Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Drvosjeca iz Dejcica

#9351 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

stakasa wrote:Ne znam zasto pricate o Covicevom strahu, covjek je zabio prst u oko a niko nema muda da reaguje. Ima se, moze mu se
Vidiš Čović je isto k'o mentalno retardirana osoba koja izađe na ulicu i krene praviti svoj šou, tako i on. Svako normalan se sklanja od takve, ne reaguje, jer kako ćeš reagovati kada je osoba bolesna, nije pri sebi. A ne bi bilo ni humano ni pristojno pokazivati snagu i dominaciju nad takvima?
Rekao sam, ako je želja hrvatskog naroda da živi u fildžanu ja to poštujem. Ali ako je to želja Čovića i minder sveštenika oko njega onda mislim da će Hrvati u BiH vrlo brzo sami reći šta misle o tom prijedlogu. Bošnjaci znaju odavno da je HDZ pustio niz vodu Posavinu i sav onaj teritorij gdje su Hrvati živjeli prije na teritoriji RS-a. Ali za potrebe dnevne politike dobro dođe prozvati Sarajevo, Zenicu i/ili Tuzlu kako tamo nema dovoljno Hrvata. Rekao bih čak je i legitimno voditi takvu licemjernu politiku ali onda nemojte nam pričati o europskim vrijednostima jer više ima evropskih vrijednosti u Maoči nego cijeloj zapadnoj Hercegovini.
Maraschino

#9352 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Samo se vi zezajte a Cova je ljut. :oops:

p.s. sta cekaju ovi Hrvati sto su jos uvjek na okupiranim podrucjima? :D
stakasa

#9353 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by stakasa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
stakasa wrote:Ne znam zasto pricate o Covicevom strahu, covjek je zabio prst u oko a niko nema muda da reaguje. Ima se, moze mu se
Vidiš Čović je isto k'o mentalno retardirana osoba koja izađe na ulicu i krene praviti svoj šou, tako i on. Svako normalan se sklanja od takve, ne reaguje, jer kako ćeš reagovati kada je osoba bolesna, nije pri sebi. A ne bi bilo ni humano ni pristojno pokazivati snagu i dominaciju nad takvima?
Rekao sam, ako je želja hrvatskog naroda da živi u fildžanu ja to poštujem. Ali ako je to želja Čovića i minder sveštenika oko njega onda mislim da će Hrvati u BiH vrlo brzo sami reći šta misle o tom prijedlogu. Bošnjaci znaju odavno da je HDZ pustio niz vodu Posavinu i sav onaj teritorij gdje su Hrvati živjeli prije na teritoriji RS-a. Ali za potrebe dnevne politike dobro dođe prozvati Sarajevo, Zenicu i/ili Tuzlu kako tamo nema dovoljno Hrvata. Rekao bih čak je i legitimno voditi takvu licemjernu politiku ali onda nemojte nam pričati o europskim vrijednostima jer više ima evropskih vrijednosti u Maoči nego cijeloj zapadnoj Hercegovini.
Nece Covic ziviti u fildzanu nego ti. Covic se naslanja na granicu sa Hrvatskom i ovo je korak na putu da te granice vise ne bude. A ti ces biti stijesnjen izmedu Covica i Dodika i kada pogledas u nebo da vidis hoce li kisa povrjedices tudi vazdusni prostor, kontas?
Hrvati dvadeset godina govore sta misle o tome, HDZ ima plebiscitarnu podrsku i ne znam sta jos treba da urade pa da ne znam koji put potvrde da ih boli kurac za Posavinu i sav taj teritorij koji spominjes. Da, vode licemjernu politiku ali kako sad stvari stoje dobice ono sto hoce a tada ce pojacati pricu o europskim vrijednostima
stakasa

#9354 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by stakasa »

Maraschino wrote:Samo se vi zezajte a Cova je ljut. :oops:

p.s. sta cekaju ovi Hrvati sto su jos uvjek na okupiranim podrucjima? :D
Saka jada, zrtvovani prije 25 godina, i sami znaju da ih niko nista ne pita
BHCluster

