SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JanuaryJones

#9351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

Black swan wrote:čini mi se da je imala mobitel među prvima na faxu

još za alijanse ako se dobro sjećam

često me je vrijeđala na nacionalnoj osnovi
Zar niste iste nacionalne osnove?
vješalica

#9352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Video su svi vidjeli i nema razloga da se sakriva.
Znamo i da je ukrala i to se ne moze sakriti.

Ima laktaski traktorista pravo kad hrace po novinarima
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

JanuaryJones wrote:

očito nismo
Truba

#9354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

što je najgore tad sam bio zagovornik alijanse i aktivni sudionik i član SDP-a i foruma mladih SDP-a Novo Sarajevo, a i nisam nešto išao u crkvu

dakle ista partija.. ali šta ćeš...kad je mejsntrim na FPNu tada bio...H i S = isti kurac, genocid i loše
supercali

#9355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

JanuaryJones wrote:

Pa tad nije bio fratar tad je bio komunista bosanac
JanuaryJones

#9356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

supercali wrote:
JanuaryJones wrote:

Pa tad nije bio fratar tad je bio komunista bosanac
Ah da. Zaboravljam komijevu prošlost.
Truba

#9357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

gospodo
ja uopće ne volim fratre i redovnike tako da ste pogriješili

vjerojatno je riječ o tome da je nekome nacija samo slova na papiru kad treba popuniti formular za posao, ako se mora, po potrebi bosanac i hrvat kako gdje i kako kad... a vjerojatno je i u pitanju binacionalni brak

dok je drugome to kultura, knjiga, glazba, jezik, turizam i svašta ponešto... dok je najradikalnijim odlazak kao dragovoljac u drugu državu 1991. braniti zemlju

jbg.

sad se sjetih da je ova gostovala u PINKOVOJ emisiji o miješanim brakovima hršum što vodi... ako se ne varam kao novinarka fene jel tako?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Blek svon, zanimljiva si prica
Freamon Lester

#9359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Freamon Lester »

2014. Anto Domazet i supruga imali 400 000 KM ustedjevinu. Dakle nije da se nema.

http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=13

Sto se tice Ante kao profesora. Odlican strucnjak, siroko znanje i jako los predavac.
basicm

#9360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by basicm »

_BataZiv_0809 wrote:Blek svon, zanimljiva si prica
Ni za glavu, ni za rep.

Poslato s brzoglasa koristeci Tapatalk!
supercali

#9361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Black swan wrote:gospodo
ja uopće ne volim fratre i redovnike tako da ste pogriješili

vjerojatno je riječ o tome da je nekome nacija samo slova na papiru kad treba popuniti formular za posao, ako se mora, po potrebi bosanac i hrvat kako gdje i kako kad... a vjerojatno je i u pitanju binacionalni brak

dok je drugome to kultura, knjiga, glazba, jezik, turizam i svašta ponešto... dok je najradikalnijim odlazak kao dragovoljac u drugu državu 1991. braniti zemlju

jbg.

sad se sjetih da je ova gostovala u PINKOVOJ emisiji o miješanim brakovima hršum što vodi... ako se ne varam kao novinarka fene jel tako?
Ta prica bi pila vode da si ti od pocetka foruma ovakav al nisi znamo svi stariji forumasi da si bio drugaciji od danasnjeg labuda zato pusti suplju
seoBIH

#9362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by seoBIH »

O'zone wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
vješalica wrote:Kad je izaso clanak sa animkom kradje da se javi ako je neko pozna
napisala je neka da je do adriana novinarka fene
I dole je neko replicirao kao ona ima dugu kosu
I zenska objasni da se osisala i da je vidjela nekoliko puta i da je sigurna da je ona
Potrazi clanak
A to je neko napiso prije nego je ova 'pokajnicka' izjava babe izasla

De mi link da ne trazim,pls :)
Ipak utjecaj ima svoju snagu

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zena-koj ... /161205136

Članak izbrisan
I video :D

archi_a

#9363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

.......
Last edited by archi_a on 07/12/2016 16:44, edited 1 time in total.
archi_a

