Bilo je naravno igrača i kojima je karijera krenula nizbrdo, slažem se.last mohicans wrote: ↑06/03/2024 10:10Slažem se većinom, s tim da ne dožive svi katarzu koji od nas odu radi tog usranog pritiska. Naumpada mi samo Bilbija koji kod nas bio izrazito mlad i realno nije bio na nivou na kome je sad. Onda Kapić nešto solidno igra, gdje je jedan Rustem, Melunović,Radovac i slični, ne naumpadaju mi svi, jedva do CG ili Srbije su dobacili. Jednostavno mi jesmo takav klub, ali, da se svakom igraču koji nije svjestan pritiska kluba u koji dolazi, to lijepo kaže, prije potpisivanja, da ako se ne može nositi s time, da nije igrač za nas i tačka. Nije isto igrati u Kelnu i Bayernu, gledaj cirkusa i kod njih, ali zato brale ne igra svako u Bayernu, niti je svaki igrač koji je došao iz manjeg kluba jednako dobar u obje ekipe. Nama u upravi fali jedan bivši igrač sa karakterom, stavom, koji zna šta znači igrati za bordo dres, da bude tu medijator, motivator, sportski psiholog, šta već, da taj dio radi. Ne mora biti SD, trener, samo da je tu, da se taj njegov segment cijeni. Da kad i male naznake vidi kod nekog igrača da se ne zalaze, da bojkotuje, da mu se odmah natovari. Zato je trebao ostati Ahmo ali i njega odjebaše. Kod pritiska igranja u velikim klubovima, uvijek se sjetim famoznog, fucking Bonya, jbt, dovede ga onaj kloc na zivog i mladog Edina, kao zalog za budućnost. Gdje lik sad, a Dzeko s 38 trpa, pa turska liga, turska. Ali drage svakom klocu šuške, svi oni imaju društvene mreze, čitaju portale, čak i forume, znaju sta su im prethodnici prošli, pa se opet trpaju da dođu. Ostalo rasulo je zato što nema gazde u kući, tima ljudi kojima bi bio samo dobrobit kluba na prvom mjestu, a ne da se Pena zajebaje kao na termonu, jer je navodni neki rođo od Mirvićeve žene, pa mu se da. Za medije apsolutno si u pravu, pa HZ su anatemisali i napravili cijeli klub i njegove navijače kao pošast na dan utakmice, a narkomanske lešine s juga su bebice iz kindergartena. Stoka ona neobjektivna.Paradox76 wrote: ↑06/03/2024 09:12 Očigledno je sa se nešto dešava sto se dobro krije.
Neobjašnjive oscilacije u igri i indolentnost na terenu.
Ja ne mogu da vjerujem da im je onako svejedno kad gube, vise se na terminima gube živci i teško podnose porazi.
Naše je da čekamo da krene sve kako treba, ali predugo se čeka.
Sve se vrti u jedan začarani krug, da li je do našeg mentaliteta, stanja u društvu koje se reflektuje na sve okolo, naših prevelikih očekivanja, idealiziranja pojedinaca, kluba kao cjeline.
FKS je postao jako toksična sredina, svaki intervju bivšeg igrača se zasniva na nekom pritisku kad igraš za FKS i raznim problemima dok su bili u bordo dresu.
Onda se zapitaš kakvi su to igrači kad osjete pritisak u najlošijoj ligi evrope a onda vidiš kada odu iz FKS da većina proigra, dožive vrhunac svoje karijere.
Čim se loše igra, odmah idu teorije o bojkotu, klanovima, talovima, kladionicama, globalnim zagrijavanjem.
Najgore od svega sto u svemu možda ima i istine, nema gdje toga nema, samo je kod nas uvijek to jako izraženo.
Nevjerovatno kako svi mediji jedva dočekaju da se raspišu o problemima u FKS, nestvarno je koliko dušmana imamo.
Klub kao klub a i rezultati kluba idu na ruku svim tim kuloarskim pričama i onda obični zaljubljenici u bordo boju samo mogu čekati na neka bolja vremena.
Neka nam je sretno, imam osjećaj da će biti svega u skorijoj budućnosti.
Ali uvijek…Volim te Sarajv’o.
Ali mislim da je veći procenat ovih sto su proigrali, pogledaj Serbecica, u timu kola prošle sedmice, Martinović odličan, uvijek visoke ocjene, pogledaj Dala, Avramovskog, ovi sto su friski.Uglavnom igraju, puno bolje, pozrtvovanije nego kod nas.
Nije da nisu imali priliku kod nas, ali sad igraju.
Možda i su bili ovdje raznim stvarima utučeni, o kojima mi veze nemamo.
U pravu u si, fali nam takva osoba, Ahmo je mogao to komotno.
Neko ko će temeljne vrijednosti, pa kakve god bile, konstantno nametati svim igračima koji dodju kod nas.
Da znaju da postoji takva osoba u klubu i da sitnim igrama i igricama nema prolaza.
Treba jednom presjeći sa medijima, prave jako ružnu sliku o klubu, navijačima.