#9355 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

stakasa wrote:
BHCluster wrote:Cova se raskmechio jucer kako je Sarjevo... a o tzv"rs-u" ni mukaet, pa vise Hrvata ima u Sarajevu nego citavoj tzv "rs-u". Sto ti je biti juzni srbin. :wink:
Kako ne vidis da ti kmecis a ne Covic, on je uzeo ono sto mu treba, kabadahijski, oteo i jos se cereka. A ti kmecis o moralnosti, nepravednom miru, oduzetoj zemlji u RS-u, multi kulti Sarajevu sve sa Hrvatima kojih i nije ostalo bas puno itd. O RS-u ni mukajet jer je RS jaci ali ce se zato Bosni i Hercegovini posrat po glavi jer je najslabilja.
Tako da mi kmecimo a ne Covic.
A sto se tice HV-a i RH-a, kako su im tad pomogli pomazu im i danas i pomoce im jos vise ako bude trebalo. Ljudi su u NATO-u, imaju drzavu, kad zatreba bice tu
Pa kad im toliko pomazu gdje su? Sve im napravili i dali a njih 400 000 ostalo u BiH? Gdje se ogleda ta njihova superiornost u kmecanju, smilju, u cemu? Mozda u tome sto su BiH Hrvate zive pokopali?
Drvosjeca iz Dejcica

#9356 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

stakasa wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nece Covic ziviti u fildzanu nego ti. Covic se naslanja na granicu sa Hrvatskom i ovo je korak na putu da te granice vise ne bude. A ti ces biti stijesnjen izmedu Covica i Dodika i kada pogledas u nebo da vidis hoce li kisa povrjedices tudi vazdusni prostor, kontas?
Hrvati dvadeset godina govore sta misle o tome, HDZ ima plebiscitarnu podrsku i ne znam sta jos treba da urade pa da ne znam koji put potvrde da ih boli kurac za Posavinu i sav taj teritorij koji spominjes. Da, vode licemjernu politiku ali kako sad stvari stoje dobice ono sto hoce a tada ce pojacati pricu o europskim vrijednostima
Želje su jedno realnost drugo. Pokušali su to prije pa ih je klepilo po ušima i to iz te iste Evrope u koju nas "predvode". Da bi to ostvarili prvo se moraju razjebati dva mirovna sprorazuma a mora pasti i dosta krvi sa obje strane da bi se te zamisli pretočile u stvarnost. Mora se dobiti i svjetska javnost za takvu akciju ili da nas okupira NATO i nametnu takvo rješenje? Iskreno mislim da trenutno ne postoji porška takvom scenariju, Čović svako malo izjavi bombastične izjave pa od toga ne bude ništa. Smatram ipak da je čovjek shvatio da mu polako prolazi voz jer pored onakvih presuda u HAG-u da vidim ko će to od svjetskih sila pogaziti dva mirovna sporazuma, preći preko sudskih presuda za UZP i Hrvatima dati to što žele u tom obliku?
Haris.ba

#9357 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Haris.ba »

Ona vam je posljednja nada. :D

Ako ona ne nagovori Trampa da se vratimo na Vašingtonski sporazum, neće niko.

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9358 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

mislim da neće dobiti drugi mandat

oboje
Alfons Kauders

#9359 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Nego, jedno matematićko pitanje za naseg statistićara...

Ako mislite preseliti 75,000 - 100,000 Hrvata u Hercegovinu... Kako kanite napraviti mjesta za njih?

Oce bit humana razmjena ili Dretelj? Ili ce Ćirilo i Metodije svima podijeliti "otpremninu" da se sele preko Ivana?

Rekoh ja, ova tema postaje Mile Dodik ALL ABOUT vol. 2 :-) :lol: Referendumom ih Dragane!
stakasa

#9360 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by stakasa »

Znaci jos nam je ostala milost medunarodne zajednice?
Bolan ne bio vremena se mjenjaju, ako su te jednom podrzali nemoj mislit da ce uvijek, pogledaj sto godina unazad i sta su sve potpisivali u korist nase stete. I onda ces za pedeset godina imat dokumentarac na tamo nekom diskaveriju da su ih napali mudahedini a oni branili evropske vrijednosti i to bi bilo to. Covic ce ici dalje i dalje sve dok mu se ne suprotstavimo, postoji momenat dokad je bio u ekspanziji na proljece 93-e, bila konferencija za stampu na kojoj je rah. Hujka rekao
- Vise nema popustanja
Poslje toga vise nista nisu dobili ali su zadrzali ono sto su uzeli dotad. To i sad rade i uzimace jos dugo kako sad stvari stoje.
stakasa

#9361 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by stakasa »

Alfons Kauders wrote:Nego, jedno matematićko pitanje za naseg statistićara...

