Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Na EP (stup) je dizel 1.66, uz karticu 1.60. Nemam nikakve veze sa EPom (osim što točim tamo, na pumpi na Stupu koja je dosta jeftinija od ovih 'u gradu'), samo želim reći da nije 30kf razlike.
1.66 je sa 50 ppm koliko se sjecam? ovaj na BP-u je 10 ppm tako bar pise
Na EP (stup) je dizel 1.66, uz karticu 1.60. Nemam nikakve veze sa EPom (osim što točim tamo, na pumpi na Stupu koja je dosta jeftinija od ovih 'u gradu'), samo želim reći da nije 30kf razlike.
1.66 je sa 50 ppm koliko se sjecam? ovaj na BP-u je 10 ppm tako bar pise
Nestro u Lasvi ima opciju samostalnog tocenja od 22-06h (mozda i na drugim njihovim pumpama) i cijena je manja za 10kf. 95-ca 1.66 a gorivo je IMO odlicno. Sipao u zadnjih mjesec kod njih i na Hifi, osjecaj je da auto bolje "vuce" nego sa Hifinim gorivom.
gentoo wrote:Nestro u Lasvi ima opciju samostalnog tocenja od 22-06h (mozda i na drugim njihovim pumpama) i cijena je manja za 10kf. 95-ca 1.66 a gorivo je IMO odlicno. Sipao u zadnjih mjesec kod njih i na Hifi, osjecaj je da auto bolje "vuce" nego sa Hifinim gorivom.
Istu reklamu sam vidio i na Nestru u Doboju. 22-06 uz samostalno tocenje gorivo jerftinije 10 pf.
promaha wrote:ako je u tih 10 pfeninga cijena radnika ja nemam nista protiv da na svim pumpama bude da sam tocim (ko i svugdje van bih)...
ovo zena i smotanih sto ne znaju sami natociti nek nauce
Neko 'žena' i 'smotan' pa 'ne zna natočiti', a neko neće da natoči jer pored aparata nema jednokratna najlonska rukavica da se ne umažeš do laktova od pištolja koji nikad nije očišćen. Jednocifren broj pumpi to ima na raspolaganju - tako da mi ne pada na pamet da sam točim.
Na autoputu u hrvatskoj gotovo svaka pumpa je samouslužna (barem noću, kad putujem), ali imaš sve obezbijeđeno da se ne 'uhelačiš'.
gentoo wrote:Nestro u Lasvi ima opciju samostalnog tocenja od 22-06h (mozda i na drugim njihovim pumpama) i cijena je manja za 10kf. 95-ca 1.66 a gorivo je IMO odlicno. Sipao u zadnjih mjesec kod njih i na Hifi, osjecaj je da auto bolje "vuce" nego sa Hifinim gorivom.
Istu reklamu sam vidio i na Nestru u Doboju. 22-06 uz samostalno tocenje gorivo jerftinije 10 pf.
Isto je i na Hifi koliko sam primjetio, to samostalno točenje...
un1ted wrote:Kako izgledaju te samousluzne nocu? Kako placas?
Valjda natočiš, odeš na kasu i platiš?
Mislim da je u pitanju automat, prvo ubaciš pare, moguce da cak imaju predefinisane iznose za koje mozes sipati, i kad ubacis pare, sipaš, i prekine kad dostigne cifru , takve sam vidjao po Njemačkoj
Taj automat je jos bolji kad naspes koliko si ubacio on zacepi pipu dok to naspes na kasu sam ja se jednom zeznem i srecom naspem koliko sam imao kod sebe pa poslije morao traziti bankomat po gradu