#9364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by archi_a »

Ma neće oni meni..... Da i ja povučem svoje pisanje. Eto.
:izet:
artime

#9365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by artime »

Zar nije kleptomanija cesca kod bogatijih ljudi. Ne znam kakvi su uzroci ali svakako da ima i taj osjećaj da si povlaštena individua.
Možda ce se običnom smrtniku reci da je lopov.
drug_profi

#9366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Pa logicno da je kod bogatih cesce izrazena, jer on lako dokaze da moze kupiti i da je drpio zato sto ga bolest nagoni.
Kad siromah klepi, moze se vaditi na bolest koliko hoce, uvijek je koristoljublje lakse dokazivo.
stripy87

#9367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stripy87 »

Ljakan wrote:
O'zone wrote:
stripy87 wrote:http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/Merima/424161

:run: :zoka: :zoka:
http://--- NO LINKS ---/mobile/clanak/Merima/424161
Past ce nadam se Cosic i Mutava radi prikrivanja ubistva kao i nadlezni majmuni sa suda koji brane ubicu.Sve dodje na svoje,samo polako.[/quote]

Nadam se da ce dolijati Mutava i umijeseni i da ce se vise otkriti prava istina...
Truba

#9368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

:run: :run:

Sto se neko sinoc uparkirao na tramvajsku kasindol...
ranger

#9369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

duse, odbit ce im od plate... hraak pu.
http://d e po ba/clanak/155215/druga-strana-teske-nesrece-zasto-su-policajci-jurili-za-sarajevo-i-udarili-u-kamion
Tomahawk11
Globalni moderator

#9370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

ranger wrote:duse, odbit ce im od plate... hraak pu.
http://d e po ba/clanak/155215/druga-strana-teske-nesrece-zasto-su-policajci-jurili-za-sarajevo-i-udarili-u-kamion
Javnost već osuđuje zatvorske policajce što su preticali preko pune linije, piše se o njihovaj bahatosti... Ipak, problem je malo veći. Naime, ti mladi momci su žurili da bi stigli na posao u KPZ Sarajevo, jer da su došli u 08:05, kaznili bi ih sa 20% od plate. Ti momci su uposlenici KPZ Ustikolina, ali su voljom VD zapovjednika službe osiguranja KPZ Sarajevo radili u Sarajevu... Broj stražara u Sarajevu je u punom kapacitetu, ali pošto su kolege iz Ustikoline "manje vrijedni", povučeni su da rade po šest dana za redom, po osam sati efektivnog rada, te pet sati za put sa posla i nazad. Policajac mora da ustane u 5:00 sati i vozi u Sarajevo, da radi do 16:00, pa opet da vozi nazad... Bez ikakve potrebe... Ti ljudi iz Ustikoline su imali rješenja za Ustikolinu, a ne za Sarajevo. Sada imamo jednog oca, sina, brata manje. Tri momka teško povrijeđena, tri porodice ostale bez hljeba, jedan će i krivično odgovarati... Molim vas da ovo objavite, jer jedan život je ugašen, ali neka se kazne odgovorni, a to su najmanje bili učesnici u ovoj nesreći, navodi se u pismu.
Sta sad, ovo bi trebalo biti opravdanje sto su preticali na punoj liniji?!
I dalje ne vidim kako bi to moglo biti opravdanje.
Hajmo svi preticati na punoj i voziti ko blesavi kad kasnimo na posao, prispimo ili sta vec.
Krsenje saobracajnih propisa i stavljanje glave u torbu (svoje i ostalih ucesnika u saobracaju) se ne opravdava sa ''problem je malo veci''...jeste, poginuo covjek, to je problem. Zurio da ne zakasnis na posao, zna se koliko ti treba, ako treba 2 sata, ne mozes za sat stici, osim ako nemas krila, jbg.
Nesreca se dogodila u 06:40 kod Rogatice, nema sanse da je mogao stici na radno mjesto do 08:00. Uzeti u obzir i vremenske uslove, Romanija je u ovo doba ledara, znaci sigurno ima i leda po cesti.
Traziti izgovor nakon sto ubistva vozilom covjeka je pateticno i jadno.
Nisu sigurno jedini koji tako rade. Ima i vojske koja tako radi, vozi se svaki dan, pa nikom nista. Zahvalni sto imaju posao.
Al eto, da se nesto prica i lupa. Ovo opravdanje mi je u rangu onih trkaca kad zale jarana koji je zalijepio u banderu. Dobar bio, omaklo mu se :roll:
drug_profi