Ako mislite preseliti 75,000 - 100,000 Hrvata u Hercegovinu... Kako kanite napraviti mjesta za njih?

Oce bit humana razmjena ili Dretelj? Ili ce Ćirilo i Metodije svima podijeliti "otpremninu" da se sele preko Ivana?

Rekoh ja, ova tema postaje Mile Dodik ALL ABOUT vol. 2 :-) :lol: Referendumom ih Dragane!
To je najmanji problem, kako se je naslo mjesta 93-e tako ce se naci i sad. A i ne moraju nac, ti Hrvati su dosad imali sansu da dodu na homogeni teritorij a opet su ostali. Ne pita ih niko nista, nevazni su potpuno
Drvosjeca iz Dejcica

#9362 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

stakasa wrote:Znaci jos nam je ostala milost medunarodne zajednice?
Bolan ne bio vremena se mjenjaju, ako su te jednom podrzali nemoj mislit da ce uvijek, pogledaj sto godina unazad i sta su sve potpisivali u korist nase stete. I onda ces za pedeset godina imat dokumentarac na tamo nekom diskaveriju da su ih napali mudahedini a oni branili evropske vrijednosti i to bi bilo to. Covic ce ici dalje i dalje sve dok mu se ne suprotstavimo, postoji momenat dokad je bio u ekspanziji na proljece 93-e, bila konferencija za stampu na kojoj je rah. Hujka rekao
- Vise nema popustanja
Poslje toga vise nista nisu dobili ali su zadrzali ono sto su uzeli dotad. To i sad rade i uzimace jos dugo kako sad stvari stoje.
Čitaj jebem ga, rekao sam da mora dosta krvi pasti sa obje strane da se to ostvari a ti ako to ne znaš shvatiti onda nije do mene. :roll:
Haris.ba

#9363 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Haris.ba »

- Vise nema popustanja
Nije stvar milosti međunarodne zajednice. Već jednostavno interesa.

Čovketove izjave jesu jednostavno pozivi na odgovore. Opasan je udar na libido kada te jedino mala opozicioni Bajrovićev GS proziva.

Bošnjačka politika je očajna. Ali, trenutno i takva očajna igra igru. I zna šta ustvari Čović pokušava isprovocirati.
BHCluster

#9364 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:Nego, jedno matematićko pitanje za naseg statistićara...

Nazlost otici ce oni sami samo za EU, a sto im je jos gore odose i ovi iz zapadne Hercegovine.
512MB

#9365 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Jebote da nema ovih kmechavaca iz pojasa HaZe nebi se covjek u pola radovo izborima :D
Alfons Kauders

#9366 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:
- Vise nema popustanja

Čovketove izjave jesu jednostavno pozivi na odgovore. Opasan je udar na libido kada te jedino mala opozicioni Bajrovićev GS proziva.

Bošnjačka politika je očajna. Ali, trenutno i takva očajna igra igru. I zna šta ustvari Čović pokušava isprovocirati.
HDZ ce bez problema na ovoj prici opet uzeti izbore, bilo odgovora ili ne. Ugledali se SNSD - sjetite se kako je prije 10 godina "Silajdzic nabacivao Miloradu" i odgovarao na gluposti... Samo sto vise nema Silajdzica, vec mali GS, a i tako mali im razvlaci pamet - zato jer znaju da ce svako kuhanje s Covicem naplatiti na izborima... A SNSD je dokazao da ovakve izjave pale kod baze, cak i kad niko na njih ne odgovori.

Velike stranke nece odgovarati i ne trebaju.

