manje. U nasoj drzavi vlastodrzcima su uvijek usta puna kako je to na zapadu, a kad je rijec o platama onda sute ko pi*ke. Kazne trebaju biti daleko manje i nije problem u iznosu kazne. Problem je sto se zakon ne provodi ili se selektivno provodi. Da je najveca kazna 100KM i da se zakon striktno provodi, mogli bi namlatiti para da nebi znali kud ce s njima. Sa velikim kaznama nista nece postici ako ostane provodjenje zakona kao do sada. A sada ce sa ovim iznosima sigurno biti povecan broj onih koji ne placaju kazne. Kad se sve zbroji...tresla se gora rodio se mis po pitanju sigurnosti u saobracaju.
-
Astrix
#9370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U par dana prešao 1000 km prema USK, inače godišnje pređem 20 puta tu dionicu, samo jednom se izvukao sa cvajom, prešao ograničenje za 15 km/h...mk ultra wrote:kad predjes u 7 dana po nasim putevima oko 1500km i vise, onda se javi sa istom izjavomAstrix wrote:I gledam neki dan prilog u vezi novih kazni i kažu da su kazne previsoke za nas standard. Ja kažem da su kazne premale, treba ga dobro po džepu pući i uzeti mu auto, pa neka ga poslije otkupi.
40 ogranicenje gdje 99% vozila bez problema ide 70... van naselja... 51-55kmh vozis i eto ti
Ne divljas, samo vozis
SA-Bihac-SA u jednom danu, ako prodjes bez ijedne kazne vodim te na kolace![]()
Neki dan zaustavili nase teretno auto, peglali ga oko roka trajanja prve pomoci...![]()
Svi seru... moze im se
- supercali
#9371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo sada srediti da snimak iz auta ili mobitelom je vjerodostojan na suduSodom1 wrote:Kad su visoke kazne raste mito i korupcija ko gljive nakon kisepreludezalude wrote:Kod nas su sada kazne previsoke. Za nas standard trebaju biti daleko manje. U nasoj drzavi vlastodrzcima su uvijek usta puna kako je to na zapadu, a kad je rijec o platama onda sute ko pi*ke. Kazne trebaju biti daleko manje i nije problem u iznosu kazne. Problem je sto se zakon ne provodi ili se selektivno provodi. Da je najveca kazna 100KM i da se zakon striktno provodi, mogli bi namlatiti para da nebi znali kud ce s njima. Sa velikim kaznama nista nece postici ako ostane provodjenje zakona kao do sada. A sada ce sa ovim iznosima sigurno biti povecan broj onih koji ne placaju kazne. Kad se sve zbroji...tresla se gora rodio se mis po pitanju sigurnosti u saobracaju.
Da se uredi uzimanje mita
A kazne su jos uvijek premale
Ovo povecanje je dosta uticalo na vozace i pomoglo
Moj prijatelj sada ide taksijem subotom a ranije vozio
Nek je takvih 5 povecanje je uradilo pozitivnu stvar
-
BadBoy
#9372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma to sad malo kako su tek uvedena kazne. Kad skonta i vidi da se kažnjavanje i zakon ne provode u praksi nastavit će po starom. Tako je uvijek kod svih "drakonskih" zakona. Ljudi se inicijalno prepadnu i kasnije skontaju da je to mrtvo slovo na papiru. Samo neminovnost sankcije mijenja ponašanje, pa makar kazna bila 5 KM ali kad znaš da će te tih 5 KM stići sto posto eh onda se pridržavaš normi ponašanja.supercali wrote:Samo sada srediti da snimak iz auta ili mobitelom je vjerodostojan na suduSodom1 wrote:Kad su visoke kazne raste mito i korupcija ko gljive nakon kisepreludezalude wrote:Kod nas su sada kazne previsoke. Za nas standard trebaju biti daleko manje. U nasoj drzavi vlastodrzcima su uvijek usta puna kako je to na zapadu, a kad je rijec o platama onda sute ko pi*ke. Kazne trebaju biti daleko manje i nije problem u iznosu kazne. Problem je sto se zakon ne provodi ili se selektivno provodi. Da je najveca kazna 100KM i da se zakon striktno provodi, mogli bi namlatiti para da nebi znali kud ce s njima. Sa velikim kaznama nista nece postici ako ostane provodjenje zakona kao do sada. A sada ce sa ovim iznosima sigurno biti povecan broj onih koji ne placaju kazne. Kad se sve zbroji...tresla se gora rodio se mis po pitanju sigurnosti u saobracaju.
Da se uredi uzimanje mita
A kazne su jos uvijek premale
Ovo povecanje je dosta uticalo na vozace i pomoglo
Moj prijatelj sada ide taksijem subotom a ranije vozio
Nek je takvih 5 povecanje je uradilo pozitivnu stvar
Mito ostaje isto jer policajac svakako nema ličnog "hajra" od propisane zakonske kazne koju ti plaćaš u budžet. Njemu cvaja prije i cvaja sada ide direktno u džep tako da je isto sa te strane, samo se sad umjesto pojasa treba dogovoriti da ti pišu rezervnu opremu koja je cc 40 KM.
- supercali
#9373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vidjet cemo uglavnom mislim da bi najmanja kazna trebala biti 100 maraka upola 50 pa da vidimo ko sta kako
Ovi sto pominju standard nek ne krsi zakoni i vozacu ce biti svejedno je li kazna 5 ili 5000 maraka
Ako ne moze platiti prodaj auto vozaj se biciklom grasom nogama
Ovi sto pominju standard nek ne krsi zakoni i vozacu ce biti svejedno je li kazna 5 ili 5000 maraka
Ako ne moze platiti prodaj auto vozaj se biciklom grasom nogama
- skafiskafsnjak
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#9375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
skafiskafsnjak wrote:
Nevjerovatna je kolicina tupogglavih glova, koja ne zna za tu rucicu.