#9371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ja ovdje ne vidim da ih neko pravda i brani. Covjek ukazuje na okolnosti koje su ih dovele u stanje u kojem prestanes da racionalno razmisljas.
Imao sam i ja poslodavca koji nije tolerisao ni 5 minuta, a radio van Sarajeva. Znam i sam koliko god da rano krenem, uvijek me neko izjebe na cesti da na kraju ja pocnem krsiti propise. Sve dok nisam skontao da za to nema opravdanja, jer ako sta bude, odgovaracu ja a ne moj poslodavac koji me je ucjenom i pritiscima doveo u stanje da se pocnem ponasati potpuno nenormalno.
Posto nije bilo moguce stizati na posao bez tog stresa ja sam na kraju promijenio poslodavca.
Sto svakome koji radi pod stresom savjetujem. Mozda izgleda da poslova nema, ali ako trazis onda i nadjes. Ne bih hrakao po ovim ljudima bez da se pokusam staviti u njihovu poziciju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ma ne hracem ni ja, ali kao sto i sam kazes, nema opravdanja za situaciju kao sto je njihova: preticanje na punoj liniji, poginuo covjek.
Poznajem tu relaciju, put je takav da je milion tacki na kojim se moze desiti udes, svaka nepaznja se skupo placa.
ranger

#9373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

drugi profil wrote:Ja ovdje ne vidim da ih neko pravda i brani. Covjek ukazuje na okolnosti koje su ih dovele u stanje u kojem prestanes da racionalno razmisljas.
Imao sam i ja poslodavca koji nije tolerisao ni 5 minuta, a radio van Sarajeva. Znam i sam koliko god da rano krenem, uvijek me neko izjebe na cesti da na kraju ja pocnem krsiti propise. Sve dok nisam skontao da za to nema opravdanja, jer ako sta bude, odgovaracu ja a ne moj poslodavac koji me je ucjenom i pritiscima doveo u stanje da se pocnem ponasati potpuno nenormalno.
Posto nije bilo moguce stizati na posao bez tog stresa ja sam na kraju promijenio poslodavca.
Sto svakome koji radi pod stresom savjetujem. Mozda izgleda da poslova nema, ali ako trazis onda i nadjes. Ne bih hrakao po ovim ljudima bez da se pokusam staviti u njihovu poziciju.
jes kralju al znamo svi kako policija vozi, a ova zatvorska je posebna prica radio sam u visokom godinama i svako jutro kedi ne jebe zivu silu kroz rajlovac puna kolona samo gas...
a sto ne promjene oni poslodavca? eee kurac drzavna sisa i to beton plata eee jebo nas buraniju sto isto tako vozari padalo puhalo oni su eeej policija. jebi ga kud je kreno ovaj s kamionom koji kurac kad se momcima zuri... sad su ostale 3 porodice bez hljeba, djeca vozaca kamiona bez oca al hajde ko ga jebe on nije policija.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ja skontah da oni odrade tih 6 dana, pa brejk.
Ako se ne mozes disciplinovati 6 dana, jbg onda.
Sto kazes, daj otkaz, al drzavna sisa, nisi lud.
A to da su imali boost zato sto su policija, to sigurno.
Nema ni mrve opreznosti da ce ih zaustaviti, ipak su oni kolege.
Treba se svako staviti u kozu poginulog. Jbg, i on je to jutro krenuo neku crkavicu da zaradi, ono ga odnijelo u rijeku.
JThomas

#9375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

da ne pijem svaki dan kafu tu negdje, pa hajde...

ne valja, a svi traže štelu da se uvale.
Post Reply