Barem do sljedeceg petka. :)
Drvosjeca iz Dejcica

#9367 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Alfons Kauders wrote:
Haris.ba wrote:
- Vise nema popustanja

HDZ ce bez problema na ovoj prici opet uzeti izbore, bilo odgovora ili ne. Ugledali se SNSD - sjetite se kako je prije 10 godina "Silajdzic nabacivao Miloradu" i odgovarao na gluposti... Samo sto vise nema Silajdzica, vec mali GS, a i tako mali im razvlaci pamet - zato jer znaju da ce svako kuhanje s Covicem naplatiti na izborima... A SNSD je dokazao da ovakve izjave pale kod baze, cak i kad niko na njih ne odgovori.

lijanović je to možda najbolje rekao...

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ivankov ... /170623029
''Posljednje izjave predsjednika FBiH Marinka Čavare i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića jasno pokazuju znakove nervoze i svjesnosti da na Općim izborima 2018. godine gube poziciju člana Predsjedništva BiH, a i izvršnu vlast u BiH i FBiH. Vrlo dobro su svjesni činjenice da stanovnici u FBiH na Općim izborima 2018. godine u konkurenciji sa mnom neće ponovo izabrati Dragana Čovića za budućeg člana Predsjedništva BiH te oni stoga već sada pokušavaju najavom raspada i podjela zastrašiti stanovnike FBiH kako bi ih zaustavili od već jasno najavljenih promjena", kazao je Lijanović.
U prevodu Lijanović poručuje da će biti izabran glasovima Bošnjaka, šamarčina samo takva za Čovića i HDZ.
Novak20

#9368 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

To za Lijanovića, ako upali, će biti šamarčina kompletnoj BiH.
Hafis

#9369 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:

GS je bogomdan poklon u predizbornoj kampanji, tako da je korist obostrana.
Inače, ne vjerujem u njihov dobar izborni rezultat i možda u nekoj najoptimalnijoj verziji u federalni parlament upadne jedan-dva zastupnika, vjerojatno Slastičar, a možda i Živčo.
Ako ćemo iskreno, oni više pomažu SDA-u u ovoj prozirnoj igri opstrukcije prilagodbe izbornog zakona...nego HDZ-u u ''ukazivanju na opasnost''.
BHCluster

#9370 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:To za Lijanovića, ako upali, će biti šamarčina kompletnoj BiH.
Znci kad Dodik/Covic "šamarju" onda to treba glupi Bosnjaci to zasluzuju kad se Dodik/Covic "šamarju" onda je to "šamarčina kompletnoj BiH"? Kako?
Last edited by BHCluster on 23/06/2017 13:16, edited 1 time in total.
512MB

#9371 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Zasto? Nezive samo Bosnjaci u FBiH. Mozda ostali budu glasali za njega, vjerovatno isto i veliki broj hrvata, mozda i srbi? Ko zna, ko zna :)

Za mene je Lijano u prva dva, ljepo zbori drzavnicki :mrgreen:
Novak20

#9372 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

512MB wrote:
Zasto? Nezive samo Bosnjaci u FBiH. Mozda ostali budu glasali za njega, vjerovatno isto i veliki broj hrvata, mozda i srbi? Ko zna, ko zna :)

Za mene je Lijano u prva dva, ljepo zbori drzavnicki :mrgreen:
Isto mišljenje imam i za Fahrudina Radončića. Možda za njega budu glasali ostali, Srbi pa čak i Hrvati kojim je svakako svejedno. Ko zna.
tandmand

#9373 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

- Vise nema popustanja
Covic ce ici dalje i dalje sve dok mu se ne suprotstavimo
Do sada mu je sve šuplja priča. HNS će ovo, HNS će ono ... :run:
Kada povuče prvi konkretan potez koji ugrožava neki mirovni sporazum, ustavni poredak, sigurnost građana, protok roba i ljudi, ... e tad se možemo kao zabrinuti.

Želi da privuče pažnju a ne jebe ga niko. :D
512MB

#9374 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Novak20 wrote:Isto mišljenje imam i za Fahrudina Radončića. Možda za njega budu glasali ostali, Srbi pa čak i Hrvati kojim je svakako svejedno. Ko zna.
Ejh hocete nas manjorizirat sa Radoncicem... Hocel ostat isht glasova onda za Cirilicara? :D
stakasa

#9375 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by stakasa »

Davo je Bakirov babo, nudice i Bakir. A vi likujte
Post Reply